fbpx

Vinko Vasle podal prijavo KPK zaradi suma korupcije pri poslovanju RTV SLO

Vinko Vasle in Manica Janežič Ambrožič (vir: Demokracija)

Naš kolumnist Vinko Vasle je na Komisijo za preprečevanje korupcije podal prijavo zaradi suma korupcijskega delovanja. Gre namreč za poslovno sodelovanje podjetja Sport Media Focus d.o.o z javnihm zavodom RTV SLO.

Poslovno sodelovanje je »težko« 850 tisoč evrov, lastnik omenjenega podjetja pa je tesni sorodstveni zvezi z Manico Janežič Ambrožič, odgovorno urednico informativnega programa TVS. Prijavo objavljamo v celoti:

Po verodostojnih podatkih firma Sport Media Focus d.o.o, Fajfarjeva ul.33, 1000 Ljubljana redno pogodbeno sodeluje z RTV Slovenija, kar dokazuje tudi spodnji skrinprint. Tako je doslej od RTV SLO prejela 850.000 evrov.

Problem pa tiči v podatku, da je lastnik tega podjetja v tesni sorodstveni zvezi z Manico Janežič Ambrožič,ki je odgovorna urednica informativnega programa RTV SLO, torej sodi v sam kadrovski vrh te javne ustanove.

V opisanem primeru gre najmanj za konflikt interesov, lahko pa tudi za posebno nepotistično obliko koruptivnosti.

Prosim, da me o postopkih z mojo prijavo obveščate.

Lep pozdrav

Vinko Vasle

Za komentar smo prosili tudi Vinka Vasleta, ki nam je odgovoril, da je »prepričan, da se bo predsednik protikorupcijske resno pozabaval z zadevo, ker je po izjavi, da je tudi 1 kava korupcija, primeren človek, da to stori.«

Demokracija