[Video] Takole bizarni slovenski zakoni delujejo v praksi: Nova24TV na AMZS poslala dva svoja uslužbenca in direktorja, da bi srednješolcu pomagali registrirati moped, a nam ni uspelo!

Srednješolcu Žigu v enem dnevu ni uspelo registrirati mopeda, ki ne presega hitrosti 25 kilometrov na uro.

Od 1. maja 2017 je treba kolesa s pomožnim motorjem, ki lahko peljejo največ 25 kilometrov na uro, registrirati, zavarovati in zanje – če so starejša od štirih let – opraviti tehnični pregled. Obveznost registracije je namreč uvedla novela zakona o motornih vozilih, ki jo je državni zbor sprejel že septembra lani. Obvezna registracija koles s pomožnim motorjem oz. mopedov predstavlja za državljane velike finančne in administrativne težave, vlada Mira Cerarja pa je državljanom na ta način prinesla nemalo nepremostljivih ovir in zapletov.

Na uredništvo Nova24TV se je obrnil srednješolec Žiga, ki bi rad registriral moped, a po novem zakonu potrebuje dve priči, ki bosta referentki potrdili, da je moped njegov. Dnevi postajajo vse daljši, Žiga bi se rad v šolo čimprej peljal z mopedom. Skupaj se odpravimo na AMZS. A to zaradi novega zakona ni več tako preprosto kot nekoč.

Poglejte, kako je ekipa Drugorazredni na AMZS poslala tri uslužbence, da bi fantu pomagali registrirati moped, a jim ni uspelo:

“Moped sem kupil pred nekaj leti prek spleta, prej ga je posedoval italijanski lastnik. Moped še nikoli ni bil registriran v Italiji. Kupil sem ga in se vozil z njim, saj takrat še ni bilo tega neumnega zakona. Zdaj pa ga moram registrirati in priskrbeti še dve priči,” nam je potarnal Žiga. Vse to za moped, ki ne presega hitrosti 25 kilometrov na uro.

Ekipa Drugorazredni se je odločila na terenu sama preveriti, kako deluje zakon. Kot priči nastopita Boris Tomašič, programski direktor na Nova24TV, in Igor Završnik, vodja režije na isti televiziji. “Zakon o mopedih je eden izmed številnih neumnih zakonov, ki jih je sprejela ta vlada. Zakaj potrebuje človek dve priči, da registrira moped pri tako majhni hitrosti, se mi ne sanja. Lahko pa bi si tudi izmislil, da vem, da je motor od fanta,” hudomušno pripomni Tomašič.

Foto: Nova24TV.

Foto: Nova24TV

Bolj oster je Završnik: “Mlademu fantu želim pomagati. Nor zakon, nor sem tudi jaz, ker moram priti sem na AMZS in potrditi, da je motor njegov,” se huduje. Nenavadna druščina se skupaj odpravi k oknu referentke. A zapletov, čeprav smo priskrbeli dve priči, ni konec. “Referentka mi je dejala, da nisem dovolj star, da bi motor registriral sam. Leta 2004 bi moral biti star 18 let, da bi mi bilo to dovoljeno, jaz pa sem bil takrat star pet let,” nam pove Žiga.

Takole smo čakali na registracijo mopeda, a je nismo dočakali. Vladi Mira Cerarja je z neumno birokratsko oviro uspelo mladostnikom zagreniti življenje. (Foto: Nova24TV)

Niti z dvema pričama srednješolec ne more več registrirati mopeda
Torej potrebujemo človeka, ki je star najmanj 35 let. Nič lažjega, ekipa Drugorazredni priskrbi novo okrepitev. To je Samo Juršič, vodja marketinga na Nova24TV. “Moj EMŠO je ravno pravšnji, da priskočim na pomoč,” se pošali Samo, ko ga pripeljemo pred AMZS.

Foto: Nova24TV

A to še ni vse; tudi Samo Žigu ni pričaral nasmeška na obraz. Birokratska kalvarija se nadaljuje. “Zdaj morajo ugotoviti šifro motorja, od kod izvira. Tako ga moram poslati na trak, kjer ga bodo pregledali,” pove Žiga.

Poslanec SDS Ljubo Žnidar pravi, da je treba “neumen” zakon o mopedih čimprej ukiniti. (Foto: Nova24TV)

Ljubo Žnidar: Ta zakon je treba ukiniti!
Na AMZS se zadržimo več kot tri ure. Trije strokovnjaki se ukvarjajo z mopedom, ugotovijo pa, da se Žiga še ne bo vozil z motorjem. Vsaj še nekaj dni. Motorja namreč ni v evidenci, saj še nikoli ni bil registriran v Sloveniji. Zato je potrebno vse skupaj najprej poslati na direktorat za promet, šele potem bo lahko izdelana homologacija. Žiga svoje punce še ne bo peljal na testno vožnjo in na sladoled.

Da petim ljudem v enem dnevu ni uspelo registrirati ubogega mopeda, kaže na to, kako neumni so slovenski zakoni in kako birokracija duši Slovence in jih postavlja v vlogo drugorazrednih. “Ta zakon je treba čimprej ukiniti in ga spisati na novo,” nam v državnem zboru obljubi poslanec SDS Ljubo Žnidar. SDS je bila namreč pred letom dni edina stranka, ki je sprejetju takšnega zakona nasprotovala.

Luka Svetina [povzeto po oddaji Drugorazredni]

 • Jan Kovalski

  “Od 1. maja 2017 je treba kolesa s pomožnim motorjem, ki lahko peljejo največ 25 kilometrov na uro, ”
  ==================0
  Včeraj sem se z neregistriranim biciklom, brez pomožnega motorja, peljal 118,4 km s povprečno hitrostjo 30,3 km/h.

 • Jan Kovalski

  “SDS je bila namreč pred letom dni edina stranka, ki je sprejetju takšnega zakona nasprotovala.”
  =====================
  Torej: A t.i. liberalci iz NSi so bili ZA? Liberalno da te kap!

 • Jan Kovalski

  Kmalu še registracijski predpis za kotalke, skiroje in otroške vozičke?

 • Yyy

  Ce boste nehali brati noro tv, boste imeli obcutek, kot da ste sli na dopust, na potovanje, na smucanje ali na morje. Poizkusite. Tukaj je res vse negativno.

 • Sredina

  ta se kr sam s sabo men haha

  Sicer je pa za zaplete kriv tale kupljen dijak sam

  • dare326

   Jap, krivi smo, ker smo živi!

 • misterij123

  Imam registriran moped Piaggio Ciao,48 ccm,na tehničnme predgledu na AMZS so mu na preizkusu hitrosti namerili 45 km/h hitrosti in 4,5 KW moči.Moped je tovarniško nastavljen in ni bil nikoli preurejen.Do tu vse v redu in prav toda glej hudiča v tem neumnem SMC -jevem sedaj veljavnem zakonu dobim črno tablico,kar pomeni da se ne smem več peljati po stezi za kolesarje po kateri sem se vozil 20 let in to brez posledic.Sedanji neumni zakon pa zahteva zaradi te maksimalne hitrosti do 50 km/h da moram imeti vozniško dovoljenje za motorje A kategorije in se z njim ne smem nič več voziti po do sedaj kolesarski stezi ampak samo še po cesti.Pozor ta moped nima tovarniško narejenih smernih kazalcev,nima tovarniško vgrajene zavorne štop luči in s tem zakonom sem kot potencijalna smrtna žrtev izpostavljen 100 do 200 KW močnejši PLOČEVINI,DA NE GOVORIM O avtobusih mestnega prometa,tovornjakih,ki te ogrožajo na cesti.Poleg tega so na prometni cesti ob robu cestišč jaški,razni odtoki in ne nazadnje izredno nevarne vdolbine in izdolbine v širini enega metra od roba cestišča.Torej organizacija AMZS katere član sem kot voznik avtomobila mirno dovoli registriracijo po tako neživljenskem in nestrokovnem zakonu sedanje vlade,da se sprašujem čemu AMZS služi in ne ukrepa za razveljavitev tega abotnega zakona ,da se mopedi s tako majhno kubaturo,majhno močjo malo večje od kakšnega dobrega kolesa pošilja na prometno cesto.Torej je ta zakon ne samo da je zapletel samo registracijo mopeda in letni strošek ,ki ni tako majhen, cca 30 evrov prinesel še kup smrtno nevarnih situacij.Pri speljevanju v križiščih se s tako majhno močjo motorčka komaj izognem grozečim močnejšim avtomobilom.UKINITI TA neživljenski zakon in pustiti da se moped te vrste še vedno lahko varno vozi po manj nevarnih in za to narejenih poteh.

  • Prdo

   Sm nekje zasledil da je kolesarska steza ime dobila po biciklu

  • Burek Burecki

   50 na uro se pelje po cesti in ne po kolesarski stezi…

 • Ivan Friderik Novak

  Hmm, kdo je glasoval za tako neumen zakon?
  Zanimajo me imena.

  • Franc Šink

   Vsi razen SDS.

 • domovina mili dom

  Bravo ekipa NoveTV. Dobra ideja. Veliko projektov vas čaka. Predlagam, da začnete “inšpekcijski nadzor” nad vse neumnosti birokratskih predpisov. Tako po korakih kalvarije posameznega primera.

  • SIMON ROZIC

   Globoko priporočam, da se postavite v vrsto s pacientom (navadnim
   drugorazrednim državljanom ) in z njim preživite vsaj pol leta do sprejetja
   pri specialistu in opišite bolečine, ki jih pacient prenaša zaradi nesposobnosti
   pretekle vlade!

   • domovina mili dom

    63 tisoč čakajočih. Po eni strani se vprašam, a je res tako težko? 63 K bi bila kar lepa številka pred parlamentom. A smo Slovenci res ena stokajoča foteljska populacija.

 • osa

  jaz bi rad popelja svojo drago z lulkom, pa pravi, da ne gre, da nisem naredil tehničnega pregleda, čeprav je trd kot tram, na koga naj se obrnem.
  javim pričo, katera je z mano nazadnje sexala,….?????????????????

 • ĐĐ Style

  In če bi se bognedaj po opraljeni registraciji, ali pa če nebi imeli zakona (za katerega pravijo , da je neumen (vse kar Janša ne poštempla je v tej državi neumno)) Žiga zaletel bi Nova24 krivila državo zakaj ni opravljen tehnični pregled na mopedu. Dvoličneži s svojimni neumnimi prispevki.

 • PIA PlA

  Pošljite Ano Job, ona dela čudeže https://disqus.com/by/ana_job/

  • Korenjak

   Saj je po svoje zabavno, ko si kokoši pulijo perje…. :-)

   • PIA PlA

    Ko že vse veš, preberi to in mi povej, od kdaj gospa piše na Novi članke, petelinček!

    Večkrat sem te opozorila, pa me še vedno dnevno napadaš, mislim da bi mogla nazaj v tisto tvojo (umo) bolnico, ker te niso dobro pozdravili. Ni dneva, da me ne bi omenjala in se name spravljala. Kar je vidno po vsem tvojem portalu. Pa še na N*ova. In pod članki, ki jih pišem.
    https://disqus.com/by/ana_job/

 • Peter

  Dolina, raj za birokrate.

  Vsaj za nekoga, zlobno doda Joži in mi da še en encijan, no.

 • Štalmajster

  Kaka ultra bedarija. Moped za 25/h ??? Pa z biciklom se hitreje peljem, pa ne rabim poslušat nekega dolgočasnega “prdenja” pod ritjo.
  Če bi pa punco rad fozil……pa so navodila tu:
  https://www.youtube.com/watch?v=kg7PJnHNCo8

 • Claudio Moro

  Torej ti iz NOVATV so LAGALI! Cloveku ki so ga prvic videli v zivljenju so sli pricat ,da je moped njegov!

  • tomo

   cepec………..

  • Burek Burecki

   Toliko o “prvi v sluzbi resnice”….

  • misterij1234

   Cepec saj so ti povedali da so šli samo preuzkusit kako se izvaja ta nrerživljenski zakon,kaj ti tu ni jasno ?

  • KAPIBARA

   Pa tudi če človeka prvič vidiš, a mu ne verjameš da je motorček njegov..

  • macon

   Rekel je, da je njegov in so mu verjeli. A je s tem kaj narobe?

 • misterij1234

  Osebno sta predlagala tak zakon in ga tudi vnočila lenuha iz SMC-ja Simčič in Tabaković,pri sprejemanju zakona so sodelovali vsi člani koalicije razen SDS iz opozicije ,ki je glasoval proti.Po lanskih podatkih o nesrečah s smrtnim izidom med enoslednimi vozoli med njimi tudi v zakonu opredeljeni mopedi s pedali,ki so bili poslani na ceste med ostala dvosledna vozila so se povečale smrtne žrtve za tri osebe torej več kot pred letom dni prej.AMZS,Agencija za varnost v prometu so ob sprejemanju tega neživljenskega zakona molčale,ker živijo od proračuna teh predlagateljev.MIslili so da bodo pokasirali od cca 20000 mopedov dajatve,ki bi prinesle v proračun okoli 6 miljonov evrov se je po sedanjih podatkih po tem zakonu registriralo le cca 7500 mopedov v proračun pa je priteklo le cca 2,5 miljona evrov v lanskem letu.Birokrati pa nadaljujejo svojo neusmiljeno vzvišenost nad ljudstvom ki jim mora biti podložno.

  • rabbit

   Nič ne bodo kasirali. Vsi znanci, prijatelji in žlahta čaka da pridejo na oblast drugi in ta neumni zakon ukinejo, mopedi pa lepo čakajo v garažah.Starejši pa pravijo blažen mir prdul ni več na cesti.

 • Morala

  Bebci, takega stanja, ko je naredila ta vlada že dolgo ne! Adijo pamet! Še kolesa in otroške vozičke, samokolnice, invalidske vozičke bodo začeli registrirati, samo da bi cuzali denar od naroda! Koliko bo stalo čipiranje ljudi??!!

  • Burek Burecki

   Kolesarji bi morali voziti po regionalkah z ustreznim zavarovanjem. To je v interesu vseh kajti veckrat nardijo sranje potem se pa lastnik z razbitim avtom jebe okoli, da mu kolesar povrne nadtale stroske za popravilo….

 • Claudio Moro

  LAŽNO PRIČANJE JE KAZNJIVO DEJANJE!

  • Morala

   Kakšno lažno pričanje?! Meni je povsem razumljivo, da se je fant prvo obrnil na pomoč k staršem, svojcem, sorodnikom in ker ni uspel, se je obrnil na Novo24tv, da dejansko prikažejo kakšen bedast zakon so sprejeli!!

  • KAPIBARA

   Kdo pa lažno priča, če pove, da je motorček od fanta..

 • Franjo Trojner

  Cepci iz koalicije SMC, SD in DESUS naj raje registriajo svoje babe, da jih drugi ne bodo jahali.

 • Osti jarej

  ..za vso pyzdarijo glasujejo poslanci,ki take zakone tudi scoprajo…njim se sladko yebe….oni vse ,kar se njih tičejo urejajo po liniji privilegirancev sistema….jasno si tudi slednjega skreirajo sami…namesto,da bi državo debirokratizirali,imamo zakonov toliko,kot vse ameriške države skupaj…stavim

 • Grenze

  Cerarjevi Butalci so veliko večji kot si mislimo buteljni trapasti Cmerko naj registrira vse babe , ki so ga dale na čevelj !

  • stajerc5

   Ja, samo registrirati jih mora pri policiji in tisti posebni zdravstveni mesecni kontroli….

 • Jovan Janša

  VODJA MARKETINKA

 • sprehajalec

  Pa ne samo to. AMZS kot prastara usedlina nekih drugih časov je imela princip (za letos ne vem še) keš na roke. Na pultu je vprašala vedno: gotovina ali kartica, pri čemer ni važno, kreditna ali debetna. Vedno ti je odtrgala provizijo, pa ni bilo važno, če ti je denar isti hip vzelo iz TRR.

  Znesek ni bil velik, pa če je samo en euro, je pri 1 milijonu registracij letno to en milijon eurov. Ga je kakšen “naš” dobil v roke?

 • KAPIBARA

  To z piočami, imajo komunjare, že od leta 45 naprej.
  Po koncu blefirane vojne(na teritoriju SLO) sje prvi potrebovač 3 priče, katere so izpovedovale udeležbo v skrivaški enoti partizanov. Ena drugemu so izglasovali to potrdilo.
  Več lahko povem o tem, kar mi je mami povedala, takrat stara 11-12 let..

  • Burek Burecki

   Ti je mami povedala, da smo vcasih v komunjarskih casih vozili stirke in atxe brez registracije in vozniske in to legalno? Ne vem od kje so teb zdej komunisti krivi..

   • KAPIBARA

    Govorim o komunjarajh, ki si vedno uredijo priče, ki govorijo, kot jim rečejo..
    Ne pa kaj+ kako se je takrat vozilo..

 • alojz

  V Avstraliji je dobila 96 let stara ženska podaljšano vozniško na dom. Brez komplikacij, ker ni imela prometne nesreče. Pri nas pa kasira zdravstvo, avtošole in država.

  • Burek Burecki

   Mogoce, ker 90% slovenceljnov ne razume cpp-ja in vsesplosnega bontona? Ce ni semaforja se vsi gubijo ker ne vedo kdo ima prednost. Vozijo mercedese in bmwje brez smerokazov itd…

   • rabbit

    Tvoji sonarodnjaki, ki so cpp in izpit kupili kdo ve kje.

 • luckyss

  Zakoni so jasni, treba je le imeti vsaj 100 pik IQ-ja, da to razumeš in se ustrezno pripraviš na registracijo z ustreznimi podatki ali pričami…
  Verjamem, da ekipi “v imenu resnice” ni uspelo registrirati mopeda, če pa celo v vrhu stranke niso sposobni najeti legalnega posojila..
  Pač opravilno nesposobna stranka..prebutasta, da bi najela nekoga, ki je opravilno pismen, da bi urejal takšne osnovne zadeve…
  Torej me v bistvu sploh ne čudijo tukajšnji komentarji…Nekateri ste vsaj polpismeni…..Ampak to ne izključuje mentalne zaostalosti..

  • Morala

   Marsikateri zakon je jasen, tudi Ustava je jasna…in če jih kršijo najvišji vladni predstavniki, je to katastrofa….o etiki in morali, da ne govorimo….

   Vsak ima lahko svoje mnenje, zato še ne moreš pisati, da so mentalno zaostali! Cjoj, no…

   • luckyss

    Zakoni so zelo jasni in precizni…sploh tisti o financiranju političnih strank….Nekdo, ki tega ni sposoben razumeti je pač prebutast za kakšno javno funkcijo…ali pa lopov, ki se norčuje iz države…
    V obeh primerih takšni ljudje niso primerni za javne funkcije..niti za poštarja..
    Izgovarjanje v stilu..”zakaj me jebete. če je oni ukradel več”, pa je itak le za v umobolnico in ne za normalno politično sceno..

    • montyamp

     Od kje pa se oglašaš ???
     Preveč ti o umobolnicah ……………………

     • luckyss

      Ja, preveč sem na teh straneh…

     • Margu501

      Maš prav, ker jo smetite osebki tvoje baže.

  • xtc

   Gle levi bebček,če bi levaki imeli IQ,nebi zagonili vsake države,katere oblasti so se dokopali-za tebe in tvoje to še posebej velja,najprej ste uničili Yugo,sedaj boste kmalu SLO in ti trdiš ,da imate IQ?

   • luckyss

    Bivšo “Yugo” so razfukali isti kot so Sirijo, Libijo itd…gre celo za iste posameznike CIE, ki so s kovčki polnimi sveže natiskanih dolarjev “uvajali demokracijo”…
    Jugoslavija bi bila kot četrta ali peta vojaška sila v Evropi pač pretrd oreh za EU, ki rabi šibke vazalne države kar smo bivše republike Jugoslavije tudi postali…
    Niti slučajno ne bi preko meje “Juge” prešel “migrant”…razen, če bi s kroglo v glavi padel na našo stran…
    Torej dragi “xtc”…poskusi dojeti globalne zadeve preden se tukaj kurčiš na Kučana ali Janšo..ovca butasta..

    • FORT WORTH

     Ti luckyss si primer popolnega idiota !!

     • luckyss

      Je dejal nemočni v argumentih…

     • Dostmamrecesije

      Totalni 1000% idiot na kub.

    • macon

     Ma nemoj, komunajzarji pa kot vedno nedolžni kot ovčke, vse ekonomsko sranje pa represija so bili pa ja nujni za razvoj… ko bi imel malo pameti, ne bi pisal kar pišeš, teslo.

     Četrta vojaška sila je bila tak drek, da ko sem prišel v drugi polovici osemdesetih v vojsko v Srbijo, sem po kakih dveh, treh mesecih s kolegi ocenil, da našo kasarno 400 ljudi v petnajst minutah zasede pol ducata motiviranih zaresnih vojakov. Oficirji sami pijančki pa idioti, vojaki pa blesave ovce.

  • centurion

   Tebi papirje uredijo v sprejemni pisarni garaže.
   Buzerant.

   • luckyss

    No tale odgovor ni nek intelektualni presežek…zamisli se malo…si res tako butast, ali pa ti stranka diktira kaj moraš misliti…
    Moje mnenje je, da si padel pod vpliv stranke zaradi zgodovinskih zamer… beli-rdeči…
    Sedaj pa tvojo mržnjo izkoriščajo ex komunisti kot “tržno nišo”

    • centurion

     Česa nisi razumel, buzerant?

     • luckyss

      Vsak klinični psihiater ti bo povedal, da si glede na izrazoslovje in pogostnost le tega vsaj latentni homič…
      Mene sicer takšni ne motijo, razen če ne silijo vame…torej bolje, da si tiho, če nimaš kaj pametnega povedati…

     • centurion

      Tih bod, levi pesojeb

     • luckyss

      Rdeča pesa je kar zdrava…vložena in sveža…
      Tukajšnje ovce je seveda ne smete jesti, ker je rdeča…namesto tega jeste “runkl”, ki je rumen, zato tudi ne morete biti drugačni kot ste ;)))

 • montyamp

  Zakoni gošarskega potomstva so sprejeti za uničevanje življenj ljudem , ki nič dolžni nič krivi trpijo pod oblastjo zazidarskih mladičev .
  Če komunisti ne bi bili prvaki vseh prvakov med elitami ultraidiotov , ne bi na leto iz Slovenije zbežalo 8000 ljudi .
  Baje da bodo nasledniki udbopartije začeli Slovencem montirati števce pod pasovi , davki na kolesa so premalo .

 • xtc

  Takole so stvari izgledale v rajnki yugi,le še malce huje.

  • Burek Burecki

   A res? A zato sem vozil automatike, stirke in atxe brez registracije in vozniske? Ti imas cisto drugacno sliko kako je bilo v bivsi jugi kot vecina ostalih…

   • luckyss

    Res je …na roke si napisal kupoprodajno pogodbo in to je bilo to…

   • Sredina

    Ja on ima janšistično predstavo

   • macon

    Zato, ker ni bilo računalnikov, da bi bile evidence centralne in hitro dostopne. Ne zato, ker niso ljudi zajebavali na sto načinov in na tisoč krajih. Vse je bilo prepovedano, kar ni bilo izrecno dovoljeno.

    Vaši levi kreteni nas vračajo natanko tja.

  • črnaovca

   Tako je v ranjki Yugi izgledalo uveljavljanje statusa borca, dve dovolj stari priči in potem so eden za drugega pričali in status ter ugodnosti so bile na razpolago. Lažje kot registrirati moped, no ja tudi takrat so morale biti priče dovolj stare- Tole kar so si ši tile pa kaže na poplno bebavost. Kdo pravi da moped ni bil ukraden nekje v Italiji in prodan v Slovenijo kjer tako ali tako ni evidenc o lastništvu. Pubec bi moral imeti vsaj račun

 • Burek Burecki

  Nora24tv se je sla lagati kot prica, da je moped od tamalega a se poznajo ga ne…. Kaksen kapitan taksne cajtunge. Ze tle se vidi da siptar laze in krade…

  • Koliko bureka si danes napekel Burek Burecki ?

  • Imersion

   Samir, nimaš za burek

 • moat

  Kakorkoli že, kdo je ali bi lahko lagal o lastništvu mopeda, je tale zakon neumnost na kvadrat. Namesto, da bi poenostavili stvari smo jih zapletli, že drugič. Prvič s kolesi z motorji do 50 cm2, ki ne razvijejo večje hitrosti kot 45 km/h. Prava beda, res. Moralo bi biti enostavno in če kolo z motorjem še ni bilo registrirano, ga je treba le pripeljati na tehnični pregled in to je to. Kakšno dokazovanje lastništva, starosti prič ipd. Beda, res in to ima SDS prav – zakon je treba spremeniti – takoj!

 • Krtača 20

  Drugič pejte pa še s škofom pa janšo ke. Budale.

  • pavel

   pa še ti tut pejt zraven…

   • Anton

    on bi moral jt kam drugam, kjer zdravijo take primerke kot je on

    sarkazem press

    • Luiggi

     To ni noben sarkazem,to je dejstvo,samo,da je ta krtaca sirkova in menda nosi med nogami spranjo!

 • luckyss

  V razmislek…….od vseh vas hišnih ovc nisem dobil enega odgovora na komentar…
  Le neko bluzenje, žaljenje in sto let stare fore…
  Mar res ne premorete enega pismenega, da artikulirano odgovori na argumente ?!
  Res ste poden od greznice..ni čudno, da ste Hitlerju lizali rit..

 • Joža

  Ukiniti je treba levico, na volitvah, Cerarja pa poslati v penzijo.

  • centurion

   V penzijo????
   V AREST!

 • črnaovca

  NAMEN JE BIL POLOVITI UKRADENE MOPEDE A IZKAZALO SE JE, DA SO SAMO ZAGRENILI ŽIVLJENJE LASTNIKOM. KAJ HOČEŠ NEKA ADMINISTRATIVNA BUDALA KI NIMA POJMA O ŽIVLJENJU SI JE ZMISLIL POPOLNOMA NEŽIVLJENSKI ZAKON.

 • centurion

  Mahh.
  To spominja na preteklost.
  Pripeljal si dve priči in si ratal partizan.
  Zaradi borčevskega dodatka, penzije seveda.
  Če si civiliste klal pa si postal heroj.

 • radames

  “Ljubo Žnidar: Ta zakon je treba ukiniti!”

  Nova vlada bi morala takoj po volitvah pregledati vse zakone, ki jih je sprejela zdajšnja (zmešana) koalicija in butalske zakone ukinit, predlagatelje zakonov pa postaviti na sramotilni steber na Prešernovem trgu (1 mesec od 8h-20h).

 • Božobožo

  Nesposobneži še motorja ne znajo registrirat pa bi vodili TV. Zato pa imajo takšno gnojišče v bajti.

  • Imersion

   S takim komentarjem izpadeš pravi bebec…

  • Den456

   Ti bi moral imeti nick Ubogiubogi. Blagor ubogim na duhu, kajti njih bo nebeško kraljestvo.

 • Franjo Trojner

  Upam, da ta novica, ki sem jo prebral v
  Reporterju ni resnična! Ker, če je nepreklicno izstopam iz članstva ZVVS.

  Reporter poroča /Pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) pod vodstvom generala Ladislava Lipiča, katere vrh sodi pod okrilje in ideologijo Milana Kučana, se pripravljajo na skrunitev simbola Slovenske vojske.
  Za namen obeleževanja »50- obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe« so za državni denar dali izdelati na tisoče priponk, ki so nekakšna zmes simbola Slovenske vojske demokratične Slovenije in simbola komunistične rdeče zvezde.
  Gre za pljunek na vse teritorialce in policiste, ki so se z orožjem v roki zoperstavili neprimerljivo bolje oboroženi jugoslovanski armadi.
  Ta priponka je žalitev in nož v hrbet vseh nas domoljubov, ki smo se leta 1991 nesebično odzvali klicu domovine in se z orožjem v roki uprli agresorski vojski JLA katere vojaki so na šlemih, tankih, kamionih, letalih, helikopterjih in zastavi imeli rdečo zvezdo. Takrat se niso vsi državljani odzvali klicu domovine, ki je bila napadena, kot kača dolga kolona vozil se je skozi Kungoto pri Mariboru in naprej proti mejnemu prehodu Jurij valila v Avstrijo, v avtih pa za boj sposobni možje, ki so bežali na varno v Avstrijo. Ti možje so domovino pustili na cedilu! Častni džavljani so se agresiji uprli tudi goloroki in za svovodno, samostojno, demokratično državo Slovenijo, dali najdragocenejše kar so imeli , svoje živlenje!
  V Mariboru so vojaki JLA z zvezdo na čeladi zahrbtno iz vojašnice iz zasede streljali na policijsko vozilo na patrulji in ubili mladega policista Roberta Hvalca starega komaj 22 let, v mariboru so tanki z zvezdo pomedrali civilista Josefa Šimčika, v Radgoni Alojza Gaubeja in Janeza Svetino , v Štrihovcu 4 voznike civilnih kamionov, na Brniku dva novinarja iz Avstrije g. Nikolasa Vogla in Norberta Wernerja! V vojnih spopadih so vojaki JLA z zvezdo na šlemih ubili:
  TO
  1. Dejan Bizjak
  2. Stanislav Požar
  3. Vincenc Repnik
  4. Sebastijan Miran
  5. Jernej Molan
  6. Miroslav Moljk
  7. Edvard Peperko
  8. Peter Petrič
  9. Vinko Repnik
  10. Franc Vršič
  11. Anton Žakel

  Policija
  1. Franc Šušter
  2. Robert Hvalc
  3. Stanko Strašek
  4. Marjan Dobelšek
  5. Željko Ernoič
  6. Bojan Štumberger

  Civilisti
  1.Boris Adam
  2. Josef Šimčik
  3. Janez Svetina
  4. Mohor Bergant
  5. Alojz Gaube
  6. Anton Kotar

  Novinarja iz Avstrije
  1. Nikolas Vogel
  2. Norbert Werner
  SLAVA JIM!
  Svojci žrtev vojne za Slovenijo so zogorčeni, kar so javno povedali tudi s pismom, v katerem so zapisali, da smo v Sloveniji trenutno priča poskusu očrnitve osamosvojitve in junakov osamosvojitve. ”Ključne akterje osamosvojitve se celo sodno preganja. Na drugi strani pa lahko zgroženo opazujemo, kako je bil opuščen pregon generalov JLA, ki so leta 1991 napadli našo državo in storili zločine proti celotnemu prebivalstvu,” so jasni svojci žrtev. Moti jih, da se na državnih proslavah vse pogosteje pojavljajo simboli preteklega režima – rdeče zvezde. Te so namreč simbol tistih, ”zaradi katerih so naši fantje izgubili mlada življenja,” so zapisali svojci.

  Slovenci, vojni veterani vojne za Slovenijo, domoljubi ne smemo več doupustiti žaljenja ubitih v vojni za Slovenijo in njihovih svojcev, ne smemo dopustiti očrnitve osamosvojitve, osamosvojiteljev in naših državnih in vojaških simbolov! Čas je, da se ponosno in odločno postavimo zoper vse tiste, ki z svojimi ostudnimi dejanji namerno skrunijo spomin na padle v vojni za Slovenijo in namerno črnijo samo osamosvojitev in osamosvojitelje! Čas je, da vsem izdajalcem osamosvojitve, SAMOSTOJNE, DEMOKRATIČNE SLOVENSKE DRŽAVE PLUNEMO V OBRAZ IN JIH POSTAVIMO PRED SODIŠČE. Čas je, da se v Sloveniji TAKOJ sprejme, v DZ potrdi resulucija komisije sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem! Čas je, da v Sloveniji prepovemo vse totalitarne komunistične simbole z rdečo zvezdo na čelu in umaknemo vse spomenike totalitarnih komunističnih veljakov in preimenujemo ulice, trge in javne ustanove, ki še danes nosijo njihova imena!
  Kar je preveč je preveč, s to žaljivo priponko ste prestopili mejo dobrega okusa in povozili vso etiko, moralo, v srca svojcev padlih pa vnesli nemir in žalost. Prizadeli ste čustva domoljubnih pripadnikov TO, kar sam jemljem zelo osebno, zato iz protesta takoj z jutrišnjim dnem nepreklicno izstopam iz članstva ZVVS.

  • rabbit

   Res je, ne bo ti treba več članarine plačevati.

 • lado

  levakoi tud za levo roko niso uporabni ,debili kućkini ,plevel pa žalim plevel!!!!!!!!! SLOVENCI, ne plevel,!!! GFEMO DESNO !! PA POTEB ZBRIS ;POŽIG PA APNO ČEZ ;DAZGINE IZ OZRAČJA; ZEMLJE;VESOLJA,iz ……gre za NAS SLOVENCE IN NAŠE POTOMCE !!!!!!!! AMEN !!!!!! PA BEŽEČE “partizane “SKENSTLAR V …….

 • Sredina

  In kaj se ma Nora24 sploh za mešat zravn? Prpelu bi starše in to je to, ste pa verjetno zanalšč poslal svoje bizgece, da delajo zgago tam, in vsaj pristojni so dost pametni, da niso nasedli na tole bedarijo

  Ne morš kr nekoga prpelat za pričo, s katerim nimaš popolnoma nobenih povezav..

  Zakon je čist vredu napisan, in se ga da brez problema razumet in registrirat moped, samo vi itak morte delat iz muhe slona in take bedarije snemat…

  Prou sami iz sebe norce delate hahah

  • kaj se praskaš, kjer te ne srbi

   • Sredina

    Čudno da nisi tega napisala vsem tule spodaj…očitno sem povedal prav, ker vsebinsko ne znaš odgovorit

  • sprehajalec

   Slabo razumeš Sredinec, pa itak si s cerarjem stvar preteklosti. Slovenija pozna le leve in desne. Sredinci pa naravno gravitirajo k levičarjem.

   V Trstu preko oglasa kupiš Piaggo, ga voziš, čez nekaj let pa pride Zakon, da ga moraš registrirati, pa Italijana za pričo privleči iz Trsta na upravno enoto, da potrdi da si ga kupil pri njemu. Kot da bi zahteval za vse stvari na Bolhi, da imajo dokazano lastništvo.

   Fora vsega je pa samo v tem, da ob dejstvu, da smo najbolj obdavčeni državljani na Prebivalca na svetu, levičarji želijo še obdavčevati, z namenom, da “preživi naše, socialno”.

   Seveda naše in socialno samo za polovico Slovencev, ki so odvisni od proračuna….

   • Sredina

    Starši/partner/otrok/sorodnik so ti lahko verodostojna priča da si ga kupu…ne delaj bedaka iz sebe, če prpeleš urednika in režiserja Nore24 ti pa valda ne bojo registriral motorja, butli eni

    Od tistega “našega socialnega” maš tut ti marsikaj, bedak en, šolal si se zastonj, zdravstvo maš zastonj, pokojnino dobivaš ali jo boš itd.

    • sprehajalec

     #Od tistega “našega socialnega” maš tut ti marsikaj, bedak en, šolal si
     se zastonj, zdravstvo maš zastonj, pokojnino dobivaš ali jo boš itd.#

     Daj begaj s takimi, jaz sem se šolal, Avstrijec je pa pod mostom živel. pa umiral ves ta čas brez zdravstvene oskrbe. Đukaćino jedan.

     In kaj če se Urednik Nove izkaže za sorodnika, kaj pa je tista za pultom na AMZS, geneaologinja ali kaj? kaj moraš ravno strica tja privleči, kaj pa če si skregan za njim. ma ne seri klanfe, vse skupaj je neumnost.

     registrira se do določene točke VSE, kasneje se pa lahko zahteva dokazovanje lastništva, ker bo vsak pazil na to.

     Samo prtegnjen sredinec pa levičar, excel strokovnjak, zna tako zagreniti življenje. tako je na splošno, ker zakone pišejo tisti, ki nikoli niso registrirali piagga.

     .

     • Sredina

      Če bi se izkazal za sorodnika, nebi bilo problemov, ampak ni sorodnik, tko da nehaj zdej s tem srat..

     • sprehajalec

      Ma daj ne seri, kaj pa če jih nimaš? poznam ljudi ki nimajo sorodnikov, ker jih ne priznajo. In nočejo nič imeti z njimi. Sedaj naj jih gredo pa fehtat za registracijo tomosa.

      pa kaj si nor. neživljenski ste fantje, ker nikoli v življenju niste resno delali. in tega je polna javna uprava…

     • Sredina

      Zarad tega ker jih “ne priznajo” niso brez sorodnikov, sorodnik ni neki kar se odločiš da maš al ne bedak…mislm kake bedarije to berem, da se jočem že zravn od smeha haha

      Še enkrat, zaposlen sm v privatnem sektorju..

     • sprehajalec

      Še enkrat, poznam ljudi ki pod razno ne bi šli fehtat žlahto za pričo, za registracijo tomosa. zakaj naj bi šli? kdo si ti, da jih siliš? Imajo tomosa, dosedaj ni bilo problemov, prijave na policiji o kraji ni bilo.

      zakaj rabite nekoga, da je zraven? zato, če bi se problemi pojavili. in bi nekoga lahko za jajca. Žlahto. bedniki ste.

     • Sredina

      Zakaj rabš pričo? Zato da ne pobereš motorja na cesti in ga napišejo na tebe idiot…

     • sprehajalec

      In ta mora biti žlahta? zakaj žlahta? Da bo ona kriva, če bo motor pobran na cesti?

     • Sredina

      Ja lahko je prjatu, urednik in režiser Nore24 pa zagotov ne….GET IT NOW? FFS

     • Luiggi

      You are fucking asshole,what the fuck you doing on this portal.I am asking you politely,will you please fuck off from this portal!!!?

     • Sredina

      Will you learn how to speak English?

     • Luiggi

      Kaj je to Piaggo,nikoli slisal,jaz vozm 2016 Lexus RX350!…Na zalost ali veselje,ne v SLOlandiji!

  • cosmosjasnovidec

   Kake starše neki ali kaj nakladaš brez veze.S starši kot priče še bolj ne bi dobil registracije saj je že vsakemu malo bolj naprednemu bedaku jasno,da bodo starši potrdili,da je moped njegov.Točno tako se dogaja kot je opisano vem osebno za kar nekaj primerov.
   Take svinjarije ni v nobeni državi in bi se moral o tem obvestiti EU urad saj levuharji na ta način kradejo državljanom ter si polnijo žepe za zadevo pa v EU ne vedo.
   Očitno bi še levaške nesnage v kolikor bi še naprej ostale v parlamentu enako naredile za navadna kolesa pozneje še pa za čevlje katere imaš obute.
   Prekleta drhal svinjska levuharska krade na vsakem koraku.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • ĐĐ Style

   Po logiki Nove, je lahko vsak, ki ga srečaš na cesti priča in med procesom ugotavljanja ti lahko po mili volji menjaš priče.

   • cosmosjasnovidec

    Točno tako zahojenec pasjejebski.
    V takem primeru na ulici pobereš dve priči jima plačaš pivo in gresta z tabo ter potrdita,da je moped tvoj.
    Torej v kolikor levuharji ne bi bili popolnoma trešnjeni butli bi vam že bilo jasno,da je takšen zakon popolnoma skregan z logiko.
    Pojdi raje naskakovat naprej svojega levuharskega tovariša v rit tam kjer se nahajaš v norišnici in daj mir tukaj buzič prismuknjen.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • ĐĐ Style

     Še en pedofil in pasejebec, ki ga moti sedanji režim , ki prepoveduje in obsoja njegovo početje.

    • Luiggi

     Dzi Dzi,ti bo se tica vun iz hlac potegnU!!!

  • Luiggi

   SAaj bi blo vse fajn,ce bi blo vse skup mal ceneje!!

 • Gavnar

  A lahko naredite še en poizkus – Naj ta vaš Tomašić poizkusi zamenjati eno klasično (E27) žarnico.
  Sicer pa ne, ni potrebno, mu itak ne bo uspelo.

  • ĐĐ Style

   On bi rinil v grlo od E14 in potem obtožil Murgle, da so mu podtaknili nestandardne-komunistične el. intšalacije

   • sprehajalec

    levičarji se od lenina naprej spoznate samo teoretično na elektrifikacijo, ki je jedro vsakega programa levičarjev.

    Na praktične apekte pa nič, zato bodi tiho…

   • ĐĐ Style

    Sporočam uporabniku, ki smeti pod mojimi komentarji, da ga ignoriram in naj si jebe mater

  • Sredina

   Verjetno mu bojo cerarjeva vlada al pa komunisti navoj sfukal al neki

 • ĐĐ Style

  Torej so pri Novi24 lagali, ker priča mora poznati osebo za katero priča od prej. Namerno so priredili scenarij tako, da nebi uspeli. Torej zgodba po vnaprej napisanem scenariju. To je isto kot če bi šli v Vatikan iskat pedofile, vis vemo da so tam.

  • sprehajalec

   še en džukac se je našel, ki ne zastopi problematike kupovanja preko oglasov v tuji državi in pa uvoza teh stvari, kot ji predvideva brezcarinska EU.

  • Sredina

   dobro napisano, tale spodi pa še vedno neke bedarije gobca

   • ĐĐ Style

    kdo je, najverjetneje sprehajalec

    • Sredina

     kdo pa drug

     • ĐĐ Style

      aha, hvala

     • Sredina

      Js še nism vidu da bi kdaj napisu kej o članku, ponavad vedno vpije o komunistih in levičarjih

     • ĐĐ Style

      Zjutraj sem ga zablokiru, nepisal sem nekaj u vezi makete 2. tira. In sem napisal sarkastično, če bi SDS postavila svojo maketo bi morali ob trasi proge dodati bunkerje in taborišča. Odpisal mi je , da so bunkerji bili že prej in še neke neumnosti.

      Takrat sem videl, da je čisti idiot in sploh ne sledi temi pogovora. Blokiru sem ga, ker se mi zdi preveč parodično brati njegove komentarje.

     • Sredina

      On pa Jan Kovalski al neki tazga, taka butla da te pustita brez besed s svojimi nebulozami

     • ĐĐ Style

      Ja res, ali pa olga_10, una pa je creme de la creme. Najraje imam Petra , on se ponavdi sam s seboj pogovarja, potem mu napišeš nekaj umirjenega in mu na koncu zakucaš kako nisko. Mater se tip raspizdi

     • Sredina

      Ona se mi zdi bi bla perfect za TV napovedovalko, tako ko majo uni v Severni koreji hahah

      Čist živčn ja haha

     • ĐĐ Style

      Sem opazil, da se z nekaterimi lahko normalno pogovarjaš, dokler ne omeniš Janše. Takrat se jim strga in vsakič se spomnim video posnetkov odobra 2014, ki me asocirajo na S.Korejo. Misli, da če bi obstajala nagrada za naj transparent bi zmagal tisti “Brez Janše mi živeti ni”

     • Sredina

      Naj slogan pa:
      “Janša je naš idol in heroj, Kučana pa na gnoj.”

     • ĐĐ Style

      hehe, nivo prvošolčka. Mi je pa čudno, da naju ni še nihče napadel.

     • Sredina

      Čaki čaki, še pride

     • Sredina

      Evo kaj sm reku hahaha

     • ĐĐ Style

      haha , spet sprehajalec, verjetno mu je tabletov zmankalo, ko ga jebe naj se pizdi, itak njegovih objav ne vidim

     • saj lahko vidiš njegove objave

      evo tuki lahko vidiš vse kar ti je napisal sprehajalec ki si ga blokiral :)

      —–

      ĐĐ Style Sredina • 3 ure nazaj
      Zjutraj sem ga zablokiru, nepisal sem nekaj u vezi makete 2. tira. In sem napisal sarkastično, če bi SDS postavila svojo maketo bi morali ob trasi proge dodati bunkerje in taborišča. Odpisal mi je , da so bunkerji bili že prej in še neke neumnosti.
      Takrat sem videl, da je čisti idiot in sploh ne sledi temi pogovora. Blokiru sem ga, ker se mi zdi preveč parodično brati njegove komentarje.

      sprehajalec ĐĐ Style • 3 ure nazaj
      idiot si ti, ker sam sebe ne smatraš za idiota džidži. Oziroma se imaš še celo za pametnega. Kljub vsem neumnostim, ki jih pišeš.
      bunkerji so bili zgrajeni v okviru rupnikove linije pred drugo vojno. bedak kot ti, ne more zakapirati, da nemci niso imeli najmanjšega razloga graditi bunkerje tukaj.
      Rupnikova linija džidži. Nikoli slišal? bednik.

      Sredina ĐĐ Style • 3 ure nazaj
      On pa Jan Kovalski al neki tazga, taka butla da te pustita brez besed s svojimi nebulozami

      sprehajalec Sredina • 3 ure nazaj
      excel doktor..ha, ha. Za pisanje zakonov.
      kdaj dobino kakšen nov zakon sredinec, komaj čakamo….

      ĐĐ Style Sredina • 3 ure nazaj
      Ja res, ali pa olga_10, una pa je creme de la creme. Najraje imam Petra , on se ponavdi sam s seboj pogovarja, potem mu napišeš nekaj umirjenega in mu na koncu zakucaš kako nisko. Mater se tip raspizdi

      sprehajalec ĐĐ Style • 2 uri nazaj
      Džidži, produkt si negativne genske selekcije od leta 1945, ki je dala priložnost tudi takšnim, ki ne bi drugega kot krampa v življenju videli.
      Sedaj te pa imamo na portalu….

      Sredina ĐĐ Style • 3 ure nazaj
      Ona se mi zdi bi bla perfect za TV napovedovalko, tako ko majo uni v Severni koreji hahah
      Čist živčn ja haha

      sprehajalec Sredina • 2 uri nazaj
      Sredina, tudi ti si produkt te selekcije, “naše gospodarstvo” in “naša javna uprava”. Pa še beden humor, hahha. ki se dela norca iz ljudi enake ideološke usmeritve. Severnih korejcev.

      ĐĐ Style Sredina • 3 ure nazaj
      Sem opazil, da se z nekaterimi lahko normalno pogovarjaš, dokler ne omeniš Janše. Takrat se jim strga in vsakič se spomnim video posnetkov odobra 2014, ki me asocirajo na S.Korejo. Misli, da če bi obstajala nagrada za naj transparent bi zmagal tisti “Brez Janše mi živeti ni”

      sprehajalec ĐĐ Style • 2 uri nazaj
      zakaj na severno korejo? Pojdi bližje, ko je maršal prihajal na brdo, pa na Bled….

      Sredina ĐĐ Style • 3 ure nazaj
      Naj slogan pa: “Janša je naš idol in heroj, Kučana pa na gnoj.”

      ĐĐ Style Sredina • 3 ure nazaj
      hehe, nivo prvošolčka. Mi je pa čudno, da naju ni še nihče napadel.

      sprehajalec ĐĐ Style • 2 uri nazaj
      Če je to nivo prvošolčka, potem ti še v vrtec nisi začel ghoditi.
      sestavljalec slogana je več v enem stavku povedal, kot ti v 1000 postih tukaj.
      pa itak ni nobenega lajka. Ljudem nisi všeč džidži….

      Sredina ĐĐ Style • 2 uri nazaj
      Evo kaj sm reku hahaha

      ĐĐ Style Sredina • 2 uri nazaj
      haha , spet sprehajalec, verjetno mu je tabletov zmankalo, ko ga jebe naj se pizdi, itak njegovih objav ne vidim

      Sredina ĐĐ Style • 3 ure nazaj
      Čaki čaki, še pride

     • sprehajalec

      Če je to nivo prvošolčka, potem ti še v vrtec nisi začel ghoditi. sestavljalec slogana je več v enem stavku povedal, kot ti v 1000 postih tukaj.

      pa itak ni nobenega lajka. Ljudem nisi všeč džidži…. ,

     • sprehajalec

      zakaj na severno korejo? Pojdi bližje, ko je maršal prihajal na brdo, pa na Bled….

     • sprehajalec

      Sredina, tudi ti si produkt te selekcije, “naše gospodarstvo” in “naša javna uprava”. Pa še beden humor, hahha. ki se dela norca iz ljudi enake ideološke usmeritve. Severnih korejcev.

     • sprehajalec

      Džidži, produkt si negativne genske selekcije od leta 1945, ki je dala priložnost tudi takšnim, ki ne bi drugega kot krampa v življenju videli.

      Sedaj te pa imamo na portalu….

     • sprehajalec

      excel doktor..ha, ha. Za pisanje zakonov.

      kdaj dobino kakšen nov zakon sredinec, komaj čakamo….

     • sprehajalec

      idiot si ti, ker sam sebe ne smatraš za idiota džidži. Oziroma se imaš še celo za pametnega. Kljub vsem neumnostim, ki jih pišeš.

      bunkerji so bili zgrajeni v okviru rupnikove linije pred drugo vojno. bedak kot ti, ne more zakapirati, da nemci niso imeli najmanjšega razloga graditi bunkerje tukaj.

      Rupnikova linija džidži. Nikoli slišal? bednik.

   • sprehajalec

    Daj excel strokovnjak, ne seri klanfe skupaj s temle đukastim džidžijem. registrira se VSE do določenega datuma, kasneje se zahteva dokazovanje lastništva. bedaki đukasti, tudi Obratovalna dovoljenja so bila izdana za podrtije iz 50 let, nekdo ki je pa na novo postavil, ga pa ni dobil.

    Excel doktorji….

    • Sredina

     Verjetno niti ne veš kaj Excel je

     • sprehajalec

      zate sem profesor, pa brez tečajev pa plačanih inštruktorjev, ki jih častijo davkoplačevalci. ene je življenje prisililo, da sem se ga zelo dobro naučil….

     • Sredina

      Joj kak mučenik si ti

     • sprehajalec

      Ti cviliš po temle portalu. Ko nova kaj napiše, se ti oglašaš s ciatati revije komunist in borec….

 • ĐĐ Style

  Žalostno, da se program SDS-a oslanja na tako zanemarljivo temo. Prihodnost Slovenije je odvisna od registracije mopeda, večji problem vidim v tem, da se večina teh mulotov vozi brez čelade in ko se rasujejo po asfaltu. Takrat so na grbi vseh davkoplačevalcev in gre na tisoče evrov za zdravljenje.

  • sprehajalec

   saj imaš svojega SD s svetom modrecev Židana, pa Karla, ki so vseskozi v vladi.

   Čudi me, da problemi sploh še obstajajo v sloveniji. že 20+ let v vladi.

 • Peter

  Program SDS se oslanja …
  Ja, Gregor, kje si pa ti u šolo hodu, no?

  • Frank Novak

   no

 • Peter

  Program SDSa se oslanja na registracije mopedov že od leta 1991. Pravzaprav je ena in edina oslanjalna točka SDSa registracija mopedov, nikoli in nikdar niso imeli nič drugega v svojem oslanjalnem programu in zato, volite levico.

  Boste v prihodnje lahko registrirali tudi rolerje, kotalke, skiroje in podobno. In seveda plačevali registracijo in cestnino in pločnino in davek zanje, no.

 • Peter

  Naši levi provokatorčki raje plačeujejo vse živo, kot da bi prizali, da je imela SDS prav, no.

  • Sredina

   na podlagi česa trdiš da imajo prav?

   • Luiggi

    Ti srerdina si utakni tvoj sredinec,no ja,saj ves kam!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! TRMOGLAVCI SO . Žal.

 • Peter

  Sredina, na podlagi tega, da je ta zakon brezvezen in da služi samo novemu odiranju ljudi, no.

 • ĐĐ Style

  Ta tema je resnična tako kot ta https://youtu.be/gKsRZ0XPCno?t=7m51s Prosim če si ogledate prvih 10 sekund in se spomnite članka pred parimi dnevi o skritem orožju

 • Motor

  Dajte se raje pozanimat kdaj so se sploh začeli proizvajati mopedi 25km/h, če ima moped pedala še ne pomeni da gre 25km/h. V italiji mopedi 25km/h niso nikdar obstajali tako, da karkoli iz italije ne spada v kategorijo 25km/h ampak 45km/h in so se do sedaj švercali kot “25ke” in zaradi njih se je uvedla registracija. Registracijo podpiram ampak cena bi lahko bila nižja. Najboljša rešitev je če bi se število ur za izpit AM(45km/h) katergorije znižalo na 7ur kot je bilo včasih in ne današnjih 20ur tako bi se več mladih odločilo raje za opravljanje izpita.

 • Dostmamrecesije

  The bilni zakoni v The bilni državi.

 • Vin Dizl

  video ima prispevek o mopedu na 44. minuti – kar je zelo težko vsaj navesti piscu

 • Vin Dizl

  u jebela cesta kam bo pa dal tisto punco na ta moped haha

  • KAPIBARA

   Punca je vedno tekla za mopedom, do prvega grmovja.. :-)

 • Zgornji

  NEUMNI ZAKONI NEUMNIH VODITELJEV NEUMNEGA NARODA !!! ! !!! ŽAL SMO SI SAMI ZAKUHALI TO, KER SMO SE PREVEČ VDAJALI POHOTI IN TAKO POSTALI ZABITI , TER DOBILI ZABITE IN ZLOBNE VODITELJE KI SO SE PRIGREBLI NA OBLAST SAMO ZARADI DENARJA IN OBLASTI, NE PA ZARADI RESNIČNEGA DOBREGA ZA NAROD !!! ! !!!

 • mona lisa

  Če so neumni politiki tudi zakoni ne morejo biti drugačni. Zakoni so butasti, edino so dovolj pametni da si politiki in izbranci lahko do onemoglosti polnijo žepe z našim denarjem.

 • Get Smart

  Vedno in povsod pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko. Vedno.

  P0LITIKA je delo ZA, skrb za P0LIS=P0LITEJO=DRŽAVO
  SL0VENSKA P0LITIKA (SDS = Janša, Primc, Kangler in vsi ostali pošteni
  ljudje,
  ki sledijo prastarim SL0VENSKIM navadam, običajem, smernicam, kulturi):
  -poštenost,
  -pravičnost,
  -resnicoljubnost,
  -prijateljstvo do ljudi,
  -domoljubnost,
  -rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH odlik, ki smo jih Slovenci
  podarili svetu.
  P0LITIKA je skrb/delo za polis/politejo/državo. Ne več, ne manj.
  Država = POLIS = POLITEJA je družben dogovor ljudi o skupnem življenju.
  .
  .
  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Kaj pa je nasprotje kulture življenja?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM = KOMUNIZEM in
   njegove SERBUSNO MUSLIćKULTI deviacije, tukaj seveda

   MURGL JUGOKOMUNIZEM, JUGOKOMIMUSLIćKULTIZEM …:

   – kultura LAŽI
   – kultura KRAJE
   – kultura ROPANJA
   – kultura POSILJEVANJA, PEDOFILIJE, PASJEJEBSTVA …
   – kultura UNIČEVANJA
   – kultura UMOROV …

   Sledimo?
   VSE to je KULTIVIRANO, vse to zločinski MURGL JUGOKOMUNISTIČNI divjaki oz. vsi njihovi
   KOMINTERNISTIČNI tovariši vzgajajo, vzrejajo = KULTIVIRAJO, negujejo …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … vse to je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

   Delo za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«