fbpx

[Video] To je skupina “proticepilcev”, ki je vdrla v cepilni center! Z videoposnetki so se sami razkrinkali, da so se zlagali policiji

Foto: Printscreen

V ponedeljek  je skupina proticepilcev prestopila vsako mejo dobrega okusa. Vdrla je namreč v cepilni center v Ljubljani in tam vsevprek snemala in motila delovni proces. Posnetek, ki so ga “proticepilci” objavili na Facebook strani Osveščenih prebivalcev Slovenije, razkriva, da so “proticepilci” policistom dejali, kako v cepilni center naj ne bi šli z namenom provokacije, prav tako pa naj ne bi snemali. Drug posnetek, kjer je spregovorila ena izmed omenjenih proticepilk, je kar samo sebe ujela na laži, saj je tam jasno povedala, da se je snemalo od začetka do konca misije vdora v cepilni center, prav tako pa s svojo razlago dobro pojasni, da so se v cepilni center namenili v znak protesta proti cepivom, ne pa zato, ker so se nameravali cepiti, kot so kasneje povedali policistom (kar prav tako lahko vidite na posnetku spodaj). 

Potem, ko je varnostnik na cepilnem centru o vdoru “necepilcev” obvestil policijo, je ta prispela na kraj dogodka, da ugotovi identiteto teh ter se prepriča o okoliščinah. Proticepilci sprva sploh niso želeli sodelovati v postopku identifikacije, nato pa so popustili in začeli prodajati zgodbo, kako naj bi le predstavljali nedolžne državljane, ki so se namenili na cepljenje, a so se prej želeli pozanimati o sestavinah cepiva proti covidu-19. Kar seveda ni res.

Foto: Printscreen

Drugi videoposnetek, kjer je ena izmed omenjenih proticepilk spregovorila o omenjenem dogodku, vse skupaj, kar so proticepilci dejali policistom, postavlja na laž. Proticepilka se je na začetku svoje izpovedi obregnila ob direktorja NIJZ dr. Milana Kreka, ki je obsodil njihov vdor v cepilni center, in ga označila za notoričnega lažnivca. “Svobodo nam želijo vzeti. Če bi bili svobodni ne rabili hoditi v cepilne centre….strupene zvarke vam želijo vsiliti v vaša telesa,” je zatrdila. Očitno je, da jo je zmotilo, ker je Krek incident označil kot nesprejemljiv. “Prestopili so novo mejo v slovenskem zdravstvenem prostoru, vdrli so v zasebno okolje posameznikov, ki so prišli na cepljenje, ter v prostor med zdravnikom in bolnikom, ki je bil, vsaj do včeraj, zaščiten s splošnimi normami,” je zatrdil kritično.

V nadaljevanju je povedala, da je skupaj z drugimi anticepilci mirno čakala v vrsti pred cepilnim centrom, preden jih je varnostnik spustil v notranjost. Ko je stopila pred komoro, kjer se izvaja cepljenje, je ta začela zastavljati vprašanja, kot so: “S katerim cepivom me boste cepili?, Kakšna so navodila, ki so priložena cepivu?, Kakšne so sestavine, stranski učinki cepiva?, Kdaj so bile zaključene varnostne študije? Bo cepivo spremenilo DNK zapis? …” Ker ji odgovori zdravstvenega osebja niso bili všeč, je začela izražati svojo skepso glede obstoja virusa. “Naredili so cepivo proti virusu, ki ga ni. Gre za debelo laž,” je poudarila anticepilka, medtem ko je pojasnjevala, kaj se je dogajalo tisti dan, ko so se s somišljeniki odločili nadlegovati ljudi, ki so odšli na cepljenje, in zdravstvene delavce, ki opravljajo cepljenje.

“Vse smo snemali, da oni sploh niso vedeli. Da snemam so ugotovili, ko sem se odstranila od tam in sem snemala papirje, ki so mi jih prinesli. Neka navodila na 31 straneh. To sem posnela zato, da bi imela vse dokaze. Koordinatorka je rekla, da je snemanje prepovedano. Rekla sem, da ne snemam oziroma za svojo uporabo…Vse je posneto od začetka do konca, kako smo mirno čakali v vrsti. Nikogar nisem prepričevala, da naj se ne cepi,” je dejala. Na podlagi povedanega je seveda priznala, da so snemali, čeprav to ni dovoljeno in so policiji dejali, da niso snemali. Povsem jasno je, da gre za nasprotnike cepljenja in covid skeptike, izrazila je namreč prepričanje, da virus ne obstaja in da so čutili dolžnost, da ljudem predstavijo “resnico”. “Opravili smo delo raziskovalnih novinarjev,” je povedala in podala prepričanje, da je ljudi, ki zaupajo zdravstveni stroki, šolski sistem povsem poneumil.

Sara Kovač