[VIDEO] Soočenje predsedniških kandidatov na Nova24TV: Zakaj je Šarec govoril o Jezusu in kaj je Pahor povedal o Janezu Janši

Foto: YouTube

Drugi krog predsedniških volitev se neusmiljeno približuje in v nedeljo bomo izvedeli, kdo izmed predsedniških kandidatov bo postal predsednik republike. Bo to aktualni predsednik Borut Pahor, ki je v prvem krogu prejel 47,21 odstotka glasov volivcev, ali kamniški župan Marjan Šarec, ki je dosegel zaupanje 24,76 odstotka volivcev?

Opazen je viden trend upadanja zainteresiranosti sodelovanja na volitvah, v tokratnem prvem krogu je namreč šlo za najslabšo udeležbo na volitvah za predsednika republike do zdaj, saj se je volitev udeležilo le 44,24 odstotka volilnih upravičencev. Za primerjavo: Leta 1992 je bila volilna udeležba 85,84-odstotna, na zadnjih volitvah leta 2012 pa 48,41-odstotna.

Šarec: “Volitve predstavljajo temelj demokracije”
V včerajšnjem soočenju na naši televiziji sta se soočila Borut Pahor in Marjan Šarec, ki sta med drugim komentirala vedno večjo apatičnost volivcev. Šarec je izpostavil tezo, da je temu tako, ker ljudje ne zaupajo več politiki in mislijo, da njihov glas na volitvah ne bo spremenil nič. “Govorijo, da so vsi enaki in, celo, da so lopovi. To ni res, ker je vsak, ki se je odločil za kandidaturo in zbral pogum ter dovolj glasov, kredibilen kandidat. Mislim, da se v javnosti preveč ustvarja fama, da ni izbire. Tudi če bi zdaj prišel Jezus iz nebes in postal kandidat, bi še vedno nekateri rekli, da ni izbire.” “Izbira je vedno,” je prepričan Šarec in dodal, da se ljudje premalo zavedajo, da volitve predstavljajo temelj demokracije in da so se za to tisti, ki so ustanovili samostojno državo, tudi borili. Pahor je izpostavil, da ga ne skrbi sama nominalna udeležba na zadnjih volitvah, saj po njegovo ta ni bila tako dramatična, bolj zaskrbljujoč je trend upadanja zaupanja, da se ljudje politično izrazijo na volitvah. “Mislim, da ni za obupati, in vendarle je treba najprej reči hvala tistim, ki so prišli. Potem pa s svojimi ravnanji navdihniti tiste, ki oklevajo, da pridejo v drugem krogu in izrazijo svoje stališče, kakršnokoli že je.”

Glede vprašanja polne legitimnosti, če bo v drugem krogu še nižja udeležba volivcev, je Šarec odvrnil, da občutek ob tem zagotovo ni dober, in ga je primerjal s predstavitvijo pred polprazno dvorano. “Polovica ti reče, da je bilo dobro, a imaš zoprn občutek, ker dvorana ni bila polna.” Po besedah Šarca bo moral tisti, ki bo izvoljen, v naslednjih petih letih dokazati, da je funkcija pomembna, da ima vpliv in da jo je treba kot tako tudi dojemati in upravljati. “V zadnjem času slišim ljudi, ki mislijo, da predsednik nima vpliva, sam mislim, da ima vpliv, pomembno je že pooblastilo o pomilostitvi zapornikov, ki odloča o usodi ljudi, pomembna pa je tudi moč besede in neformalnega vpliva predsednika.”

Foto: Nova24TV

“Za potrebe drugega kroga teh volitev bi dejal, da so predsedniške volitve pomembne zato, ker bomo izbirali predsednika, ki bo prvič, če bo to želel, pomembno prispeval k politični stabilnosti v času pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami drugo leto, prav tako pa tudi pred lokalnimi in evropskimi volitvami,” je dejal Pahor in dodal, da mora predsednik republike prispevati k temu, da v tem času ni preveč politične negotovosti in hrupa. Pahor je prav tako spomnil, da bodo že prihodnje leto tukaj odločitve glede sestave vlade in o tem, kako se bo nadaljevalo proces gospodarskega okrevanja, socialne blaginje ali koliko tega v programu vlade ne bo. “Prihodnje leto se bo začelo razvrščanje držav Evropske unije. Kje bo Slovenija? Predsednik lahko zaradi ustavnih pooblastil pomaga političnim strankam, državnemu vrhu, morda ljudem, če odločajo na referendumu, da se v nekem zgodovinskem trenutku enotno postavimo za neko odločitev, da ne bomo med seboj razklani.”

Na vprašanje, kaj bi kot predsednika storila, če bi na naslednjih volitvah 28 dni pred volitvami nezakonito aretirali vodjo opozicije, je Šarec izpostavil, da ni dobro, da se katerakoli poteza tovrstnega značaja zgodi pred volitvami, saj to zbije legitimnost volitev in zaseje dvom med ljudmi. “Sam verjamem, da se pravosodni sistem zaveda svojega dela in da svoje delo opravlja, kot bi moral, vendar bi si obenem želel, da se take stvari pred volitvami ne bi dogajale.” Poleg tega pa je dodal, da mora biti zakon enak za vse ne glede na politično smer, “če nekaj velja za Kanglerja, mora veljati tudi za Jankovića.” Pahor je spomnil na primer Janeza Janše in dejal, da je zaradi tega v delu javnosti obstajal dvom glede legitimnosti volitev. “Menim, da je volilna udeležba čez polovico vendarle dala tovrstno legitimnost, da volitev ni bilo mogoče osporavati.” Ob tem je bil prepričan, da se predsednik ne sme vtikati v pravno državo, in spomnil, da ko so ga novinarji vprašali, ali je res govoril z Janšo na dan, preden je šel v zapor, je to potrdil. “Ni mi bilo nerodno to reči. Ko je prišel na konstitutivno sejo, sem mu stisnil roko, jasno pa je bilo tudi moje stališče, da mu pripada poslanski mandat.” Pahor je poudaril, da med njim in strankama SD in DESUS obstajajo velike razlike predvsem na področju sodelovanja z Janezom Janšo. “Čeprav sva bila huda tekmeca, v teh 25 in 26 letih nisem nikoli spremenil pogleda glede tega, da je treba z njim sodelovati ne glede na okoliščine.” Po besedah Pahorja je bilo tako tudi glede Janševega mandata, ko je izpostavil, da so ga ljudje izvolili na volitvah in mu s tem podelili zaupanje, čeprav so poznali okoliščine.

Šarec: “Povojni poboji so dejstvo, ki ga ni mogoče zanikati”
Šarec je glede leta 1945 dejal, da je takrat po eni strani vladala svoboda po okupatorju, po drugi strani pa se je po vojni dogajalo, da so se tudi doma zgodili dachauski procesi, nasilna mobilizacija. “Po letu 1945 so se zgodili zločini, povojni poboji, to je dejstvo, ki ga nihče ne more zanikati,” je dejal in dodal, da ima pri tem, ko sam podpira narodnoosvobodilno borbo, v mislih tisti upor leta 1941, ko so kmetje in delavci šli v boj, ti pa niso imeli povezav s Kidričem, Mačkom in Kardeljem. Tudi po letu 1945 so se dogajale zablode, kolektivizacija in petletke, komunistična partija je izvajala svoje eksperimente in delala napake. “Če bi zmagal nacizem, Slovencev ne bilo, saj smo zanje veljali za manj vredno raso.”

Pahor: “Podpiram idejo zavoda, ki bo skrbel za to, da se ljudem, ki so bili na neciviliziran način vrženi v zemljo, postavi spomenik”
Pri gradnji spomenika sprave, ki je stal 1,2 milijona evrov, je po prepričanju Pahorja mogoče govoriti o ceni šele na koncu. “Gre za politično ceno, moralno ceno, gre za dimenzijo stroškov od leta 1945 ali od leta 1941, od začetkov državljanske voljne v času narodnoosvobodilne borbe do prevzema enopartijske oblasti po letu 1945, povojnih pobojev, kratenja človekovih pravic.” Povedal je, da je tudi sam imel drugačne predstavo glede tega, kako naj bi bil videti spomenik sprave. Pahor je izpostavil, da je pomembno, da ni bil postavljen, preden nič drugega ne bi bilo narejenega, in kot pomembno izpostavil delovanje Komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, ki je začela z ureditvijo Hude jame, prekopom ostankov žrtev v Maribor, izpostavil je, da bo prišlo do urejanja pokopališča na Teharjah, do urejanje spominskih obeležij, kjer so bile v času revolucionarnega nasilja žrtve. “Podpiram idejo zavoda, ki bo skrbel za to, da se povsod, kjer najdemo ljudi, ki so bili na neciviliziran način vrženi v zemljo, postavi spomenik in da zanj država enako poskrbi kot za vse druge.” Glede pomena identifikacije žrtev je bil jasen tudi Šarec in je poudaril, da si vsak človek zasluži grob.

Foto: Nova24TV

V soočenju se je Pahor med drugim opredelil tudi glede davkov in odnosa z Milanom Kučanom ter za slednjega dejal, da je med njima prišlo do tako velike ohladitve odnosov, da ju druži le tisto, kar je nujno protokolarno. Prepričan je, da davčni primež v državi ni strašno previsok, in poudaril, da načeloma zagovarja, da z davčno politiko reguliramo socialno neenakost. Predsedniška kandidata se nista izognila niti komentiranju dela vlade. Šarec je povedal, da je kritičen, saj se, operativno gledano, zadeve slabo izvajajo. Po njegovem prepričanju gre za teoretično akademsko vodenje, brez poznavanja resničnih problemov, in usmerjenost v manj pomembno. “Z vsemi vladami sem enako sodeloval,” je dejal Pahor in dodal, da zaupanje ljudi še ni povrnjeno, čeprav je vladi uspelo doseči politično stabilnost, pri čemer pa ji ni uspelo sprejeti strukturnih reform.

Šarec je izpostavil, da v zdravstvu ostaja problem slabe organizacije, in dodal, da se zavzema za čim manj koncesij, torej le tam, kjer je to potrebno. Pahor je nasprotno koncesijam naklonjen, dodal pa je, da se je treba zavedati, da je država tista, ki je odgovorna za javno zdravstvo. Poleg tega je dejal, da nima nič proti razvoju zasebnega, in dodal, da ga obenem skrbi, da z zavlačevanjem reforme javnega zdravstva ne bo prišlo do širjenja zasebnega. “Na začetku bi lahko delovalo spodbudno, čez leta pa se lahko zgodi, da bodo do oskrbe prišli le bogatejši.”

Foto: STA

Na koncu soočenja sta Šarec in Pahor nagovorila volivce in pojasnila, zakaj se jima zdi, da sta primerna za predsedniški položaj. Šarec je nagovoril vse tiste, ki niso zadovoljni s trenutnim stanjem, ki si želijo novega človeka, ki bo naredil prepih v slovenski politiki, ki bo uredil razmere v KPK, odprl debato o pomembnih vprašanjih in bo sposoben sodelovanja. Pahor pa je izpostavil, da je prvi predsednik, ki ni nikogar pustil na cedilu, in dejal, da se ne počuti zavezanega nikomur razen volivcem. “Sem prvi politično nepristranski politik, izkušeni politik, ki se zavzema za spravo in delanje korakov naprej,” je o sebi dejal Pahor in dodal, ”da bodo mednarodne okoliščine zahtevale preudarnega in izkušenega politika”. Več vsebine iz soočenja si lahko ogledate na videoposnetku, dejstvo pa je, da bodo na koncu volivke in volivci tisti, ki bodo odločili, kdo je vreden njihovega zaupanja in kdo bo naslednjih pet let predsednik Republike Slovenije, in upajmo, da tudi vseh Slovenk in Slovencev, vseh državljank in državljanov, ki jih nihče ne bo delil na prvo- in drugorazredne.

H. M.

 • Jst ne grem na volitve. Pahor in Šarec nista bili moji končni izbiri. Imaš občutek da spet voliš Kučana.

 • AlojzZ

  Odločitev za mnajše zlo je vseeno odločitev za zlo. To pa ni Bogu po volji.

 • plamen100

  Glede arbitraze ima Pahor prav, Hrvasko bolj boli kot izguba 4/5 piranskega zaliva, mednarodno zagotovljen izhod Slovenije skozi hrvaske vode na odprto morje cez ta koridor sirine 2.5 nauticne milje. In vsa bolecina hrvaske se skriva v tem koridoru kjer gre sicer se vedno za hrvaske vode kjer pa je hrvaski odvzeto izvajanje pooblastil na tem delu morja in Slovenija lahko pluje po tem morju kot se ji zljubi in enako uporablja zracni prostor, po dnu pa polaga plinovode in kable. Ne sme pa loviti rib in vrtati vrtin ker pa po drugi strani se vedno gre za hrvaske vode s cimer hrvatje se vedno mejijo na Italijo. Taksne resitve ne bi dolocilo nobeno drugo sodisce na svetu, ker Mednarodno pravo morja tega ne pozna razen arbitrazno odlocanje, ki poleg mednarodnega prava morja uposteva se druge okoliscine, kot so zgodovinske okoliscine, dobrososedski odnosi.

  • RATATA

   Kaj si se odločil, da greš med kretene???

   • plamen100

    Zanimivo, no da slisim tvoj predlog, ce je moje mnenje kretensko, torej ti povej tvoje bistroumno?? Torej bi odstopil od arbitraze in potem je edina varianta, da dobis celoten zaliv in odvzames hrvatom morje na meji z Italijo, vojaski napad na hrvasko z obema gumenjakoma in rusko ladjo z dvema prestavama(napre in nazaj), ali pa bi sel na mednarodno pomorsko sodisce v Hamburg, kjer si tako brihten, da bi preprical sodnike, da naj ne sodijo po 200 let starih uzancih, kako se doloca meja na morju.

    • RATATA

     Nimaš prav!! Daj se no malo poglobi, si ja brihten za ostale reči! Narobe misliš in narobe si predstavljaš! Nasedel si! O tem, glede Slovenskih Dežel sem že mnogokrat marsikaj napisal in se jezil, lepil linke in slike, pa bom še tebi extra, ko že sprašuješ, ker se mi zdi pomembno in bi res rad da se malo bolj poglobiš.
     Uvodoma ti povem, da meja med RS in RH vseskozi obstaja, naloga arbitražnega tribunala pa je bila le določiti POTEK TE OBSTOJEČE MEJE!!!
     Ti praviš:
     1. …. “Glede arbitraze ima Pahor prav, Hrvasko bolj boli kot izguba 4/5 piranskega zaliva,
     Popolnoma NAROBE!!!! ????? Kako bo hrvatsko bolela izguba 4/5 Piranskega zaliva, če tega zaliva nikdar ni imela??? Kako bi ga lahko sploj izgubila??? Kdaj je hrvatska imel skodelico Piranskega zaliva (?) nikoli in nikdar!!! Celo več(!) Niti upravljala ga ni!!! Kvečjemu jo lahko boli to, da bi ga lahko dobila, pa se ji ga dobiti ponesreči.

     2. … “mednarodno zagotovljen izhod Slovenije skozi hrvaske vode na odprto morje cez ta koridor sirine 2.5 nauticne milje.” …..
     ??????Zakaj bi bile te vode hrvatske, če nikoli v zgodovini niso bile(?) in so vedno pripadale Slovenski Deželi Primorski, ki se je ujedinila s Kraljevino Srbijo 01.12.1918…., tudi v času sfrj je vršila nadzor do točke T5 milica SRS!! Tudi na dan 25.06.1991, ki je zapisan kot presečni datum!!

     3. ” “In vsa bolecina hrvaske se skriva v tem koridoru kjer gre sicer se vedno za hrvaske vode kjer pa je hrvaski odvzeto izvajanje pooblastil na tem delu morja in Slovenija lahko pluje po tem morju kot se ji zljubi in enako uporablja zracni prostor, po dnu pa polaga plinovode in kable. Ne sme pa loviti rib in vrtati vrtin ker pa po drugi strani se vedno gre za hrvaske vode””…..
     !!!!!!Spet NAROBE!!! To niso bile nikdar in nikdar ne smejo biti hrvatske teritorialne vode, ker je to morje Slovenske dežele Primorske!! In tega nikdar ni nihče ukinil!!! Tisto kar se je dogajalo upravno znotraj Krljevine Jugoslavije in kasneje sfrj je bila notranja upravna delitev in na mednarodno pravo nima nikakršne veze.

     4. … “s cimer hrvatje se vedno mejijo na Italijo.” ????Kako še vedno ????? Le genocidna marinetna fašistična tvorba ndh je mejila na italijo med 1941, pa do kapitulacije fašistične italije septembra 1943, potem je območje prevzela pod upravo / okupirala nacistična nemčija!!

     5. …””Taksne resitve ne bi dolocilo nobeno drugo sodisce na svetu, ker Mednarodno pravo morja tega ne pozna razen arbitrazno odlocanje, ki poleg mednarodnega prava morja uposteva se druge okoliscine, kot so zgodovinske okoliscine, dobrososedski odnosi.”” ….
     Seveda takšnega skropucala ne bi odločilo nobeno drugo sodišče na svetu(!) potrebno pa je imeti v obziru bistveno in to je priloženi Memorandum(!), ki ni vseboval tistega, kar bi moral vsebovati in to so le dokumenti, ki zadevajo mednarodno priznana dejstva o katerih tudi ta arbitražni tribunal ni mogel odločati, saj jih “naši” veleizdajalci niso predložili, pa jih imajo (tudi velesile imajo te dokumente in ozn verjetno tudi …). S predložitvijo ustreznih dokumentov z naše strani, ki jih imamo (hrvatska nima pa nobenega!!!!) bi vsako sodišče ugotovilo kje meja je (!) in to so starodavne meje dežel in gredo po reki Dravi od sotočja z Muro pod Kotoribo, po reki Sotli, naprej po reki Kolpi in po reki Rečini, zapisana in označena je ta meja (tudi v naravi) in jo po letu 1918 na internacionalni ravni, ki je edina merodajna in veljavna ni spremenil nihče(!), saj se v mednarodnem pravu upoštevajo le principi in pravila internacionalnega prava (rules and principles of international law). Ravno zato, pa je bilo napisano v sporazumu o arbitraži še načelo pravičnosti in … dobrososedskih odnosov, da hrvatska nekaj od NAŠEGA dobi, čeprav si je to prigrabila na genociden način (!!!) z naseljevanjem, pomori in poboji, izsiljevanjem in “delanjem” hrvatskega naroda!!!!
     TO POSKUSI NAJPREJ RAZUMETI. Vzemi si prosim čas, ker tvoje komentarje berejo(mo) večinoma z odobravanjem ampak v tej temi pa NAROBE MISLIŠ IN NAROBE VEŠ!
     VSE JE ZBRAL IN ŠE ZBIRA, TOLMAČI IN OBJAVLJA gospod Andrej Lenarčič na svojem blogu.
     Ni ga junaka, ki bi v teh prispevkih našel karkoli neresničnega, napačnega ali zlaganega!!!!
     Tole spodaj je zadnji, njegov novembrski prispevek, izvoli prebrati za oris, v zimskih večerih pa prosim, če si prebereš še ostale, ki jih je res veliko (tudi o odločbi arbitražnega tribunala).
     http://www.domovinasospomini.eu/blog/2017/11/

  • tone

   Glede arbitraže je naredil polom.Leta 2008 sem na letalu iz predstavitvene Adrijine brošure v pričakovanju slabega prepisal podatek 20 373 km2. Te površine za Slovenijo …pozabi! Ne vem, zakaj sklepamo sporazume. Po SOPS lahko slovenski ribiči lovijo tam nekje do izliva Mirne (Limskega kanala) in pred cca desetimi leti tudi so, celo Hrvatom so prodajali tam nalovljene sardine…Problem je le, da mi nimamo tako velike flote, kot je tam navedeno-pet ladij in dvajset ribiških čolnov….

 • Vojteh Dovč

  O CEKUTI PA NIČ

  • Sploh veš, kje je ?
   Ko je opazil sodno pismo, ki mu ga je hotel poštar izročiti, jo je hitro pobrisal v Bosno k prijateljici in od tam sporočil, da je prišlo pismo takoj, ko je on odpotoval v Bosno.
   Ali je on butl, ali mi, ki verjamemo tej zgodbi ob tem, da vemo, da ima rok za dvig sodnega pisma 15 dni ?
   V 15-ih dneh bi lahko prepotoval ves svet in ne le teh nekaj ovinkov do Bosne.
   sarkazem.press

 • Majda

  Grem na volitve, ker je moj glas zlat glas! 98% dam Jansi prav, kar govori in dela, tu, v teh 2%, ko se sprasuje, koga ali sploh, voliti, mu ne dam prav. Mi, ljudje, moramo imeti zavest, da so vsake volitve ali referendum nasa priloznost, nasa izbira. Zato, spostovani g. Jansa, tisti, ki vam svetuje koga ali sploh voliti, je butl. V vasem krogu imate krta?

  • Bojim se, da imaš prav !

  • Steiermark

   Izgleda, da imaš prv ti “krta v glavi”. Imeli smo priložnost izbrati demokratično kandidatko – eno ali drugo, vendar so nas jugodebili komunističnega sv. nazora preglasovali in v drugi krog popeljali enega hujšega od druga – oba zadrta jugoslovana in usmerjena v srbijo in rusijo! Takšni pa na svobodnih volitvah nimajo kaj početi, še posebaj ne v Sloveniji, ki se je komaj osvobodila izpod jugojarma , kamor nas ponovno vleče jugo komunajzarsa bratska elita….

   • FORT WORTH

    Res je ++

 • Mitja Grmovšek

  Na sliki zgleda tako, kot, da bi bil voditelj Šarec :D

 • MEFISTO

  Cel kup argumentov je, ki nam narekujejo, da ne glasujemo za nobenega izmed njiju.

  Pahor je popoln neodločen mlačnež, Šarec pa trd marksistično leninističen in stalinistično titoističen ideološki beton v najslabšem pomenu te besede

  Niti enega zdravorazumskega razloga ni za njuno izvolitev.

  Kdor more, naj glasuje za tistega, ki predstavlja v prihodnjih petih letih manjše zlo in škodo.

  Prav nič me ne čudi, da je Šarec smel igrati koemdijanta na HANZI TV, na kateri lahko nastopajo le najbolj zanesljivi ne glede na vrednost tistega, kar poceni prodajajo in kjer se nič ne zgodi po naključju.

  • Franc Šink

   Ivan Oman je rekel: Ne bom volil mačkov v žaklju.

 • AlojzZ

  V vsakem primeru bo izvoljen levičar, odhod desnice na volišče bo (levičarskim) volitvam dal legitimnost. Ampak vsak naj se sam pri sebi odloči.

  • Coeus

   Od kdaj pa udelezba ali neudelzba cca 10% volivcev daje kakrsno koli legitimnost cemur koli?

   • AlojzZ

    Ja, kdo misli, da je morala zgolj glagol, ta težko kaj razume.

    • Coeus

     Kdor pa misli, da je “desnica”, ki ni nic drugega kot zakamuflirana skrajna komunisticna levica, pogoj za legitimnost cesarkoli… no ja, odgovori si sam ;)

 • domovina mili dom

  Odločali bomo med Kučanom in kučanom. Tako postajamo vsi vsegliharji.

  • Steiermark

   Zato pa enostavno nebomo odločali……

 • von Rhein

  Nekdo izmed teh dveh bo izvoljen.Sploh ni več pomemben rezultat,udeležba. Po obljubah nista slaba, kar sem lahko videl in slišal sinoči. Toda splošno znano,obljube levakov so bile ,so in bodo lažnive.Kmalu po nastopu funkcije se to pokaže.Čeprav sem prepričan,da nista kategorija bandita kot je Cerar,svoj glas odstopam nekomu,ki se bo volitev udeležil. O nekih dolžnostih naj mi ne klobasajo,to je bilo nekoč…dolžnost in pravica in,če nisi izpolnil dolžnosti si imel kmalu določene težave.Pracici se lahko odpovem in tokrat bom to storil.

 • Polde

  Je že g. Janša ugotovil, da dejansko ni nobene izbire v naslednjem krogu. Zakaj potem to soočenje na svoji televiziji? Nelogično !

  • Steiermark

   Si morda mislil: …..na njegovi televiziji – kot je pravilno slovensko?

   • Polde

    Ja imaš prav. Sicer pa bi se bilo bolje ukvarjati s samo vsebino, kot pravopisom.

  • Igor Kavalar

   Preveč poslušaš main stream propagando, ki jo je strah konkurence. Lastniki so vsi, ki kupijo delnice, med njimi pa je tudi Janša.

   TV se je formirala zaradi ljudi, ki so bili siti da, nacionalka in ostale privat tv in izpostave, ki naj bi skrbele za neodvisno medijsko misel (ki ne more biti na vseh 4 televizijah v vsakem pomembnem vprašanju ista), kritike (pozitivne in negativne), POP tv, Kanal A in Planet TV niso bile sposobne ponuditi, ker so raje ponujale poneumljanje z reality showi in rumenimi trači in to vsak dan za zajtrk, kosilo in večerjo.

   Zakaj je prišlo do soočenja? Zato, ker je to javni interes in hkrati pravilna poteza za sam medij, če je demokratičen.

   npr. POP tv zihr ni demokratičen medij (v 1. krogu so imeli soočenje 4 kandidatov namesto 9ih, na zadnjem pa 7 namesto 9ih in potem so vstop npr. Šišku tudi preprečili, hkrati pa dovolili vstop trumam podpornikom ostalih 7 kandidatov). Izgovori so bili pomanjkanje prostora, prepozna vložitev kandidature (a bila je v skladu z zakonom) ankete merjenja, raznih agencij katere nikoli nebi smele biti okvir, koga od kandidatov se povabi, ker so vsi predsedniški kandidati enakovredni ne glede kako jim kaže in bi morali imeti enaka izhodišča, predstavitve in poštenega boja.

   • Polde

    Ne glede na lastništvo, je ustanovitelj Janša. Kritiziranje drugih in nobene samokritike je demokracija? Da ne bo pomote, obrača se mi od levih, vendar pričakujem, da bo na drugi strani več realnosti in obsodb tistih, ki si to zaslužijo.

 • centurion

  V vsakem primeru bo na teh volitvah zmagal-KLOVN.
  V cirkusu klovni osrečujejo otroke.
  Eden od teh dveh klovnov bo osrečeval murglske tajkune
  naslednjih 5 let, iz ljudstva bo bril pa norce.
  Baba je žaba in to mi delaj miška…..
  Niti žaba in niti miška pa ni čvouk.

 • FORT WORTH

  Ce bi bila v drugem krogu dva kandidata desnice bi levaki odsli na volisca ??
  Niti pod tocko razno !!

 • centurion

  Moira Orfei objavlja prosto delovno mesto klovna.
  Tolažilna nagrada za drugo mesto.

  • karpelec

   V predverju pekla čaka in gleda kateri bo več kolna zašauflal za ogenj.

 • Zima prihaja

  Jest pa teh naum volu ,k mi niso usec .

 • MEFISTO

  Preprosto oplenjeno in osleparjeno ljudstvo bo komentiralo izplen teh predsedniških volitev z ljudsko prispodobo, da se bo končalo tako, kot bi si z drekom obrisali rit.

  • tona

   Kwa dej ? Baba je k žoga – ko je enkrat preluknjana, jo je treba kar naprej pumpat !

 • Beli Sneg

  Pahor je dejal, da so bile prejšnje volitve, ko so v zapor strpali JJ legitimne, ker je na volišča prišlo več kot 50 procentov volilcev. Torej pomeni če jih bo zdaj manj kot 50, volitve ne bodo legitimne? Če ni kaj izbirati je bolje ostati doma, kot neveljavna glasovnica. Manjša udeležba slabša legitimnost oziroma nelegitimnost.

 • Poštenje velja

  % udelezbe bo pokazal koliko levih in eksremno levih osebkov zivi v tej
  Podalpski vukojebini.

  • tona

   In poj te bojo 5 let jeb*l.

 • Žalostni murgeljski prdec

  Zmagali bomo

 • Zgornji

  Ojoj, … 18 neprebranih sporočil sem imel, … ;-)

 • Ryuk

  Ko je šarec rekel, da ne podpira koncesij zasebnemu stravstvu, da bo zdravstvo rešila le močna politika, ki bo naredila red, je bilo jasno kako zelo naiven je. Čista socialistična mentaliteta.

  • Borut Stari

   Ja, priden pionirček.

 • Marija

  Enemu reče Kučan razpusti vlado in ta uboga, drugemu reče kandidiraj za predsednika in ta se tudi pokori odločitvi CKZK. Izbira pa taka. Volitve so enake kot45-90. Stvar so pripeljali do absurda, niti videza demokracije ni več. V demokraciji pač ne greš na take volitve.

 • RATATA

  Borjan Parec ali Marut Šahor, to pa je odločanje!

  • Zgornji

   Barjan in Morut .

   • RATATA

    Dva krepca u božjo mater!

 • svoboda sloveniji

  PAHOR ” NI NEUMEN ! ” PO NJEGOVI IZJAVI, DA BI POVEDAL KDO SO STRICI IZ OZADJA .
  PREDSEDNIK DRŽAVE, KI POZNA KRIMINALCE, KI UNIČUJEJO SLOVENSKI NAROD IN SLOVENIJO IN JIH PODPIRA . . . , SE MORA NAHAJATI KJE DRUGJE IN NE NA PONOVNEM SOOČENJU ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE !!!!!
  IZBIRE ZA PREDSEDNIKA NI !!!
  OSTANIMO V NEDELJO DOMA IN JIM DOKAŽIMO, DA RESNIČNO NISMO NEUMNI !!!
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Zgornji

  Hmmm, … Oba sta Slaba, … Vprašanje je Le : Kdo od njiju je Manj Slab. Problem pa je Še, da se ljudje Vedno Bojimo Sprememb, ker se bojimo da bo šlo še na še slabše kot je bilo do sedaj. Ampak, … Vse Dokler ne Probamo, Vse Dotlej Nemoremo tega vedeti !!! ! !!! In, za Spremembe je Marjan, ne pa Borut. Ampak, Šele ko se bo izkazal bomo Vedeli. Če pa mu niti možnosti nedamo, potem je pa tudi ta možnost zapravljena.
  Torej, kaj bomo zdaj ?
  Gremo, ali ne gremo ?
  Se mi zdi, da Slovenija še Nikoli ni bila toliko Razdvojena kot je sedaj …

  • Beli Sneg

   Z novimi obrazi se probava po nareku murgelj vsake volitve. In še naprej nasedate. Že šest let so desničarji poslušali kako so pomagali izvoliti Pahorja. Če gre desnica zdaj podpret enega ali drugega klovna bo spet soodgovorna. Torej ker nimamo svojega kandidata, ostanimo doma. Naj rdečkarji sami izberejo svojega klovna. Katerikoli bo, mene je že zdaj sram.

   • Janez

    Ni tako kot trdiš ti.Če izvolimo za predsednika Šarca,smo ga umaknili od Državnozborskih volitev naslednje leto.Tisto sramoto,ki nam jo bo kot državi delal kot predsednik pa bomo “skompenzirali” s tem,da nam ne bo delal “sranja” z ustanavljanjem stranke “novih obrazov” za državnozborske volitve.To je še najmanjše zlo .

    • Beli Sneg

     Ne delaj kalkulacij, če ne bo Šarčeva stranka bo pa stranka Ptičjega strašila. Temu se ne bomo izognili, če ga izvolite ali pa ne. Na žalost je slovenski volilec preveč naiven in takih kot je Serpentinšek je kolikor hočeš. Hodi v cerkev in voli ta rdeče.

  • von Rhein

   Če bi pred enim letom vprašali Šarca,če misli kdaj postati predsednik države bi vam odgovoril ” ja kva pa vi mislte,mam dost žvine u Kamnku”. Takrat še ni vedel za impulz iz zadružnega hleva.

  • Igor Kavalar

   Mislim, da tokratne volitve niso enake prejšnim, ko smo se morali odločati med narcistom Pahorjem in snobom Turkom. Pahor je bil takrat kot človek (karakterno) za predsednika absolutno boljša izbira, čeprav, če bi bila Slovenija država v pravem pomenu besede, bi danes moral imeti prepoved opravljanja javnih funkcij in bi moral oddelat za tekočim trakom na delavskem minimalcu, vse miljardne zablode, ki jih je z svojo strokovno skupino bebotov ustvaril na premierskem položaju.

   Šarec je zame na državni sceni nov obraz, v soočenju je bil veliko bolj preprićljiv, konkreten in ponuja logične spremembe. Ima izkušnje iz terena (županovanje), za razliko od ljubljanskega kriminalca se mi zdi pošten , bi pa njegove izkušnje bile boljše za premierski položaj kot pa predsedniški.

   Pahor ponuja status quo in mlati prazno slamo o sodelovanju, ki ga nikoli ni bilo, razen takrat ko je to ponudila desna opcija in so jo sprejeli, drugače se on vedno trudi biti le všečen, ko pa je treba preiti k dejanjem pa počepne, ker ga je strah izgube položaja, koristi (pozornosti kamere).

   Mislim, da si Šarec zasluži priložnost, kaj bo pa naredil po izvolitvi v praksi pa bo pokazal čas.
   Možnosti za zmago pa mislim, da so minimalne, ker je Pahor dobil preveč % že v 1. krogu.

   • Franc Šink

    Pazi maček v žaklju.

    • Igor Kavalar

     Sej zato pa so volitve, če nekdo dela proti državljanom, da se jih kaznuje z odvzemom mandata. Če bi bil Šarec npr. izvoljen in se izneveri lastnim besedam, ki jih daje na soočenjih najkasneje po 5 letih odleti. Apriorij vnaprej pa ne moremo vedeti za zihr kaj bo kdo naredil po koncu volilne kampanje, lahko jim samo verjamemo, zaupamo na besedo pa naj bo to Pahor ali Šarec…ali XY oseba.

     • Franc Šink

      Dobro in v redu, ampak sta politika.Ali lahko še vedno komu verjameš?

     • Igor Kavalar

      Jah nekomu je pač treba verjeti, da bo drugačen od tistih, ki to niso bili sposobni biti, drugače se bomo spinal na mestu, da so vsi isti in da ni za verjeti nikomur.

     • MEFISTO

      Očitno si pristaš dragih in škodljivih eksperimentov.

     • Igor Kavalar

      Nisem za drage eksperimente, sam Nostradamus pa tud nisem.

     • von Rhein

      V nekaterih stvareh imaš prav.Toda…kdo izmed levakov,ki so se prerinili v politiko je po petih ali štirih letih odletel?

     • Igor Kavalar

      Turk je odletu po 1 mandatu. Tudi razni LDS, Zaresovci, Pozitivci so bili kaznovani z odvzemom mandata, pa SLS… Zdej imamo možnost, da kaznujemo Pahorja. Mislim, da si ne zasluži 5 dodatnih let.

     • von Rhein

      Že,že,samo kam je odletel.Za moje pojme bi moral resnično dovolj daleč odleteti.Do tja kjer ni nobena večerja več zastonj.

     • Igor Kavalar

      Se strinjam.

   • Zgornji

    DOBRO POVEDANO !!! ! !!! TOČNO TKO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!
    Vem samo še to, da če Slovenci še enkrat izvolijo Pahorja, potem je z tem ubogim Narodom res Konec !!! ! !!! Žaaal.
    Amennn .

 • domovina mili dom

  Razmišljanje, ki daje morda iztočnico za premislek in odločitve. Se splača prebrati:
  http://vfokusu.com/post/331214/cesar-je-gol

 • odzunaj

  Šarec je rekel : Ljudje pravijo, da ni izbire, a izbira je vedno !
  No, če sta v ponudbi dve stvari, izbira je. A če nam ta izbira ni po volji, NE GREMO V TRGOVINO !
  NE GREM NA VOLITVE , ker ne podpiram ponujene izbire, ki je za državo in narod škodljiva . Take izbire nam leta in leta kradejo milijarde, zadovoljstvo in zdravje ! PIKA .

 • Zima prihaja

  Te volitve me asocirajo na socialistične trgovine kjer je bil zelo boren izbor artiklov.Prava beda in žalost.Dobro da je bila Avstrija blizu in smo si privoščili Kinder jajca

  • Hun

   danes mas vse police zalozene z kitajskimi artikli oz. komunisticnimi

   • tramal

    Misliš s tisto kitajsko kramo ,ki jo prodajajo za en evro.

    • Hun

     mislim na vse tekstilne izdelke, ki jih izdelujejo od vietnama do kitajske

 • star profi

  Borut Pahor je manjse zlo. Jaz bom v drugem krogu ko ni vec drugacne izbire volil njega.

 • Zima prihaja
 • Franc Šink

  Jaz ne bom o ničemer odločal, me enostavno ne bo na volitve.Imam mnogo napak.Nisem pa vol,ki bi šel na te volitve!

  • KIKI

   Napaka! Pojdi in prečrtaj oba kandidata! Samo ne pusti praznega volilnega lista, ker
   ….saj razumeš, a nje?

 • MEFISTO

  Kako naj bo drugače, se vprašajte.

  Ob spremembi političnega sistema leta 1990 so volivci ob pomoči domačih izdajalcev in balkanskih priseljencev izvolili za predsednika utelešenega negativca Milana Kučana in to kar v prvem krogu še dvakrat ponovili.

  Celo Kramberger je moral pasti, ki sicer ni ogrožal Kučana, lahko pa bi se zgodilo, da bi se mu zaradi njega zgodil drugi krog volitev in to bil prehud za tega komunističnega “demokrata”, ki ga je bilo treba preprečiti celo s prelivanjem krvi.

  • KIKI

   Resnica! Pobral je Krambergerjeve glasove, ker ga je poštenjak Ivan hvalil na shodih !
   In je za nagrado dobil – smrt!

 • KIKI

  Marjan Šarec klopoče kot vaški župnik, z rdečo zvezdo v glavi, s papeško tiaro,
  s partizansko opravo in umom enega vaškega, nategnjenega bebčka!
  Ponavlja nebuloze, ki si jih doma s pomočjo znanih “svetovalcev” nauči na pamet
  in drdra, drdra kot navita raglja! Ogabno! Saj tisto o ljudeh naj pusti pri miru, ker mu
  nihče ne verjame!
  Še nekaj ne razumem; kako je iz lesarske šole prilezel na AGRFT ( je imel pa stričke,
  kajne? ) …poseben talent!

  • Hun

   ccccc

   • tramal

    Zmotu si se .Sovjetska zveza ji imela samo štiri c je. Seveda v cirilici.

    • Hun

     to imajo krscanski srbi…komunjare rusi so imel cccp

  • Borut Stari

   Bravo KIKI. To je to.

  • karlina

   TOČNO

 • Kučko pod pručko

  Nobenega od njiju ne morem voliti

  Kot slovenski domoljub ne morem dati glasu Pahorju, ki je s svojim uničevalnim vodenjem vlade potisnil Slovenijo za več desetletij nazaj, poleg tega pa zapravil večji del Piranskega zaliva.

  Prav tako je zame Šarec popolnoma nesprejemljiv, kar se tiče demokracije, saj je povsem murgelski človek. Enostavno ne morem voliti nekoga, ki tako odkrito napada prvaka opozicije Janeza Janšo. Kot primer njegove politične usmerjenosti navajam dva izseka iz Šarčevega govora ob 70 . obletnici zmage nad fašizmom in nacizmom.

  Največji sovražnik in uničevalec slovenskega naroda je neuspešno sodstvo, ki osvobaja tiste, ki so bili že pravnomočno obsojeni in so lahko ponovno poslanci, lahko ponovno zastrupljajo s svojimi idejami narodovo telo, ki je čedalje bolj razcepljeno

  Zato bodo morali v Sloveniji nekateri politiki tudi končno oditi. Pa ne samo zaradi orožarskih afer, ampak za to, ker vsak dan zastrupljajo narodovo telo za svoje interese in temu je treba narediti konec!

  Mislim, da iz obeh Šarčevih izjav vsakdo spozna, da letijo na Janšo!!!

  • RATATA

   Dobro si obrazložil svoj neglas.

  • majda božnar

   Zakaj bi šel na volitve, če nimaš kandidata?? Zato pa je udeležba vedno manjša! Priznam, tudi jaz nimam kandidata…. in ne grem na volitve.

 • Olga_10

  “Kristjan” in Kućanov podrepniki Šarec je PROTI BLAGOSLOVU ŠOL!!!!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Morala

  Šarec ima prav, ko je dejal, da mnogi mislijo, da so lopovi….haha…

  • Beli Sneg

   To mislimo tudi za Šarca, ker on je verjetno sebe izvzel.

  • karlina

   SAJ JE VSE RES

 • star profi

  Ko poslusam Sarca se spomnim na tisto zgodbo od Kranjca: Strici so mi povedali. Pahor pa je le odprt tudi za sodelovanje s cerkvijo in Janso.

  • karlina

   PODPIS

 • MEFISTO

  Problem nedeljskih predsedniških volitev je predvsem v tem, da nimamo tretje izbire in možnosti.

  Izbiramo lahko le med mlačnim veseljakom Pahorjem in ideološkim ekstremistom Šarcem, ki ga lahko brez slabe vesti uvrstimo med SD, varuhinjo premoženjskih in finančnih privilegijev nedotaknjene nekdanje komunistične partie in udbe ter med Mesečnik – Tomič – Kordiševe norce tako imenovane Levice.

  Torej ne preostane nič drugega kot glasovanje po kriteriju, kdo bo v prihodnjem mandatu naredil manj škode.

  Za tiste, ki bodo ali bomo šli na volitve, je izbira po tem kriteriju pravzaprav precej enostavna – Pahor pod št.1!

  • Prle

   Učeni Mefisto imaš tretjo možnost, na glasovalni listek nakracaj ime Ivana janeza, če vas bo zadosti s podobnim mnenjem bo predsednik mogoče on. Poizkusiti ni greh.

   • MEFISTO

    Vedel sem, da je to vse, kar zmoreš – neumnost

    • Prle

     Hvala enakooo.

 • MEFISTO

  Na posebno željo moža tisočerih nickov objavljam razmišljanje, zakaj cekev ni ločena od države, kar je bilo večkrat premet debate na soočenju predsedniških kandidatov.

  Objava je v prvi vrsti namenjenea pokvarjenim komunistom in zadrtim rdečkarjem ter nevednim levičarjem.

  “Kaj je država?

  Država je ozemlje, določeno z mednarodno priznanimi mejami, so ljudje, ki živijo na tako določenem ozemlju in je realna oblast, ki s predpisi na prisilen način ureja odnose med ljudmi na omenjenem ozemlju, in ki jo po demokratičnih postopkih izvolijo ljudje ali pa jo, kot pri nas, uzurpirajo skupine in posamezniki.

  O državi lahko govorimo šele, ko so kumulativno izpolnjeni vsi trije našteti elementi državnosti.

  Države torej mi brez ozemlja, brez prebivalstva ali brez oblasti.

  Cerkev ni ločena od ozemlja, ker na tem ozemlju izaja svojo dejavnost in ima na njem svoje ustanove ter posluje v skladu s predpisi te države.

  Cerkev tudi ni ločena od ljudi, ker njen evangelij živi med ljudmi in večinoma tudi v ljudeh, vsaj v pametnih in zavednih Slovencih.

  Cerkev pa je ločena od oblasti, kar pomeni, da ne sodeluje na volitvah in pri izvajanju oblasti, kot v vseh normalnih demokratičnih državah, razen v muslimanskih deželah, ki pa večinoma niso ne demokratične in ne normalne.

  Ustavna določba, da je cerkev ločena od države je torej navadna ideološka floskula in konstrukt, ki so ju izsilili komunisti in njihovi derivati.

  Pravilno bi torej moralo pisati v ustavi, da je cerkev ločena od oblasti.

  Roko na srce, pa priznajte, da je naše ozemlje, da so naši ljudje in da je naša oblast še kako potrebna božjega blagoslova, naši ljudje in naša oblast pa poleg božjega blagoslova še božjega razsvetljenja.”

 • Olga_10

  Šarec bi kot predsednik države kar sam ustavljal “sporne” zakone, ki bi jih sprejel parlament?!!! Po Kučanovem nareku?!!

  • Prle

   Ne, po nareku Ivana Janeza Slamce.

  • Hun

   podobno kot Trump

 • rrrrr

  Pri predvolilnih soočenjih ameriških kandidatov za predsednika v oblakih leti perje, kremplji, sperma in kri. Seveda, ker si nasproti stojijo resnični nasprotniki.
  B. Tomašič bi moral vztrajati, da se tovariša tudi medsebojno soočita z neprijetnimi vprašanji drug drugemu….Zjutraj čistilka ne bi imela veliko dela ne s sesanjem odletelega perja ter krempljev in ne z brisanjem osušenih madežev.
  Hitro bi se videlo, da obe kokoški prihajata iz istega kurnika na obrobju ljubljanskega barja…

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • BananaNjam

  Ma kok ste vsi komentatorji tule za hardcore komunista Pahorja! Pa se zavedate, da je to popolnoma nesposoben človek, ki bi karkoli zmogel narediti pravilno? Pahor je bil leta 1991 trd komunist in Kučanov človek. Celo kariero je bil pri koritu! Šarec, dajte v mislih malo narediti izračun, je imel takrat komaj 13 let! Dajmo priložnost Šarcu, ker edino kot predstavnik mladih lahko popuca to staro gardo na smetišče zgodovine (beri -> pošlje Pahorja na zavod za zaposlovanje)!

  • janez zorman

   Dokler “mlade” motijo vaški običaji, taki nimajo kaj delat na političnem prizorišču.

  • tramal

   A ni vseeno ali je na oblasti mlad ali pa star komunajzer .Oba kradeta in oba bi dala vse za oblast.

 • tarantela

  Pahor predsednik države, to menijo tudi vodilni desni. Tudi sama menim tako, predvsem zato, ker bo Šarec kot ustanovitelj stranke s pomočjo njenih članov lahko pomešal štrene sedanjim strankam mnogo bolj, kot bi lahko kot predsednik države. Glas v parlamentu oz. vladi je mnogo močnejši in učinkovitejši.

  • tramal

   Kje si prebrala da so vodilni desni za pahorja .Za nobenega niso in ne nabijaj pravljic.Tudi za serkev so se zlagali da podpira pahorja.

 • stajerc5

  Loci nas se cca. 7 mesecev do parlamentarnih volitev. Vsi vemo, da se v kucanovem ozadju pripravlja NOVA (sarceva) stranka. Sedaj imajo idealno priliko, da z vsemi “nasimi” mediji delajo reklamo in pripravijo samomorilske ovce za zakol. Vsak verjetnostni izracun vam bo pokazal, da bodo ovce zopet nasedle pravljicam in obljubam in na NOVO sarcevo stranko.
  Sedaj pa vprasanje:
  Kje lahko naredi rdeci sarplaninec vec skode:
  Kot “precednik” drzave ali predsednik vlade!???

  • MEFISTO

   Vprašanj je na mestu.

   Tudi jaz sem že razmišljal, da bi morda kazalo Šarca izločiti na naslednjih državno zborskih volitvah s tem, da bi se ga izvolilo za predsednika.

   Cena je seveda visoka, izkupiček pa negotov, to je treba priznati.

   • garfi

    jaz bom pomagal

   • von Rhein

    Ne biti naiven. Tudi stric ima izdelan program kdo bi Serpentinška zamenjal v akciji naslednje leto.

   • Beli Sneg

    Ne delaj kalkulacij, če ne bo Šarčeva stranka bo pa stranka Ptičjega
    strašila. Temu se ne bomo izognili, če ga izvolite ali pa ne. Na žalost
    je slovenski volilec preveč naiven in takih kot je Serpentinšek je
    kolikor hočeš. Hodijo v cerkev in volijo ta rdeče.

    • karlina

     PODPIS

  • janez zorman

   Treba je volit pošteno. Kalkulacija nikoli ne prinese nič dobrega državljanom. Vse dosedanje vlade za katere so se delali kalkulacijski načrti, so bile škodljive za državljane.

  • Caetano

   Kucanovi mediji so premocni. Forum21 ima tudi rezervo za Sarca…

   • karlina

    TOČNO

 • neny

  Šarec zelo objektiven podprto z argumenti, Pahor previdno socialen,neopredeljen….

 • garfi

  Pohar je že vse zasral kar je lahko, njegov nastop tudi usran
  oba sta kameleona vendar je šarc naredil veliko manj škode
  zato ga bom obkrožil na glasovnici

  • neny

   Šarec bi moral bit novi predsednik vlade, saj bi kot predsednik države težko zrealiziral svoje sposobnosti oz sploh ne, Pahor pa naj ostane tu kjer je…:)

   • garfi

    in obtičimo v Zloveniji

  • Pesjan

   Saj ni za verjeti da so lahko ljudje takšni debili in bojo volili človeka ki je že sedaj sramota bog ne daj da bi postal predsednik t bi bil konec ugleda za SL,če ne drugega komunist Pahor v evropi uživa vsaj nekaj populsrnosti,medtem ko bo tisto tele od Šarca pokazal Evropi da smo poden od podna,uboga Slovenija da mora izbirati med tema dvem,je pa res da bodo šerca volili tisti kateri imajo kvocient enak sobni trmpersturi,nezakurjeni seveda.

   • garfi

    Pohar je poden od Podna
    šarc se bo še moral potruditi

  • karlina

   Če še ni naredil, jo pa bo, oz. ne on, murgeljska mafija !!!!!!

   • garfi

    oba sta komunajzla

 • Janez

  AH !
  ŠALA !
  Jaz upam,
  NA POMOČ VIŠJIH SIL !
  DA
  DA BO EN OD ” OBEH KADIDATOV
  IZ PREDSEDNIŠKEGA “DVOJCA BREZ KRMARJA”
  DA BO PRVI?

  1. STOPIL NA BANANIN OLUPEK !

  2. DRUGEGA DA BO PA ZAŠTIHAL – HEXENŠUS ?

  Mislim tako – neprehudo, toliko -DA ODSTOPITA KOT KANDIDATA. Bog daj. L.r. J. KOMENDA

 • AlojzZ

  “Zakaj je Šarec govoril o Jezusu ”

  Kučanova fora pa misli, da bo tudi sedaj vžgala, no mogoče bo. Kučan je na vprašanje, ali je veren, odgovoril, da je verna njegova stara mama. Ali nekaj takega. In je bil izvoljen!

  • Hun

   a je Jansa veren?

   • AlojzZ

    Kdo ve?

   • tramal

    Kaj ima Janša veze tu zraven.Ta dva bedaka kandidirata in ta dva hočeta z lažnimi obljubami prelisičiti kristjane ,da bi njujo volilo.

    • janez cepec

     Marko, če bi mu JJ jajca, bi tud on kandidiru, pa bi mel tri komunajzarje na kup

     • tohuvabohu

      Zakaj pa bedak ti misliš, da lahko svetuješ komurkoli?

     • plamen100

      Kaksna jajca neki, to nima z njimi kaj opraviti ker gre za taksno ftnkcijo da je cisto vseeno ce je tudi ne bi bilo. Ta funkcija s taksnimi pooblastili je tipicno slovensko razumevanje demokracije na slovenski nacin ald “psi lajejo karavana gre naprej”, torej kvazi predsedniki oblubljajte neumnim volilcem nebesa, vlada pa vas bo peljala v pekel!

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • janez cepec

    če je on vern, sm jest papež. u cerku hod, de nabira glasove naivnih ovac. bel je komunajzar, kot kristjan.

    • Hun

     naj mu bo sj je crtomir tud pogane izdal in se zarad bogomile prekrstil

  • karlina

   TOČNO, to sem sama ze zdavnaj napisala, tako mu je svetoval prav on sam.

 • Matt_von_Glanz

  Krščanska poslovna konferenca, za zdaj še po znižani kotizaciji
  http://www.uspesnoposlovnozivljenje.com/

 • Borut Stari

  Volitev se v nedeljo ne bom udeležil, ker od 22 aprila 1990 ni več moje opcije. Vsem, ki se boste volitev udeležili se spomnite, preden koga obkrožite, pokojna Pučnika in Krambergerja.

  • karlina

   PODPIS

 • Janez

  Saj !
  Pahor – se zdi, da je veren !
  Verjame,
  VERUJE, DA JE ON ” POVEZOVALEC” AS SLOVENSKIH LJUDI.
  TO
  NI RAVNO ” KRIVA ” VERA.
  SAMO HDO – ” ZMOTNA” VERA JE. Tip je pač? “Odklop” . Le to je. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  ..postavlja se vprašanje kdo so tisti,ki predstavljajo vsake volitve manjši procent VOLIvcev……..vsekakor vsakič dokažejo,da so voli

  • Janez

   A?
   Misliš?
   Kdor bo v nedeljo šel VOLIT – TA – JE VOL? L.r. Janez KOMENDA
   P.S.
   BI SE KAR STRINJAL S TEM.

 • Osti jarej

  …priča smo mlačnim soočenjem dveh predsedniških kandidatov……pahor leporeči po politično in ne more skriti,da se močno zaveda,da tokrat lahko “ostane na suhem” in naveličanosti ne more skriti…. šarec napada z domnevnimi napakami,ki jih je aktualni storil,kajti on bi ravnal drugače…..če bi bil on predsednik,bi hrvatarje napadel sam, z drevakom in buzdovanom,še prej bi pa jadranki eno ali dve primazal

  v resnici je enemu ali drugemu en klinc mar za folk….važno,da se dogrebeta do položaja

  • tohuvabohu

   Verjetno bi Kolindo lopnil s kitaro po buči.

   • Osti jarej

    …s širhakeljnom

 • Osti jarej

  ..ne vem no….a politikanti res mislijo,da jim folk še verjame?……da po četrtletju nategovanja raje,ki komaj še diha,res mislijo,da so izbrani od ljudstva ,za katerega še prdnili niso?

  potem so res kreteni….še večji,kot tisti,ki jih kakor volijo

 • dob

  V nedeljo poteka precejanje dveh precednikov.
  Praktično gre za distilacijo milana kučana iz predhodno precejenega materiala!

  • Mojca pokraculja

   Se prav v nedeljo se bo izcedil destilat- po domače šmarnca !

   • dob

    šmornca

    • Mojca pokraculja

     Se prav kokr komu paše , lohk se šmornca poje ali pa popije.
     Vprašanje je, če ostaneš živ po zaužitju tega destilata. Nein danke, je rekla moja stara mama.

     • dob

      Od rubeca stara mama bi pa rekla:
      zapri omaro, k’je durhcug (prepih)!

     • Mojca pokraculja

      Ej kakšno omaro, kostn se reče :))

     • Osti jarej

      ..genav toko

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   TOČNO

 • Osti jarej

  …25 let na 70 podlage,navidezno skregani…..o,le zakaj,o le zakaj

 • Osti jarej
 • Prle

  Uf, moje začudenje je neizmerno, stranka,ki vodi po anketah (sds) za naslednje državnozborske volitve, nima v finalu kandidata za predsednika. Dejstvo več, da je stranka na svojem bridkem zatonu. Upravičeno lahko ugotavljamo, da je to stranka luzerjev.

  • sprehajalec

   Ljudje tvojega tipa Prle in danim dometom, se začudijo tudi če vidijo letalo na nebu.

   Predsednik R Slovenije ima manj pristojnosti in odgovornosti od Predsednika ribiške družine. zato je bila modra odločitev stranke, da se v tem cirkusu ne isplača resno sodelovati.

 • tramal

  Oba lažeta in obljubljata vse mogoče.Še Boga bi priznala samo da bi naprej sedela na stolčku in zavajala ljudi.Oba sta pokvarjena komunajzerja ,zato mene na volitvah sigurno ne bo.

  • Prle

   Brez tebe volitve ne bodo legitimne.

  • Mojca pokraculja

   V naglici sem prebrala: ” Oba ležeta in se poljubljata, na vse mogoče (načine). Še Boga rotita naj čim dlje traja.”:))

  • janez cepec

   Marko, poznam še enga tacga, k’ je tud u cerku začeu hodet. use za glasove. je pa še skoz komunajzar, JJ namreč, sam ne okol govort

   • sprehajalec

    Nekaj mi je reklo, da boš znova blatil komunističnega disidenta in oporčnika, literata z bogatim opusom in politika Ivana janeza Janez. Človeka, ki ga je partija dvakrat zaprla in mu ne more pozabiti oporečništva.

    • janez cepec

     kar se tiče oporečnisštva, sva že debatirala, de je na nivoju razvajen’ga otroka u vrtcu, ki mu je bla uzeta igrača, pa se dere ket jeshar. njegov pisatelski opus obsega 5 (pet) knjig z rdečo partijsko knižco vred, spesnu pa je eno pesmco (Toninu, hm, hm?). če doktorira, pa pit začne, bo večji kot naš Fronc Prešern

     • tohuvabohu

      Kar se tega tiče, so bodisi totalen nevednež ali pa lažnivec. Ko je Janša v Mladini razkrinkaval partijsko drhal, je imela Mladina naklado, danes se pa tudi pes ne poščije nanjo. Ti si v medijih prebral nekaj o tem, pa misliš, da si profesor, hahahaha, kakšna budala. Zapomnil si si pa samo neka pisma pa morda kakšno potovanje v Titovo Jajce. Selektivna amnezija, tipična za rdečkarje, predvsem za tiste brez članstva.

   • tohuvabohu

    On je bil bil komunist, pa so ga zabrisali ven. Torej ne serji, idiot. Komunajzar si pa ti (pouk: komunajzarji ste tisti, ki vam po glavi rojijo pravljice o Rdeči kapici, včlaniti se pa nočete, ker vam je škoda penezov za članarino). Kaj ima Janša pri teh prismodarijah?

    • janez cepec

     vun so ga fuknili, zato, k je biu trabl mejker, ne vem sicer, zakuga je poj prošne pisu, de bi ga nazaj uzel?

     • tohuvabohu

      In na podlagi česa sklepaš, da je še vedno komunist, bumbar?

     • janez cepec

      če se obnaša kot komunajzar, dela kot komunajzar, govori kot komunajzar, sanja komunajzarje, jebemu sveca, poj je res komunajzar.

     • tohuvabohu

      A si lahko konkreten, teslo? Za nakladanje je dober vsak.

 • Janez

  NEDELJA !
  Bo
  ZELP PRIMEREN DAN
  – ZA
  – OBISK KAKEGA MARTINOVANJA,
  – OBISK SORODNIKOV,
  – OBISK TOPLIC ,
  ZA NEDELJSKO PODALJŠANO SPANJE ITD.
  Absolutno odveč
  si je pa kvariti GOSPODOV DAN – z obkroževanjem števik. L.r J. KOMENDA

  • janez cepec

   al pa če tebe pridema obiskat u Begne, kva prauš?

   • Janez

    Ne hvala !
    V
    PSIHIATRIJI BEGUNJE SEM BIL 2X V ŽIVLJENJU
    – NA OBISKU NEKIH OK SOSED, KI STA BILI TAM NA ” NEGI DUŠE”
    V
    PRIMERU SLABEGA VREMENA
    – SE BOM Z MOJIMI KOLEGI USEDEL V KAK LOKAL BLIZU MOJEGA VOLIŠČA
    IN
    ŠTEL
    OD MEDIJEV ZAVEDENE LJUDI, KI BODO PRIKAPLJAL VOLIT.
    TI ?
    Kar razvijaj svojo veščino ” TERAPIJE S KOLOM” !
    Veliko je takih,,
    KI BI JIM TVOJA “KOL” TERAPIJA – ZELO KORISTILA. Npr. ljudem iz SMC. L.r. J. KOMENDA

 • Osti jarej

  …pahor:ujeli bomo nemško-francoski vlak…in spet se nam bosta cedila med in mleko…….zakaj ga nihče ne vpraša,kaj v zvezi z njegovim premierskim mandatom….pa šarca o tem,kako meče ,s policijo,ljudi iz občinske stavbe

  • montyamp

   Šarec je novi Stalin .
   Ko bo zagustilo , pride diktatura ki bo podobna metanju ljudi iz občine .

  • tohuvabohu

   Policije ni klical on, ampak njegova tajnica …

   • Osti jarej

    ..jah…najbrž ne na svojolastno iniciativo….tajnice so ponavadi še hujše od svojih šefov,vsekakor pa kompitabilne

 • piko8

  Oba sta okorela komunista: pohar gnoj kida- srpentinšek se pa slika s prtizani letnika1952! Nodeden od njih dveh ni vreden mojega glasu!

  • tohuvabohu

   Oba skupaj nimata za burek.

 • majda božnar

  Temelj demokracije je pravična pravosodna država! To je vse, kar sem mislila povedati. Vse ostalo je mlatenje prazne slame!

 • Igor Kavalar

  Namesto bojkota volitev, prosim da greste na volišče in oddate svoj glas pa naj bo to za enega ali drugega, ali pa vsaj glasujete tako da naredite neveljavno glasovnico.

  Rezultati bodo priznani tudi če gre samo 1% volilcev na volišče ostalih 99% pa ostanejo doma. Ali je to legitimno da volilcev ni bilo več kot 50% je brezvezna mantra. Sej so si volilci sami krivi, ker se pač niso želeli opredeliti, možnosti imajo da se.

  Če ne boste šli na volitve nam bodo mogoče čez nekaj časa mediji in oblast volitve, referendume ukinili ali dodali kvorum za zamenjavo oblasti. Kdo pa jim lahko kaj takega kasneje očita?

  Izgovor da ni interesa javnosti po sodelovanju v demokratičnih procesih bo vsekakor na mestu in bomo lahko ponovno imeli diktaturo, potem se bo pa spet kolcalo po minimalni možnosti ljudskega soodločanja.

  Torej pojdite na volitve in volite 1, 2 ali za oba.

  • Osti jarej

   NE

  • Mojca pokraculja

   Ojojoj, tele tvoji argumenti pa absolutno ne dihtajo. Zakaj in za koga je volilna udeležba pomemben element volitev ? Na to vprašanje si je treba odgovorit !
   Jasno da za tiste, ki vladajo, to so pa njihovi kandidati. Torej je še kakšna dilema ? Čim nižja udeležba naj bo in kar naj ukinejo volitve, to bi pa res rada dočakala. In potem bi razglašali demokracijo, daj no !
   Diktaturo imamo že sedaj, kar pomeni, da nimamo niti najmanjše možnosti odločanja. Volilno udeležbo krvavo potrebuje diktatura, da opraviči svoj obstoj, oziroma zlagano demokracijo. Si bom dovolila enako kot ti in rekla nikar ne delajte tega.

   • Igor Kavalar

    Jah, če ljudje ne bodo hodili na volitve, zakaj bi potem volitve potrebovali?

    Pa saj je vseeno, če jih potem ni in je na oblasti dosmrtni fevdalec, diktator, car, kralj in njegovi potomci še nadaljne tisočletje. Ampak a nismo to zgodovino že presegli?

    S tem ko ne greš na volitve pljunete na vse žrtve, ki so dali življenje zato, da sploh volilno pravico imamo. Ker ravno volilna pravica svobodne ljudi loči od sužnjev.

    • neny

     in ravno ta pravica ne naredi nič….. ločuje nas na sužnje in gospodarje.

     • Igor Kavalar

      Ravno ta pravica omogoča, vsakemu izmed nas, da lahko kandidira, izbere podpise in je izvoljen z večino, ki gre na volitve.

      Predsednik je podaljšana roka ljudstva in ga ne tretiram kot gospodarja, ostale neizvoljene pa kot sužnje, ampak kot enakovrednega z dodatnimi pooblastili.

      Če so bili pa večinoma naši politiki v preteklosti v službi lastnih interesov ne pa da bi delali v korist ljudstva pa to ni problem udeležbe na volitvah in volilne pravice ampak je problem poštenosti posameznika.

     • neny

      hvala za inteligentni odgovor, moje mnenje kljub temu ostaja, da so VSE VOLITVE FARSA. Pomeni – voz se premakne le toliko, kot se to zahoče aparatu v vladi in……, ne tebi.

     • Igor Kavalar

      Predlagejte alternativo volitvam, izvoljenim predstavnikom oblasti in samega sistema v podpis na upravni enoti (zberite dovolj podpisov in organizirejte referendum).

     • neny

      :)… hm take bitke so za grebatorje…ki se sčasoma spakirajo v novi isti šit.

     • Mojca pokraculja

      Tu ni nobene alternative in je tudi nepotrebna. Problem je drugje. Volitve so postale kamuflaža za nedemokratičen sistem. Vztrajati in podpirati take volitve, pomeni ohranjati diktaturo. Čim preje naj se vse sesuje.
      Zakaj pa misliš, da se levi komentatorji tamle zgoraj cinično rogajo in manejo roke češ spet smo jih nategnili?

     • Igor Kavalar

      A bi bilo tvoje razmišljanje enako če bi bila sedaj v finalu npr. Romana Tomc in Ljudmila Novak oz. Pahor, Šarec…?

      In ali misliš, da bi volilci levice govorili enako da gre za kamuflažo nedemokratičnega sistema in da je podpora takim volitvam v bistvu ohranjanje diktature, zaradi tega, ker bi bila oba kandidata na izbiro iz recimo desnega pola?

     • Mojca pokraculja

      Odlično vprašanje. V kolikor kandidata nista iz iste politične opcije, ne vidim razloga zakaj bi bilo potrebno izkazati upor. V normalnih demokracijah je seveda pričakovati, da v drugi krog prideta dva politično povsem nasprotna kandidata.

      Seveda bi bila reakcija na levi v primeru, da bi se znašla v “finalu” kandidata iz desne politične opcije, najmanj takšna kot jo navajam, po vsej verjetnosti pa bi prišlo do hudih protestov, češ da gre za fašizem itd. In levaki gotovo ne bi pozivali svoje volivce k udeležbi ampak k bojkotu.

     • dob

      kurčev cinik

    • Mojca pokraculja

     Tole kar praviš bi sicer bilo na mestu, če bi imeli pravo demokracijo in urejen pravni red. Tako je pa, vsaj zame, demagogija, sploh tisto o pljuvanju po žrtvah. Nikomur mi ni treba biti hvaležna zato da lahko volim ! Ej saj nismo v antičnem Rimu, na čigava čustva tu igraš ? In še: deklarativno smo svobodni, dejansko pa vidim bolj malo svobodnih ljudi.

     V bistvu bojkotirati volitve, pomeni svojevrsten, če hočeš tihi upor, proti diktatorjem, carjem in drugim oligarhom tipa kučan. Če se ne upreš ostaneš suženj in ne postaneš svoboden. Z nesvobodnimi se da manipulirat, obratno pa ne.
     Brez skrbi bodimo, ni jim vseeno, nizka udeležba je znak, da je nekaj hudo narobe v “državi”.

     • Igor Kavalar

      Ne vem zakaj bi bila demagogija, če so po svetu ljudje umirali za volilno pravico.
      Sej je le nerazumljivo in sramotno da te pravice ne želimo uveljaviti pa vse možnosti imamo.

      Eno vprašanje v Sloveniji je bilo kar nekaj volitev ali ste se počutili kot sužnja ali ste bila svobodna ko je npr. stranka, predsednik, ki ste jo volili zmagala na volitvah?

      Proti diktatorjem bi se vi upirali z bojkotom volitev, pa sej volitev sploh ni v diktaturi, če pa že so pa enostrankarske.

     • DJURO SUMAR

      Po mojem si večina desničarjev podzavestno želi diktature, ker preprosto niso sposobni živeti brez pastirja.

     • Igor Kavalar

      Ne vem jest sem desničar in bom na volitve zihr šel.

     • DJURO SUMAR

      Očitno si izven serijski desničar. Tudi jaz grem na vsake volitve od leta 1966, ko sem dobil volilno pravico.

     • Mojca pokraculja

      O sveta preproščina ! Lepo prosim, vzrok in posledica, to je bistvo.

     • DJURO SUMAR

      Mojca zate je popolnoma vseeno ali greš ali ne greš na volitve, saj si itak suženj cerkve.

    • dež

     V čem vidiš razliko med neveljavno glasovnico in neudeležbo ? Rezultat je v vsakem primeru enak, ne strinjaš se z nobenim kandidatom. Tvoji argumenti bi veljali le v primeru, ko bi bil potreben kvorum za izvolitev.
     Volilna pravica pomeni, da lahko voliš/glasuješ, na izbiro imaš za, proti, lahko se vzdržiš (ne greš volit ali oddaš neveljavno glasovnico).

     • Igor Kavalar

      Rezultat bi bil da bi v primeru neveljavne glasovnice udeležba še zmeri visoka, poslali bi tudi sporočilo, da sta oba kandidata slaba, če vas nobeden od kandidatov ni prepričal. V primeru bojkota pa udeležbe ni bilo in se ljudje pač odpovedujejo soodločanju o najpomembnejših funkcijah v državi, skratka vdali so se v usodo suženjstva.

      Verjemi, da politiki že sedaj jokajo kako je udeležba nizka med drugimi evropskimi državami pa visoka po 80%. O tem bo še mnogo razprav, kako to izboljšat in umotvori na oblasti si lahko zaželijo marsikaj.

      Ne si želeti ali obveznega glasovanja z kaznimi (Belgija, Avstralija) ali ukinitvami volilne pravice(diktature) oz. kvoruma v prihodnje, če se udeležba ne bo spremenila.

      Se pravi državljan bi izkoristil svojo volilno pravico in demokratično dolžnost do sebe, svoje države in svojih predstavnikov.

     • dež

      Nihče se nikakor ne odpoveduje soodločanju. Za 2. krog volitev PD je sistem takšen, da ostaneta 2. kandidata in za številne volivce velja, da med njima ni njihovega favorita. Če je vsaj 1 od dvojice pogojno sprejemljiv, greš na volitve in ga obkrožiš. V nasprotnem pač ostaneš doma.
      Prepričan sem, da bi bil dober kandidat (sprejemljiv za leve in desne) izvoljen že v 1. krogu, tudi udeležba bi bila dobra. Dokler pa gre za vojno levi vs. desni, ne moreš pričakovati, da bodo desni volilci pomagali izvoliti enega od dveh levih kandidatov ali obratno.

     • Igor Kavalar

      V prvem krogu nobeden ne bo zmagal ker je bilo kandidatov 9 in so bili volilni glasovi razpršeni in to je bilo za pričakovati.

      Desni volilci so pomagali izvoliti Pahorja v boju proti Turku v bitki dveh levičarjev in ne vem zakaj bi bilo danes drugače, razen če smo slabi poraženci in še vedno objokujemo 1. krog?

      Je Pahor tako boljša izbira kot Šarec, oziroma je Šarec tako slab kot je bil Turk? Pretehtaj!

      Mislim, da je Šarec enako sprejemljiv kot je bil 5 let nazaj Pahor proti Turku, s tem da nahrbtnika pretekle škode, ki jo nosi Pahor nima in je glasovanje še enostavnejše.

     • dež

      Včeraj zvečer nisem imel časa, zato na kratko danes.
      Se v celoti strinjam z zadnjima odstavkoma. Če bi se moral odločiti med BP in MŠ, bi se odločil za Šarca. Ne vem sicer, kakšen župan je, ker nisem iz Kamnika, vem pa za Pahorja, koliko škode je že naredil (kot PV in kot PD), o tem sem že večkrat pisal. Šarec bi jo zagotovo manj. Sva pa na različnih bregovih, kar se udeležbe na volitvah tiče.

     • Igor Kavalar

      Se pravi Šarec je boljši kandidat od Pahorja.

      Jaz pozivam da greste na volitve, če vam je mar demokracija, vaša pravica, dolžnost, glasujete lahko neveljavno (pošljete signal da se z nobenim ne strinjate a se udeležite volitev, zato da ne morejo govoričit da je udeležba slaba in da bo treba sprejeti določene ukrepe kako to izboljšati, ampak da se bodo spraševali kaj je bilo narobe z kandidati)

      Možnost taktičnega glasovanja (če sta oba vodeni lutki kot nekateri pravijo od stricev iz ozadja, pa naj se med sabo potolčejo, če desnica tega ni zmožna z svojim kandidatom narediti zadnjih 26 let, saj SD in Desus podpirata Pahorja in jim bo ego fajn padu, če Pahor zgubi)

      Ali pa glasujte glede vsebine, ki jo kandidata prinašata, status quo z Pahorjem ali spremembe z Šarcem.

      Če volitve bojkotirate se odpovedujete vsem tem pravicam in tudi pravico do kritike predsednika naslednjih 5 let. Tako, da premislite in pojdite na volitve.

     • dež

      Oba sta slaba. Prednost dajem Šarcu zato, ker se zavzemam za spoštovanje pravil igre. A je vseeno preslab kandidat, da bi zaslužil moj glas.
      Če US razsodi o nečem, tudi če mi ni všeč, spoštujem njihovo odločitev, ker gre za najvišjo sodno instanco. Če politik naredi toliko škode kot jo je tej državi s svojo nesposobnostjo in neukrepanjem Borut Pahor, ne bi smel biti niti varnostnik v parlamentu, kaj šele PD. Vsaj tako naj bi bilo po pravilih.
      Tiste, ki pozivate k udeležbi v 2. krogu sprašujem, za koga bi se odločili, če bi imeli na razpolago Kučana in Zemljariča, kako bi volili v tem primeru ?

     • Igor Kavalar

      Za tistega, ki bi bil vsebinsko bolj prepričljiv in hkrati tistega, ki bi ga druga stran lažje premagala.

  • rabbit

   A a se bodo komunajzarji po Bruslju hvalili kako legitimno so bili izvoljeni evo eno v tazadnjo.

   • Igor Kavalar

    Komunajzarji so že v Bruslju. En bivši vodja EU, če se ga spomniš Barroso npr. je bil član komunistične partije Portugalske pa se je preimenovala v social demokrate, danes pa dela pri Goldman Sachsu in ni edini.

 • Osti jarej

  ….ste opazili,kako seserpentinšek nasmiha?…kot stekel pes…reži se z žnabljem gor,na eni strani

 • Janez

  Ah !
  SO EX KP, ZK ITD.
  S TEM ŠARCEM
  – SE ZDI
  – ZMANIPULIRALI VOLITVE – V IZBIRO MED DVEMA SLABIMA KANDIDATOMA !
  Ok
  RES
  RAZMIŠLJAJOČA
  IN KONSTRUKTIVNA GOSPA, OK VIDEZA,
  KI
  TUDI VSE ZNA LEPO POVEDATI Z LEPIM GLASOM !
  Pa?
  Je bila izrinjena na 3. mesto, čeprav ji “dvojčka” NE SEŽETA DO GLEŽNJEV, L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  OK GOSPA TOMC
  https://www.google.si/search?q=romana+tomc&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjRxI2Tr7HXAhXMQCYKHY2mBvsQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=rfPL2X9RUvhKgM:

  • Hun

   nc ji ne bo manjkal v Bruslu…sposobna je samo za gobcanje kot vsi drugi politiki

 • neny
  • Osti jarej

   ..odličen komedijant???….ja,kaj je pa on pokazal na odru,kot komedijant?…tri fore,ki jih je v nedogled ponavljal in zanje fejst kasiral..

   • neny

    ne poznam detajlov… za moje pojme je dober komedijc. :))

 • Kučko pod pručko

  Kučan ali Kučan

  Na tokratnih volitvah bo šlo samo za to, ali bo predsednik RS Kučan ali Kučan. Ker pa mi veleizdajalski pritlikavec že leta najeda živce, me na volitve ne bo!!!

  • karlina

   TOČNOOOO

 • Marija

  Preveč Kučana pri enem in pri drugem. Na take volitve smo morali do 90 leta,zdaj pa nič več. Sicer pa kandidata dokazujeta, tako kot vsi predsedniki doslej, da je ta predsedniška funkcija odveč. Slovenci bi mirno živeli brez teh kljukcev

 • majda božnar

  Največja udeležba na volitvah bo tam, kjer bodo tudi novinarji in kamere – da se bodo lahko gledali po TV in tam, kjer je v bližini volišča gostilna ali pa vsaj bife – saj ni pomembo, koga bodo ovce volile……. saj je vendar Martinova nedelja!

 • Anton

  kako naj volim za nekoga, kateri pravi da je ponosen kot Slovenec na razplet arbitraže, bil vpleten v teš 6, kot predsednik vlade objektivno odgovoren na bančno luknjo in navsezadnje raje kosil travco pri sosedih, kot dal svoje mnenje za tir 2? Kako naj volim za nekoga, v katerem vidim zgolj lik Serpentinška, ki za lepši sloj oz ženske govori:

  https://www.youtube.com/watch?v=As_vFA5f9sk

  sarkazem press

 • Olga_10

  Rimski cesar Kaligula je postavil za senatorja konja, Kučan hoče postaviti za predsednika države Šarca (ki niti plemeniti konj ni)! Kakšno vlogo ima Šarec? Osla?

  • Vera

   Kučan želi drugo leto Šarca za mandatarja , ker dobro ve, za Cerarjev polom na celi črti .Spet išče ” nov obraz ” .

 • Vera

  Moje kandidatke ni v finalu, zato se mi nima kaj mantrat na volišče . Nasvidnje mogoče čez 5 let, če bom še živa . Letos normalne izbire NI !

  • DJURO SUMAR

   Tvojo kandidatko je odpihnilo skupaj z ostalim plevelom.

   • Vera

    Najboljša kandidatka je bila ga. Romana Tomc, kar se je videlo in slišalo na vseh soočenjih !

    • Hun

     cudno bi bilo da zenska ne voli zensko…

    • ahnenpass

     Šiško bi jo stegnu, če mu ne bi zmanjkalo proge.

    • DJURO SUMAR

     Nič se ni videlo in slišalo, temveč je vsak posameznik videl in slišal. Kajti če bi bilo tako, kot praviš ti, bi gospa dobila 100% podporo. Za tebe je bila najboljša, za mene pa solidna. Izpod vsake kritike pa je bila ga. Likovič in tisti tip (sem že pozabil priimek), ki je že bil v arestu. Tako sem videl in slišal jaz.

  • Hun

   vseglihar

 • DJURO SUMAR

  Plevel je odpihnilo, ostala sta le dva odlična kandidata. Desničarjem predlagam da ostanejo doma, saj je resnično vseeno kdo zmaga. Levičarji pa gremo na volišča, da vidimo koga si bomo izbrali za predsednika države.

  • dež

   Bo zelo zanimiv vpogled v volilne imenike, kdo je prišel volit.

 • Viktorh

  Bolj seješ, manj ostane. V gostem situ ostanejo otrobi…

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • ahnenpass

  Kako lepo, Pahor ni stisnil roko Janši ampak ga je zagrabil za taco in ga odvlekel v zapor. V imenu ljudstva.
  Ne bodite tako naivni.

 • ahnenpass

  Šarec se je pa zgleda dobro vživel v Drnovška, negira samega sebe, najprej pove, da zaupa pravosodju, ki menda misli namesto njega. Potem pa v isti sapi opisuje zločinski državni aparat, ki nas je pripeljal iz komunizma do sem, pri čemer ignorira dejstvo, da se pravzaprav ni prav dosti spremenilo. Mogoče so danes metode bolj mehke in nekoliko počasnejše, ampak še vedno ubijajo enako.
  Kdo so pravzaprav volilci, ki ga podpirajo, Evropska sodišča zagotovo ne, kamor se zatečejo žrtve naše diktature pred smrtjo.

 • ahnenpass

  Kako bi pa vsiljevala volitve, na kakšen način, če človek noče, ga boš morala nekako prisiliti v podpis. Še več,najbolje je, če neprestano strašiš in tlačiš volilce, tako jim še na kraj pameti ne pade, da ne bi šli volit, stalno jih moraš tepežkati.
  Kakšen smisel bi imele take volitve, lahko celo preverimo, predlagajte obvezno udeležbo, pa bo hitro vse jasno, že na začetku javnih debat.
  Izstop iz EU bi avtomatsko pomenil državljansko vojno, če ni več nobenega upanja za čedalje več ljudi, potem nam ne ostane drugo kot, da se pobijemo med sabo, pa naj bo potem kar hoče.
  Podcenjujete skorumpiranost pravosodja, če gledamo proteste javnih uslužbencev zadnjih let, je najmanj ljudi podprlo sodnike, ne glede, da imamo pravnika za predsednika vlade, ga s pravom redko kdo povezuje,sodniki poosebljajo vse kar je pravniško in odvetniško. Podpora pa , na drugem mestu lestvice patetičnosti je bila vojska in na tretjem policija, takoj za njimi pa parlament oziroma predsednik državnega zbora in poslanci, če komu to kaj pove. Ta segment je volilna puščava,jaz jih med kampanijo sploh ne bi omenjal, če se jim ne bi hotel zameriti, sicer pa bi jih kritiziral, za zagarantirane glasove, ampak potem bi jih tudi takoj zamenjal.

  • Morala

   Nekoč je že bilo, da smo morali vsi voliti!

   • ahnenpass

    Niti ne, saj ni bilo volitev, bolj neki fabriški referendumi in zbori krajanov posameznih krajenih skupnosti, kjer se je zbirala podpora za samoprispevek.
    Voljeni so bili samo člani komunistične partije, tebe so mogoče vabili, mene seveda nikoli.
    Sem se pa dobro odrezal v poznavanju zgodovine partije, na temo sestankov centralnega komiteja in sklepov avnoja, kar bi takrat moral vedeti vsak kmet in delavec.

    • Morala

     Imaš dober spomin..

 • Hun

  ko bomo uvedl v Ustavo ostracism bodo tud politiki “posteni” in volisca bodo polna

 • ahnenpass

  Pahor laže, padec njegove realno ugotovljene podpore je najboljši pokazatelj, da je razočaral ogromno svojih volilcev.

  Je pa končno izpilil diplomatsko korektni jezik, seveda so se odnosi s Kučanom “ohladili”, če sta pa po novem enakovredna, oba predsednika partije, oba predsednika naroda, to je vendar loža,kamor je treba šteti zraven še cel inštitut predsednika. Šarec seveda ne spada zraven, potem bi tudi Šiško, če bi bil lahko član že vsak kandidat. Torej je njuno druženje celo zapovedano,so neki protokoli, ki vse zavezujejo k prijateljevanju in sodelovanju v skupnih državnih konstruktih. Zakaj je zatajil Kučana, to je pa drugo vprašanje.

 • ahnenpass

  Imamo ene najvišjih davkov na svetu, naše davčne blagajne so ena izmed svetovnih posebnosti, če jih ima sploh še kdo razen hrvatov, kot vse kar smo skopirali od njih, tudi od tega ni nobene koristi, sama zguba in dodatna represija, kar ima Pahor rad, Šarca pa zaenkrat še ne moti.

 • Duhec

  Pahor bo pred države, Šarec pa vlade… jap, vedno je lohk še slabš.

  • ahnenpass

   Če je pa ljudi strah, prej smo se še srečali v vaških gostilnah in kaj debatirali, zdaj je vse prazno ali diskretno zadržano, na internetu si pa itak takoj pečen že, če komu takemu stisneš lajk, kaj šele, če te da na svojo listo prijateljev.
   Toliko volilcev bo, kolikor jih še ima od politike koristi.

   • Duhec

    Ljudje so iz leta v leto bolj pokvarjeni in egoistični… majo prav tisti, ki jokajo za Jugo. Slabš ziher ni blo…

    • Bald Eagle

     Zakaj pa je potem yuga tako neslavno propadla? Mi lahko to razložiš?

    • ahnenpass

     Seveda je bilo življenje neprimerno lepše, ampak to je zdaj nostalgija, ker tistega sveta ni več in se tudi ne more nikoli povrniti v isto stanje. Kaj bi torej zdaj radi, zgnili med budnimi sanjami mogoče?
     Pozabili smo se vprašati kaj točno je bilo včasih tako dobro in lepo, kot ne bi hotel nihče pogrevati vse slabo, zaradi česar tistega prej ni več.
     Ne bi rekel, da so ljudje tako zaskrbljeni nad Jugoslavijo in moralnimi vrednotami, sploh ne, saj nismo nikoli poznali nekih visokih vrednot, če smo pa narod preprostih kmetavzarjev in delavčkov, nekdanjih pastirjev, hlapcev in dekl. Živimo v sodobnem fašizmu, to je problem, in vse kar spada zraven, toliko krivic in zločinov,kot smo jih preživeli prav zadnje desetletje, se verjetno ni zgodilo nikoli prej v zgodovini. Upoštevajmo, da tudi nikoli prej ni živelo toliko Slovencev, kar naredi celo zgodbo še slabšo, ne pa primerljivo in niti slučajno normalno.
     Ampak zanimivo, oba kandidata se že danes delata, da nič od tega sploh ni res, samo spravo med nemogočim in nepredstavljivim so nam dali za glodat in pouk iz NOB lahko ponavljamo.

     • Bald Eagle

      Slišim, da ste morali v yugi hodit kupovat vse dobrote v tujino. Od kave, oblačil, pralnih praškov, rezervnih delov za avtomobile itd…Imeli ste bone za gorivo, neki par in nepar so določali glede vožnje ob določenih dnevih. Ljudje mi govorijo, da so bile dajatve za tuje znamke avtomobilov celo do 120%. Dušilo se je podjetništvo. Prepovedano je bilo privatno lastništvo. V čem ti tukaj vidiš kaj pozitivnega?
      To je grozljivo, ne pa da je bilo življenje v taki greznici lepo. Tega si ne znam predstavljati.

     • rabbit

      Pa na nekaj si pozabil na v kalkulirano korupcijo, če si hotel nov avto si moral dati podkupnino, če si hotel cement in take dobrine brez podkupnin ni šlo.

    • MEFISTO

     Čudno, saj nam vendar bolj kradejo kot vladajo eni in isti, v gnili Jugoslaviji in v tatinski Sloveniji.

    • Bozz

     Je blo, je blo. Za tiste pri koritu verjetno ne, ostali so pa šli čez mejo, če so le lahko. In še bi blo huje, če bi se Juga nadaljevala do danes. Sej so isti ljudje na oblasti kot takrat, samo užaljeno so nam uničili državo, zato ker se hočejo maščevati narodu, ki se je odločil za neodvisnost. In tudi Juga je delovala na tuj, izposojen denar, na pufe. Socializem/komunizem pač. Sistem ne deluje.

  • Bozz

   Mislim, da smo dno že dosegli. Sedaj se samo še menjajo na dnu. Vrvice pa vlečejo oni na vrju. Spremembe ni.

   • rabbit

    Nismo do dna je še daleč.

 • rabbit

  Zakaj bi levakom dajala legitimiteto volitev, kar so si skuhali to naj požrejo, za vsak referendum so vpili to je brez zveze, stran metanje denarja in sedaj pa jaz pravim to je brez zveze mene ne boste videli.

  • ahnenpass

   Saj to, zdaj je pa res brez veze, pa tiste lestvice najbolj priljubljenih politikov in strank tudi.

 • Osti jarej
 • Bald Eagle

  Jaz se bom volitev zagotovo udeležil in volil Donalda Trumpa. Če ga ne bo na volilnem lističu, ga bom sam dopisal pod zaporedno št. 3.

 • Bozz

  Eni ne hodijo na volitve, ker so jugonostalgiki,

  eni ne hodijo več na volitve, ker jih politika ne zanima,

  eni ne hodijo na volitve zaradi vseprisotne nepopravljive korupcije v katero so vpleteni tudi bodoči kandidati ali pa nimajo moči, da bi kaj spremenili; in posledične apatije,

  eni pa ne hodijo na volitve, zato ker vedo, da že dolgo nismo več suvereni in nam vladajo samo lutke (hlapci), slovenskih stricev iz ozadja, Bruseljskih stricev in predvsem Vatikanskega strica, ki je stric vseh stricev iz ozadja in ospredja.

  Je še kakšna skupina ljudi, ki sem jo pozabil? Jaz ne hodim več na volitve predvsem zaradi zadnjih dveh razlogov.

  • Igor Kavalar

   Eni ne bodo šli zdej še zaradi tebe, ampak jest bom še zmeri šel in puške ne bom vrgu v koruzo :)

   • Bozz

    Koga boš pa volu. Pahorja? Malo sem ju poslušal. Saj vsak od njiju je tudi kaj pravilnega povedal. Ampak še vseeno je to vse skup ena farsa. Raje vprašaj oba, člana katere prostozidarske lože sta.

    • Igor Kavalar

     Pahorja zihr ne, ker ga je treba kaznovati za sfalirano arbitražo, ki jo je prodajal kot fantastičen dan in za puf, ki ga je naklepal še kot premier (zato pa so tko usrane plače in penzije), miljardno poroštvo Grčiji (da Slovenija plača račun, če Grki tega ne bodo zmožni), da ne omenjam njegove pasivnosti ob ilegalnem migrantskem valu, namesto da bi poslal na mejo vojsko in zaščitil interese Slovenije in državljane, se je usral pred pol miljonsko hordo in skril pod kamen.

     • Bozz

      Se popolnoma strinjam. Samo Šarec ne bo nobena sprememba od statusa quo. Mogoče bo malo bolj glasen, to je pa to. Vrvice upravljajo oni na vrhu.

      In Pahor (in vsi ostali) je bil tudi tiho, ko so nam po nareku uničili vojsko bi še dodal. Kaj bo pošiljal na mejo, če nima kaj poslati na mejo.

     • rabbit

      Glasen bo lahko toliko kot bo rekel stric Milan pa nič več.

     • Bozz

      Točno tako.

     • ahnenpass

      A Pahor je bil kaj bolj glasen?

  • garfi

   eni ne hodijo na volitve zaradi vremena
   eni ne hodijo na volitve ker so kreteni

   • Bozz

    Samo še kreteni hodijo na volitve. Vam je Vera Mejak povedala kaj je edina rešitev. Pred parlament pa s stolom ven nest. Samo Slovenski narod je preveč razdeljen, razvajen, apatičen, neodločen, netemperamenten, strahopeten, naiven in butast.

    • garfi

     skratka naroda ni

 • neny

  Sedam cula socijalizma:
  1. Svako je bio zaposlen.
  2. Iako je svako bio zaposlen, niko nista nije radio.
  3. Iako niko nista nije radio, planove smo ispunjavali 100%.
  4. Iako su planovi bili ispunjavani 100%, trgovine su bile prazne.
  5. Iako su trgovine bile prazne, svi su imali sve.
  6. Iako su svi krali, nikad nista nije falilo.

  • Bald Eagle

   Končni rezultat takega početja, kot ga ti opisuješ je bil bankrot neke greznice po imenu sfrj.

   • neny

    BILE SO SANJE, KDOR JIH JE ŽIVEL.

    • Bald Eagle

     Na koncu je prišla streznitev. Sicer sem pa sanje, kot jih ti imenuješ, delno opisal v svojem komentarju malo nižje.

    • rabbit

     Misliš bolj nočna mora.

     • neny

      ne štekam.

     • Bald Eagle

      Indoktrinacija ti mrači razum.

     • neny

      ;)) ta sistem je bil fenomen.

     • Bald Eagle

      Se nisi zavedala, da si živela v diktaturi enoumja?

     • neny

      menda ti.

     • Bald Eagle

      Kaj jaz? Jaz nisem nikoli živel v enoumju, še manj v diktaturi.

     • ahnenpass

      A bi vedel, če se nisi zavedal?

     • Bald Eagle

      Zanimivo vprašanje.

     • ahnenpass

      In v to ste enoumno verjeli?

     • Bald Eagle

      V kakšnem smislu?

     • neny

      v vsakem….
      SPRODUCIRAL STE TAJKUNE in narodu vzeli vse.

     • Bald Eagle

      Kdo jih je sproduciral? Slovenska desnica zagotovo ne.

     • neny

      OBLAST.

     • Bald Eagle

      Kdo pa je oblast? Imena in priimke prosim.

     • rabbit

      Odgovornost ni vrlina komunistov bo pa napisal da Janša? To ima vgrajeno v tisto ubogo celico.

     • Bald Eagle

      Saj vem. Vsi trosijo neke splošne floskule, kot so država, oblast, politika itd. Ko je pa potrebno preit na konkretno raven, se pa izgubijo. Tipično za indoktrinirance, ki imajo totalno sprane glave in niso sposobni kritične misli z lastno glavo.

     • rabbit

      Večina niti ne loči med občino in upravno enoto, kaj šele kaj je to parlament zakaj je, , kaj je predsednik vlade, koalicija, opozicija itd. Zato pa mediji pravijo vsi so isti in ljudje nasedajo, o odgovornosti z imenom in priimkom pa ne duha ne sluha, vsi smo krivi, kradli so pa samo nekateri.

     • Bald Eagle

      To je temeljni problem v miselnosti večine ljudi v naši družbi. S takim načinom razmišljanja pa je človek lahka tarča raznih manipulatorjev in lažnivcev.

     • rabbit

      Seveda, da ti povem kaj jaz vse slišim, imam pač tak poklic, da sem veliko med ljudmi, ne moreš verjet?

     • ahnenpass

      Nekaj pa se le vsi zavedamo, da so vsi javni uslužbenci ob enem tudi sodelavci in ovaduhi aparata.
      Resno, celo v zakonu imajo zapovedano, da morajo posredovati probleme, za katere se sami ne čutijo pristojne ali sposobne ustreznim kolegom, kamor morajo napotiti državljane. Isto kot v vsaki fabriki, morajo vsi delavci vedeti kaj njihova firma proizvaja, kaj imajo v fabriki kot taki na voljo, preden se gre gledat ven za rešitve.

     • rabbit

      To ne poznam ampak ,če bi ti javni uslužbenci toliko kot kofetkajo delali potem v Sloveniji ne bi bilo nobenega problema z njimi. Mi je enkrat en pripovedoval, da je delal na enem ministrstvu in cel dan je ta delavec dvignil en telefon in sodelavca vprašal o eni zadevi ostal čas pa je čvekal s sodelavci o vsem samo o delu ne, pil kavo in visel na internetu. Potem je pa še rekl, da ga je motil, če bi lahko delal takrat ko njega ne bo v pisani. Za kozlat in to mi plačujemo.

     • Bald Eagle

      Slaba produktivnost našega naroda je vzrok marsikateri težavi. To se pa vleče še iz ex režima, kjer je bila produktivnost na izjemno nizki ravni.

     • rabbit

      Da ne govorimo o tem koliko se pokrade potrošnega materiala. To bi bilo še zanimivo, Male srake kradejo na malo velike pa na veliko. Se pravi ni čudno kaj volijo.

     • ahnenpass

      Niti ne, kadar se dela, je kvalitetnega orodja in materialov vedno premalo, se pa marsikaj skrije med potne stroške in dnevnice…

     • Bald Eagle

      Problem je v vzorcih, ki so jih ljudje pridobili v ex režimu. Režim je bil tako zastavljen, da se je kradlo v vseh porah življenja. Zanimivo je poslušati ljudi, ki obtožujejo razne vodilne, da kradejo milione, sami pa npr. enako kradejo material manjših vrednosti v podjetjih v katerih so zaposleni. Problem pa je v vzorcih. Vsak ki ima v sebi vzorec, ki mu narekuje, da mora nekaj ukrasti, če se za to ponudi prilika je tat. Kradeš pač toliko, kot ti dovoli prilika. Tudi tisti delavec, ki je npr. v podjetju ukradel samo vijak, če bi bil na položaju, ki bi mu omogočil krajo milionov, bi to storil, ker ima v sebi tak vzorec. Torej je nepoštenje problem celotne družbe, saj tudi politiki in razni vodilni kadri izhajajo iz družbe v kateri živijo. Problem je izjemno kompleksne narave.

     • rabbit

      Super napisano nima kaj dodati.

     • ahnenpass

      En jeklen vijak za moped stane 1 evro.

     • Bald Eagle

      Vzorec je pa enak pri tistemu, ki ukrade 1€, kot pri tistemu, ki jih ukrade milion€.
      Le prilike nimata oba enake. Razumeš point?

     • ahnenpass

      V takih trenutkih, se javnega uslužbenca vljudno prekine in se zahteva od njega, da se posveti osebi, ki stoji ta hip pred njim. Gre za problem relativnosti, svetloba ves čas potuje enako hitro, le da se prši po različnih medijih, skozi katere prehaja, kar traja nekaj časa in odbija od različnih površin, zaradi česar nastanejo iluzije barv in sence, ki ustvarijo učinek jasnih kontur.
      To pa še ne pomeni, da tudi informacija od do-tične osebe vedno prihaja hitreje kot od fizično lahko zelo oddaljenega subjekta, če ima pa telefonsko slušalko pritisnjeno ob lice, v takih primerih mora javni uslužbenec pojasniti stranki vrstni red reševanja karmičnih reakcij.

      Kar se kavice tiče, tisto jim pa lahko celo jaz plačam, z veseljem, kar naj si vzamejo malo časa in dobro razmislijo kaj bodo storili naslednje, ni treba vedno kar na prvo, mi živimo pa v zelo čudnem kvantnem svetu, kjer se lahko naenkrat marsikaj zgodi in celo potuje v času.

     • rabbit

      No ti še povem kako je bil telefonski razgovor ena stranka je prosila naj pogleda v kateri fazi reševanja je njegova zadeva, je dotični pogledal in kaj je naredil vzel je potem zadevo in jo vrgel v zadnji predal in rekel bo še malo počakala ker vse skozi nekaj tečnari. Tako javno upravo imamo ki se ne drži ne rokov ne zakonov, z redkimi izjemami tudi na take sem že naletela. In taki bi morali biti vsi ostali pa na cesto.

     • ahnenpass

      Temu se reče Schrodingerjeva mačka, nihče ne more vedeti, če je zadeva še aktualna, dokler ne bo nekdo odprl predal in pogledal.

     • ahnenpass

      Javni uslužbenci se zanašajo na upravno dogmo, da morajo vedno delati v korist občanov in države. Drugače povedano, oni se pa ja ne morejo zlagati.
      Ostali javni uslužbenci jim pa nasedajo.

     • neny

      napišite jih že! Postavite pred odgovornost, odvzemite premoženje. Lahko? NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! čeprav so pokradli v vrednosti par Slovenij. Potem pa ena oblast ni kriva nič, druga je…

     • rabbit

      Milan Kučan, Boško Šrot, Igor Bavčar, Janez Zemljarič, Zoran Janković, Herman Rigelnik, Zdenko Pavček, Vovki, najbrž veš kdo so ti kerlci pa še ostali.

     • neny

      Ja nekaj par za vzorec -.vedno ista imena za promocijo kloake. Za njimi, poleg njih in okoli njih pa na stotine drugih, ki niso bili nikoli v javnosti, pa so razbili vse….celo SLO…..

     • rabbit

      Pa zakaj jih ne našteješ se jih bojiš povej da bomo še mi vedeli.

     • ahnenpass

      Kako se pa ovadi striceiz ozadja, najbrž moraš imeti kak papir v roki, mogoče očevidce,…
      V teroriji mogoče, v praksi pa niti slučajno, lahko jih premagamo edino, če se vsi skupaj zarotimo proti njim.

     • Bald Eagle

      Pa kdo so to? Daj jih vendar enkrat že imenuj z imeni in priimki in navedi politično opcijo, ki ji pripadajo.

     • ahnenpass

      Ne jih provocirat, eno samo ime napšišejo, ki ni predmet javne debate, pa lahko imajo velike probleme s policijo.
      Sicer bi ti tako dokazal svoj point, ampak vseeno, pomagajmo jim raje razumeti kako se živi v našem gulagu, bo za vse lažje.

     • Bald Eagle

      Daj nehaj no s takimi. Kolikokrat sem že napisal, da je tov. milan kučan don vse kriminalne združbe v Sloveniji in mu vsa kriminalna falanga poljublja roko, pa me še niti enkrat zaradi takih izjav ni obiskal nihče. Pa tudi če me v bodoče obiščejo in mi poizkušajo kaj naprtiti jih bodo moji odvetniki tako zašili, da se jim še sanja ne, da sem jim sposoben uničiti življenja in jih obrati do zadnjega centa. V takih primerih pa velike vsote denarja omogočajo človeku marsikaj. Denar pa ni bil nikoli v življenju moja šibka točka.

     • ahnenpass

      Kdo je dal pa keš za tebe barabe, a niso na SDK nič opazili, pa centralni komite komunistov tudi nič?

     • rabbit

      So ga ukinili po nalogu Ropa Drnovška in Kučana asistirala pa sta jima je pa še Peterle in Pahor.

     • ahnenpass

      Seveda so ukinili SDK, če je pa izginil tak kapital.

     • Bald Eagle

      Katera politična opcija ima v Sloveniji oblast večino poosamosvojitvenega časa? Kateri politični opciji so pripadali vsi dosedanji predsedniki države? Daj izjasni se vendar enkrat. Bodi konkretna, ne pa samo trostit nekih naučenih floskul.

     • ahnenpass

      Zmagala je slovenska milica, s pomočjo udbe, potem ko so jo zapustili srbi.
      Malo je manjkalo, pa bi zmagali mi, iz TO, vendar smo v zadnji rundi odložili orožje in šli raje domov.

     • Hun

      kaj imas ti od tega, da vrjames, da nekaj veš…ovca si tko al drugace

     • Bald Eagle

      Zadovoljstvo, da lahko zviška opazujem bedake, karšen si ti in se smehljam.

     • Hun

      ob polni luni zadnjic si bil lahek plen zame..razkuril sm te k malega froca

     • Bald Eagle

      Polna luna je poseben dogodek, ki ima na nekatere ljudi čuden vpliv.

     • Hun

      tud njene zasluge so zravn…zato pa na novi24 nikdar ne pluvajo po slovenclju Bavcarju pa Srotu sam Jankovica omenjajo

     • ahnenpass

      Pa res, kako je pa kaj s Šrotom, a je še živ?

     • Hun

      v arestu se vsi pomladijo

     • Bald Eagle

      Le anus imajo dodobra globinsko prečiščen. Ti to veš iz lastnih izkušenj.

     • Hun

      v zaporu je zakon tak..il jebes il primas…ti kot picketina bi primal se v usta

     • Bald Eagle

      Ti si prejemal in to zelo globoko in pogosto, zaradi tega taka frustracija. Tega ne moreš skrit.

     • Hun

      vidim da fantaziras o velkih kurcih, da si zelis globoko do grkljana

     • Bald Eagle

      Bedak! Bavčar je bil član LDS in ravno LDS ga je postavila na položaj, ki ga je zlorabil v lastno korist in škodo družbe. Enako Šrot. Le da je on pripadal stranke SD.

     • Hun

      Bavcar je Janezov bestic iz studentskih casov..tako prijatelstvo ne umrje

     • Hun

      zato je pa Janez nagovarjal Bavcarja in Srota da odkupita mercator, da se mascuje Zokiju

     • rabbit

      Toliko kot je Janša dobil od teh dveh za Mercator ni Bratuškova dobila za cel Mercator.

     • ahnenpass

      Kateri Šrot? Bojan je bil predsednik SLS in nadzornega odbora podružnice NLB, ko so nastali neverjetni dolgovi, sicer pa bo zgleda doživljenjski župan Celja, zadnje čase popularnega predvsem po nacističnih shodih.
      Potemje bil še en Šrot, za propagando in rasno higieno ali nekaj takega, ampak je že pokojni, menda je Boško urednik praktično celega medijskega monopola, iz zapora.

     • rabbit

      Boško član SD

     • Bald Eagle

      Zato pa imajo o njem toliko več za povedat režimski mediji. Ta portal omenja tiste, o katerih nikjer drugje niti besedice. Razumeš sedaj point?

     • ahnenpass

      Ne moreš znati opisati nekaj, kar si ne znaš niti zamisliti. Pa želeti si potem tudi ne moreš boljšega, lahko edino neuslišano hrepeniš.

   • Hun

    Amerika bankrotira na vsake 10let pa kaj zato

    • rabbit

     Po Mencingerjevo res v realnosti pa nikakor noče.

     • Hun

      v realnosti ne more, ker se po mencingerjevo dokapitalizira vecje znamke kot nazadnje GMC itd

     • rabbit

      Sanja svinja kukuruz.

     • Hun

      bos reku da ni drzava(ZDA) injecirala financno pomoc nacionalnim paradnim firmam v zadnji krizi…mal si preber, ce ti spomin pesa

     • rabbit

      Ampak ti firme so lepo vse vrnile skupaj z obrestmi. Koliko je NLB vrnila v proračun ali NKBM, ali propadle Probanka in Factor banka, da o podjetjih ne govorimo.

     • Hun

      govoris na pamet o ameriskih firmah…za slovenske se strinjam NLB jw sistemska crna luknja

     • rabbit

      Veš tam ni komunizma ko daš nikoli ne vidiš več tam je lepo pogodba, vlada posodi denar pod temi in temi pogoji. Denar se vrača.

     • Hun

      uff tud ZDA ni imuna na pohlep je med vodilnimi v trosenju..ko enkrat “guzica zine” se tezko navadis na racionalnost

     • Bald Eagle

      USA imajo največ notranjega dolga. Vedno do sedaj so izšle iz kakršnekoli krize, kot zmagovalke in taka praksa se bo nadaljevala tudi v prihodnje.

     • ahnenpass

      Vračaš tistim, ki so dolžni tistim, ki tebe plačujejo.

     • Bald Eagle

      Vse dolgove so vrnile in se reorganizirale. Obdržale so zdrava jedra v podjetju in tako začele zopet pozitivno poslovno obdobje.

     • ahnenpass

      Ja, kam so pa vlagali, da je vse muca popapala?

    • Bald Eagle

     USA so sanjska dežela za vsakega sposobnega in delovnega človeka. O bankrotu US pa levičarski bedaki trobite že celo večnost, pa je še vedno najmočnejša sila tega sveta v vseh pogledih. Vaš tako opevani komunizem je pa že davno propadel po celem svetu

     • rabbit

      Tukaj se pa motiš v Sloveniji je še kako živ na žalost.

     • Bald Eagle

      Se strinjam, Slovenija je neka oaza, kjer se je zaredilo komunistično zlo tako globoko, da ga bo zelo težko amputirat.

     • rabbit

      Ne nam niti amputacija ne pomaga več telo je tik pred zgnitjem.

     • Hun

      stvar mora zgnit da zasmrdi in ljudstvo se zgane

     • Bald Eagle

      Tukaj se pa strinjam s tabo. In točno to se bo moralo zgodit v Sloveniji, da bo prišlo do katarze.

     • ahnenpass

      Komunizem ali nacional socializem?
      Ker oni zgolj opravljajo svoje delo, niso nobeni predstavniki oblasti delavcev in kmetov.

     • rabbit

      Oboje ni razlike

     • ahnenpass

      Hmm, komunizem je internacionalna sekta, nacional socializem pa že ime pove vse, tudi če poznajo neke demokratične vzvode in sisteme.

     • Bald Eagle

      Oboje je pa strašansko zlo za človeštvo.

     • rabbit

      Točno tako.

     • ahnenpass

      Nacional zagotovo, za celotno preostalo človeštvo, komunizem pa ni nujno zlo.

     • Bald Eagle

      Do sedaj se je komunizem v praksi pokazal za še hujše zlo od nacizma in fašizma. Vsaj po številu pobitih nasprotnikov tega blodnega sistema po celem svetu.

     • Hun

      jst ne zagovarjam komunizma…provociram da sprozim diskusijo

     • neny

      AMERIKA JA ZADOLŽENA ZA PAR ZEMELSJKIH OBEL SKUPAJ. Pa jo hočeš vsiljevat za dober primer gospodarjenja Sloveniji….

     • Bald Eagle

      Primerjaj ameriški BDP z njihovim dolgom in hitro boš ugotovila, da le ta ni tako astronomski, kot ga želite prikazati levuharske gnide.

     • rabbit

      Še zmeraj lahko eno Slovenijo zmažejo kot majhen čevap na zobotrebcu.

     • Bald Eagle

      Hehehe, naša komunajzerska sodrga se s tabo ne strinja. Oni mislijo, da so center sveta in se vse vrti okoli njih in njihove blodne ideologije. Dokler ne bo prišla streznitev. Ta bo pa zelo boleča, bolj kot si nekateri lahko predstavljajo.

     • neny

      levo desno – odmisli.
      DEJSTVA so pomembna!

     • Bald Eagle

      Saj sem ti dejstvo tudi prikazal, le da očitno tvoja glava tega ne dojame.

     • ahnenpass

      BDP glede na kaj? Verjetno na 20 milijard dolga, za katerega še obresti nismo začeli niti računati.
      Nemci so zgleda spet povečali naročila, kako drugače bi lahko kaj naraslo, če pa drugi ne kupujejo naše vse bolj zanič kložune, razen posebnih sort znanja, ampak to bomo jemali pa drugič.

     • Bald Eagle

      Govorim o ameriškem dolgu

     • ahnenpass

      To si pa malo višje lepo pojasnil, le da take številke so vedno astronomske, to so ogromni potenciali, s tem se ni za igrat.

     • Bald Eagle

      Gledano z zornega kota mini državice, kakršna je Slovenija, se zdijo zneski dolga USA lahko astronomski. Vendar je potrebno vedet, da imajo USA tudi astronomsko visoke prihodke v svoj proračun.

     • Hun

      USA so sanska dezela za tiste ki imajo jajca in intelegenco…pridni delajo za le-te

     • Bald Eagle

      Vendar so za svoje delo tudi primerno nagrajeni. Če temu nebi bilo tako, tudi ljudje iz socialističnih dežel nebi tako množično drli v US.

  • Bozz

   Misliš, sedam “čuda” socijalizma.

  • rabbit

   Pravljice, ki jima še rdeča kapica niti volk ne verjameta.

   • Bozz

    Jaz teh sedem točk vidim kot sarkastično norčevanje iz socializma. Ne vem kje vi vidite hvalo socializma v teh točkah.

  • ahnenpass

   1. Vsi so bili brezposelni.
   2. Čeprav so bili vsi brezposleni, so vsi nekaj delali.
   3. Čeprav so vsi neprestano delali, je še vedno ostalo kaj za postoriti.
   4. Čeprav je bilo dela vedno dovolj, trgovine niso mogle nikoli vsega prodati.
   5. Čeprav so trgovinam ostajale zaloge, ljudje še vedno niso imeli vsega kar so rabili.
   6. Čeprav ni nihče kradel, so nam vse pokradli.

   • Bald Eagle

    Končno nekaj pametnega tudi iz tvoje glave.

 • garfi

  Borat Pohar ne more preživeti s 3002 € precedniške plače
  le zakaj se tako grebe potem

  • ahnenpass

   Ker jih dobi vsak mesec, počasi se to potencira in nabere, ko imaš enkrat veliko, dobiš pa še več.

   • garfi

    videl sem ga v vrsti pred rdeĆim križem

    • ahnenpass

     Na Rdečem križu ni čakalnih vrst, dobijo od občin dovolj denarja, trgovine morajo razprodati drek, ki ne gre, danes lahko tudi na dom pripeljejo, pa še položničarji lahko opravljajo prisilno družbeno koristno delo ob enem.

 • garfi

  Borat Pohar je ves čas-7 let molčal ob leviĆarski svinjariji patrija
  to bo počel tudi v drugem mandatu
  molk je za komunajzle zlato in to dobesedno

 • garfi

  Borat Pohar nas je zadolžil za 9 MILIJARD
  KJE SO ?????????????

  • rabbit

   V žepih posvečenih levičarjev na varnem skriti najbrž v Rusiji.

   • garfi

    pravijo da mora denar krožit
    med leviĆarji

    • ahnenpass

     Najbolje je, če si kupiš denarnico z vgrajenim električnim mešalcem.

   • dež

    Se ti opravičujem zaradi papagajščine, tvoj komentar sem prepozno prebral. Me pa veseli, da sva podobnih misli.

    • rabbit

     Ni panike.

   • ahnenpass

    Kje je denar

  • dež

   9 milijard je zagotovo na varnem. Smo pa dodatno izpostavljeni še z 1,2 milijarde do Grkov po njegovi zaslugi, ta denar je pa v božjih rokah. Eno mirno noč želim in brez panike prosim.

   • garfi

    panika ni potrebna ampak upor
    milijarde so varne do nastopa Slovenske Vlade

 • Anja Kovacic

  PAHOR JE KOMUNIST IN KTO VSI KOMUNISTI,BO SEL V PEKEL!!”!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Horacij

   Treba je moliti za zablodele duse. Posebno rozni venec veliko zaleze, kot pricujejo zgodbe svetnikov. Nekateri tudi sele po dolgi pokori v vicah zazrejo Bozjo luc.

   • Hun

    to mislis na tiste ki so moril nedolzne v imenu kriza, inkvizitorje, pedofilske duhovnike…

   • ahnenpass

    V limbu tega ne rabimo, edino sonce, ki tam obstaja je tisto, ki ga vsak nosi v sebi.

  • janez cepec

   z Janšo bosta šah igrala u peklu

  • ahnenpass

   Jaz grem tudi v pekel, pa nisem bil nikoli komunist, me vseeno zanima kaj imajo tam, da so same imenitne osebe na kupu in se nič ne ve.

 • Erik Nebenhaver

  V VSAKEM PRIMERU BO ZMAGALA LEVICA.
  SUCK ON THAT, PUSSIES.

  • ahnenpass

   Sploh ni res, sicer nisem prerok, ampak ti lahko že ta hip povem, da bomo spet zmagali iz stranke nevolilcev. In to z veliko večino, če ti to kaj pove.

  • Bald Eagle

   Kaj se pa zopet ti repenčiš s svojim kričanjem in povdarjenim tekstom? Si v svojem okolju neopazen, pa bi si rad pozornost pridobil v virtualnem svetu? Tipični simptomi shizofrenije.

  • Bozz

   Ko bo bankrot ne boš mogel nič sesat. Se boš moral dati čipirati, če bo hotel kej sesat. Te je levica naredila popolnoma odvisnega in ne-samozadostnega in nesvobodnega. To je njen namen.

  • Bald Eagle

   Pozivam moderatorje tega portala, da odstranijo smet, ki ta portal samo smeti s svojimi shizofrenimi posti.

   • Erik Nebenhaver

    POZIV ZAVRNJEN:

    • Bald Eagle

     Čas bo pokazal.

  • tohuvabohu

   V vsakem primeru bo nadrsal slovenski narod.

 • ahnenpass

  Zakaj niste nič vprašali kako se bomo uprli hrvaški asimilaciji.
  Pahor je svoje že povedal, od Šarca so prihajali pa le dovtipi, nisem prepričan, da se je pripravljen upreti invaziji svojih zemljakov, ne verjamem niti, da se sploh zaveda kako pomembno je to za prihodnost Slovenstva. Če ne vprašate, ne moremo vedeti, čeprav so določene informacije očitne, Marjan je nenazadnje lepo hrvaško ime, pa Borut tudi.
  Jaz pa ne bi rad videl, da bi nam v vsakem primeru zavladali slovenci, ki so po rodu hrvati.

  • dež

   Slovenci in Hrvati se piše z veliko začetnico. Ker si ostalo prav napisal predpostavljam, da provociraš.

   • ahnenpass

    Najlažje je pisati tako kot govoriš, doma si vendar to lahko privoščim.

  • Zdenka Novak

   oprosti saj tudi janez janša ni slovenec pa nam je vladal in nam še vedno in nam greni vsakodnevno življenje zato ne bodi dvoličen in hinavski

   • Bald Eagle

    Kaj pa ti nabijaš neko levičarsko lažnivo propagando proti najzaslužnejšemu osamosvojitelju Slovenije!? Če že nekaj blodiš, podaj tudi konkretne dokaze o tem, da se tvoja blodnja razblini, sicer ostane le blodnja. Koliko časa je pa Janša vladal Sloveniji in s čim konkretno ti greni življenje!? Prosim za konkretne odgovore, sicer ostaneš nekredibilna levičarska lažnivka, ki blodi nekaj v tri krasne.

    • Zdenka Novak

     ha ha ha ha ha ha.to je vic stoletja.on si samo lasti usluge .obenem je pa namerno rastrelu helihopter sedaj se pa s krkovićem delata da o tem nič ne vesta.sram jih je lahko.

   • rubec

    Spizdi v bosno opica, boš cekuti mešala barve. Pa še resnico o patriji zveš iz prve roke. Ke bula.

    • sodnikisozločinci

     Hm, kako je nastal črnogorski priimek Bulatović?

    • Zdenka Novak

     lepo da si priznal celi sloveniji da si opica .ti pa spizdi janšu rit lizat.ovca meeeee.

 • Anja Kovacic

  SAMO VSEMOGOCNI BOG LAHKO ODLOCI IN DOLOCI! PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tohuvabohu

   Prekleta koza!

 • tohuvabohu

  Šarec je kamnikaze slovenske politične vojne. Naj mu bo lahka slovenska zemlja.

  • ahnenpass

   Jaz pa bi rekel, glede na te šampione, nas ta pravi silaki šele čakajo.
   Kaj misliš se bo zgodilo po tem prelomnem mandatu, ko so se na široko odprla vrata razim individualcem, ki bi položaj predsednika vzeli za svoj posvečeni cilj in bodo pripravljeni narediti za zmago vse kar je treba?
   To so verjetno zadnje volitve v Sloveniji,kot jih poznamo, s športom je v visoki politiki konec, klasične viteške rutine in estetika več ne zaležejo, zdaj se je odprl prostor za divjake in virtuoze, za učinkovite politične mašine skratka. Kdorkoli bo naslednji teden zmagal, čez pet let, ga bo njegov proti kandidat nokavtiral v prvem krogu.
   Ker volilci hočejo videti napete vratne žile in pljuvanje med dretjem, hočejo kandidate, ki bodo znali izraziti ves njihov srd, ki bodo hoteli zmagati, za vsako ceno, tudi če koga odnesejo z nogami naprej iz volilne tekme. In to se bo samo še stopnjevalo.

 • Marija

  Predsednik te države bi lahko bil, samo PUČNIK, njen ustanovitelj. Samo takšni, ki so za narod kaj dobrega naredili si zaslužijo takšno častno vlogo.
  Komunisti pa pridejo na oblast, le s krajo volitev, čeprav Sovenija ni bila nikoli njihova intimna opcija.
  Cilj je uničiti Slovence in našo državo in s Cerarji, Pahorji, Šarci…. drvimo k temu cilju. Se še sploh da ustaviti ta samouničevalski nagon našega naroda?!!!

  • Bald Eagle

   Pučnika na žalost ni več med nami. Sam sem prepričan, da bi lahko bil odličen predsednik Slovenije tudi Tone Krkovič, ki je imel tudi ključno vlogo pri ustanovitvi samostojne Slovenije.

   • Caetano

    Res je. Tone bi bil odlicen predsednik!

    • janez cepec

     če ne on, pa njegov sin, kretena

     • Bald Eagle

      Je bil oni izdajalski Merlak s tabo kaj v sorodstvu, da se tako čustveno odzivaš ob imenu Toneta Krkoviča? Še kako pravilno je odreagiral, da je izdajalsko podgano pospravil pod zemljo.

     • janez cepec

      ma ti si kreten, za smrt Merlaka, k’ je biu domoljub je kriv veliki vodja, Krkovič je biu le eksekutor, za kej druzga je tko prenaumn. dokaz je v tem, de se predstavlja kot brigadni general, čeprou u SLO vojski ta čin sploh ne obstaja, poleg tega pa nima niti najmanših pogojev za generalski čin. še za čin brigadirja nima šole, tisti šnel kurzi pač ne štejejo, se mu je pa takratni abrambni minister odkupu za uslugo

     • Bald Eagle

      Pripadnik agresorske vojske, ki je izvršila brutalno agresijo na Slovenijo, nikoli ni bil in ne more biti slovenski domoljub. Lahko je samo sovražnik Slovenije in Slovencev.
      Zato je tudi dobil, kar si je zaslužil. Krkovič je pa v GB končal visoko šolo za vojaške častnike, zato ne nakladaj neumnosti in laži, tepec komunajzerski zabit.

     • janez cepec

      kašna vsoka šola, to j’ biu šnel kurz, za tak čin,kot ga nezasluženo ima, rabiš fakulteto ne visoko šolo, Bunksl naumn

     • Bald Eagle

      Saj to je fakulteta za vojaške častnike, ki na vojaškem področju ponuja veliko več znanja od katerekoli boljševiške fakultete s tega področja. In diploma z britnaske fakultete ima veliko večjo težo, kot boljševiška, katera je primerna le toliko, da si lahko z njo nekje na terenu človek obriše rit.

     • janez cepec

      ne bluzi, k pojma nimš, ti tko del kot do četrtga razreda pomožne šole nis prguru, pa misleš, de kej veš.

     • Bald Eagle

      Ne sodi drugih po sebi, teslo neumno zabito. Le kdo ti je dovolil izhod iz zaprtega oddelka za najhujše duševne in mentalne bolnike? Spizdi nazaj v ustanovo in takoj vzemi tablete, dokler ne preideš v stanje blaznosti.

     • janez cepec

      pomir se mau, ejga, de te ne bo fršlok zadeu. je pa res, de vas, takele zahojence desnakarske, vsaka resnica o tem, de vaši maliki le niso to, za kar se predstavljajo, pa vas farbajo, razpizdi do amena.

     • Bald Eagle

      Naš desni pol se lahko pohvali z odličnimi rezultati, v času vodenja države. Rezultati vaše vladavine so pa tudi več kot očitni. Najprej bankrot neke druge države, danes enormni dolgovi, ki ste jih naredili v času vaše vladavine. Pot, katera vodi v bankrot. Česarkoli so se komunisti lotili v svojem življenju, so uničili.

     • janez cepec

      ni ti pomoči

     • Bald Eagle

      Dejstva, ki sem jih navedel v svojem postu govorijo sama zase. Le levuharski tepci ničesar ne razumete, ker imate totalno zamračen um, zaradi politike enoumja, ki ste je bili deležni skozi življenje. In ti si tipični produkt enoumja, ki imaš povsem sprano glavo in totalno zamračen um.

     • ahnenpass

      Na Hrvaškem, je bila napadena Slovenija.

     • ahnenpass

      Sliši se pa dobro, general, morš mislt…

     • ahnenpass

      Hmm, smisel vojne je, da sovražnik umre za svojo domovino.

     • Caetano

      Samo kdor se je resnicno boril za slovensko drzavo in nosil glavo zanjo tako rekoc na pladnju bi bil dober predsednik. V tem se strinjam z Marijo. Tem kvalitetam pa gotovo ustreza Krkovic.

     • ahnenpass

      haha… kje je Šiško, ko ga potrebujemo.

     • Soave

      Je ugotovil. . . kreten ??

     • janez cepec

      ste že trije

     • Soave

      Janez, slabo seštevaš, no ? A nisi rad v naši družbi ? Poglej, koliko časa se že poznamo. Kaj vse smo si že napisali !!No, pa zmerjamo se tudi večkrat. . . .

     • janez cepec

      use zmerljivke so brez zlobe u srcu, dobronamerne zbadljivke, sprejemam kritko, upam, de neste zamerljivi

     • Soave

      nismo

   • tetka z ozadja

    Saj je kandidiral, ampak je pogorel.

    • Bald Eagle

     Kdaj je Krkovič kandidiral za predsednika države?

     • tetka z ozadja

      Pučnika sem mislil. Krkovič je pa itak na nivoju Likovičke.

     • Bald Eagle

      Pučnik je bil gospod in demokrat z veliko začetnico za vse dosedanje zmazke ,ki so zasedali funkcijo predsednika države. Narod pa je z njegovo neizvolitvijo dokazal svoj mentalni domet.

     • tetka z ozadja

      Ja pač mu ni narod zaupal.

     • Bald Eagle

      Narod mu ni zaupal zaradi mentalne pohabljenosti, ki je ta narod doletela v totalitarnem enopartijskem režimu. Indoktrinacija je bila prehuda in pregloboka, da bi narod lahko prepoznal v Pučniku dragulj, ki ga je zavrgel in si izvolil komunistično pošast na mesto predsednika države. In tovrstne napake ta narod tepejo še danes in ga bodo teple še naslednjih 50 let.

     • tetka z ozadja

      Zamenjat volilce.

     • Bald Eagle

      Jasno jim predstavit RESNICO.

     • tetka z ozadja

      A zato vi tako drsite po lestvici?

     • Bald Eagle

      Zaradi tega, ker trenutno ta narod nagrajuje laž namesto resnice. Vendar se bo to kmalu spremenilo. Neka orodja, ki bodo botrovala tovrstnim spremembam so že na vidiku, levičarsko golazen pa se zaradi tega loteva že strahovita panika.

     • tetka z ozadja

      Pred zadnjimi državnozborskimi volitvami ste štartali na 50+, danes štartate na 20+. Nekaj ni v redu z vašo resnico.

     • Bald Eagle

      Odgovor je v mojem zgornjem postu.

     • janez cepec

      res je biu frajar, žalost pa je, de ga je na konc JJ zjebu

  • domovina mili dom

   Z umori pridejo komunisti na oblast.

  • ahnenpass

   problem s Pučnikom je bil, da se danes nihče ne spomni niti enega stavka, kaj šele knjige, ki jo je on napisal ali misli, ki jo je izrekel.
   Pardon, ena je ponarodela, Slovenije ni več, zdaj gre za lastno rit.

 • domovina mili dom

  “Domišljal si je, da volivci želijo izvoliti njega, v resnici pa niso marali onega drugega.”

  • komar marko

   IN TUDI SEDAJ NE BOMO drugega!

   • domovina mili dom

    Star Avstro Ogrski železničarski zakon se je glasil:nikoli ne priključite zadnjega vagona, ker le ta vedno opleta.

 • tetka z ozadja

  Častno mesto predsednika države ne bo nikoli pripadalo nabenem janšisteku.

  • janez cepec

   zakuga pa ne, pa nej majo mau drobtinc, k padejo z mize. sej je to tko brezvezna funkcija, predlagam člana A JE TO, Lolek Žan- Mali Pizdek. že zdej misle, kok je pomembn, kva b’ blo šele poj.

   • komar marko

    zato pa pustimo da to vi meljete. Priimki so kar pravi! TUDI VOLILNO TELO NA ENAKEM NIVOJU!

    • janez cepec

     nekam doug že poščate (72 let), PA ŠE NE BO KONCA, ZGLEDA. LUZERJI

     • komar marko

      vidiš to je pa tako ko za LOPOVE brišete dokaze za poštene ljudi pa še vedno UPRIZARJATE montirane procese in zapore! Pač kar znate. Ali lahko od hlapcev pričakuješ kaj drugega?

   • tetka z ozadja

    Vseeno, samo da janšistekom nič ne pripada.

  • Bald Eagle

   Vse odgovorne funkcije v državi bodo pripadle desnemu polu, predvsem članom stranke SDS. Če ne prej pa takrat, ko bo Slovenija bankrotirala po vzoru gnile sfrj. To se bo pa zgodilo v naslednjih petih letih, v kolikor po naslednjih volitvah v DZ krmilo države zopet prevzame levica.

   • janez cepec

    ti pa maš domišlija

    • komar marko

     zapisal tri je resnico in dejstva. Kaj porečeš, lopovi so vedno samo z ene strani. Jap lopovi so bežali v hoste!

    • Bald Eagle

     Za tovrstna sklepanja, ni potrebne nobene domišljije. Le malce v preteklost se je potrebno ozreti in jo primerjati s sedanjostjo, pa je človeku takoj jasno v katero smer pluje barka in kaj se bo z njo zgodilo.

 • komar marko

  celo CEPCEM se včasih kaj posveti! Hvala Bogu, še je upanje!

 • Viktorh

  Še vedno ne morem verjeti, da so tu tipi, ki se ne stuširajo preden se pojavijo na portalu.
  Zlezejo iz mlakuže izza svinjaka in se pojavijo tu.
  Uf, kako smrti….

  • janez cepec

   ti UDBOUC komunajzarski se b’ tud žihr mau ogaru, de ne boš na britof use zasmradu

   • Viktorh

    Še vedno smrdi po prascih…

  • Bald Eagle

   Torej zato voham tako ogaben smrad. Že skozi razmišljam, kaj na tem portalu tako ogabno smrdi? Zdaj mi je jasno, kdo povzroča ta smrad in ogaben ustni zadah.

   • Viktorh

    Verjetno si opazil, da je v eni osebi le eno prase iz mlakuže za svinjakom, umazanega mihca.

    • Bald Eagle

     Se mi je zdelo, da je nekaj nekaj takega.

     • Viktorh

      Saj ni potrebno biti brihten, da skužiš bedaka, ki uporablja na desetine nickov.
      Izdaja pa ga omejen besedni zaklad med 500 – 600 besed. Poleg tega smrdi, ker se skupaj s svojimi prasci namaka v svinjaku za svojo štalo.

     • Bald Eagle

      Nekaj sem jih tudi sam že razkril, ki pisarijo pod različnimi nicki.

     • Viktorh

      Vidiš lahko kako sam sebi replicira z nekaj sekundami razlike z istimi štosi – neumnostmi. Je pač pomanjkljivo izobražen človek, dolga leta zaposlen v DDR.

     • janez cepec

      BUTL

     • Bald Eagle

      Spelji se revež smrdljivi v psihiatrijo po tablete, ne vidiš da dobesedno blazniš?

     • tetka z ozadja

      Majhni ste v svoji nemoči.

     • Bald Eagle

      Ko bo čas, bo naša moč neizmerna, kot je bila v času, ko smo uspešno demontirali gnilo tvorbo po imenu sfrj in Slovenijo iztrgali iz njenih komunajzerskih krempljev. Zdaj nas čaka le še temeljito čiščenje Slovenije komunistične drhali.

     • ahnenpass

      Komunistov nismo nikoli niti začeli čistiti, najprej smo se znebili srbov, zdaj se bomo pa še hrvatov, tako je bilo rečeno že pred 30 leti, saj zato smo bili vsi za na plebiscitu.

     • Viktorh

      gornji in spodnji….

     • Pa kaj ti misliš, da se sam s seboj pogovarjaš ?
      Viktor je nekaj miljonov svetlobnih let pred teboj. Ti pa si butel.

     • Bald Eagle

      Sedaj vem za koga gre. Njegov prvotni nick pod katerim je komentiral na začetku, je mrknil, posledično pa oživil nešteto drugih nickov.

 • tetka z ozadja

  Pred dvema dnevoma sem napisal, da bomo po naslednjih državnozborskih volitvah vsa janšisteke čipirali. To se ne bo zgodilo, ker baje je prepovedano. No ja bomo videli.

  • Bald Eagle

   No le prikaži se v moji bližini, pa ti zagotavljam, da te bom čipiral z cal. 50.

   • tetka z ozadja

    Nič bat sploh ne boš vedel. da si čipiran. No ja tebe bomo obročkali.

    • Bald Eagle

     Sem pretrd oreh za nesposobno boljševiško svojat. Tako trd, da boste vsi, ki se boste pojavljali v moji bližini z slabimi nameni odšli preluknjani, kot sito.

     • tetka z ozadja

      revše ubogo,tudi bes zaradi nemoči te ne reši.

    • Ah, ti si že obrobčkana in obrobljena, se ti takoj pozna. :)

   • Mah, takšno tarčo ti zadaneš še okol ovinka. :)

 • tetka z ozadja

  Pred zadnjimi državnozborskimi volitvami ste štartali na 50+, danes štartate na 20+. Nekaj ni v redu z vašo resnico

  • Bald Eagle

   Zaradi tega, ker trenutno ta narod nagrajuje laž namesto resnice. Vendar se bo to kmalu spremenilo. Neka orodja, ki bodo botrovala tovrstnim spremembam so že na vidiku, levičarsko golazen pa se zaradi tega loteva že strahovita panika.

   • tetka z ozadja

    Nam nekako upeva, vam nikakor. Toliko medjev, kot jih imate sedaj še nikoli niste imeli in tako nizko podporo tudi še ne.

    • Bald Eagle

     Da vam uspeva, ni nič čudnega. Saj imate vso medijsko mašinerijo še vedno pod svojo kontrolo še iz časov totalitarnega režima. Enako kontrolirate sodstvo, in pa vse izobraževalne sisteme preko katerih indoktrinirate mlajšo populacijo. Pod takimi pogoji je celo sramota, da smo vam dvakrat uspeli oblast izmakniti izpod vaših krempljev.

     • tetka z ozadja

      Pred dvema tednoma ste trdili, da je ta portal četrti po vplivu na dnevno politiko. Imate svojo Tv radio, tiskane medije in vse skupaj nič ne pomaga. Enostavno zato ker vam narod ne zaupa in vam ne verjame. Na medije se pač ne morate več izgovarjat.

     • centurion

      Tetka iz garaže, spelji v garažo.

     • tetka z ozadja

      Boli, kaj ne?

     • centurion

      Nee.
      Ti imaš izpostavljen anus, psička.

     • Joj, to pa je nevarno. Ji bo še kakšen levi psiček noter zlezel. :)

     • Sej ne zna. Rabi prometnika, da ji bo premikal volan.

     • tetka z ozadja

      Superjorni smo in nad vami. Mi odločamo o vaši usodi

     • centurion

      Vi odločate, pesojebi levičarji, o usodi bulmastifov.

     • tetka z ozadja

      In o tvoji usodi.

     • centurion
     • ahnenpass

      Četrti na lestvici, kjer ima največji vpliv samo eden, nekam sežeta še dva pod njim, ostali so pa vsi druga liga.

     • Tudi ves denar so pokradli. Le kam so ga lahko toliko dali. Kaj ga rabijo ?
      Ga jedo na solati? Takšnih pogoltnežev zlepa ne srečaš, kot so tile naši lewaki.

     • ahnenpass

      Nekatere tranzicijske spremembe so bile tako drastične in škodljive, da jih nihče na levici ni bil pripravljen uveljavljati.

 • Anton

  Kurba z ozadja.

  • tetka z ozadja

   Samo to antonček.

 • Anton

  Prvorazredne kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   Daj no tonček saj zmoreš še kaj.

 • tetka z ozadja

  Kaj je janšisteki, mi bomo v nedeljo odločali in ne vi. Vi ne odločate o ničemer.

 • Anton

  Pasjejebske prvorazredne kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   Boli to, da smo nad vami in v svoji nemoči ne morete storiti nič. Tudi takrat ne, ko vas zasmehujemo in ponižujemo.

 • Anton

  Komunistično kolaborantske pasjejebske prvorazredne kurbe z ozadja

  • tetka z ozadja

   In zmerja NAD vami.

 • Anton

  Morilske komunistično kolaborantske pasjejebske prvorazredne kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   Tako je prvorazredni smo, vi ste zgolj statističen podatek.

 • Anton

  Statistično morilske komunistično kolaborantske pasjejebske prvorazredne kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   Levičarji smo tudi lepi ljudje. In prijazni, sem pozabil dodati.

   • centurion

    Pa tudi do enega- neumni, si pozabil še dodati.
    No ja, sej ne moreš tega vedeti…..

    • tetka z ozadja

     Ampak vam kljub vsemu vladamo. Zato ker smo prfektni.

 • Anton

  Levičarske statistično morilske komunistično kolaborantske pasjejebske prvorazredne kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   antijanšisti smo tudi zlobni, malce.

   • sprehajalec

    Antijanšisti ste sami oklicani, po stari levičarski navadi – antifrankisti, antifašisti, antinacisti, antikatoliki, antičlovekoljubi, antimoralneži.

    • tetka z ozadja

     da

     • centurion

      Samo to, da ste pesoljubi in pesojebi, no….

     • tetka z ozadja

      Mi smo vse kar si lahko sploh zamisliš, v nasprotju z vami, ki ste poplne zgube. Še za kak protest vas je premalo. Luzarji.

     • centurion

      Ti, ampak kako Kučana spravte na bulmastifa?…
      Al se on uleže pa je pes zgoraj.??
      Nagravžno, resnično ampak mora biti smešno..

     • tetka z ozadja

      Vrjetno na janšeka stopi, vrjetno zato ker je vedno nad njim.

     • centurion

      Pa vas kaj veterinar pregleda preden se odpravite na pse?
      Psihiater je dvignu roke….

     • tetka z ozadja

      saj so oni tudi na naši strani tako kot okoli 92% Slovencev.

     • centurion

      Ja, dokler je bil še Baričević dohtar živ, vas je redno
      cepil v rit.
      Pa šival baje raztrgane anuse kar s steplerjem.
      Zdaj pa….

 • Anton

  Zlobne levičarske statistično morilske komunistično kolaborantske pasjejebske kurbe z ozadja.

  • tetka z ozadja

   sem že dodal, da smo tudi malce zlobni. Včasih, ne zmeraj.

   • sprehajalec

    Biti zloben ni nikakršna oznaka, levičarje ima narodov spomin zabeležene kot morilce.

    • tetka z ozadja

     In kod bodoče morilce, če je potrebno.

     • sprehajalec

      Tokrat žrtve ne bodo zvezane.

     • tetka z ozadja

      Saj vas samo psihično ubijamo.

     • sprehajalec

      Državo s krediti, poštene ljudi pa psihično.

     • tetka z ozadja

      Da, tak je naš namen in tega sploh ne skrivamo.

     • sprehajalec

      Že od 45 leta naprej, da.

     • tetka z ozadja

      In to kar uspešno.

     • sprehajalec

      Niti ne, ker država se duši v pufih, mladi bežijo iz Slovenije, naseljujejo jo južnjaki. Slovenija postaja kloaka Europe pod levičarji.

     • tetka z ozadja

      zelo uspešni smo v svojih načrtih.

     • sprehajalec

      Uničenja Slovenije, to je pa res…

 • Anton

  Naj zmaga Pahor. Že preverjen kader.

  • tetka z ozadja

   sploh ni važno katei bo, samo da ni janšistek.

   • sprehajalec

    Pahor je vsaj navidezno za spravo, to vas ubija.

    • tetka z ozadja

     Nikakor, sposoben politik, ki je celo del desnice prepričal da volijo za bivšega člana CK ZKS. To je sposoben politik.

     • sprehajalec

      Funkcija in pristojnosti predsednika R Slovenije so manjša od predsednika lokalnega lovskega društva.

     • tetka z ozadja

      ampak moraš vedeti da je v naših rokah popolnoma vse od lokalnega uradnika pa vse do predsednika vlade in države.

     • centurion
     • sprehajalec

      Tit-Tak, ko bo zmanjkalo za krasti, boste odšli na smetišče zgodovine.

     • ahnenpass

      To ti misliš.

     • sprehajalec

      Verjetno imaš izkušnje v obojem, oziroma ne govori, če ne veš.

      Predsednik RS – ima imuniteto, ne jaha ga Furs, daje predloge, je fine večerje, ni mu treba rihtati denarja in vleče spodobno plačo. Po slovenskem principu, da volijo tistega, ki je že na oblasti, ima velike šanse, da bo ponovno izvoljen.

      predsednik Ribiške družine – jaha ga Furs z letnimi poročili, vse mora narediti sam, deležen je stalnih kritik, vseskozi mu grozijo z zamenjavo. Rihtati mora denar, za svoje delo ne dobi nobenega plačila.

     • ahnenpass

      Še enkrat, to ti misliš, predsednik države ima pa svoje misli.

    • Sredina

     Nobene sprave ne bo na podlagi dejanj predsednika republike!

     • sprehajalec

      Na podlagi dejanj Predsednika republike, ne bo ničesar. Saj nima nobenih pristojnosti.

    • ahnenpass

     Dobro je začel, zdaj se pa res nikoli več ne bomo pobotali med sabo.

     • sprehajalec

      Tudi prav, z ljudmi, ki slavijo povojno pobijanje se nimaš kaj pobotati.

     • ahnenpass

      Tudi predvojni poboji ne delujejo preveč spravljivo, torej se je možno pobotati zgolj med vojnimi poboji?

   • garfi

    pravi rdeči fašistek

 • tetka z ozadja

  Sedaj grem pa počivat. Spal bom spanec pravičnega.

  • centurion
  • Janez

   Ti !
   Pred
   SPANJEM NE POZABI NA – PARTIJO – ” RUSKE RULETE”
   ZMENJENA SVA
   DA
   JO BOŠ PRIDNO TRENIRAL
   – SEVEDA VSAJ Z ENIM PRAVIM NABOJEM V BOBNIČU !
   Stori nam
   to veselje – pa pridno treniraj to nedolgočasno igroo.
   Bomo
   TI PRIREDILI VESELICO, KO BO KROGLA V TVOJEM TELESU ! Resno! L.r. J. KOMENDA
   P.s.
   RAZVEDRILO ZA ZOPRNICO ” TETKO”

   https://www.google.si/search?q=revolver+ruska+ruleta&oq=revolver+ruska+ruleta&aqs=chrome..69i57j69i60.15562j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=yIKVG0T6hUydLM:

   • ahnenpass

    Lahko bi se šli rusko ruleto, pri kateri v bobnu manjka le en naboj.

    • Janez

     Jaz !
     Ne maram iracionalnih, norih zadev. To naj igra “tetka”.
     Bo
     NA NEDOLGOČASEN RAZREŠILA SVOJE ROBLEME
     IN
     NAM NAREDILA – VESELJE. Pač.
     Ko sta se Silvo Plut pa Metod Trobec “fentala” je naš šofer rekel:
     ” To je pa ta Silvo “pametno” naredil.
     Morda je bilo to edino pametno njegovo “delo” v njegovem življenju. L.r. J. KOMENDA

     • ahnenpass

      Za Trobca ne vem, ampak pri Plutu so našli Biblijo.

  • Bald Eagle

   Mogoče se zbudiš v peklu, kot vsi tvoji komunistični idoli.

  • garfi

   NACIZEM=KOMUNIZEM
   ne vem če boš lahko spal

   • ahnenpass

    Če je nacizem oblika radikalnega nacionalizma in komunizem nedosegljiva socialistična utopija, je oboje skupaj torej edino realno nacional socializem?

    • garfi

     komunizem je nedosegljiva svinjarija

     • ahnenpass

      Nacizem pa idealna lepota.

 • dr Saint straw man

  Udba je vecna.

 • Lilika

  Če ga ne bi Komendčani nategnili Vam vaš prijatelj Šarec nikoli ne bi poimenoval knjižnice po Francetu Balantiču, ki so ga komunisti (po izjavah Komendčana) spekli. No potem jo je želel še enkrat preimenovati, pa se Komendčani niso strinjali.

  • Janez

   Točno tako !
   Večina normal ljudi v Komendi – je visoko etičnih.
   Vse
   OD NADVSE PLEMENITEGA
   DOBREGA GOSPODARSTVENIKA
   IN ŽUPNIKA PETRA PAVLA GLAVARJA DALJE.
   Kakšni
   KPS STALIN PRATIZANI IN ZLASTI VOSOVCI- NESODNI MORILCI
   -REALNO SO BILI
   VEČINA ODRASLIH KOMENDČANOV PRAV DOBRO VERODOSTOJNO VE !
   Torej!
   France Balantič je bil dober priljubljen kamniški fant !
   Kot
   JE BILA V OSNOVI
   DOBRIH, TUDI VEČINA FANTOV IN OČETOV PRI DOMOBRANCIH. L.r Janez K. KOMENDA

  • sprehajalec

   Lilika, mislim da je Serpentinšek sam izjavil in iz drugih virov tudi, da Knjižnica nikoli ni bila poimenovana po Balantiču.

 • garfi

  Pohar je intelektualec
  pravkar je bleknil, da bere vice “našega” cenjenega filozofa žižka
  za izboljšanje svoje precedniške fukncije

  • ahnenpass

   Škoda, da jih ne razume.

   • Zgornji

    Heh, ja, itak :-)

  • Zgornji

   Aja ?? No, potem pa, če ga še enkrat izvolijo, potem je pa ta ubogi narod dokončno Gotof !!! ! !!!
   Kje si pa to prebral , da bere tega zlobnega Žižkota ??
   Ko takole slepec slepca vodi, je logično, da bosta oba padla v Jamo … Žal.
   Daj povej, kje si ga to prebral, ker me malo firbec matra … ;-)
   Hvala .

   • garfi

    to je izdavil na njihovi rtv

    • Zgornji

     Ajaaa … :-P No, pol je pa tud logično … bolniki k bolnikom . Žaaal.

  • Meho

   In od kdaj filozof žižek piše vice? Je pa res, da je malo podoben bebavemu Tofu.Sicer pa, kot pravi Žužek: “I hate giving classes,”….. “but I like grabbing money” http://www.critical-theory.com/professor-of-the-year-if-you-dont-give-me-any-of-your-shitty-papers-you-get-an-a/

   Model prejema dobro plačo na filo faksu, tam ga pa nikoli ni. še en stalno pripravljen lešinar.
   .

   • cosmosjasnovidec

    Ni mu potrebno pisati vicev,ker je tako fuknjen,da vse kar blekne izpade kot vic.
    Očitno Pahor ni daleč od njega,če misli da so Žižkova bluzenja vici.

   • garfi

    vsi so iz istega vica

 • garfi

  šarc grozi Serpentiščku zaradi sovražnih govorov

  • ahnenpass

   A so to ljudje?

   • garfi

    samo po izgledu

 • Lilika

  Marjan Šarec bi dal otroke posvojit istospolnim družinam, čeprav je sam dobil raznospolno družino in mu je bila v redu.
  In odstranil bi ograjo z meje, da bi migranti lahko nezakonito šli v Slovenijo.
  Jaz bi tudi nezakonito šla malo v Egipt, da bi me končno nabrisalo več moških in bilo bi mi všeč, ker sem žaba in ne človek.

  • Zgornji

   Ja, to si tudi Dobro povedala … Težko je z takimi , … Pokvarjenci Obeh vrst kot sta naša kandidata , … Oba Sta namreč Zanič , … upam le, da Šarko ne misli resno z temi pedrskimi forami, … ker, nekoč je drugače govoril kot dandanes … razen, če se ni pokvaril od takrat … :-/

 • JohnDoe

  Vse lepo in prav, samo voditelj je pa čisto neprofesionalen. Pa koga hudiča briga njegovo mnenje, gostoma je blo prav nerodno, še Borčiju, ki ma sicer ekstra potrpljenje, ko jim je začel svoje manenje nabijat o privatizaciji, arbitraži, itd. Mediji naj bi bili neodvisni, ne pa da že en klinčev voditelj oddaje uveljavnja svoje mnenje, za katerega ga ni nihče vprašal.