fbpx

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec o razlogih za vseslovenski protest 10. oktobra: Dovolj je, da drugorazredni plačujejo za vse grehe!

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec (Foto: STA)

Namen protesta je, da se v naši državi zaščiti ustavni red, kajti dogaja se vse preveč anomalij, ki izkoriščajo luknje v zakonih, vendar se tega ne sankcionira. Shod bo namenjen tudi temu, da se opozori na ‘izjeme’, ko si nekateri privoščijo več in ljudi delijo v prvo- in drugorazredne,” je vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec izpostavil razloge za vseslovenski protest, napovedan 10. oktobra na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Vse bolj se večajo razlike med slovenskimi državljani in državljankami. Deljenja na prvo- in drugorazredne državljane je bilo dovolj. Dovolj je, da drugorazredni plačujejo za vse grehe – in polnijo državni proračun -, ki so jih storili prvorazredni in ostali nekaznovani ter si ob tem delali lastne koristi.

Namen vseslovenskega protesta je, da se na te stvari opozori, kajti večinski mediji o teh anomalijah redko poročajo. V zadnjem obdobju se celo dogaja, da leva koalicija izkorišča instrument državnega zbora zato, da lahko kršijo ustavna in poslovniška določila. Mislim, da je skrajni čas, da se na to opozori s shodom,” je razloge za protest 10. oktobra na Prešernovem trgu pojasnil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Anomalije vidne na vsakem koraku
Vodja poslank in poslancev SDS je poudaril, da je primerov kršenja ustave vse preveč. “Tako prejšnja kot zdajšnja vlada hočeta ustavna določila zaobiti. Res se tudi že v preteklosti kakšna ustavna odločba ni izpolnila, toda nikdar se ni zgodilo, da bi nekdo na drug način želel to izvesti, se pravi, da bi spreminjal ustavo ali da bi z drugo zakonsko rešitvijo želel zaobiti ustavni red. V tem mandatu se žal to dogaja, kar je še dodaten signal, da si nekdo privošči več, kot mu ustava in zakoni dovoljujejo,” je prepričan Krivec

Rdeča nit shoda 10. oktobra bodo med drugim tudi različni primeri kršenja človekovih pravic, kot so se zgodili v primeru Kangler, Janša, kakor tudi pri tretji razvojni osi, delavcih migrantih in še kje. Danijel Krivec pravi, da poznamo zgolj izpostavljene primere, a da ljudje občutijo prvo- in drugorazrednost vsakodnevno, ko koristijo zdravstvene in upravne storitve. Po mnenju Krivca imamo srečo, da imamo trenutno gospodarsko rast in da imajo ljudje do neke mere službe. “Mogoče je to uspavalo ljudi, veliko jih je prepričanih, da zadeve funkcionirajo. Toda v ključnih trenutkih ugotovijo, da so nekateri bolj privilegirani in da se nekatere stvari dogajajo mimo pravil.

Verjamem, da bodo ljudje 10. oktobra dovolj glasni, da jih bo ogromno in da bomo opozorili, da stvari v naši državi ne gredo v pravo smer,” je še povedal Danijel Krivec.

Peter Truden