fbpx

[Video] Zlatko tolkel po šipah RTV, anticepilski “znanstvenik” grozil z vojaškimi sodišči – to je državni udar!

Foto: Luka Svetina

Protestniki kljub pozivom policije, naj mirno zapustijo prizorišče, še vedno vztrajajo. Ostali so večinoma mladi, ki protest izkoriščajo za “žur”. Popivajo, kadijo marihuano in divjajo po centru. Skupina protestnikov se je sedaj zbrala pred parlamentom, pred tem so bili pred stavbo RTV, kjer je bil “glavni” Zlatko, ki je tolkel po oknih stavbe in želel pet minut prenosa v živo. Vodni top bil ponovno v pripravljenosti. Provokatorji še kar vztrajajo, policija je tudi popisala nekaj protestnikov.

Policija se je namreč, potem ko so nastopajoči grozili novinarjem, zaprli cesto in s tem ovirali promet, poleg tega pa še nadlegovali voznike, odzvala s solzivcem in vodnim topom. Policisti so  zaradi zagotovitve varnosti pričeli z uporabo prisilnih sredstev. “Vse pozivamo, naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov,” so sporočili. A protestniki še vztrajajo in se vračajo proti centru Ljubljane, kjer so ponovno blokirali Celovško cesto. Zato je policija blokirala cesto pred Halo Tivoli in sporočila: Glede na naše obvestilo, da je shod razpuščen, ponovno pozivamo vse udeležence, naj zapustijo območje in upoštevajo ukaze policije. Policisti bodo za zagotovitev varnosti in vzpostavitev javnega reda ravnali skladno s svojimi pooblastili. V primeru neupoštevanja ukazov bodo uporabljena prisilna sredstva. Vse pozivamo, naj se takoj mirno razidejo.” A protestniki tudi tega poziva ne upoštevajo. Skupina protestnikov je pred stavbo RTV, kjer Zlatko tolče po oknih stavbe RTV in želi pet minut prenosa v živo. Del protestnikov pa se je vrnil v center mesta, sedaj so krenili proti parlamentu.

Od danes naprej vsak zdravnik, ki bo še cepil enega slovenskega državljana – vam jaz obljubljam, bo v kratkem času klican na vojaško sodišče,” je zagrozil nastopajoči na protestu, ki poteka v Ljubljani. Enako je grozil novinarjem, kdo torej ogroža medijsko svobodo?! Anticepilec Srečko Šorli je prepričan, da anticepilski protestniki prihajajo na Trg Republike po pravico in resnico. Zoranu Stevanoviću je naredil malo reklame in poudaril, da je čas za resnico. Šorli je sicer eden tistih, ki ima neko svojo resnico – verjame namreč v nekatere teorije zarote in to svojo resnico na protestih rad deli tudi z ostalimi. Tako je že nazadnje povedal, da je cepljenje del nekega velikega zlobnega načrta, katerega cilj je, da nas na koncu pokončajo z navadno sezonsko gripo. “Z današnjim dnem zaustavljamo cepljenje! Basta,” je vzkliknil in seveda požel aplavz somišljenikov. Po njegovem mnenju je večina sveta v tretji svetovni vojni. Protestniki so tudi popolnoma blokirali promet na Celovški cesti, in kot je razvidno iz posnetka, nadlegujejo voznike, ki se želijo peljati mimo.

Na Trgu Republike so se danes protestniki zbrali že ob 13. uri. Stevanović je napovedal tudi blokado Slovenije, danes naj bi se lotili slovenskih cest. Za začetek so se okoli 16. ure spravili na ljubljansko cesto, na kateri je že tako ali tako prometna gneča, v  konicah pa se nabirajo kolone. Govorniki so udeležence protesta tudi pozivali k neupoštevanju zaščitnih ukrepov – maske pa tam tako ali tako nihče ne nosi. Pravzaprav je težko razumeti, da to in dejstvo, da je protest neprijavljen, ni dovolj dober razlog, da bi policija protestnike razgnala. Sicer pa tudi petkovi neprijavljeni protesti, ki jih je bilo že 75, niso ravno zgleden primer reda in upoštevanja predpisov.

Protesta se je na kratko udeležil tudi oče 20-letnice, za katero obstaja sum, da je umrla zaradi zapletov po cepljenju. Njen oče je izpostavil, da bi bilo treba opozarjati, da cepljenje s cepivom Janssen za mlajše od 40 let ni priporočljivo – tega se po njegovih besedah do sedaj namreč ni počelo.

Zaradi oviranja prometa je na družabnih omrežjih opaziti precej negodovanja. Ljudje, ki so tam obtičali, protestnikom med drugim sporočajo, da pivo lahko pijejo tudi doma in to brez pogoja PCT. Da normalni državljani sredi dneva večinoma delajo ali odhajajo iz službe, protestnikom več kot očitno ni jasno, glede na to, da so bili že ob 13. uri prosti za razgrajanje in popivanje.

Foto: Zajetje zaslona

Sara Kovač