fbpx

Vlada upokojencem izdala več kot 80.000 brezplačnih vozovnic

Upokojenci in drugi upravičenci so bili junija dodani na seznam več kot 80 tisoč prejemnikov brezplačnih vozovnic. Foto: STA.

Ministrstvo za infrastrukturo je objavilo, da je bilo v juliju izdanih 80.342 brezplačnih vozovnic za upokojence, vojne veterane in invalide. Brezplačna vozovnica velja za medkrajevni javni potniški promet v Sloveniji  za avtobuse in vlake. Po podatkih s prodajnih mest na avtobusnih in železniških postajah je bilo doslej odobrenih 80.342 vlog za brezplačne vozovnice za upokojence, osebe starejše od 65 let, invalide, imetnike evropske kartice ugodnosti za invalide in vojne veterane.

Po podatkih o izdanih vozovnicah, je po kategorijah med upravičenci 74.617 upokojencev, 3.733 oseb, ki so starejše od 65 let, 1.240 invalidov in 752 vojnih veteranov.

Brezplačne vozovnice so po sklepu vlade Janeza Janše na voljo od 1. julija 2020.

Število vlog za izdajo brezplačnih vozovnic se je po začetnem porastu zdaj umirilo, zato na ministrstvu za infrastrukturo opozarjajo, da se zainteresirani za izdelavo brezplačne vozovnice lahko obrnejo na prodajna mesta na avtobusnih in železniških postajah, kjer jim bodo vozovnico izdali takoj.

Posameznik mora imeti s seboj osebni dokument, invalidi evropsko kartico, vojni veterani ustrezno veteransko izkaznico.

Podrobnejše informacije lahko dobite na klicnem centru IJPP: telefonska številka je 02 292 7389, elektronski naslov pa: [email protected]

Moje Posavje