fbpx

Žalitev brez primere: Na vencu padlim v vojni za Slovenijo srbska zastava in slovnična napaka

(Foto: Facebook/@Tomaž Štih)

Na venec, ki so ga položili k pomniku padlim za Slovenijo v imenu ministrstva za notranje zadeve in policije, slovnična napaka, žalni trak pa v barvah srbske zastave. Na družabnih omrežjih se je nemudoma vnela vroča debata, vse več uporabnikov pa je prepričanih, da gre za namerno provokacijo.

Ministrstvo za notranje zadeve in policija, ki ju vodi ministrica Vesna Györkös Žnidar, sta si privoščila nedopustno napako. Padlim žrtvam v osamosvojitveni vojni za Slovenijo sta namreč položila venec, na katerem je žalni trak v barvi srbske zastave, na njem pa je tudi napis, ki si ga ministrstvo nikakor ne bi smelo privoščiti. Ministrstvo so namreč napisali z E-jem, tako je na koncu prišlo ven skropucalo – ministErstvo. Očitno je, da ministrica, ki se že nekaj časa ni pojavila v javnosti, sploh ne ve, kje je zaposlena.

Spomnimo. Györkös Žnidarjeva je prva ministrica v vladi Mira Cerarja, ki jo je na pobudo opozicijske SDS doletelo parlamentarno glasovanje o nezaupnici. Takrat so ji koalicijski poslanci stopili v bran, a ji tokrat zagotovo ne bi smeli. Uporabniki družabnih omrežij zahtevajo njen odstop, saj je žaljivo in popolnoma nedopustno, da so k vencu pripeli trak s srbsko zastavo in ga postavili k pomniku padlim, ki so se borili za samostojno Slovenijo.

Res je, da je napis najverjetneje napisal-a nepismen-a cvetličar-ka, vendar pa bi moral predstavnik ministrstva, ki je prišel po venec, opaziti, da so barve v napačnem vrstnem redu, prav tako bi morali opaziti slovnično napako in zahtevati, da se napake odpravijo. Tako pa je to le še eden v nizu dokazov, kako površno dela ta vlada, ter da jih očitno prav malo briga za umrle v vojni za Slovenijo.

Da so Slovencem, ki so padli med osamosvojitveno vojno za Slovenijo, podtaknili napis na žalnem traku v barvah srbske zastave, je neopravičljivo. Je dokaz, kako vlada “slavi” slovenske junake. Dr. Božo Predalič pravi, da je to sramota, s čimer so se strinjali njegovi sledilci na Facebooku, ki so zapisali, da se s tem dejanjem vidi odnos vlade do države, da jim država ni sveta, ter da je to sramota tako za protokol kot tudi za ministrico.

Foto: facebook

Mnogi so prepričani, da gre za namerno provokacijo. Objavljamo nekaj odzivov z družabnih omrežij:

Foto: Twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

M. S.