fbpx

[Video] Psihoanalitik Vodeb: RTV in preostali mediji bi se morali boriti proti anticepilskim influencerjem – verskim fanatikom z osebnostnimi motnjami!

Psihoanalitik Roman Vodeb. (Foto: YouTube)

Mi imamo koronakrizo in smo vodilni v svetu po gluposti, da ne verjamemo v cepiva,” je bil v svojem videu kritičen Roman Vodeb, ki se ukvarja s teoretično psihoanalitiko. Kritičen pa je bil tudi do medijev, ki bi morali narediti več v smeri ozaveščanja in izobraževanja svojega občinstva. Po njegovem mnenju bi potrebovali kompetentne ljudi, ki bi razkrili jedro njihove duševnosti in tako tudi ovrgli vse njihove navedbe, ki škodijo naši družbi.

“Gledam te raznorazne kmečke bunke, influencerke ali pa pritegnjenci imajo po 10 tisoč obiskov in po 5 ali 10 tisoč delitev raznih šarlatanskih videov na temo covid krize,” je dejal Roman Vodeb in pripomnil, da ne vidi več smisla, da bi v svoje delo vlagal po več ur, da si to potem ogleda le 300 ljudi. Tako je namreč razmerje v priljubljenosti nekega resnega materiala v primerjavi z raznimi anticepilskimi nebulozami, ki se pojavljajo na spletu. A vendarle se Vodeb čuti dolžnega, da pomaga tej družbi. Poleg tega meni, da bi vlada ali pa stroka morala organizirati okrogle mize, na katerih bi se razkrinkala duševnost ljudi, ki promovirajo razne teorije zarote, med katerimi je tudi gonja proti cepljenju. Po besedah Vodeba gre za verske fanatike, za posameznike z določenimi osebnostnimi motnjami. Poudaril je, da bi tudi Slovenska akademija znanosti in umetnosti bila dolžna narediti kaj v tej smeri, da se ovrže in ustavi neumnosti, ki jih širijo nekateri influencerji.

Na RTV so povsem odpovedali Damjana Bakarič, Marko Potrč, Anica Bidar, Srečko Šorli, Aleksandra Petek – to je le nekaj imen, ki jih je omenil poznavalec psihoanalitike. Vodeba namreč izredno zanima sociologija norosti. Petkova je šla menda celo tako daleč, da je svoje otroke izpisala iz šole, češ da mask ne bodo nosili, prek Zooma se pa tudi ne bodo šolali. “Verski voditelj pove, kaj je treba žlobudrati v javnosti, potem pa to žlobudrajo. /…/ Potem pa dobi izhod še kdo iz zaprtega oddelka, kot je na primer Egidij Kozjek. /…/ Pa tu je še Santa Esmeralda oziroma Esmeralda Vidmar, ki je bila v preteklosti tudi članica stranke Zares. Gregor Golobič, kje si njo našel,” je pojasnjeval Vodeb in se obenem spraševal tudi to, kako je med pacienti v zborniku Šorlija pristal še dr. Andraž Teršek. Paciente je sicer dal v narekovaje, je pa izpostavil, da imajo neko motnjo v percepciji stvarnosti. “Namesto da bi se mediji dostojno borili v obelodanjanju nekih ozadij, zakaj ti ljudje tako razmišljajo, zakaj so tudi nekateri zdravniki kot disidenti medicinske stroke proti cepljenju in zanikajo sam virus – skratka mainstream mediji so povsem zatajili. RTV, ki hoče spotikati vlado, se popolnoma nič ne znajde, nesposobna ekipa, nobene intelektualne oddaje ni več,” je Vodeb še enkrat poudaril, da bi tudi večinski mediji morali narediti kaj v smeri ozaveščanja in izobraževanja svojega občinstva, kar bi posledično pripeljalo v višjo stopnjo zaupanja v znanost ter cepiva.

Sara Bertoncelj