[Video] Zaslišanje: Ko ni več vprašanje, ali laže minister Erjavec ali častnik Škerbinc

Minister Karl Erjavec. (Foto: STA)

“To postavlja na laž trditve ministra za obrambo Karla Erjavca, da streljanje na Počku ni bilo načrtovano in da nihče ni vedel, kako bo potekalo,” je podpredsednik komisije za nadzor obveščevalnih služb Žan Mahnič (SDS) povedal po zaslišanju odstavljenega poveljnika sil slovenske vojske Mihe Škerbinca.

Škerbinc je komisiji za zaprtimi predal poročilo o nočnem streljanju ameriške in naše vojske na Počku, ki ga je podpisala načelnica generalštaba Alenka Ermenc. V tem poročilu piše, je povzel Mahnič, da vojska ni kršila nobenega dogovora, da je izvajala streljanje v času, ki je predpisan, in da je dosledno izvajala tudi vsa navodila ministrstva za obrambo. Kako bo potekala vaja, sta bili obveščeni javnost pa tudi občina.

O interpelaciji v petek prihodnji teden

Komisija namerava o ozadju nenavadne odstavitve Škerbinca po vsega treh mesecih vodenja vojske, in o vlogi vojaške obveščevalne službe pri tem, zaslišati še načelnico generalštaba Alenko Ermenc in šefa vojaške obveščevalne službe Dejana Matijeviča, je napovedal Mahnič. A kot kaže, bo ta zaslišanja prehitela razprava o interpelaciji in odločanje o zaupnici ministru. Koalicijski poslanci so zahtevali izredno sejo o tem, ki bo najbrž prihodnji teden v petek. Komisija za nadzor obveščevalcev namerava zaslišati tudi zaposlene v obveščevalni službi, ki so zaslišali kakšnih 25 Škerbinčevih sodelavcev in vojakov, kaj jim je poveljnik sil govoril o mentalnem zdravju načelnice generalštaba. Škerbinca niso nič vprašali, kaj je govoril.

Pri pojasnjevanju razlogov za odstavitev Škerbinca se je Erjavec precej zapletal in ni povsem jasno, kaj je bil razlog. Škerbinc je danes nadzornikom obveščevalnih služb povedal, da ga razrešitev ne moti, ga pa moti način, kako je bilo izpeljano, ki je bil “nečloveški in nezakonit”.

Povsem drugače nočno streljanje ameriške in slovenske vojske na Počku ocenjuje minister za obrambo Erjavec, ki tudi v odgovoru na opozicijsko interpelacijo Škerbincu očita, da ni upošteval njegovega navodila, da ne sme biti nočnega streljanja, ki pa ni bilo nikjer zapisano. Kako je s tem navodilom, je Erjavec v odgovoru na interpelacijo zapisal tako: “Moja usmeritev, da se omeji nočno streljanje, je bila poznana na Generalštabu Slovenske vojske in, verjamem, tudi poveljniku sil. Obžalujem, da je nismo nikamor zapisali, ker lahko nekateri danes zanikajo njen obstoj.”

O interpelaciji in dilemi, ali odstaviti Erjavca, bo državni zbor razpravljal čez teden. Na redno sejo DZ, ki se začne v ponedeljek, te točke več ni mogoče uvrstiti, ker je minister Erjavec odgovoril prepozno. A so izredno sejo, ki bi lahko bila v petek prihodnji teden, zahtevali koalicijskih poslanci (brez Levice). Izredno sejo so predlagali, da bi razbremenili julijsko zadnjo redno sejo parlamenta pred parlamentarnimi počitnicami, so zapisali v zahtevo.

Škerbinc mora molčati

Škerbinc je pred komisijo danes za zaprtimi vrati zanikal, da bi grdo govoril o zdravju načelnice generalštaba. Nasprotno, poskušal je ustaviti govorice o tem, ki so bile že razširjene. Da je Ermenčeva na bolniški, so poročali tudi mediji. Vojakom je Škerbinc dejal, da je šla na bolniško, ko se je borila za njihove višje plače, a je že nazaj in opravlja svoje delo. Škerbinc dopušča možnost, da ga je kdo narobe razumel, a o tem, kaj je povedal, je 200 prič in tega ni težko preveriti.

Ko so novinarji Škerbinca, ko je odhajal iz državnega zbora, prosili, ali lahko še za javnost pove svojo plat medalje, je opozoril, da za nastop pred mediji ne dobi dovoljenja generalštaba. Na posnetku Škerbinc, ki pojasnjuje, da mora molčati:

Miha Škerbinc v državnem zboru. (Foto: Peter Jančič)

To postavlja na laž ministra za obrambo, njegove navedbe zanika načelnica generalštaba Ermenčeva, je po zaslišanju ocenil Mahnič in na vprašanje novinarjev, kaj meni o Erjavčevih kritikah, da je komisija za nadzor obveščevalnih služb zlorabila svoja pooblastila, odgovoril, da nikakor in da minister vleče argumente iz petnih žil, kjer so mu ostale le še besedne zveze “zlorabe, notorični lažnivci, opozicijska večina, potem pa se njegov vokabular zaključi”.

Peter Jančič/Spletni časopis

 • Amerikanc

  Ko je Serpentinšek še oponašal Korlna, ni vedel, da bosta morala nekoč v isti rog trobiti. Buxelna. Jankovićeva ritoliznika in Milančkova podrepnika.

 • pajot

  Škerbinc je človek na mestu. Osamosvojitelj. To pove vse o njegovih sovražnikih. Drži se,Miha. Slejkoprej se mora ta pizdarija nehat.

 • pajot

  “Tega Ehjavca je theba sfukat!”. Masleša speaking.

  • VERZIFIKATOR

   Nič, Pajot, od tega ni več treba,
   sam opravil žabec je rjavi,
   kar zakuhal je, se ne popravi,
   in tako naprej tja do pogreba …

  • Mojca pokraculja

   12 points !

 • xtc

  Kahla je popolno politično truplo,ki vse bolj zaudarja njegove,kot Mirotove možnosti za komisarja =0,sploh še za Kahlo kaka druga služba v EU saj utegnejo ZDA zaradi nadiranja nijhovega odpravnika poslov pritisniti EU ob zid glede Kahle.
  Sicer pa,kdor pazljivo opazuje se SLO zelo verjetno obetaporaz proti Hrčkom glede tožbe,saj naj bi ESČP predvsem zanimale povezave NLB z levimi strankami in politiko ter pranjem denarja za Iran-nov hud kiks.
  In nenazadnje v tem kontekstu je treba predstaviti še dve zadevi-Višegrajci bodo enotni pri zahtevah pri postavljanju Brudeljbirokratov-torej se obeta zagotovo spor in še kaj hujšega,da Poljaki vonjajo kaj misli Brusljokracija,je logično in logična njig poteza,ki ji utegne slediti več višegrajcev namestitev znatnega št. Ameriških vojakov,letsal in opreme ter opoorišč,s tem bodo ubili dve muhi na en mah,povečali zaščito pred rusi in morebitnim poizkusom Brusljokracije z državnim udarom v teh državah,saj bi Poljaki ZDA zaprosile za pomoč-s to potezo so Poljaki Bruslju zvezali roke glede skupne vojske z poveljstvom v Bruslju zelo verjetno bo z ostalimi Višegrajci.

  • branči

   jest s’m zato, da se oba (erjavca in cerarja) izvoli za evropskega komisarja in to vsakega za polovični delovni čas. to je edini način, da se znebimo obeh kalimerotov!

 • šmentanamuha

  Namesto sposobnega vojaškega častnika ima naš obrambni minister Erjavec raje eno neuravnovešeno žensko v papirnati vlogi generalmajorke. In to naj bi bili naši vojaški poveljniki? Ne vem, kje v svetu se še dogaja kaj takega, kot da bi dobesedno prosili, da nas pohrusta prvi volk, ki bo prišel mimo.

 • soc

  Bye, bye, Charlie! Pardon, Kahl. извините меня, Карл. Lepo je bilo, dokler je trajalo, kajne. In trajalo je dooooolgo…

 • Franci Steiner

  BANDA RDEČA

 • VERZIFIKATOR

  Charli Brown

  NA VADBIŠČU

  Na vadbišču vaja se izvaja,
  plavi tja poslali so topove,
  rjavi čistili samo drogove,
  skupna vaja sicer kratko traja.

  Kar umaknejo se scela plavi,
  ker jim zmanjkalo je, glej, streliva,
  rjavih četa za vse to je kriva,
  sprenevedajo ker da se rjavi.

  Se streljánje namreč omejuje,
  nočni mir naj plavi bi kalili,
  tega pa ne bomo dopustili,
  šef rjavih jim zapoveduje.

  In da tam so žabe ogrožene,
  rjave kajpak, čisto avtohtone,
  da alergične so na tromblone.
  zgaziti ne sme da se nobene.

  Čudijo se plavi tej razlagi,
  enkrat nočni mir, potem krastače,
  bebavih razlogov polne hlače
  vsakič rjavi šef na mizo spravi.

  Vedno je dovolj težav perečih,
  končno glavni plavih stvar dojame,
  in spozna resnico prazne slame:
  vaja v rezervatu je rdečih.

 • soc

  Nadaljnja Kahlnova kariera ni jasna. Ali bo slovenski veleposlanik v Moskvi ali še naprej ruski v Ljubljani?

  • stajerc5

   hihi, dobra!

  • Mojca pokraculja

   Mesto ameriškega veleposlanika je prosto !

 • Aurelius

  Samo vprašanje časa je še, kdaj se bo Murgelzwerg odločil za sanitarni odstrel političnih trupel. Zunanje dnevne temperature namreč že kar nekaj dni presegajo tridesetico in v stavbah parlamenta in vlade že kar orng zaudarja …

 • Povprečen Državljan

  Ko bo na oblasti desna pravoverna opcija,bo cela Slovenija en velik vojaški poligon.

  • stajerc5

   Zadnji cas, za teeebe: Zadnjo vrijeme!

   • Povprečen Državljan

    A lohk po slovensko?Rusko ne razumem.

    • Den456

     Ma ti ne razumeš nič. Si podpovprečen.

 • baubau

  Trajni minister kahl je še stare šole in seveda ni vedel,da rekla,kazala uradno ne velja.

 • antimur

  Temu cepcu Erjavcu se je do konca zmešalo. Vodi izredno občutljiv resor, pa meni, da mu ni potrebno spoštovati predpisov in zakonov ter podpisanih navodil, za tega norca je dovolj, da se dogovori za vogalom. Ni čudno, da je vse in na vseh resorjih, kar jih je vodil, zajebal do nerazpoznavnosti.

 • milanček

  erjavec, šarec, cerar, bratovšek, židan , kućan, janković,furlani, žgajnar ,masleša in še bi našteval lahko delajo kar hočejo po mili volji, oni so mali bogovi! ZAKAJ? zato , ker smo Slovenci ene navadne gnide, namesto, da bi jih dobesedno ročno ruknili na smetišče in jim pobrali vse nakradeno, se mi pričkamo sami med seboj! potreben je samo en karizmatičen zaveden slovenski voditelj in akcija bo stekla!

 • Franjo Trojner

  Sami lažnivi kljukci nam vladajo!
  V tej vladi ni ministrice in ne ministra, ki ne bi imel dolgega nosu. Rjavčev nos je res pravi kapitalec, še malce pa mu bo lahko Šarčev nos konkurenca.

 • stajerc5

  Kak bi reku, od waschmascine naprej ti ne laufa vec tako dobro. Zamudil si persilpranje mozganov servis v Murglah!!

 • Den456

  Vsaka Alenka, ki jo pošljemo v tujino, nam dela sramoto.

  https://youtu.be/vYgx15j7inM

  • KALAMAR

   mater je kot strah med pravimi soldati!

 • Miro

  kje ima pa Žanko mamico? dudika pa ropotuljica mu manjkata, ne pa da se on z vojsko ukvarja…. to je za odrasle ljudi

 • večni srb

  Za tistega Škerbinca ne vem, ampak Erjavec zagotovo laže, tako da…

 • JANEZ GUS

  Starši so me učili ,da kdor laže ,tud krade.

  • Janez Kepic-Kern

   NO – TOLE NAJ KAR –
   IZ NAŠEGA SKUPNEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJ
   VERJETNO “PRE-DOBRO” PLAČANI – DRŽAVNI USLUŽBENCI,
   PA PARLAMENTARCI ITD.
   – UREJAJO. In pozitivno uredijo – seveda !
   Jaz Janez Kepic-Kern
   sem predvsem cca 40 let bil prav OK knjižničar v okolišu Ljubljana.
   Bralci me,
   ker sem zdaj v penziji – pogrešajo, ker sem se za vsakogar zelo potrudil,
   da je dobil – vse info, knjige, ki jih je želel.

   V LETIH 20014-2017
   SEM BIL TUDI
   ZELO AKTIVEN “VZTRAJNIK ODBORA – 2014”

   Svoj pokoj, 67 let imam – preživljam – kar zelo aktivno: imam osebno, zasebno podjetje “SLOVENIANA” d.o.o.,
   izdajam mesečno domoznansko revijo “SLOVENIANA”, ki sem jo tudi podaril – arhivu SDS.
   IMAM
   PA TUDI OSEBNI, PODJETNIŠKI E-PORTAL “SLOVENIANA” NA :sloveniana.si

   K ZADEVI !
   Pri
   pregledovanju virov za moje prispevke v moji reviji “SLOVENIANA”
   sem naletel
   NA POMEMBNE VIRE – INFORMACIJ
   O
   REALNI BIOGRAFIJI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠALA J.B. TITA,
   KI
   JE KOT VEMO VSI – IMEL VELIK, PREDVSEM NEGATIVEN VPLIV NA NAS VSE.

   Znani kosovski Srb, raziskovalec BIOGRAFIJE MARŠALA – Momčilo JOKIĆ
   navaja,
   da je
   od zaupanja vrednih oseb dobil INFORMACIJE,
   DA
   JE BILA REALNA
   MATI
   – EX MARŠALA TITA
   VDOVA,
   POLJSKA GROFICA Maria E.S.,
   ki je bila
   v času 1890 in dalje LASTNICA 160 HA LATIFUNDIJE, ZEMLJIŠKE POSESTI
   V BLIŽINI mesta SZEGED – Madžarska,
   OČE
   – EX MARŠALA TITA – naj bi bil grofičin UPRAVITELJ TISTEGA POSESTVA
   PREMOŽEN
   MASŽARSKI ŽID – Feanz AMBROZ !
   Torej !
   Franz, Josef AMBROZ – naj bi bilo tudi rojstno ime – ex MARŠALA TITA.

   VIR – JE VREDEN PREUČITVE,
   KER
   STA TUDI DVA AVSTRIJSKA BRATA – Walter in Alfonz WANKMUELLER
   IZ PTUJA
   V ČASOPISU KURIER ZATRDILA,
   DA
   JE – EX PPREDS. MARŠAL TITO
   bil nnjun
   SOŠOLEC – PRANZ, JOSEF AMBROZ
   V
   KONVIKTU, V ZELO ZNANI GIMNAZIJI – ST. PAUL NA KOROŠKEM, LAVANTALL.
   Jaz
   Janez Kepic-Kern sem ta internetni podatek – PREVERIL:
   ta dva brata sta res hodila in leta 1916 absolvirala gimnazijo ST. PAUL,
   NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM,
   KI DELUJE ŠE DANES.!

   VSI VEMO,
   KAKO MALO VERJETNA JE T.I. URADNA BIOGRAFIJA – EX MARŠALA TITA
   KOT
   KOVINARSKEGA VAJENCA ITD. – IZ KUMROVCA.

   Torej !
   Vse akademsko izobražene zgodovinarje in podobne ljudi,
   ki
   bi vas sodelovanje z menoj – zanimalo – PRJAZNO VABIM K SODELOVANJU !
   Sodelovanje,
   ki bo – delo – Vam bom normalno – PLAČAL !
   Manjka
   le še par dokaznih listin – o zgoraj napisanem,
   ki
   jih bom s sodelavci – seveda – pridobil !
   Ta
   čas
   USTANAVLJAM TUDI – DOMOZNANSKO DRUŠTVO – “SLOVENIANA”
   NEKAJ
   ZELO OK SODELAVCEV – ŽE IMAM !
   Vsi, ki bi radi sodelovali – se mi kar brez zadrege – OGLASTE.
   VSE
   POTREBNE PODATKE ZA KONTAKT Z MENOJ Janez Kepic-Kernom
   najdete
   na mojem zanimivem e-portalu “SLOVENIANA”. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   VEČ INFO, VSE KONTAKTNE INFO
   IMAM
   NA E-PORTALU “SLOVENIANA”

 • Peter

  Izjava leta:

  Vlada Republike Slovenije, jebite se kolektivno!

  Rado Pezdir.

  • xtc

   In sedaj bo Xarchi naskočil Pokljukeca,ki ne bo več imel dioptrije,Sarkič pa Židana,da bo imel še bolj steklene oči,Alenka pa baje stavi na Arabce.

 • Olga101

  A po Erjavcem minister poveljuje vojski?!!!!

 • milanček

  pa kaj še razglabljate Slovenčki, a ste normalni, idiot erjavec ne sodi v arest, ampak glede na škodo, ki jo je naredil slovenskemu narodu, pred strelski vod! seveda so tu še kompletni F21 z ćefurjem kućanom!

 • zamaškar

  Tri tedenski piščanci imajo več pameti,kot volivci,ki so ta dva klovna izvolili.Saj eden od njih ni bil niti izvoljen!!

 • tohuvabohu

  Hjavc bi si zaslužil dve na gobec, da si zapomni Škrbinca.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop b sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!