Zakon o medicinski zastrupitvi bolnih in ostarelih vložen v proceduro

Zakon podpira Urška Klakočar Zupančič iz Svobode pa tudi Levica. Že samo ti dve stranki lahko sami v Državnem zboru RS sprejmeta ta zakon (fotomontaža: Demokracija)

Društvo Srebrna nit, ki je bilo eden glavnih nasprotnikov zakona o dolgotrajni oskrbi, je v parlamentarno proceduro vložilo zakon, s katerim hočejo uzakoniti medicinsko zastrupitev bolnih in ostarelih. V kratkem bodo začeli zbirati podpise pred upravnimi enotami. “Prosimo vas, da svojega podpisa za tako nevaren zakon ne prispevate ter da se v krogu svojih sorodnikov in prijateljev zavzamete, da tudi oni ne bodo podpisali,” je v e-Glasniku za življenje, družine in svobodo vse pozval Aleš Primc. Motivi za ta zakon so različni, vendar pa je eden ključnih, da vlada ne zna ali noče urediti zdravstva in pokojninskega sistema. Zato so se očitno odločili, da bi zmanjšali število upravičencev do zdravstvenih storitev in pokojnin. 

Gre za resno nevarnost, da bo zakon sprejet, saj ga med drugim podpira Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora iz stranke Svoboda, ki ima 41 poslank in poslancev. Zakon so javno podprli tudi v stranki Levica, ki ima 5 poslancev. Že samo ti dve stranki lahko sami v Državnem zboru RS sprejmeta ta zakon. Bolni in ostareli potrebujejo pomoč, ne pa siljenja v smrt, je dodal Aleš Primc.

Slovenska demokratska stranka je v javnem sporočilu že ostro obsodila prizadevanje društva Srebrna nit, da bi se prostovoljno končanje življenja uzakonilo. Če jim uspe zbrati podpise, bo zakonski predlog vložen v parlamentarno proceduro in bo skoraj zagotovo sprejet, razen če se po kakšnem čudežu ne pojavi kakšna referendumska pobuda. Izkušnje ostalih držav kažejo, da stvari hitro lahko uidejo izpod nadzora, umor hitro lahko postane legaliziran. V SDS tako absolutno in popolnoma nasprotujejo evtanaziji, saj verjamejo v nedotakljivost življenja.

Evtanazija (Foto: Freepik)

Protest v naslednjih dneh
Aleš Primc je v e-Glasniku nanizal tudi proteste, ki se bodo odvijali v naslednjih dneh. In sicer tretji shod PROTI Jankovičevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo pred ljubljansko mestno hišo, ki bo v ponedeljek, 17. 4., ob 14.30. “Pomembno je, da krepimo naše aktivnosti za zaščito čiste pitne vode in vztrajamo. Nekatere inštitucije ne opravljajo svojega dela, zato je pomembno, da jih z našimi aktivnostmi in vztrajanjem spodbudimo k strokovnemu delu za zaščito čiste pitne vode. Ne dovolimo Jankoviću, da nam jo zastrupi”, je dejal Primc in vse povabil, da podpišejo peticijo za zaščito čiste pitne vode v Ljubljani in po vsej Sloveniji.

Protest proti gradnji kanalizacijskega kanala C0 (Foto: STA)

Upor proti sporni indoktrinaciji LGBTQIA+ otrok v šolah
Dober mesec po uveljavitvi spornih sprememb družinskega zakonika se je že začela sporna indoktrinacija LGBTQIA+ otrok v šolah. Miha Lobnik, vodilni aktivist LGBTQIA+ in t. i. zagovornik načela enakosti, je dne 3. 3. 2023 na šole razposlal priročnik z naslovom Enake pravice in enake možnosti za vse. Skriti namen priročnika je prefinjeno in manipulativno odpiranje vprašanj o spolnih identitetah (menjavanju spola) in spolnih usmerjenostih med otroki v osnovnih šolah. V priročniku med drugim subtilno manipulativno razlaga pojme, kot so npr. “spolna usmerjenost”, “spolna identiteta”,  “spol”. Nekatere sporne strani iz priročnika si oglejte v spodaj slikah. Gre za tipične pristope aktivistov LGBTQIA+ poznane iz Slovenije in tujine, katerih namen je spodbujati eksperimentiranje s spolom in spolno usmerjenostjo med otroki. “Starši, ki se vam to ne zdi prav ter nočete, da so vaši otroci vključeni v eksperimente s spreminjanjem spola in spolne usmerjenosti, pišite na šolo in zaščitite svoje otroke v šolah,” poziva Primc in dodaja, naj starši zahtevamo, da naši otroci ne bodo vključeni v tovrstno indoktrinacijo.

Priročnik za šole

 

Priročnik za šole

 

Priročnik za šole

Sara Kovač