fbpx

[Video] Ta razprava Golobove poslanke je v parlamentu sprožila salve smeha

Poslanka Janja Sluga se s svojo zadnjo razpravo v parlamentu ni ravno proslavila. (Foto: STA)

Janja Sluga je preprosto bitje s preprostimi odgovori na vsa vprašanja. Popravljam: s preprostim odgovorom. Enim. Samim.” To je samo eden od tviteraških odzivov na razpravo Janje Sluga, ki je za katastrofo na bencinskih črpalkah okrivila kar vlado Janeza Janše. 

Najprej so napadali, nato so iskali izgovore, sledil bo le še teater absurda. Tako nekako bi lahko zaenkrat opisali delo vlade Roberta Goloba in njegovih zagovornikov v parlamentu. Ena izmed njih je Janja Sluga, politična prestopnica, ki se že v prejšnjem sklicu ni ravno proslavila s svojimi razpravami, v tem mandatu pa se je očitno odločila nadaljevati neslavno tradicijo. Novo poglavje je napisala z zadnjo razpravo v državnem zboru, kjer je za katastrofo na bencinskih servisih obtožila kar prejšnjo vlado.

Ljudje stojijo v vrstah za gorivo, ker imajo slabe izkušnje z vašo vlado. Zato stojijo v vrstah za gorivo. Zato, ker je vaša vlada ljudi pustila na cedilu in ker imajo to slabo izkušnjo, zdaj množično stojijo pred črpalkami.” S temi besedami je naval na bencinske črpalke komentirala poslanka Sluga. Neverjetno, a resnično. Pomanjkanja goriva na bencinskih črpalkah namreč ni mogoče zvrniti na nikogar drugega kot na ukrepe vlade Roberta Goloba.

Morda pa se poslanka zaveda, da njena razprava ni bila ravno smiselna, a je tako morala govoriti po zapovedi predsednika vlade. Glede njega se je namreč že pred časom govorilo, da je vzkipljive narave, kmalu po njegovem prihodu na oblast pa je postalo tudi jasno, da ima težnje po kontroliranju svojih sodelavcev. To je lahko videl vsak slovenski državljan, ko je opazoval prvo novinarsko konferenco Golobove vlade, na kateri je po predstavitvi ukrepov, ki so povzročili krizne razmere, ki smo jim trenutno priča, preprečil svojima ministroma, da bi še sama spregovorila, kot je sicer v navadi. O tem smo pisali v članku [Video] Ne spreglejte: Tako je Golob preprečil ministroma, da bi spregovorila. 

Da predsednik vlade tudi s svojimi poslanci ravna izredno grobo, pa je bilo opaziti že na samem začetku mandata, ko se je po hodnikih državnega zbora šušljalo, da je Golob znotraj lastne poslanske skupine nastavil nekakšne ovaduhe. Njihova naloga naj bi bila nadzorovati poslance, da se ti ne bi spozabili in ob razočaranju, ki bo prav gotovo prišlo, ne bi spletli tesnejših vezi s poslanci opozicije. Takratno dogajanje so povzeli tudi nekateri mediji.

Odzivi na spletu
Naravnost absurdna razprava omenjene poslanke pa ni izzvala samo posmeha njenih kolegov v parlamentu, temveč tudi na spletu. Kot smo že zapisali v uvodnem odstavku, jo je tviterašica Jolanda opisala kot preprosto, uporabnik stanko0000 pa je razočarano ugotovil: “Mamica moja, nam ni več rešitve.”

Andrej Žitnik