fbpx

Zaenkrat samo smeti, a želijo si trupel! Tako pustijo za seboj okoljski dušebrižniki!

(foto: Škandal24)

Na petkovih že sedmih “neorganiziranih” protivladnih protestih v Ljubljani je bilo moč videti transparente, na katerih so se udeleženci zavzemali za okolje. Besede so eno, dejanja nekaj drugega. Za sabo so namreč na Trgu republike pustili kup transparentov in ostalih smeti. Namen je namreč bil dosežen, skupinske fotografije pa narejene.

“Ne damo narave,” se je glasil eden od mavrično obarvanih transparentov, ki jih je bilo opaziti med protivladnimi protestniki v petek, 5. junija 2020 v Ljubljani.

Ni trajalo dolgo, da bi lahko v praksi videli, koliko je protestnikom do narave.

(foto: Škandal24)

Za seboj so namreč pustili cel kup zmečkanih plakatov, na katerih je pisalo “Smrt janšizmu, svoboda narodu.”

Ljubljana, Trg republike ob petkovem protestu (Foto: STA)

Protest se je še enkrat končal, ne da bi protestniki sploh vedeli, kaj, razen smrti podpornikov SDS, želijo doseči. Po zadnjih parlamentarnih volitvah je takih v Sloveniji več kot 222 tisoč.

Protivladni protestniki, ki se tako zavzemajo za okolje, tako želijo smrt, želijo pobiti najmanj 11 odstotkov vseh slovenskih državljanov.

Slovenskemu tožilstvu se to ne zdi sporno. Zaenkrat smo lahko srečni, da protestniki za seboj puščajo samo papir. Kajti ko bodo začeli na ulicah puščati trupla, bo že prepozno.

Rihard Orel