fbpx

Vlada nadaljuje z obiskom regij: Predsednik vlade in ministri se bodo seznanili s težavami in priložnostmi obalno-kraške regije

Foto: Vlada RS

Vlada bo obisk v obalno-kraški regiji začela z delovnim posvetom v Kopru. Sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministrov in državnih sekretarjev, obisk pa bo vlada sklenila na javni tribuni v Sežani, na kateri bodo spregovorili o razvoju obalno-kraške regije. 

Regijo sestavljajo občine Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran in Sežana. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša, ministri Zvone Černač, Aleš Hojs in Andrej Vizjak ter državni sekretar Božo Predalič so se že v ponedeljek srečali s predstavniki obalno-kraške regijske koordinacije SDS. Predstavniki regije so se ministrski ekipi in premierju zahvalili za dobro opravljeno dosedanje delo ter predstavili probleme na lokalni in regijski ravni.

Predstavniki lokalnih odborov SDS so pohvalili dosedanje dosežke vlade in se ji zahvalili za projekte in že rešene težave v regiji. Izpostavili so bistvene probleme v regiji, ki so povezani predvsem s pomanjkanjem zdravstvenega kadra – posebej v družinski medicini, pomanjkanja mest za starostnike v domovih za starejše, oskrbe s pitno vodo, protipoplavne varnosti in infrastrukture. Prav tako so izpostavili probleme z vrtci, težave ribičev ter željo po vzpostavitvi medgeneracijskega in kulturnega centra. Na koncu so se zahvalili ekipi za to, da si je vzela čas za seznanitev s težavami v regiji.

Slika

Okoljski minister Andrej Vizjak je zagotovil, da rešujejo trd oreh, imenovan vodovod. Sklenili so pogodbo in locirali kohezijski denar v tej perspektivi. Žalosti ga, da se pojavljajo le strokovnjaki, ki so proti temu projektu. “Mi želimo ta projekt rešiti. Ta regija zares potrebuje vodo in to še bolj, kot pred 10 leti. Pripravili bomo tudi razpis za male vodovode za manj kot 2.000 priključkov.

Minister Zvone Černač je izpostavil pomembnost in alternative obvoznici Jagodje – Lucija.

Več o vladnem obisku obalno-kraške regije spremljajte na Nova24TV.