Žalostno: Mariborsko samohranilko s sinčkom mečejo iz stanovanja, kjer že več mesecev živita brez elektrike in tople vode, za migrante pa luksuza ne manjka

Slika je simbolična. Foto: iStock

Kako kruto zna biti življenje v Sloveniji, te dni ugotavlja samohranilka iz Maribora, ki ji s sinkom grozi deložacija. Po drugi strani pa se ilegalcem, ki nezakonito pridejo v Slovenijo, godi mnogo bolje. V Sloveniji jih odprtih rok pričakajo luksuzna stanovanja, vsi možni socialni prejemki, poletna rezidenca na Debelem rtiču in izbrana jedača in pijača. Žalostno, da smo Slovenci v lastni državi drugorazredni in nevredni dostojnega življenja …

Še posebej kruto pa je, ko takšno nedostojno življenje prizadene naše najmlajše. V zgodbi, ki privablja solze v oči, se je znašel tudi deček, čigar mama kot samohranilka ne zmore več plačevati položnic, zato že več mesecev živita brez elektrike. Njun dolg znaša nekaj manj kot 3.000 evrov, a dovolj, da sta lahko že jutri brezdomca. Prav tako v stanovanju nimata niti tople vode. Žalostno, a to je le ena izmed zgodb številnih slovenskih družin, ki te dni kroži po medijih …

Za ilegalce LED televizorji, za Slovence niti elektrike in tople vode
Prav zaradi takih in podobnih zgodb je nedopustno, da v Sloveniji sprejemamo migrante, ki v našo davčno blagajno niso vplačali niti centa, in jim nudimo vso možno udobje. Samo spomnimo se na dogodek iz lanskega leta, ko je začela Slovenija migrantom v stanovanja vgrajevati luksuzno opremo. Razpis za dobavo in montažo pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe migrantov je tako vseboval sledeče zahteve: steklokeramične plošče za kuhanje, pralni stroji morajo biti za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj morajo biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice morajo biti medicinske. Kakšen naj bo televizor, je zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV (do 99 centimetrov), ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj). Po drugi strani pa nekatere slovenske družine, s katerimi se je usoda kruto poigrala, nimajo niti elektrike niti tople vode …

Ilegalni migranti hvaležnost državam gostiteljicam vračajo tako, da se zmrdujejo nad hrano in jo mečejo stran. (Slika: Imola Oggi)

Migranti Slovence močno udarili po žepu: Več milijonov evrov za ustrezno prehrano
Prav tako migrantom v Sloveniji ni treba skrbeti, kaj bodo jedli naslednji dan. Samo za prehrano migrantov je bil namreč javno objavljen razpis v vrednosti 3 milijone evrov, za ekološko prehrano pa v vrednosti 1,4 milijona evrov, medtem ko so tu še dodatni stroški za varovanje in preskrbo. Datum razpisa za varovanje je bil 3. avgust 2018, v njem pa je navedena lokacija “Varovanje izpostave azilnega doma Debeli rtič”, ki lahko sprejme 320 migrantov, čeprav lokalni prebivalci močno nasprotujejo, da bi migrante nastanili na ta čudoviti del slovenske obale. V tem razpisu lahko zasledimo: “Izvajalec mora pri izvajanju celodnevne oskrbe s prehrano upoštevati prehranske navade migrantov. Pri pripravi obrokov se ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa.” (Odebeljeni poudarek že v razpisu). Zmagovalec razpisa bo moral tudi pospravljati za migranti, pomivati posodo, brisati mize in tla.

Prostori, v katere namerava vlada naseliti migrante, se nahajajo tik ob plaži. Na Debelem rtiču se obeta luksuzni azilni center, nekakšen Saint-Tropez za migrante, kjer bodo na račun Slovenk in Slovencev uživali v izbrani pijači in jedači.  (Vir: Facebook)

“Sadje in zelenjava morata biti kakovostna, sveža, nepoškodovana, zdrava, brez gnilobe ali poškodb,” ob tem pa so v razpis dodali še koledarski seznam sadja in zelenjave, ki morata biti dostopna v določenem mesecu. “Ti ljudje bodo jedli veliko bolje, kot trenutno jem sama ali polovica slovenskega prebivalstva,” je privilegiranost migrantov v Sloveniji komentirala priljubljena vlogerka Barbara Horvat.

Migranti so torej v Sloveniji deležni prvovrstne obravnave, tako rekoč kot v hotelu s petimi zvezdicami. Medtem pa številne slovenske družine životarijo iz dneva v dan … Je to pošteno?

M. S.

 • ializzab

  ︁T︁h︁a︁n︁k︁s︁ ︁︁Br︁o︁o︁!︁! I︁’︁v︁e f︁o︁u︁n︁d t︁︁h︁e︁r︁e︁e︁ m︁y T︁︁e︁a︁c︁h︁e︁r N︁a︁k︁e︁d ! ︁m︁w︁︁aa︁h︁a︁a︁h︁

  • dalexarkhyz

   ︁H︁a︁hh︁a︁a︁hh︁ l︁u︁c︁k︁y ︁︁d︁u︁d︁e

 • Jan Kovalski

  “Migranti Slovence močno udarili po žepu:”
  ==============
  Potrebno povedati resnico:
  Niso migranti tisti, ki nas močno tolčejo po žepih pač pa so to tisti, ki invazijo migrantov izkoriščajo zato, da lahko izvajajo (nepotrebne) (pre)drage javne razpise v korist svojih prijateljev (ki niso migranti) zato, da lahko služijo denar, ki ga vlečejo iz državnega proračuna.
  Recept je podoben kot pri naročanju v javnem zdravstvu, ali gradbenih delih, npr. TEŠ6, ali Drugi tir, … Dražje kot je boljše je za “nas tovariše”.

  V Parizu migranti živijo in spijo na ulicah, pri nas pa zaradi omenjenega, v stanovanjih s prekomerno drago opremo, ob predragi hrani, ker se na tak način potegne več denarja iz proračuna.
  Glavne škodljivce imamo v javni upravi. To bando bo treba enkrat …
  Tako je ker se nikogar ne bojijo, nikomur se ni še nič zgodilo, in istočasno ugajajo birokratom v Bruslju.
  Zaradi ene samohranilke ki jo z otrokom vred vržejo na cesto se ne bodo razburjale niti t.i. nevladne t.i. “humanitarne” organizacije niti mafijci v Bruslju.Slednji so ogorčeni samo, če se kakšnega ilegalca pošlje nazaj na Hrvaško.
  Potreben bo bolj konkreten upor!

  • AlojzZ

   Me veseli, da se je začelo pisati JAVNA UPRAVA in ne javni sektor. Treba je še imenovati razno razne inštitute financirane iz denarja davkoplačevalcev.

  • Mojca pokraculja

   Dokler v Italiji ni bilo Salvinija, se je dogajalo enako. Na prste je treba stopiti organizatorjem prevoznikom in ostalim pomagacem. Ti na debelo sluzijo. Del teh zasluzkov gre pa pokvarjenim politikom. Slediti je treba denarju, to je bistvo ne pa humanitarnost.
   Ampak za to moras imeti na oblasti prave ljudi. Salvini je rekel najprej Italijani. Potem pa resnicni begunci, ne pa horde nepotesenih crnuhov od bogve kje. Je vse to res tako tezko razumeti?

  • tonitefalco

   Vse ljudska vstaja slovenskega naroda je potrebna in nič drugega ne bo pomagalo !!!!!!!!!!!!!!!!

   • MižekFiga

    Kontrarevolucija.

  • samotoje

   Me veseli, da začenjamo videti bistvo problema. Če nas bo kdaj srečala pamet in bomo izvolili vlado, ne horde barab, je treba samo pobrati denar vsem tistim, ki z ilegalnimi pritepenci služijo in bo mir.

  • samsara

   In potem se oblast čudi in zgraža, da se dogajajo Šiškoti.

 • Mati Samohranilka

  Jaz sem tudi mati samohranilka, imam 10 otrok in zivim brez elektrike in vode.

  • Rožle

   Ti si navaden posiveli uporabnik brez profila …

  • rabbit

   A nimaš enega hudega podjetja.

  • sodnikisozločinci

   Zdrkanina ni otrok bebo.

 • Domoljub

  A tele boge hisice so v Sloveniji vrhunec luksuza?

 • Barbara Horvat

  “Ti ljudje bodo jedli veliko bolje, kot trenutno jem sama ali polovica slovenskega prebivalstva,”. Jah mlada dama bo treba mal za lopato prjet, ne pa samo vloge snemat pa bo kaj vec in bolj kvalitetnega na krozniku.

 • večni srb

  Dajte si že enkrat dopovedati, da je Slovenija pravna in socialna država.
  To pomeni, da nihče ne mor epostati državljan tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ker bi država s tem kršila Ustavo, tega pa ne sme, sicer bi bila obsojena za democid ter druge zločine proti človeštvu na Evropskih sodiščih. Aja, saj smo obsojeni za democid, potem pa v redu.
  Na elektru so verjetno ponosni sami nase, tako so izklapljali elektriko kasarnam JNA, obvladajo. Drugo ne znajo, samo kable režejo in terorizirajo ljudi.
  Socialna država je crknila oziroma se obnaša skrajno asocialno, če bi bili socialna država, potem bi bilo kaj takega nemohoče in tudi nezakonito.
  Pravne države ni več, fašisti to delajo, ne marsovci ali migranti. To so Pahorjevi brutalni ukrepi, njegov zahodni balkan postaja na las podoben Hitlerjevi viziji. Ta državljanka in njen otrok imata pravice, človekove in državljanske, očitno naše represivne organe to ne zanima. Vse za državo, nič proti državi, vse ostane v državi, razen če ji bo uspelo priti na Egvropska sodišča. Potem bo narod plačal, fašisti bodo ostali v svojih službah do penzije, nihče jih ne bo obsodil kot fašistični gnoj, jih deložiral in jim prizadejal kar trpi ta samohranilka. Tako noro je že to vse skupaj.
  Ta ženska ne bo šla več na volitve, nihče ji ne pomaga, opozicija vsaj piše o tem, ampak za svojo korist. Nikoli ne bo pozavila, vsake volitve se bo znova spomnila kakšen kup gnoja je Slovenija in kako so jo brez veze mučili državni teroristi , nikomur ne bo več zaupala, tudi njen otrok ne. Tudi marsikateri bližnji in bralci teh novic ne. Kdo jo je pa obsodil, kdo jo meče ven? Saj ni važno… to niso ljudje. Verjetno zgolj opravljajo svoje delo, isto so trdili nacistični sodniki in pazniki v koncentracijskih taboriščih smrti.

  Najbolj neumno pa se sliši, ko se jo skuša primerjati z migranti. Po kakšni logiki je naša državljanka primerljiva s tretjerazrednimi migranti, itak nihče od njih noče ostati pri nas, saj vedo kaj se dogaja tukaj. Ni brez veze revna in ogrožena, tudi migranti ne bežij od doma brez veze, taka je Junckerjeva Evropa. Lahko bi ji dali sposobno stanovanje, nepovratna sredstva in naročilnice za stanovanjsko opremo, pa deset LCD -jev povrhu, ki jih fašistične oligarhije mečejo stran takoj, ko je na trgu novejši model, ampak ne bodo, nihče ji ne bo pomagal, če se pa za razliko od migrantov, za njo trudijo edino, da čim bolj trpi. To je namen, da trpi ženska, da trpi njen otrok in vse okoli nje, samo zato to delajo. Migrantom nihče noče nič, saj smo jim pomagali znombardirati domovino, zdaj ko je tam vse uničeno, imajo možnost za nov začetek. Za nov začetek,… pred deložacijo bi bilo najbolje, če jo takoj ubijejo, z otrokom vred.

  • Jan Kovalski

   Toliko bedarij kolikor si jih pa ti sposoben napisati na enoto vrstice je pa redko kdo.
   Ilegalni migrant je naredil prekršek tako po slovenski kot po evropski zakonodaji (Šengen) in se ga lahko izžene in še prej tudi kaznuje, ne da bi se bilo Sloveniji pred komerkoli zagovarjati. Tudi ni Slovenija nikogar zbombardirala, ničesar jim nismo dolžni, tudi večnim Srbom ne.

  • janko

   Punca naj poprime za kako delo, samo trmoglavo kreganje ne bo rešitev…

   • אדוני

    Poznaš situacijo?

   • slonateg

    tvoji migranti naj poprimeja za delo pizda usrana…

  • Mojca pokraculja

   “Smo pomagali zbombardirat domovino”
   Prosim povej komu, kdaj, kje!

 • Jan Kovalski

  Ta trenutek je med Slovenci cca 76.000 beguncev. To so tisti, ki čakajo v čakalnih vrstah slovenskega t.i. javnega zdravstva na zdravstvene storitve. Ilegalni migrant pride takoj na vrsto.

  • Novakec1

   Bo Fako zrihtu krajše čakalne, samo sloovce ven iz vrst vržejo pa bodo prec krajše.

 • Rožle

  ♪ ♫ ♩♬ ♭ lepo je v naši domovini biti migrant ♪ ♫ ♩♬ ♭

 • Rožle

  Kje se da postavit v vrsto za begunca .. ?

  • AlojzZ

   Na meji. Zavpiješ: “Azil!” Samo umazan moraš biti.

   • Rožle

    .. in solari ni pocen ?
    .. moram Pahorja vprašat on bo že vedu kakšne so cene ..

    • karpelec

     Eh Rožle, solarij ni zdrav, se
     vidi na Boratu, ko se ja postaral, rajši samo šupasto na obraz za čas hoste.

   • karpelec

    …pa rojen in vzgojen kot migrant. Za njimi ostanejo samo smeti in bolezni.

 • Olga2345

  Vsi na volitve novembra! Naženimo levičarske župane!

 • totex39

  To ne zakonito migrantsko “ujčkanje” bo potrebno rešiti res na dugačen način, politiki in ostali Sorosovi plačanci se ne smejo na tak način izživljati nad nami.

 • Mihilus

  Kje je oče?

  • BlackOpsSystem

   hahahahaha kje je oče??? hahahaha v bufetu verjetno, šank inžinjer, jamra kako so mu vsi dolžni, kako so ga vsi nategnili…..ampak je pa dober oče ko vidi otroke!!! Pun kurac takih čelavih motoristov je v Sloveniji!!!!

   • janko

    Ja, vsi podjetniki jamrajo, da mladi niso vajeni delati. So pač SOCIAL PRODUKTI!

   • Mihilus

    Jaz nikakor ne krivim očeta v večini primerov je za razdor družine kriva mama.

    Vseeno je kdo je kriv. Jaz ko vidim tole apeliranje na humanitarni čut, “samohranilka” blablabla, se mi kar stemni pred očmi. Zakaj mora družba nosit posledice napačnih življenskih odločitev neke razpadle družine?!??

    • Tone

     Zato, da ne bi živeli kot v srednjem veku s trumami beračev.

     Krščansko idejo solidarnosti s trpečimi je realizirala šele laična socialna država. Ne moreš moralizirati in hkrati imeti socialni čut.

 • mona lisa

  STOP MIGRANTOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • učko

   STOP KOMUNISTIČNIM KRETENOM, ki nam že skoz delajo tole zločinsko govnarijo ! In kurc gleda tako nesposobno desnakarsko opozicijo !!!!!

   • אדוני

    In, kaj naj napravi. opozicija? Imaš rešitev.?

    • janko

     Nič ne more narediti, dokler ne bomo vsi slovenceljni dvignili v nedeljo popolldan svoje tazadnje iz fotelja ob TV ter odšli NA VOLIŠČE IN VOLILI NORMALNE LJUDI!!!!!

     • BlackOpsSystem

      same modrosti so te janko……volili normalne ljudi??????!!!!! Kakšne normalne?????!!!! A ne vidiš, da nam podtikajo mlajšo generacijo, ki je nagnjena h korupciji še bolj kot stari veljaki, ki so že 28let na pozicijah. Vsi, VSI, ki so v politiki ali pa bodo v politiki, so skorumpiranci!!!!!! V politiki ni normalnih ljudi, v politiki sploh ni ljudi!!!!!!!!

     • אדוני

      Dokler bomo imeli v politiki osebke, ki jim je prva služba poslanska in stare preverjene lopove, nam ni pomoči.

  • sodnikisozločinci

   Prva črka prve besede je prava, tudi število črk v prvi besedi je pravo…

 • Herby

  kakšen članek. na ravni zafrustriranega petošolca.

  • אדוני

   Tebi pa je res lepo v tej deželi. Nimaš nobenega problema.

 • אדוני

  Bo nova vlada prekinila s to prakso?

  • Novakec1

   Ne, še pospešila bo deložacije in izganjanje sloovc.

  • BlackOpsSystem

   Iz EU, bolj natančno pijanček Juncker podpisuje čeke za kvote migrantov, ki jih naši vabijo in nastanjujejo v Sloveniji!!!! Motivacija za skorumpirance, ki se potem koljejo za podkupnine, ki mislijo, da jim pripadajo!!!!!!

 • luckyss

  A v tem primeru pa ne boste objavili TR in pozvali k nabirki ?!

  • אדוני

   Lahko tudi ti to storiš, da boš imel občutek, da si napravil nekaj koristnega.

   • luckyss

    Sam bom z veseljem nekaj daroval, vendar bi bilo dobro odpreti TR, mar ne ?!
    Ko so v vodstvu SDS rabili denar, ste imeli takoj obsežno kampanjo, za navaden narod potreben pomoči pa se vam očitno jebe…

    • אדוני

     Ti očitno rad samo jebeš, darovali pa bodo tisti, ki to vedno darujejo. Samo jezik te je, kot mladega kosa rit.

     • luckyss

      Ti bluziš brezveze..
      Jaz samo pravim, da bi tu lahko odprli TR na katerega bi lahko prispevali za to mamo samohranilko…
      Po vzoru “pomoči za ubogo stranko SDS”…
      Vendar vam takšne osebne tragedije očitno služijo le za lajanje po političnem diktatu..

     • alojz

      Jaz bo raje dal za SDS. Če bi ta sestavljala vlado bi ta mama dobila tisto kar je rezervirano za migrante in zanjo nebi zamaškov zbirali.

     • Maščnek

      TO! Končno nekdo z preprosto in delujočo formulo.

     • KAPIBARA

      Nebluzi !
      odpri- položi. podari

    • alojz

     Darujemo že za medicinske aparate. Da Zemljarič dobro prodaja in pobere smetano. Darujemo za operacije v tujini. Prvorazredni pa jih imajo zastonj. Koliko časa bomo še darovali? In to največkrat taki, ki sami nimajo dovolj. Maaarš taka država, ki ne poskrbi za svoje ampak le za tujce.

   • karpelec

    …in ne boš samo lajal ke gor v luno.

 • Jan Oz

  Sds in vsi! njeni poslanci, to pomeni jj, so žal! (dodajam žal s klicajem, da me kakšna ignorantska ovca prične težje zmerjat z levim fašistom pobratenim z muslimani. Sem strogo proti sedanji migrantski politiki) glasovali ZA migrantske kvote v evropskem parlamentu. Zelo jasno, zato stop s populizmom in zavajanjem.
  ….še vedno čakamo na kak kritičen članek o Janezeku..saj pravite, da niste ne levi in ne desni. Ker celo v službi resnice, ne bo težko!

 • Lisjak

  Za šolsko prehrano enega našega učenca,da država 0,80 centov subvencije.Vsota,ki je namenjena za samo 740 negroidov pa je 7 milijonv evrov.Zdaj se pa vsi tisti,ki ste volili levake vsaj malo zamislite,če je z vami vse v redu.

  • šmentanamuha

   Če bi levičarji mislili, ne bi volili to, kar so izvolili.

 • Warrior princess

  Slovenija je za svoje ljudi zelo slaba, od nove vlade bomo kvečjemu obremenjeni z novimi davki, dobrega ni za pričakovati.

  • KAPIBARA

   sLOVEBIJA NIMA sLOVENSKE VLADE..

   • Warrior princess

    Res je tako. Ima pa kolaborantsko zalego.

 • karpelec

  Nekaj z nami Slovenci ni v redu. Bolj nas tepejo in kaznujejo in izkoriščaj bolj smo ponižni in upogljivi. Kako dolgo si bomo še pustili sekat drva na plečih ali se vse bliža vrelišču ali pa manjka samo iskrica?

  • plavi-mil

   Ja nekaj ni v redu z nami, 110% imate prav.

   • luckyss

    Vam jaz povem kaj ni v redu ovce zabite..
    Ni v redu, da se delimo na “kavbojce in indijance” in nas par idiotskih politikov vedno znova in po direktivi EU vodi žejne preko vode…
    Na minimalcu so tako podporniki levice kot desnice, medtem ko “vaši in naši” kradejo milijarde…

    • Common Sense

     @srecsrecc:disqus Ti dam prav. V zadnjem času nas prav hecno učinkovito “scat peljejo” modeli kot so Korl – “Boli me đoko”, Židan, Cmerar. Vsem so dali volilci dvojko, pa eto jih – reinkarnirane spet na oblasti. Genialci:) Je pa v mojih očeh ena pomembna razlika. Ta-levi so bili po osamosvojitvi večino časa na oblasti. Tako, da vse dobro in slabo večinoma pade na njihova ramena. Poleg tega eni nimajo problema povedati, da je seveda treba deliti, ampak še prej kaj ustvariti. Drugim je pa malček nerodno o tem govoriti, kaj šele, da bi dejansko pomagali delu državljank in državljanov, ki ustvarjajo novo vrednost. Sicer pa ti dam prav. Ker smo ovce. Točno zato.

    • Steiermark

     Do sedaj, samo vaši – levaki! Ko se bo pa razmerje spremenilo, pa me obvesti!

  • Prle

   Karpelka, vile pa kuhinjske nože imate vsi doma,zato na juriš.

   • karpelec

    Kakšen dec pa si, da tiščiš ženske v napad.

    • Steiermark

     Verjetno se je priključil šiškotovim bojevnikom, s sekiro, ki je simbol fašistov, sedaj pa ima na možnost, da se priključi čisto svojim – podmladku jugo nob klavcev!

     • karpelec

      Ha, ha, ne eno in drugo.Ima svojo glavo na pravem mestu in se z njo odloča po svoji vesti in ne rabi mojih nasvetov.

    • Prle

     Kakšna mati pa si, da pošiljaš sina v boj?

 • Artur

  Lahko vi opozarjate na te tragične zgodbe tretjerazrednih do onemoglosti,(in prav je tako kljub temu) podla narodno izdajalska promigrantska komunajzlska karavana gre dalje od strahu zasrani Slovenclji(75 %) se niti lajat ne upajo.

 • centurion

  KDO TO LAJA O socialni DRŽAVI že???
  Prekleta Levica, levica, zveza crkavnikov in vsakokratni
  novoobrazniki že 25 let na 50 podlage.
  Prepečenim smrduhom 1963€, delavcem minimalca,
  penzionistom crkovni dodatek, mladim karta za izelitev v tujino!
  Kurbe levakarske.
  Bomo kmalu imeli milijon šiškotov, ki se bodo lotili
  stvari malo bolj inteligentno in temeljito.

  • Gavtroža

   Prvi nasvet tej gospe -upiše naj se v komunistično stranko , pa bo imela mir.
   Kar se pa tiče Šiška, bi rekel da imate prav . Tu nekaj zelo grdo smrdi, pa zakaj , če so ga najeli komunisti , le zakaj ga sedaj zapirajo.
   Kaj če je hotel ustanoviti , organizirati Slovence , da bodo branili domove,zemljo in ljudi pred rdečimi. mu je za čestitat in se mu pridružiti.
   Tu je nekaj zelo -zelo narobe . praktično ne moreš verjet.

   • Mojca pokraculja

    Kaj je narobe ? Nič ni narobe – priprave za požig Reichtaga !

 • Lisjak

  Urad za oskrbi in integracijo migrantov je na portalu e-naročanje objavil tudi obvestilo,da je že oddal naročilo za izvajanje oskrbe s prehrano migrantov,ki so predelana na ekološki način(eko hrana).Naročilo je v vrednosti 2,2 milijona evrov,za izpostavo azilnega doma v Logatcu,kjer so nastanjeni migranti.Urad je naročilo oddal Gostilni in pizzeriji NIBI,Sebina Bašić,s.p.,Sinj Gorica pri Vrhniki.Naši učenci o kaj takem ne smejo niti sanjati!!!

  • Soave

   Ho. . . .ho. . . . . pa bodo zopet ići služili !!

 • Zakaj nobeden , ne tozi drzave zaradi tega???

  Niti levi niti desni ;(

 • Ales

  Kje je kakšen vir, kdo so te osebe? In zakaj pri pizdi namesto da bi se pomagalo tem ljudem raje pišete 75% v članku spet o prokletih migrantih???
  Hujši ste kot pa tisti kateri jih postavljajo na cesto. Namesto da bi pomagali ko imate dostop do svojih bralcev ki bi nudli pomoč pišete totalne bedarije!

  • Ce beres malo nizje , bos vidil , da niso pripravljeni zbirat kes za samohranilko ;) Samo za SDS dajo kes ;p

  • sodnikisozločinci

   Zato, ker bi bilo kakršnokoli navajanje imen kršenje zakona o osebnih podatkih in bi se nad Novo spravila kompletna pravosodna drhal.

 • Prle

  He,he,he,kako vas mediji vlečejo za nos, naj Nova, če ima jajca izpelje zbiralno akcijo, ne pa da neki pisec članka jamra, kako se imajo migranti lepo pri nas, če bi bilo res tako, jih ogromna količina njih nebi odšla naprej.

  • montyamp

   Le kdo ti plačuje za tvoje globoko plitve umotvore .
   Saj človek ne more brez pritiskov biti tako ftrgan .

   • Prle

    Ivan Janez Janša je najboljši plačnik takšnih umotvorov, neuradno se je izvedelo, da je Šiško na plačilni listi SDS.

    • montyamp

     Radi bi partijski ostanki podtaknili Šiškota Janši .
     Strah je lepa reč , narod vas ima banditov vrh glave , ko bo šlo zares se bodo kandelabri lomili nad izdajalci .

     • Prle

      Smrkavec iz podmladka sds je njegova povezava. Kaj bi še rad,podatek,koliko mu mesečno stranka nakazuje?

     • montyamp

      Budalo , nekaj sto pripadnikov in samo eden je iz SDS , hahahahahaha………
      Sem slišal , neuradno , da je notri več komunistične omladine kot iz kmečke zveze .
      Dobili boste banditi po 413… in to v kratkem .

     • Prle

      Ideja o paravojaški vojski je zrasla na Ivanovi plešasti glavi, če si slučajno pozabil.

     • montyamp

      Šiško je idejo dal Janši pred 25 leti .
      Janša seje takrat usral ,rajši se je šel vojno s Kučanom .
      Danes bi bilo najbolje da ta dva petelina damo v ograjo , majmune tvoje sorte pa nekam na mentalno dokapitalizacijo .

     • Jovo Jamnica

      Ne piši neumnosti. Šiško je organiziro FSS (Fronta za samostojno Slovenijo) že leta 1988…

      FSS je bila hkrati tudi prva izmed vseh legalnih ali ilegalnih organizacij, ki je v Sloveniji zahtevala in pozivala k referendumu (plebiscitu) za samostojno in neodvisno Slovenijo, ki se je končno uresničil 23.decembra 1990

    • DMB

     Ti je zmanjkalo tablet da kvasiš take debilne

     • Prle

      Resnica boli, ane.

  • DMB

   Pelji si jih domov….. poglej malo širše kaj se dogaja. Eno je begunec ki beži v strahu za svoje življenje Ti ki prihajajo sedaj niso niti B od begunca.

 • montyamp

  Dokler bodo na oblasti stari fosili ki so oropali Yugoslavijo , da je iz bankrota zdrvela v vojno , ne pričakujte od njihovih zavoženih mladičev nekih presežkov okrog pameti in poštenja .
  UDBOVSKA DECA imajo velike težave z gorami denarja po davčnih oazah , denar bo namreč treba oprati .
  Motečo opozicijo bi najraje utopili v žlici vode , zato jim drugega ne ostane kot uvažanje potencialnih volivcev , seveda na stroške vseh davkoplačevalcev .
  Dokler bodo blesavi slovenceljni bojkotirali volitve , bomo j=bali ježa vsi po vrsti , tudi tisti katerim so murglosrbi oprali prazne glave .

 • Slovenc

  Naj ji revez milijonar poravna dolgove in placuje poloznice pa nebo krokodiljih solz…

 • montyamp

  Odpiram firmo za poceni pranje denarja .
  Novi trendi v vzporedni ekonomiji se vedno bolj nagibajo tendencam po transformiranju pokradenega denarja v legalne finančme tokove .
  Zaj pa ne vem kaj za eno korist predstavljajo migranti rdeči falangi , kaj imajo afriški ilegalni kriminalci s pranjem UDBOVSKEGA DENARJA .
  Zapomnite si eno :
  MURGLOSRBIJA Z ŽVEPLENIM , LAHKO IZ OZADIJ UNIČUJE SLOVENIJO ŠE SAMO V PRIMERU DA JIM USPE SPRAVITI DRŽAVO V IZREDNO STANJE .

 • dob

  Anerej Šiško je del imunskega sistema Slovenije, ki se zbuja, in ne nekdo, ki bi Slovenijo ogrožal!

  Imunski sistem je uničil kučan. Zjebal je slovensko vojsko, zjebal je zdravstveni sistem, zjebal je opozicijo in nam ponudil Levico kot opozicijo, d azdaj zato nimamo opozicije, ki lahko deluje, temveč invalidno pravo opozicijo in podtaknjeno Levico, ki igra opozicijo.
  kučanov sistem predstavlja Bolezen sistema (z veliko začletnico!). Bolezen seveda zahteva od organizma, da se ne brani in zato vsak odpor sistemu razume za državni udar. To pa zato, ker ima komunistična Partija sebe za državo in državni udar lahko izpelje le sama. Le da takrat tega ne imenuje državni udar.

  Postaviti enačaj med državo in diktaturo je popolnoma nesmiselno. Diktatura negiora lnarod (zato kučlan raznaroduje Slovenijo in zagovarja internacionalizacijo socializma, kar je razvidno iz izbora kitice za našo himno). Braniti ta enačaj med Partijo in državo ter ustanavljanje še novih borčevskih društev pomenita popolno vdajo, brez odpora, in s tem samomor narodovega organizma, za katerega mislimo, da je naš oz. bi vsaj kot država moral biti naš. To smo pričlakovali od osamosvajanja leta 1991!

  Skratka – ne smemo se braniti na NOBEN NAČIN, ker naš odpor nesmislom ogroža Bolezen, ki si je izdelala lasten imunski sistem proti Zdravju.

  Zemljaričeva korupcija v zdravstvu je konstanta in konstanta se ne spreminja.

  Bolezen sicer ves čas govori o “spremembah”, a te spremembe, ki bi lahko kaj spremenila, noče biti in je s temi katerji ne bo!
  Sistem, ki ga obvladuje Bolezen, razume kot spremembo le to, da ko bo nova vlada pričela z delom, nam bo Zemljarič skozi usta nove vlade sporočil, da zdravstvo (torej on, kot njen bistveni koruptivni element!) potrebuje več denarja.
  In mi mu ga bomo dali.

  Potem bo sistem to imenoval “sprememba1”, kajti sledile bodo “sprememba2”, “sprememba3″… tao kot bodo sledile dokapitalizacije NLB, če je ne prodamo.
  Te spremembe nas čakajo.

  Kadarkoli bomo hoteli skrajšati čakalne vrste v zdravstvu, bodo samo ponovili igro, ki so jo že sedaj igrali: za skrajšanje čakalnih vrst bi potrebovali več denarja… dajte nam več denarja!!!

  Njim ni do našega zdravja, kot jim ni do zdravja sistema! Njim je do progresije Bolezni, ker je Bolezen sistem in ideologija in njej služimo. Mi smo samo “stranske žrtve”. Izgovor!
  “I život svoj čemo položiti…” se še spomnite? No, to smo mi.

  Šiško da je nevaren????
  Šiško ni v parlamentu! V parlamentu so Kordež, Terčlek, Sukičeva, Mesec!
  Tam so vsi ti modeli z ramo ob rami poleg drugih bolnih miselnih pokvek, psihopatov, narcisoidov, pokvarjencev, kakršni so poslanci sedanje koalicije.

  Lažnive kreature kot je Cerar, ki so prejšnjo vlado vodile katastrofalno, zdaj pa manjka le še malo… in se bo idiot povzpel nazaj na položaj, milimeter po milimeter se k njemu pomika, da bomo vsi mislili kako samo nadaljuje začeto dobro, ma kaj dobro- genijalno! – delo. Da je genijalno, nam bo itak sam povedal, ker sicer tega mi sami od sebe ne bi opazili!
  A je to tudi samo ena interpretacija Bolezni, ki svoje zdravstveno stanje sama opisuje po svoje, ga interpretira kakor sama hoče.

  Saj nikamor niso šli. Tu so ostali.
  Volitve so obšli, kot jih vsakokrat, in tudi vsakokrat ko izpeljejo državni udar, zadevo razložijo tako, da so samo rešili državo pred najhujšim (vse – samo z Janšo ne!).
  Zapiranje Janše pred volitvami pod lažnimi obtožbami je državni udar, metanje legalne vlade z oblasti z demonstracijami na cesti je državni udar, kdove koliko zlaganih, kupljenih volitev z opranim denarjem iz igralnice v Novi Gorici in pranja denarja skozi NLB – vse to je državni udar! Potvorjeni rezultati volitev za katere še ne vemo, pa bomo izvedeli, je za nami in mim smo zdaj v stanju, ki je rezultat delovanja Bolezni, ne pa Zdravja, ki je v defenzivi, saj se samo in brez pomoči, ne more boriti zase.
  Sporočilo sistema je: Šiška v zapor (zaproite raje Žižka, majku vam jebem!), pod izmišljenimi obtožbami, če je treba, tam ga bomo mrcvarili do konca, pa naj se pritožuje, čemur bodo sledila leta in leta postopkov, ki jih mi nadzorujemo…. v vsakem primeru (tudi če izgubimo) se nam je splačalo.

  Tako so delali z Janšo, tako delajo z vsakim znakom nastajajočega prebujanja imunosti Organizma (prirojena samoobramba vsakega živega organizma!), ki kaže znake Življenja.
  Dokler jih ne kaže več.

  Potem pa Šiška obtožijo, da je hotel narediti državni udar.
  To je vendar izključna pravica kučanove Partije! Kaj Šiško tega ne ve?! Da sme državni udar izpeljhati le kučan in nihče drug. Delanje državnih udarov je njegova specialiteta!

  In Šiško da je nevaren???

  Šiško je del imunskega sistema, ki se zbuja, ne pa grožnja Slovencem, Sloveniji, državi, Normalnosti in spodobnosti. In enako tudi ni grožnja normalnemu in spodobnemu življenju, o katerem lahko odločajo samo tisti, ki imajo Slovenijo radi.

  Ne pa nekdo, ki jo je podlo zasedel, vodi izdajalsko politiko prodajanja in izdajanja ozemlja in lastnega naroda. In si zdaj tu ustanavlja nam povsem tujo državo, ki z nami in našimi željami po svoji državi nima nič skupnega. Poleg tega, da civilizacijsko zaostajamo in sami uničujemo svoje sposobnosti.

  Pa s tem ne mislim (samo) migrante in islamiste! Niso oni krivi, da nam vlada sistem Bolezni, ki kar sama sebi postavlja diagnozo ter interpretira svoje stanje na način, da utiša in zaduši VSE simptome, ter nas stem, ko njihove izraze prepove, prepričuje, da je sistem zdrav, le naše nezadovoljstvo da je “bolezen”, ki jo je treba zdraviti. Kar počno z ideologijo!
  Kar bodo oni nedvomno storili, saj nas z ideologijo “zdravijo” že 75 let!

  • Warrior princess

   Točno tako!

  • Mojca pokraculja

   Zapisanemu ni kaj dodati. Se priklonim, odlično analizirana bolezen in odslikano dejansko stanje v katerem smo. Perfektna “kolumna” brez dvoma. Kolumnisti Nove 24 učite se !

  • Mimoidoči

   Čas je da ljudje spregledajo njihovo hinavsko taktiko, ki jo socialisti/komunisti uporabljajo povsod po svetu pod krinko dobrih namenov (odprava revščine, itd.), ki so v resnici vse kaj drugega kot to:

   How to create a socialist state by Saul Alinsky:

   There are 8 levels of control that must be obtained before you are able to create a socialist state.

   1) Healthcare — Control healthcare and you control the people

   2) Poverty — Increase the Poverty level as high as possible, poor
   people are easier to control and will not fight back if you are
   providing everything for them to live.

   3) Debt — Increase the debt to an unsustainable level. That way you
   are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

   4) Gun Control — Remove the ability to defend themselves from the Government. That way you are able to create a police state.

   5) Welfare — Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income).

   6) Education — Take control of what people read and listen to — take control of what children learn in school.

   7) Religion — Remove the belief in the God from the Government and schools.

   8) Class Warfare — Divide the people into the wealthy and the poor.
   This will cause more discontent and it will be easier to take (Tax) the
   wealthy with the support of the poor.

   • Jan Kovalski

    9) Narediti, ljudem vcepiti vsakovrstno samostojnost: Od družine, od kakršnekoli skupnosti, od kakršnekoli pripadnosti. Tako dobimo družbo t.i. svobodnih ljudi, posameznikov, ki živijo eden mimo drugega, družbo ki jo je lažje kontrolirati in usmerjati. Pri tem pomaga ustvarjanje talilnega lonca raznih nacionalnosti, multikulti družbe.

    Švedska teorija ljubezni, norveško-švedska dokumentarna oddaja:
    https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174561120

  • šmentanamuha

   Odlično napisano, hvala za trud, dob. Jaz bi k tvoji kolumni dodala še to: kdor hoče iz svojega življenja kaj narediti, mora postati bolj odgovoren zase, za svoje zdravje, za svoje odnose,kar posledično vodi tudi v večjo osebno blaginjo, ki pa je subjektivna ocena. Kdor pričakuje, da bo njegove težave reševal nekdo drug, kaj šele država, se sam obsodi na vegetiranje in nemoč. Res pa je, da ta vzorec razmišljanja prihaja iz družine. Torej mora nujno vsak sam najprej prevetriti svojo miselno matriko, jo ozavestiti in nato začeti spreminjati. To je pot iz labirinta. Mislim, da je ta mati samohranilka žrtev prav slednjega, kar pa ne pomeni, da ji država v stiski, v kateri se je znašla, ni dolžna pomagati. Če lahko pomaga vsem zamorcem in arabcem, ki se znajdejo tukaj, naj pomaga še svojim ljudem. Fištra pa je ena gnojna levičarska bula.

   • dob

    Komunisti s kučanom na čelu so nam ubili zavest, da moramo skbeti eden za drugega. In prav ta zavest je ohranila narod, pa prav nobena druga!

    • večni srb

     Za madžare in hrvaške bosance Slovenija nikoli ni bila in ne bo intimna opcija.

  • MižekFiga

   Kaj storiti, saj samo poziv na Volitve ne pomaga!

  • RATATA

   Kdo sa boji Andreja Šiška?
   Jaz se ga nikakor ne.
   Naj mi sodi, saj pravi, da bi sodil vsem, tako levim kot desnim.
   ….
   “”
   Absolutno jasna mi je škodljivost bebavega postroja.
   Tudi obljubljati navzkrižno in ihtavo, da je vsem treba sodit je škodljiv nesmisel, saj je nekatere stvari potrebno nujno in brez kakršnegakoli spremnega besedila le storiti (**).

   Vsiljevanju načina razmišljanja se je zelo težko zoperstaviti, še sploh ob iskanju zafurane identitete!

   Tudi tako lepo predstavljene ideje in krasno izoblikovani, vsakemu všečni cilji, ki enostavno aktivirajo množice so se mnogokrat izkazale za vsiljen nateg, saj množici namenoma ni dano vedeti vsega, sama je pa lena, da bi pot in “kolateralno škodo” premislila.

   Jaz hočem vedeti vse,
   želim si tudi, da bi NAŠ folk ne bil tako len in bi začel razmišljati,
   nikakor si pa ne želim, da bi si takrat, ko bom vedel vse, prav zaradi tega moral iztakniti oči.

   (**). Sodit mislim (kot v tretjem spomeniku … :
   “da bi brez sramote in brez sramu na sodni dan pred tvojimi očmi stal, ko prideš sodit živim in mrtvim, vsakomur po svojem delu.”
   …..
   “”

 • xct

  Upam, da bo avtor članka prejeti honorar nakazal materi ! Služiti na račun tuje revščine je grdo in nemoralno! Predvsem pa nekrščansko.

  • šmentanamuha

   Jaz pa sem mislila, da si se pravkar javil za donatorja. Torej članek ti ni všeč, ker je pokazal na levičarsko hipokrizijo ali te samo skrbi honorar, ki ga bo prejel novinar, ki je opozoril na to nezaslišano situacijo? Levičarji ste prava beda od ljudi.

   • xct

    Beri počasi bedna desnuharca! Ni vsak, ki se ne strinja z vami levičar. Katera vlada je bila levičarska v samostojni Sliveniji? Ni vsak človek desnuh ali levičar in vsak desnuh ni človek. Članek NI namenjen pomoči ubogi ženski, namenjen je širjenju laži o finančni pomoči beguncem. Če ne razumeš, prosi nekoga, da ti nariše! Lepo, spravljivo nedeljo ti želim!

   • jovan jovan

    Muhe so ponavadi posrane!

  • Mojca pokraculja

   Kdo pa služi na račun revščine bolj kot oblast sama ! In ti, podpornik tega režima, se upaš še sprenevedati ? WTF !

   • Mimoidoči

    Točno tako. Oblast služi na račun revščine. Komunizem je namreč samo sodobni oz. preoblečeni fevdalizem. Samo ateistična verzija fevdalizma temnega veka pod RKC. Druga plat istega kovanca. Vse se je spremenilo, pa vendar se ni nič spremenilo. Bodi pozorna na drugo točko spodaj:

    How to create a socialist state by Saul Alinsky:

    There are 8 levels of control that must be obtained before you are able to create a socialist state.

    1) Healthcare — Control healthcare and you control the people

    2) Poverty — Increase the Poverty level as high as possible, poor
    people are easier to control and will not fight back if you are
    providing everything for them to live.

    3) Debt — Increase the debt to an unsustainable level. That way you
    are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

    4) Gun Control — Remove the ability to defend themselves from the Government. That way you are able to create a police state.

    5) Welfare — Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income).

    6) Education — Take control of what people read and listen to — take control of what children learn in school.

    7) Religion — Remove the belief in the God from the Government and schools.

    8) Class Warfare — Divide the people into the wealthy and the poor. This will cause more discontent and it will be easier to take (Tax) the wealthy with the support of the poor.

  • Mimoidoči

   Na račun revščine služijo predvsem tisti, ki te strižejo, leva ovca:

   How to create a socialist state by Saul Alinsky:

   There are 8 levels of control that must be obtained before you are able to create a socialist state.

   1) Healthcare — Control healthcare and you control the people

   2) Poverty — Increase the Poverty level as high as possible, poor
   people are easier to control and will not fight back if you are
   providing everything for them to live.

   3) Debt — Increase the debt to an unsustainable level. That way you
   are able to increase taxes, and this will produce more poverty.

   4) Gun Control — Remove the ability to defend themselves from the Government. That way you are able to create a police state.

   5) Welfare — Take control of every aspect of their lives (Food, Housing, and Income).

   6) Education — Take control of what people read and listen to — take control of what children learn in school.

   7) Religion — Remove the belief in the God from the Government and schools.

   8) Class Warfare — Divide the people into the wealthy and the poor.
   This will cause more discontent and it will be easier to take (Tax) the
   wealthy with the support of the poor.

 • Artur

  Kdaj bodo Antifafavci delili hrano brezdomcem in pomagali deložiranim samohranilkam ?
  http://www.demokracija.si/tujina/generacija-identitete-deli-hrano-brezdomcem.html

 • šmentanamuha

  In ta svinja od Fištravca si upa še enkrat kandidirat za župana?

 • Antonius

  Ne razumem v čem je sedaj problem. Podprli ste 6 Kučanovih strank, da vas stiskajo z davki, zadolžujejo in na vse mogoče načine upravno in pravno =bejo, sedaj se pa zmrdujete, ker imajo nepovabljeni šerijatarji boljši standard kot ogromna večina Slovencev. Po najcenejši hrani v nakupovalnih vozičkih se vidi, koliko smo potrpežljivi Slovenci premožni in bogati.
  Ah, nesrečna mati, kdo jo opazi med tolikimi *ogroženimi* šerijatarji?!

  • Mimoidoči

   Ja, ljudje bi volili Šiška pa ne bi bilo nobenih Štajerskih vard. Slovenska vojska bi se postavila nazaj na noge, šeriatarje pa bi se nagnalo iz države. Sicer pa ne zaupam nobenemu več. Sprašujem se namreč ali je Šiško res pristen. Tisti obesek, ki ga Šiško nosi okoli vratu je namreč poganski in v sodobnem času prostozidarski/masonski. Kaj nam Šiško sporoča s tistim obeskom okoli vratu? Da ga nosi samo iz razloga staroslovanstva, ker je proti klerikalizmu (RKC), ali da je proti vsemu Krščanstvu nasplošno (tudi proti protestantizmu), ali da je prostozidar, torej kontrolirana opozicija?

  • xct

   Zanimivo, da OECD podpira Levico pri prizadevanjih za dvig davka na kapitalske dobičke. Dvig tistega davka, ki ga je ivan zmanjšal in tako finančno razbremenil najbogatejše, revežem pa zmsnjšal socialne prispevke. O tem nič ne pišete?!!

   • Jan Kovalski

    ZUJF je rešil, vsaj začasno, državo pred bankrotom.

    • jovan jovan

     Ha ha ha ha….

 • Mimoidoči

  Nov24TV mi je cenzurirala komentar. Prvi v službi resnice. Ne levo ne desno, samo po resnici. Ko pa se pojavi prodoren komentar pa prvi v službi cenzure.

  Naj mi nekdo pove, a potem ko se izpiše Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV, se komentar še lahko prebere ali je čisto izbrisan?

  • Ana Job

   Kratice in imena malo drugače napiši,pa bo šlo čez.

   • Mimoidoči

    Ne, mislim, da je kar namerna cenzura. Ker se mi je že nekajkrat zgodilo, da se je izpisalo…

    Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

    …pa sem potem samo še enkrat kopiral komentar brez kakršnihkoli sprememb in je šel skozi in se ni še enkrat pojavil ta napis.

    • Ana Job

     Jaz dam v kratice zvezdico, to mi je pa povedal en novinar, ker so določene besede zaščitene ali pa recimo esds, N*OB, KÜĆan…

    • Felikss_AH

     To je pa zanimivo, ker enkrat zavrženi komentar DISQUS ne dovoli še enkrat objaviti… moraš spremeniti kakšen stavek… samo če je v postu še vedno beseda ki jo Nova ne dovoli, potem imaš isto ali pa naslednjič je avtomatično kot SPAM

     • tohuvabohu

      No, jaz sem več odstranjenih komentarjev uspešno ponovno objavil, ne da bi kaj bistvenega spremenil.

     • Felikss_AH

      Meni enkrat zavrženi komentar ne dovoli ponoviti z identično vsebino. Če spremenim malce kakšno besedo ali zaporedje, in če BESEDE niso blokirane potem gre… z istimi besedami pa niti slučajno

      Evo prav to kar sem prilepil Mimoidočemu za vzorec bo zagotovo izginilo, tako da lahko sam preveriš

    • Felikss_AH

     Dal ti bom moj primer ki je odletel po nekih dvajsetih minutah, takoj ko ga je opazil moderator pod člankom – “Uspešnost Višegrajske skupine: Rekordno nizka brezposelnost, vedno višje plače, države pa zanimive za tuje investitorje”

     Meni se je prikazalo DETECTED AS SPAM. Thanks, we’ll work on getting this corrected.

     Komentar ti bom kot vzorec za prepovedano prilepil takoj za tem ker bo izginil v kratkem, ti ga boš pa dobil po pošti… če imaš to opcijo odkljukano v svojih Disqus nastavitvah

     • Felikss_AH

      INKRIMINIRANI KOMENTAR

      Jaz nebi temu rekel post-kolonialna žetev… namreč v tem pregovoru
      je mišljeno da se ti kot po neki višji sili vrne kar si počel slabega
      ali neumnega. Tale Multikulturalizem pa VOLJNO izvajajo sami na sebi
      prav isti nekdanji kolonizatorji. Kolonializem je bodimo realni, odprl
      Afričanom na primer pot iz Kamene Dobe v sodobnejšo družbo. Dokaz da so
      šli na boljše je nesporen… po dekolonizaciji je avtohtono prebivalstvo
      prevzelo urejene sisteme z vsemi dobrinami ki so jih kolonizatorji
      prinesli in NITI ENEMU ni padlo na pamet da bi se vrnil v prejšnje
      stanje.

      Kolonizatorji tudi v NIČEMER NISO oropali Afriška
      ljudstva… kaj bi jim pa naj pobrali… kopja, blatne kolibe, nakit iz
      kosti, “tehnologije” in “neprecenljiva znanja”. Tam so odprli rudnike na
      primer za rude o katerih Afričani niso imeli blage veze da sploh
      obstajajo, niso vedeli za nafto, z površinskimi naključno najdenimi
      diamanti pa so se otroci igrali kot naši z frnikolami.
      Južna
      Afrika na primer… Ko so prišli kolonizatorji tam doli je bilo izjemno
      malo Afričanov, ni obstajala niti ena država z mejami… skratka gola
      divjina dostopna vsakomur ki se znajde tam. Za razliko od Afričanov so
      Belci iz divjega okolja ustvarili urbano civilizacijo kot je obstajala v
      Evropi in Črni “begunci” so se začeli premikati v smeri kjer so Belci
      nekaj zgradili, nihče ih ni na silo gnal tja. In glej vraga začeli so se
      množiti kot kobilice, verjetno ne zaradi tega ker bi jim bilo slabše.

      Južna
      Afrika je za časa Apartheida zgradila največji bolnišnični center v
      celi Afriki namenjen samo Črnim. Apartheid ni pomenil terorja nad
      Črnimi, pomenil je LOČENO BIVANJE Belcev od Črnih in to je seveda šlo v
      nos Marxistični Internacionali vseh provenienc, Kvekerskim Angležem in
      SSSR je videl v temu priliko za širjenje svojega vpliva v Afriko. Prav
      Sovjetska Zveza je podpihovala uporna gibanja in ih okužila s
      Komunistično ideologijo. Kaj so Kubanski vojaki imeli za početi v Angoli
      na primer.

      Afrikanerji so naredili katastrofalno napako ker niso
      zaustavili divje imigracije Črnih kot ih EU ne zaustavlja danes, in
      druga KOLOSALNA napaka je bila opustitev Apartheida… in zdaj imajo to
      kar imajo… in isto se bo zgodilo v EU če se ta norost
      Multikulturalizma ne zaustavi. Torej še enkrat… ne gre za pravilo
      seješ-žanješ. MultiRasno uničenje ali Politično Korektno MultiRasna
      “izboljšava” Evrope nima nobene zveze z kolonializmom.

      Evo dal si
      mi priliko da malce kolateralno obdelam to tematiko ker SJW Loji
      kolonializem barvajo po Komunistično napačno, in pri tem pozabljajo da
      so prav Sovjeti z svojim vpletanjem sprožili največ post-kolonialnih
      vojn, nemirov, razsula in kaosa ki se tam vleče še danes.

   • Mimoidoči

    Pisal sem o moralnih vrednotah (Krščanstvu) in pisal sem o 75 milijardah v davčnih oazah. Verjetno pa jih je najbolj zmotilo to, ko sem zapisal, da nobena od mainstream strank nima namena oz. v programu, vrnitve teh 75 milijard eur nazaj v Slovenijo in porazdelitve tega denarja ljudem v stiski. Predvidevam, da je zaradi tega bil moj komentar cenzuriran. Ali pa zaradi tega, ko sem rekel, da nobene volitve, referendumi in peticije tega ne bodo spremenile, da nas zgodovina uči, da se boj za neodvisnost in svobodo v zgodovini bilo kje po svetu, še nikoli ni zgodil na miroljuben način.

    • Ana Job

     Lahko ti poskusim jaz objaviti na tvoje ime. Pošlji mi.

     • Mimoidoči

      A komentar sploh ni več viden? A ne ostane nek link, ko piše nekaj in potem klikneš gor in potem lahko prebereš cenzuriran komentar?

     • Ana Job

      Vidiš ga le pri sebi v notification, mi cenzuriranega komentarja ne vidimo.

     • Mimoidoči

      Ok. Samo da vem. Saj ga lahko še enkrat objavim, samo ne vidim več smisla. Večina ljudi tako ne mara kar povem, zato tudi cenzura. Samo še spremljamo neizogiben konec naše države in vse zahodne civilizacije, to je to.

     • Ana Job

      Objavi in daj v vsa imena in priimke ter kartice pike, vejice ali zvezdice. Pa bo šlo.

     • Ana Job

      Če pa komu pripneš cenzuriran komentar se včasih naredi, da ga ima ta še v zabeleženega v notification.

    • Jovo Jamnica

     Naloži si Tor browser. Povsem enostavno. Ko te gnjavijo, samo klikni z levo miškino tipko na skrajno desni gumbek zgoraj (tri vodoravne črtice) in z levo tipko izberi –New Tor Circuit for this Site. Stran se ti osveži. Tudi tvoj zapis se ohrani tam, kjer si ga želel objavit. Ni sicer viden, če pa klikneš na isti -odgovori ali samostojni post, se ti prikaže. Ponovno klikneš na Objavi kot… in zadeva je spet objavlena.

     https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

     • Mimoidoči

      Hvala.

    • sodnikisozločinci

     Se povsem strinjam s tabo.

  • šmentanamuha

   Saj je viden tvoj komentar malo niže. Morda je bil malo predolg, pa se je zataknilo. Nova24 ti zaradi takih stvari, ki si jih zapisal, ne bi cenzurirala komentarja.

   • Mimoidoči

    A da je? Če se je pa izpisalo nad njim Hold on, this is waiting to be approved by Nova24TV.

   • Mimoidoči

    Se pravi je potem to fora Disqusa in ne Nove24TV? Ne verjamem. Sem ene parkrat napisal dosti krajši komentar v prejšnjih dneh pa so bili tudi cenzurirani oz se je izpisalo to v angleščini.

    • šmentanamuha

     Ja, vse je v redu. Nova je zaenkrat res najbolj demokratičen medij, ki dopušča tudi vso levičarsko svinjarijo in oni se kljub temu pritožujejo.

     • Felikss_AH

      Ne… malo bolj delikatne zadeve takoj odstranijo…na primer tolmačenje Rasizma, o Židih… to so teme ki se jih takoj umakne… kar delno razumem… dežurne “institucije” ki spremljajo vse kar se dogaja na Novi im zagotovo zatežijo

    • Felikss_AH

     Disqus se bolj malo vpleta v politiko portala, razen pri Anglofonskih velikih portalih ki so bolj odmevni… za Slovenske portale se zagotovo ne menijo

  • Soave

   Zgoraj ga je pripel Jovo.
   Se strinjam s tvojim komentarjem !!!

 • Ana Job

  Ljudje, ki nam vladajo niso za slovenski narod, ampak so še kar Jugoslovani. Zapravili so meje, zemljo, uničili slovenska podjetja.. Sistem so ustvarili na sistemu zastraševanja in še nadaljnjo hočejo vladati, da nas dokončno uničijo kot narod!!!

  • sodnikisozločinci

   Niso Jugoslovani, to so izrodki.

 • šmentanamuha

  Na grobo izračunano iz številk, ki so se pojavile v medijih, gre za to šeriatarsko nesnago, ki se pritihotapi v državo, od oka 25 Eur za hrano na dan. 25 EUR!!!! za prehrano za 1 OSEBO. To je podjetništvo po levičarsko, da imajo stalno infuzijo iz državne blagajne.

 • Jovo Jamnica

  Originalni prvi komentar @Mimoidoči pod @Antonius…

  ———–

  Vprašanje je zakaj je ta mamica samohranilka? Kje je oče? Zapit? Je
  očetova krivda ali mamičina krivda, da je ostala sama? Kaj se je zgodilo? V prvi vrsti so
  krivi ljudje sami in njihov propad moralnih vrednot, da so mamice same
  potem. Očitno je, da ni toliko kriva leva politika, katere cilj je
  uničiti družino, ampak predvsem pokvarjenosti ljudi samih. Če bi ljudje
  bili verni in moralni, mlade mamice in očki, potem do tega ne bi prišlo, niti ne
  bi pustili, da potem leva politika izrabi to pokvarjenost, za uspešno

  dosego svojega cilja, uničenje družine. Ampak ljudje (mlade mamice in
  očki) jo v prvi vrsti uničujejo sami, ko nočejo biti zvesti svoji ženi
  in žene svojemu možu po Krščanskem učenju in vzoru. In potem še dajejo
  drugim stvarem prednost pred ženo doma, kateri se ne posvečajo, kot so
  droga, alkohol in prijatelji, itd. Ali pa je žena dominirala moža in se
  ni hotela podrediti možu in ga je varala še z drugimi okoli, ker ji en
  moški ni bil zadosti, in na koncu jo je mož pustil. Skratka v
  marsikaterem paru sploh ni ljubezni, skupaj so nekaj časa, samo zato,
  ker so primarno prišli skupaj samo zaradi hedonizma, zaradi sexa, nato
  pa se jim je zgodil otrok. Potem pa se ne marajo, se sovražijo in
  prepirajo in varajo drug drugega, ko ženske spoznajo drugega
  uspešnejšega moškega in naredijo “trading up”. Nekoč lepe tradicionalne
  poročne zaobljube družine (zvestoba do smrti, v dobrem in slabem,…) so
  samo še relikt preteklosti… in na koncu ostanejo sami…

  Žalostno
  pa je to, da je v davčnih oazah vsaj 75 milijard eur pa nobena od
  mainstream strank nima namena, da bi ta denar vrnila nazaj v Slovenijo
  in tega niam v programu. Ta denar bi še kako prav prišel ljudem, ki so v
  stiski.

  Žalostno je tudi to, da ljudje mislite, da se bo to
  spremenilo z volitvami ali z referendumi ali s peticijami in čakate in
  upate, medtem pa tonemo. Boj za neodvisnost in svobodo se še nikoli ni
  zgodil na miroljuben način, kjer so ljudje lepo prosili tirane na
  oblasti, če jim dajo mir. Samo zgodovino poglejte. Recimo Ameriško
  revolucijo 1776. Žal tako je. Sicer pa če ljudje niso moralni, nobena
  revolucija ne more uspeti. Osnoven primer za to je Francoska revolucija.
  Očitno je da smo na poti brez povratka in da samo še spremljamo naš
  konec, ki je nezaustavljiv in se ne more obrniti zaradi primarnega
  razloga v prvem odstavku.

  Potem
  pa pokvarjenci na oblasti, ki odražajo sliko družbe, v države uvozijo
  še divjake iz Afrike in BV z drugo bizarno religijo in drugo kulturo,
  nakar ti divjaki pričakovano divjajo po Evropi, ker je to v njihovi
  naravi in ker prav tako nimajo moralnih vrednot in ker njihova religija
  to še zapoveduje (dovoljeno in celo zapovedano posilstvo ne-muslimank
  kot sredstvo za pokoritev narodov, itd.) in potem se vsa krivda uspešno
  zvali na njih in recept za vojno je tukaj.

  • Soave

   Ja, Jovo ? Meni je pa ta komentar zelo všeč ! Veliko resnice je v njem.
   Vzrok in posledica.

   Mi je prav žal, no ! Ali ne obstajajo nekakšna zavetišča, domovi za mamice v stiski, kamor bi se lahko zatekla ?

   • Jovo Jamnica

    Ta komentar je izginil s spleta, zato sem ga tudi objavil. Upam, da se @Mimoidoči ne jezi name…

    • Mimoidoči

     Ne, zaradi tega se pa res ne bom jezil. :) Samo ni mi še čisto jasno kako cenzura deluje tukaj. Ali je cenzuriran komentar viden in samo skrit pod nekim linkom na katerega se lahko klikne in prebere komentar ali pa ni več viden. Ljudje pravijo, da komentar še vedno lahko berejo.

     • Jovo Jamnica

      Beremo ga lahko le oni, ki nismo osvežili strani od takrat, ko smo jo odprli. Tako ostane vse, kar je bilo vidno objavleno vsaj recimo desetinko sekunde. Sam imam odprtih kar nekaj “istih” strani, ki sem jih osveževal v različnih časovnih intervalih. Morem ti povedat, da se precej razlikujejo. Vse to omogoča Tor browser.

     • Mimoidoči

      Aha, hvala.

     • Felikss_AH

      Nova blokira Tor s tistimi nadležnimi CAPTCHA in po 5tih ali 10tih minutah se je treba spet prijavljati. Najlažje je sprotno shranjevati verzije strani

     • Nšo-či

      Nekoč si rekel, da je ni :).

  • Morala

   Morda pa je oče umrl…No, ker se mi zdi, da je deček postal dijak…

   • Jovo Jamnica

    Ne vem. Nisem se poglobil v primer, ker nimam drugih informacij, razen teh, katere je izkoristila Šajherca…

  • Nšo-či

   A to je sprehajalčev komentar? Zakaj ga pa Nova briše? Je predolg?

 • Mimoidoči
 • Franjo Trojner

  ŠAREC in njegova skrajno leva vlada je porok, da vse ostane tako, kot je, kar pomeni, da se razmere na meji pod njegovo vladavi drastično ne bodo spreminjale.
  Mene zanima koliko ilegalnih migrantov se izmuzne na meji, kajti zanemarljivo je število tistih ki jih uspe policija poloviti, kar nazorno pokaže politiko vlade do ilegaknih migracij. Sicer pa imamo mi v Sloveniji preblago zakonodajo in še tisto, ki jo imamo celo vlada in predsednik vlade ne spoštuje. A je oni frizer že izročen Hrvatom ali ne?
  Naša država je totalno nepravna, predsednik vlade Cerar in par poslancev levice je v primeru frizerja, ki bi moral biti vrnjen Hrvatom kršilo kup zakonov in pravil, pa se nikomu ne bo nič zgodilo, organi pregona ne ukrepajo. V primeru Šiška in njegovoih Štajerskih vard pa je vse drugače, za Šiška očitno stopi v veljavo neka druga USTAVA IN ZAKONODAJA, predsednik vlade, ki je sam kršil veljavno zakonodajo in celo USTAVO javno zahteva, da organi pregona opravijo svoje z zakonom določene naloge??????
  V tej naši državi sta izgleda dve USTAVI in dva kazenska zakonika, ena ustava in kazenski zakonik velja za prvorazredne državljane, po drugi USTAVI in kazenskem zakoniku pa prvorazredni državljani sodijo drugorazrednim državljanom, drugače si jaz te naše “pravne” države ne zmam razlagati. Rad bi vedel, če je v tej naši ljubi Sloveniji kje kak državljan, ki še verjame, da zakoni veljajo za vse enako? Nenazadnje tudi primer nezaposlene samohranilke z otrokom, ki tolčeta lakoto in jo naša vlada po naših zakonih brezkompromisno meče iz stanovanja nazorno pokaže na velik prepad med pravicam državljanov Slovenije in številčnimi prihajajočimi ilegalnimi priseljenci, ki jim vlada zagotavlja popolno oskrbo, da azilantov katerim se zagotavljajo nadstandardna stanovanja in pomaga iskati službe niti ne omenjam. Naj mi nekdo od odgovornih v vladi oreprosto razloži, v čem je SLOVENSKA DRŽAVLJANKA IN NJEN SIN DIJAK MAJNVREDNA od vseh teh pri nas nastanjenih ilegalnih migrantov in azilantov? Za ilegalnega migranta porabi naša država cirka 560 € za prehrano, ki ne sme biti enolična???????? Zakaj naša država naši siromašni državljanki in njenemu sinu dijaku ne nudi te iste pravice???? A to pomeni, da smo državljani Slovenije manjvredni od vseh teh, ki ilegalno prihajajo??? Nekdo bo javnosti moral pojasniti zakaj je naša država mačeha lastnim državljanom in zakaj takšne razlike pred zakonom!

  • večni srb

   Kje ti vidiš kakšnega migranta, a se je kdo na novo preselil v tvoj domači kraj?
   Slovenja je postala fašistična greznica, zadnja stvar, ki jo rabimo je še več brutalnh reform in državnega terorizma, to kar bi ti rad imejte kar na hrvaškem.
   Mogoče si pa tudi ti tretjerazredni, ne vemo še, potem boš zagotovo razmišljal drugače. Kdo sta bila pa tvoja babica in dedek, od kod ste prišli k nam? Če niste tu rojeni, tudi denacionalizirati ni bilo kaj, a ne, potem verjetno nimaš svojega doma. Tako gre to pri nas, če se zameriš fašističnim in ustaškim oligarhijam.

   • Franjo Trojner

    Ti si res idiot! Ne zaradi tebe, temveč zaradi drugih in predvsem zaradi mojih prednikov in še živečih sorodnikov ti znova pojasnujem, da so moji predniki po materini strani SLOVENCI z najstarejšimi SLOVENSKIMI PRIIMKI, po očetovi strani so vsi NEMŠKEGA rodu!
    Upam, da je tvoj um sposoben dojemanja preprostih dejstev, v kar pa glede na tvoje zapisane komentarje ne verjamem preveč!
    In zdaj še en klik in tvoji zblojeni komentarji do mene več ne bodo prihajali. Evo, blokada je uspela.

 • Jovo Jamnica
 • Soave

  Dajte no mir !! Saj niso iz cukra! Delajo naj. Tudi v hotelu niso, ampak v zasilni nastanitvi !!
  ” Zmagovalec razpisa bo moral tudi pospravljati za migranti, pomivati posodo, brisati mize in tla.”. . .. . . . .
  Kako, prosim ? .No ja ? Zato bo verjetno dobil dobro plačilo.

  • Jovo Jamnica

   Veš, da sem zaradi tebe šel članek brat. Ko pa sem na koncu zagledal kratici M.S., mi je postalo slabo…

   • Soave

    Huh. . . . . to pa ni bil moj namen.
    Ja, preveč napihovati en problem nikoli ni dobro.
    Pa še vprašanje. . . . kaj ti meniš o vlogerki ( priznam, da do sedaj tega naziva nisem poznala ) Barbari Horvat ?
    Mene nekaj moti. Pa sama ne vem, kaj. . . . Saj ne zasledujem njenga pisanja.

    • Jovo Jamnica

     Heheheheeeeee

     We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
     ———-
     Nekdo ji vse skupaj plača… in režira. To je moje mnenje. Rajši si ogledam kakega Šiška…

     https://www.youtube.com/watch?v=zLqa7AaBQ9o

     • Soave

      Sem si ogledala. Marsikaj zanimivega in resničnega je povedal.
      Se pa vseeno vprašujem. . . . zakaj sedaj ? Do sedaj nihče – s Šiškom vred ni niti muksnil.

    • tohuvabohu

     Vlog je nekaj takega kot blog (analogija), le da objave predstavljajo video-posnetki namesto besedila. Skratka, nič posebnega.
     Punca Barbara se nekaj sili, pa vsaj za slovenski okus ni posebno zanimiva. A Jovo kot povsod tudi tukaj vidi zaroto.

     • Soave

      No, potem sem pravilno ocenila .

      Se pa sprašujem, zakaj jo desni tako cenijo ?

     • tohuvabohu

      Zato, ker je “uspela” v Ameriki.

     • Soave

      + + + + + Brez komentarja !

     • tohuvabohu

      To je pravi komentar!

  • alojz

   Ampak zato bo še nekaj naših mamic na cesti. Levaki so se zakleli, da migrantom ne sme nič manjkati.

   • večni srb

    Nemci plačajo, oni pa izvažajo edino v Nemčijo, kaj ni jasno.
    Nemci posredno plačajo tudi genocid nad slovenci tretjega razreda, pod posebno zaščito države, isto kot je nekoč začel že Hitler, tam kjer se dela za njih, hočejo red in disciplino zgleda.

 • James Lammar

  Sta izkusila tudi pokojni Rok Černic in njegova mama!

 • Morala

  Veliko število je takšnih in podobnih žalostnih zgodb Slovencev, a posluha institucije, ki bi morale pomagati nimajo. Če nima človek poguma, da se obrne na javnost, ni rešitve. Sramota za Slovenijo in za vse države v EU. Za lastne revne ljudi in brezdomce ne poskrbijo, za lene migrante pa je ogromno denarja na razpolago. Fuj in fej…

  Vsa čas Uporniku, da se je zavzel za ta primer, čeprav bi moral prvi pomagati Center za socialno delo.

  • večni srb

   Ne razumeš, ona je slovenka, naša je, nim veze z migranti.
   Ne morejo ji vzeti dom, ker smo se pri nas vsi nekje rodili in čez socializem nekaj ustvarili, v socialni državi se to enostavno ne more zgoditi, ker zakon onemogoča revščino.
   Torej gre za državni teror, ne za pravno sodno prakso, vprašanje je edino, če bodo pri nas našli napako oziroma korupcijo v sodnem postopku ali bodo pustili Evropskim sodiščem, da spet obsodjo Slovenijo, kdo bo prej.

 • domovina mili dom

  Žalostna zgodba. Kaj čmo, levičarji so brez sočutja do sočloveka in sociale.

  • tohuvabohu

   Ko pridejo indijančki na oblast, je konec s pravno in socialno državo.

 • Cmerko

  migranti so prave ovčice proti narodnim izdajalcem in prevratnikom ki v butalistanu sestavljajo vlado.

 • Jovo Jamnica

  Samo še Tunek se prebudi in priča bomo številnim globokoumnim komentarjem…

  • Ana Job

   Smo jim že priča cel dan.

 • Felikss_AH

  Žalostno – ??? – NITI SLUČAJNO! To je Global-Komunistična SVINJARIJA v Slovenistanski Komunistični Đamahiriji.

  Lepo da je ta tema prikazana tu… samo zgodilo se ne bo nič pravičnega, čeprav ta država ko išče zase pravice drugod se rada poziva na “načelo pravičnosti”. Režimska piskarala se ne bodo lotila tega primera… kot že rečeno ne gre za a la kart “imigrante”. Ne bi škodilo da se novinarji iz alternativnih medijev, kolikor vas pač je, zmenite in skupaj z konkretnimi vprašanji se zglasite pri oni “lepotici” varuhinji česar koli že, pa Lokalnem Amnestiju, pa Soros-evim NGOjkam-Gnojkam, pa Rdečem Križu, predvsem pa pri Anti-Kapitalistični Levici… ona dva Chegevarista in Tompičko… “borce” za ljudstvo… naj se angažirajo pri tem problemu… seveda če so res žlahtni revolucionarni predstavniki delavstva. Tudi onega Hanžekima bi bilo tako akademsko bolj za povprašati za njegovo “pravičniško” mnenje.

 • FRANC3

  Ali potrebujemo Slovenci še kak dokaz, kako nesposobna in razdiralna je levica, ki uničuje in izčrpava lasten narod.
  In mi ji še celo izvolimo.
  SLOVENCI SMO PA RES BUTALCI NA KVADRAT ALI CELO NA ŠE VIŠJO POTENCO!

  • večni srb

   Kakšna levica neki, jaz jih ne ločim od fašistov, okupator je od nekdaj izganjal domoljube in zavedne slovence iz njihovih domov.

   Kdo bo pa dobil njeno stanovanje, najbrž kakšni propadli gradbinci in cigani, a se je pod bukvo sredi gozda rodila ali kaj, a nima svojega doma pri nas, ni nič denacionalizirala?

 • večni srb

  Edini, ki ga pr nas niso fuknali na cesto je tisti policaj, o katerem se ne sliši nič več zgleda.

  Izjema potrjuje pravilo, morda je sodeloval pri kakšni deložaciji in si je zaslužil nagrado, take rabimo, za mamico bo pa moral biti v redu tudi bivalni kason od Karitasa.

  • stane

   O tej problematiki, sem danes pisal na urad za clovekove pravice. Ji sporocil,kako zivijo na visoki nogi nezakoniti migranti in,da naj ona in ostale humanitarne organizacije tej mamici samohranilki pomagajo ,v isti meri kot nezakonitim migrantom,vkljucno s bio hrano 6×na dan. To otrok in mamica potrebujeta.
   PROSIM VSE NA FORUMIH,DA PRITISNEJO NA URAD ZA CLOVEKOVE PRAVICE.
   CE JE V LJUDEH VSAJ MALO CLOVEKOLJUBNOST DO SVOJIH DRZAVLJANOV,BODO PROSNJE USLISANE. MAMICA S SINCKOM PA RESENA!!!!!

  • Morala

   Nima pravih oseb, ki bi se zavzeli zanjo. Saj pri Uporniku so že zbrali tretino dolgovane vsote. Sedaj, ko je javnost izvedela, bodo hitro zbrali 3000 €.

 • večni srb

  Me res zanima koliko opravilno nesposobnih vojakov in oklepljenih specialcev bo Pahor tokrat poslal nad mamico in otročka, da bodo zavarovali prizorišče democidnega zločina in bo vsaj ta del pravnega postopka potekal po zakonu.

  • sodnikisozločinci

   Pahor trenutno nima časa za to, nastavlja sirčka miškam.

 • B.V.

  Levičarji pač.

 • rebula7

  PREKLETA MAFIJA KUCANOVA 27 LET.SLOVENSKI NAROD PA SE VEDNO TIHO.ZALOSTNO

 • Jan Kovalski

  Družba prihodnosti kot si jo zamišljajo bruseljski birokrati. Z množico t.i. svobodnih posameznikov je lažje manipulirati in jo usmerjati. Multikulti je orodje s katerim se “domorodcem” razbija pripadnost skupnosti. Čeprav se je, dolga leta slavljeni t.i. talilni lonec nacij v Ameriki, izkazal za zgrešenega.

  “Švedsko navadno prikazujejo kot idealno organizirano družbo, v kateri so vsakemu posamezniku zagotovljene enake možnosti za neodvisno bivanje. Ena izmed posledic je, da ljudje ne potrebujejo več uslug in pomoči, zato so medsebojni stiki minimalni. Polovica prebivalcev živi v samskih stanovanjih, vse več žensk se odloča za umetno oploditev. Vse več je ljudi, ki umirajo sami. Semenske banke, opustele soseske in pozabljeni pokojniki mečejo slabo luč na neodvisno družbo, v kateri je edina resnično družbena dejavnost iskanje pogrešanih oseb.

  Avtorji filma postavljajo vprašanje, zakaj življenje, ki ga preživljamo v takšni varnosti in gotovosti, ne zadovoljuje. Nekateri Švedi se pogumno upirajo. Organizirajo srečanja v gozdovih, da bi se jim spet vzbudila čustva. Uspešen kirurg je odšel v Etiopijo in tam kljub pomanjkanju materialnega bogastva znova spoznal vrednost skupnosti.

  Sociolog Zygmunt Bauman pojasnjuje, zakaj življenje brez težav ni nujno srečno življenje.” (Vir RTV SLO)

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokumentarni-filmi-in-oddaje/174561120

  Vredno ogleda!!! dokler je še v arhivu RTV

  • sodnikisozločinci

   Človek, ki ima polno rit vsega se obnaša kot svinja pri koritu, ne zanima ga prihodnost in gre mirno pod nož. Edini način, ki bo v ljudeh spodbudil občutek za skupnost je revščina in pomanjkanje, tako da sta Šarec in Levica prišla kot naročena.

   • Jan Kovalski

    No tole razumem kot ironijo, zato tudi plus od mene. :)

  • Felikss_AH

   Ja dober tip… se je pa na RTV treba prijaviti, kar mi principialno gre na jetra, zato je isti film dostopen FREE tu – The Swedish Theory of Love Full Movie Hard Coded CRO subtitles */* Švedska teorija ljubavi – https://www.youtube.com/watch?v=CfyKYeaZcIM

  • šmentanamuha

   Švedska postaja družba “hanov” spolno nedefiniranih osebkov. S takšno vzgojo pričenjajo že v vrtcih. Mislim, da se bo Švedska kot država prva sesula v naslednjih desetletjih, morda desetletja niti ne bodo potrebna.

 • dob

  Njihova zlagana humanost in lažno človekoljublje gresta tako daleč, dokler ne zadeneta ob naš prirojeni občutek lastne ljubezni do sebe. Tam se pa njihova humanost neha!

  In ta naša ne-sposobnost imeti sebe radi, je zdaj že prekleto blizu samoohranitvi.

  Pri Slovencih bi temu, kot je ljubezen do sebe, laže rekli prizanesljivost do sebe. Kajti ta prizanesljivost do sebe samega je bila namerno spodkopana za potrebe režima in zato prepovedovana s strani komunistov. Človek, ki je kazal spoštovanje do sebe je bil zasmehovan v našem režimu! Če je šel predaleč (če ni odnehal) pa zaprt ali izgnan.

  Spodkopavanje samozavesti naroda in zamenjava tega pojma (in čustva!) gre z roko v roki s tem, da človek v takem sistemu nima občutka, d aje njegovo življenje odvisno od dela, ki ga opravlja, od vrednosti, ki jo ustvari, in od plačila za delo!
  Ideologija socialističnega internacionalizma nas je pripeljala tako daleč, da se nam zdaj kaže njihova “ljubezen” do lastnega naroda za lažno humanost in prva tako lažno človekoljubje.

  Zadeva se hipoma ustavi tam, kjer spoznamo, da bi nas ti ljudje najraje pobili!
  Raje bi nas spravili pod zemljo, kot pa nas nahranili, ali še bolje, kot bi nam dovolili, da živimo od lastnega dela in v zavesti, da smo sami svoj gospodar.
  Raje bi nas ubili kot pa futrali migrante, ampak za zdaj se bodo zadovoljili tudi s tem, da prej nafutrajo migrante, ki jih uporabljajo za orožje proti nam.
  Potem nas bodo oni ubili.

  Nas sovražijo, ne sovražijo pa migrantov. Njih zagovarjajo ne glede na to, kaj nam storijo.
  Za zdaj zagovarjajo to, kar migranti islamisti počnejo po Evropi. Drugi migranti, tisti miroljubni, se ne odzivajo na te strahote.
  Strinjajo se s tem, kot se strinjajo s tem, d amorajo obrezovati male deklice in poniževati žensko.
  Boli jih kurac, če njihovi otroci, možje, moški… koljejo, posiljujejo in grozijo. Če te boli kurac, je za Levico to znak, da si miroljuben!

  Žrtev nima glasu. V SFRJ ga ni imela, v sedanji Sloveniji se žrtvi sodišče posmehuje (to je glavno opravilo režimskih sodišč in sodnikov!), medtem ko za kriminalce v službi režima, tako kot so zdaj zaradi interesov tega režima zlorabljeni migranti, iščejo zanje vsemogoče izgovore, nas pa dajejo v nič.
  Zmerjajo nas z rasisti, nazadnjaki… prej so nam pa v polovici prejšnjega stoletja kot narodu pobili intelektualce in uničili meščanstvo!
  Zdaj imajo problem izgona enega brivca, Sirca, medtem ko so Ljubota, ki je bil tudi Sirc, brez problema izgnali.

  Tako smo ostali, kar smo ostali: brez intelektualcev in brez meščanstva. Da bi nam končno komunajzarji kot je Janković očitali, da smo hlapci, “bečki konjušari”, kmetavzarji! Skratka, nesvetovljani. tako s eje o nas izrazil Janković, uvoženi jugo-meščan i veoma uvaženi lopov prve klase, ki ga režim podpira pri vsaki svinjariji in podlosti, ki si jo kot župan glavnega mesta mirno lahko privošči, saj ga režim varuje pred kaznijo. Sodišče pa pri tem sodeluje!

  Režim potrebuje notranjega sovražnika in če ga nima, si ga sam ustvari, ker ga preprosto potrebuje ga mora imeti. Brez njega sistem ne deluje.
  Ravno tako režim ne more funkcuionirati, če ne producira pomanjkanja.
  Potem, ko ustvari pomanjkanje, žele loči ljudi med sabo. Loči jih na pristaše režimskega kriminala, pri katerm so pripuščeni da sami sodelujejo v kakšni obliki (in s ejim to sploh ne zdi pokvarjeno! To je zanje preprosto Revolucija in ne kriminal!). Vsi drugi so – nasprotniki! Njim so namenjene etikete: “nacisti, fašisti, rasisti, homofobi, kmetavzarji, zaostali, janšisti…

  Pristaše sistem nagradi in oni pravijo, da ni nič narobe, saj pravzaprav krasno živimo (oni krasno živijo!) in da so odveč samo tisti, ki se pritožujejo. Naj se gredo kam drugam pritoževat!
  Nato najdejo način, da jih izganjajo od tu. Tako kot to počno zdaj Levičarji!

  Poditi državljane, ki so Slovenci, iz Slovenije, se jim ne zdi nič narobe. Niti se jim ne zdi podlo, kajti tudi to ni zločin, ampak Revolucija!
  Medtem ko tujci (jugoslovenarji!) zasedajo vodilna mesta , inštitucije, državne organe, sodišča, ustanove… in praktično o vsem odločajo za nas, namesto nas!
  Navzven dajejo vtis, da so ogrožena “manjšina”, vendar bi pred evropskim parlamentom težko to zagovarjali.
  Recimo, nemogoče je pojasniti, kako so lahko kot ogrožena manjšina drugorazredni, če pa vladajo v parlamentu in pišejo zakone za večino!?
  Opozicije pa ni tam, d abi jih ustavila!

  Hočem povedati, da njihova lažna humanost nekje trešči ob njihovo resnično željo nam škoditi in nas pohoditi!
  In tukaj smo precej nazadovali, saj se kot narod ne znamo braniti, kar je Šiško jasno in glasno povedal!
  Kdo nas bo pa branil? Vojska je v razsulu, ker Partija ne potrebuje vojske, ki ni partijska! Zato jo je kučan počasi in načrtno uničeval in jo uničil. Tudi oddelka srčne kirurgije za otroke niso uničili v dveh tednih. Potrebna so bila leta in leta! Končno jim je uspelo!

  Kadar nek Levičar odpre usta in pravi: ja, kje pa so ti vaši migranti, ki baje posiljujejo in ubijajo?!
  Tak prej kaže željo po tem, kar bi nam on naredil, kot pa željo po tem, da bi nas branil!

  Kdor ni slep, lahko sam vidi kaj vse se dogaja v EU in hkrati si lahko pogleda Italijo, ki je šolski porimer tega, kar se bo nam u+zgodilo. S kakšno opozicijo se mora ukvarjati Salvini, medtem ko SAMO SPOŠTUJE ZAKONE SVOJE DRŽAVE!

  Salvinijevi nasprotniki so natanko isti kurac, kot naša koalicija! Blebetajo iste neumnosti in naklepajo maščevanje Salviniju z nesmiselnimi tožbami, kot so uboji, ugrabitve, izganjanje… migrantov, ki jih sploh ni več v Italiji! Odšli so naprej po svoje, čez meje v EU, in nihče jih ni ustavljal! Pa bi jih moral.

  Prosto sprehajanje neznancev z neznanimi nameni, neznano identiteto, brez znanja o njihovih navadah, z možnimi morebitnimi okužbami, saj so zdravstveno nepregledni lahko nosilci in prenašalci okužb, ki povzročijo epidemije – nerazumno in samomorilno dejanje!

  Ko bomo gledali nazaj, se bodo tile, ki zdaj zagovarjajo “absolutno svobodo sprehanjanja” poskrili pred odgovornostjo in bodo rekli, da so bili samo “humani”. Najbrž s tem mislijo, da so bili hranjeni s humano, z baby hrano za dojenčke. Pozabili so, infantilni kot so, da je SFRJ na meji streljala na Čehe, ki so bežali pred Rusi in so se potem preiskovalni sodniki hvalili s tem, da so jih pobili. Lep preskok iz absolutnega sadizma v popolno humanost! Isti sistem, isti podporniki istega režima, le da so enkrat slavili šus v glavo, zdaj pa kar šus v celo civilizacijo!

  Če greš iz Avstrije v Slovenijo in si kmet, imaš s sabo prašiča, moraš pokazati potrdilo o cepljenju proti boleznim za žival. Po TV opozarjajo pred epidemijo ošpic, zraven zamolčijo sprehajanje pol milijona necepljenih in potencialno okuženih migrantov iz vseh mogočih krajev sveta, govorijo pa le o tem, da smo prenašalci bolezni mi sami, kot turisti, ki gredo na počitnice v sosednjo državo!
  Kdo se tu norčuje, in iz koga?!

  Jim je kdo z viodstva Televizije ukazal naj tako govorijo in naj migracij kot potencialnih prenašalcev kužnih bolezni ne omenjajo???

  Humano???
  Meni se ne zdi humano! Zdi se mi podlo in načrtno zavajanje ljudi, da se ne bi branili in se pripavili na potencialno nevarnost. Možnost epidemij JE OGROMNA, in sploh ni zanemarljiva!
  Očitno jo ti podleži planirajo!

  It takšnih stvari lahko režim vleče svoje koristi, ko si pusti plačevati nekaj, česar sploh ne bi bilo, če oni sami ne bi zamočili.
  Humano? Je humano uvažati nemir, požiganje avtomobilov, nesmiselno maščevanje za pretekla stoletja, izsiljevanje… potem pa kar na vrat na nos in po hitrem postopku ustvarjanje služb, ki “črpajo” sredstva od Evrope…., ki je sama nora?! Kdo je tu nor?

  Če potegnemo črto pod vsem, vse to pelje k enemu samemu možnemu sklepu: prepovedano nam je braniti sebe!
  Ne smemo predvideti kaj se nam lahko zgodi, tisti, ki so plačani za to, pa tega ne počnejo!
  Od vseh kurcev palcev intelektualcev, sociologov, psihologov, psihiatrov, akademikov, ekonomistov, znanstvenikov (katerih edina naloga je, da vidijo prst pred nosom!!!) in drugih strašil, ki jih je režim izdatno futral od spred in od zad – niti pol leta pred izbruhom vojne v SFRJ, ob razpadu države, ni predvidel morije.
  Ni vedel, kaj se bo zgodilo, kljub vsem simptomov groze, ki so kar bruhali izza vsakega vogala!!!

  Režim je tudi takrat zakrival simptome, prepovedoval izražanje nezadovoljstev. Imeli smo 133. člen!
  Povedati, kaj se bo zgodilo, je bilo kaznivo. Sovražni govor.

  Previdnost je preovedana. Vsi režimi so imeli lastno vojsko, in vse vojske na teh tleh so ob izbruhu vojn razpadle! Niti ena se ni organiztirala in branila države, za kar je pravzaprav bila ustvarjena!
  Našo slovensko je uničil milan kučan, če preden bi jo potrebovali!

  Vojska je uničena, strah, ki ga je vse polno okrog nas, pa če si ga priznamo ali ne, je zdaj prisoten vsepovsod. Ampak ga mi ne smemo izražati, niti si ga priznati, ker je – da , uganili ste! – tudi to kaznivo.

  Klasičen vzorec ob katastrofi, ko se ta zgodi (kar zgodilo se je, samo od sebe… izjavijo tisti, ki bi morali to predvideti, saj so zato plačani!) pa je izjava vlade: ne glejmo za nazaj, raje razmišljajmo, kako bomo za naprej!

  To je približno tako, kot če bi po nesreči aviona s 150-timi potniki, ki zgrmi na tla in vsi potniki umrejo zaradi ene napake na motorju, rekli: nikar ne raziskujmo vzrokov zakaj je avion dol padel, ne glejmo v preteklost, raje glejmo za naprej in si rezervirajmo avionske karte za lep izlet v prelepe ekzotične kraje!

  • šmentanamuha

   Ali na kratko, Slovenija je postala lumpenproletarski raj za neokomuniste, ki si bodo vse,kar želijo, vzeli s silo.

  • večni srb

   Slovenska vojsk je največje stanovnjsko podjetje v državi, nihče ni deložiral več slovencev kot prav oni.

   Tudi elektriko izklapljaljajo tretjerazredenim slovencem, čeprav ne vem zakaj, med osamosvojitvijo sploh še niso obstajali, elektro je imel že takrat kar svojo vojsko fašistov, specializiranih za rezanje kablov.

 • sodnikisozločinci

  Ta vlada in koalicija je povsem enaka partizanskim klavcem, ki so dojenčke prijemali za noge in jim razbijali glave ob deblih dreves. Ne razumem čemu se čudite?

 • Nšo-či

  Prevzeto iz Maribor Info:

  Preko UP-ornika se zbira pomoč za mati samohranilko, ki je tik pred deložacijo. Krabonja je na svojem družbenem omrežju Facebook razkril, da ta s svojim sinom že več mesecev živita povsem brez elektrike in sta tik pred tem, da postaneta brezdomca.

  »Dolg znaša 2875 evrov, ko dolg poplačamo, dobita tudi elektrika. Težko razumem, da je v stanovanju mrzla voda in ni luči, ob kateri bi se lahko fant učil,« je poudaril mariborski humanitarec.

  Pomagamo lahko na naslednje načine:

  1.) SI56 6100 0001 3621 087 REFERENCA je SI99, namen MAMA C
  2.) UPORNIK5 na 1919 (Boris Krabonja naproša, da mu zaradi evidence javite, komu namenjate pomoč)
  3.) PAYPAL

  • Felikss_AH

   Dobra poteza Lady Indy!

   • Nšo-či

    “Vsako morje solza ima nekje svoj breg”, je zapisal Tagore. Včasih ga ljudje preprosto ne vidijo, da bi zaplavali k njemu. Zato potrebujejo pomoč.

  • Felikss_AH

   Hojla Lady Indy,

   Že leta nazaj mi je en Bloger iz Texasa sugeriral tale link na katerega sem medtem že pozabil… in tokrat po naključju naletel na to – Jonna Jinton – https://www.youtube.com/channel/UCAk3t7WHs2zjsZpopox8Taw

   Nekako v momentu me je prešinilo da bo tudi tebi tole zelo molto všeč…

   • Nšo-či

    Ufff….sanjsko. Najlepša hvala.

    • Felikss_AH

     Je pa še nekaj kar je zanimivo zakaj so si Švedi zakuhali to na čemur prebujeni Švedi zdaj delajo da popravijo nastalo škodo. Jonna gor ali dol, lepa je kot…, prelepa je narava tam, prelepo IZGLEDA živeti tako… vendar za to moraš biti rahlo trčen sanjač in celo dokaj neodgovoren do sebe in situacije v kateri se Švedska nahaja. V tem videu, ki je vizualno fantastičen se nazira kako bi jo ta karma lahko doletela… Bellydance á la north Sweden – https://www.youtube.com/watch?v=XCnT2H8wNPA

     Tale pa samo nadaljuje čakajočo karmo – vlogg: A class in bellydance – https://www.youtube.com/watch?v=V6BGjXv7BVQ

     Preko nje mi se svetlika kako lahkomiselni so Švedi, predvsem Švedinje… in zato so si sami zakuhali neužitno čorbo

     • Soave

      Takole si trape neumne predstavljajo te Arabske plese !!
      Saj sploh ne vedo od kje in zakaj to obstaja.
      No, pa tudi pri nas je cel kup ” šol”, ki poučujejo celo otroke !!

     • Felikss_AH

      Tole so si dosedaj lahko privoščile samo na Švedskem… Socialno pravljično urejena država… zelo dober opis je podal tale Američan ki je šel živet tja – “5 Things That Shocked Me About Moving To Sweden” – https://www.youtube.com/watch?v=PciexvxxLWg – Jedrnato informativno

      Pa Švedska je teritorijalno ogromna… tako da za enkrat Muslimanarije ni tam… in tam lahko sanjajo te budale razvajene

     • Nšo-či

      Hmm..veš. Obstaja tudi kakšna tretja pot. Na Norveškem imam sestrično. Ki živi sredi gozda, pa se ne preživlja s klikanjem :). Ti ob priložnosti pripnem kaj njenega.

     • Felikss_AH

      Vedno so me privlačile tretje poti…

     • Nšo-či

      Kaj pa ti misliš o vsem , kar se je zgodilo? Ti spremljaš svet in tisto kar se skriva za zastorom. Tu pa se zdi kot, da so zavohali samo kri.

     • Felikss_AH

      Ni mi jasno kaj si mislila s temle – “Tu pa se zdi kot, da so zavohali samo kri” – z veseljem bi ti odgovoril če si lahko bolj natančna

     • Nšo-či

      Hmmm.. ja, ti zamaskiranci s svojim generalom .

     • Felikss_AH

      OK… kapiram zdaj… Osebno bi najraje videl ko bi to imelo nekaj podobnosti z pojavom SA v Weimarski Nemčiji ki so omogočili mojemu staremu dobremu prijatelju Adiju da je prišel na oblast in najprej počistil Komuniste potem Kultur-Marxiste in Nemčijo spravil gor. Zajebal je pa zadevo ko me ni poslušal in se je šel osvajalskih vonj… pa sem mu večkrat skušal dopovedati da bomo v bodočnosti vsi lahko gledali na Internetu kako je uničil Nemce in Nemčijo in kako so največji zmagovalci prav tile ki ih zdaj preganja, in da bodo Nemci zopet plačevali reparacije, ter da bodo vse do 2099 (če ne za stalno) pod vojaško okupacijo Washingtonskega Banksterskega Kartela.

      Sicer pa brez panike… Šiškovi “SA” niso iz tega testa in tudi njegovi nameni ter možnosti niso isti… seveda ne vem točno kakšne misli se vrtijo v njegovi glavi a se mi zdi da tisto kar je povedal drži – OPOZORITI Slovensko javnost na problem te kvazi-imigracije ki se izvaja po programih začrtanih že v Coudenhove-Kalergi Planu, Frankfurterski Mafiji, in se sedaj pod krinko Multikulturalizma ko je Sionistična Kabala povsem prevzela oblast v ZDA in EU, izvaja s tristo na uro.

      Dolgo časa sem se bal da bo Evropa pokleknila, a kot tudi sama vidiš, Evropejci se le prebujajo, in preden se bodo zadeve obrnile v pravo smer bo še ogromno gorja na tapeti… na žalost pa brez tega ne gre. Tudi Adi nebi NIKOLI Nemce takrat pridobil da niso bili povsem na dnu. To je logika na osnovi zgodovine, nastanka in padcev civilizacij in družb, po Maltusovi teoriji in na koncu narave same. Za Mati Naravo smo samo ena od živih vrst… v naravi je pa tako da vsakdo poskuša nekoga pojesti… mi človeki se pa garbamo med sabo verjetno že od momenta ko je Adam primazal prvo klofuto muhasti Evi.

     • Nšo-či

      Meni se zdi, da je problem spremenil v komedijo. Ni niti analize, niti jasnega cilja, še manj pa karizme, ki bi potegnila sredino množice. Ali vsaj obrnila pogled, kot so ga Italijani in Avstrijci. Korak vstran, je korak nazaj.
      Smo ženske res toliko muhaste?
      Prijateljica mi je ravno prejle poslala urški blog in me s črnim humorjem nasmejala do solz.
      https://lisicamica.wordpress.com/2018/09/10/srecna-zenska/

     • Felikss_AH

      Tudi komedija lahko nakaže na problem, je pa res da folk mora biti vsaj do neke mere obveščen da lahko dojame poanto. Tega v Slovenistanskem zametku še ni… zato sem že prej omenil tisto gorje ki se MORA zgoditi da folk zaboli kot da mu plombirajo zobe na živo.

      Italijani in Avstrijci so nekaj drugega… prvič so večji narodi in drugič, oni že imajo začetno kritično maso ki bi se jo dalo primerjati z odprtimi usti pri zobarju ko ti ta pove da bo šlo na živo… vsakdo se bo uspaničil (ni slo besede za to), ko pa sveder začne vrtati… no ja verjetno vsi imamo izkušnje s tem.

      Pri zobarju stisnemo zobe in se prisilimo biti mirni, če ti pa neki XYZ začne najedati in je bolečina podobna… takrat pa skočimo v luft. To je ta intenzitet bolečine ki bo Evropejce, tudi večino teh maloumnih Levuharjev, pripravil do vstaje. Kot je Yuri Bezmenov že zdavnaj lepo povedal – samo brce v rit prebudijo folk sistemsko trankviliziran z Kultur-Marxizmom in nesmislom vsi smo enaki.

      PS
      Tale LisicaMica je dobra… vražja babnica. Ameri imajo lep izraz za take – Drama Queens

     • Nšo-či

      Mogoče bo pa res kandidiral za župana :).
      Jpp…meni je tudi lisička všeč. Rada se igra. Življenje brez barv , bi bilo dolgočasno. Računam na to, da bom nekoč ujela zeleno. Da bom lahkotno kot tu lahko prisluhnila naravi in prebujala otroške spomine. Da se mi ne bo treba nenehno odločat :) in krotiti ego. Grem do konca pogledat Assassin’s creed…knjige so odlične. Film pa ..no, ja. Lahko noč.

     • Felikss_AH

      Ko si že omenila Assassin’s Creed (2016) me prav zanima kako ti bo všeč… namreč to je čisto akademsko vprašanje (za odgovor ob priložnosti) ker komentarji na IMDb so takile –

      I hate to compare but the games were good and the film was rubbish. I would not advise wasting time watching this. Please. For your sake.

      Assassin’s Creed is definitely not a movie that you need to see in the theaters. It is more of a movie that should be rented but even that I am unsure about as I type this

      This is honestly the worst movie I’ve seen in theaters.

      I honestly have no reason to suggest this movie to anyone

      In stotine drugih v tem smislu. Pred vsakim ogledom nekega filma najprej preverim na IMDb komentarjih ki so zelo kvalitetni, a sem vseeno zaradi Fassbender-ja ki je vrhunski igralec z nekaj odličnimi filmi poskusil in po parih minutah izbrisal film z diska. Enostavno me zanima tvoja ocena… da malo za hec bolje vidim v globine tvoje dušice 

      Nočko… :::)))

     • Nšo-či

      Film je šlampast, ker v nobeni od njegovih širin ne porine do roba, da bi se mu prepustil. Vseeno pa konec ustvari neka pričakovanja za naprej. Torej se energija le pretoči. Mogoče bi moral vztrajat. Igralec mi je všeč pa knjige s to vsebino tudi. Čakam na 2, ki bo 2019.
      https://youtu.be/-JS-Mwq41mk
      Upam, da te ne bom preveč nasmejala. Ampak..eden mojih najljubših filmov je Underworld.
      Sem ti kdaj povedala, da si izjemen opazovalec. Celo tisto, kar sem zelo, zelo skrila , si s tako lahkoto razkril, da sem lovila sapo.

     • Felikss_AH

      Hmmm… nobenga lovljenja sape nisem slišal… kam si pa skrila tisto kar naj bi skrila… ti ti lumpa…

     • Nšo-či

      ha..ha

     • Soave

      Pa se vseeno vprašujem. . . koliko časa še bo tako idealno.
      In, kdaj je ta fant tam bil ?

     • Felikss_AH

      Datum posta je Jan. 2018 in ima pa še nekaj zanimivh videov na temo. Dejstvo je da obstajajo mesta kjer še videli niso Muslija ali Negroida… Švedska je kot sem omenil velika dežela in Severna divjina tem Afro-Primatom zagotovo ne paše. Iz Finske se je ža kakih 1500 Iračanov samih vrnilo domov v Irak… grdo sivo vreme, mrzlo… dolge noči in ženske večji del leta zavite v bunde. Ni tako zabavno kot dekleta v minicah po velikih mestih v toplejših delih Evrope

     • Soave

      Se strinjam!

     • Nšo-či

      Otroke? Ti plesi so bolj reklamirani v smislu, kako obdržati moškega, ki ga ljubiš?
      Kako mu lahko stalno prebujaš domišljijo, da ne skoči čez plot. Druga skrajnost je brezpogojna ljubezen s katero mu naložiš ljubezni brezpogojno odgovornost.

     • Felikss_AH

      Prebujati domišljijo ? … ko ti taka takole miga pred očmi v živo ne rabim nobene domišljije… pa še tisti plot… namesto jaz čez njega me kar plot sam naskoči… kot da bi me nokautiral… v očeh pa rotirajoče spirale kot v risankah iz pradavnih Toma in Jerrija

     • Nšo-či

      Si mislim ja…:)

     • Soave

      Brezpogojno ? Ta pa ne obstaja.
      Vsak dam, ima tudi svoj . . . daj.

     • Felikss_AH

      Lady Indy včasih rada zaide v metaforizirano “brezpogojno” poetiko

     • Nšo-či

      Ha..ha. Že dva dni poslušam zole:
      https://youtu.be/-JS-Mwq41mk
      Še film sem si ogledala še enkrat.

     • Nšo-či

      Poznaš Osha?

     • Soave

      Osha? Mistik, guru, duhovni učitelj?
      Skoraj nič.
      Čedalje manj me zanima taka duhovna sfera. Nekako se v tem ne najdem.

     • Nšo-či
     • Soave

      Hja. . . . . . do takih spoznanj pa pridemo zelo pozno, ali celo nikoli.
      Žal. . .

     • Nšo-či

      Zdejle si me pa nasmejal do solz. Spomnil si me na zanimiv članek. Narcisi, povsod željeni, a nevarni. Zanimivo branje, priporočam.
      https://www.vecer.com/narcisi-povsod-zeleni-a-nevarni-6562378
      Zaradi spletnega klikanja je prestopila črto in izgubila tisto, kar je pridobila.
      Če bi slišala naravo, bi razumela “igro” preživetja.

 • Franc Ložar

  Vlada in koalicija ima podoben načrt , kot leta 1945.
  Uničiti vse delovne, pametne in zavedne Slovenke in Slovence!

  • Prle

   Ki so verjetno desnosuči,ane.

   • Nšo-či

    Ooo…si zaključil zimski spanec?

  • domovina mili dom

   Kar miloševiću ni uspelo, bo milanu murgeskemu.

 • domovina mili dom

  Rabijo prosta stanovanja za ekonomske turiste.

 • Geiersturzi

  To ni omejen primer veliko mater samohranilk poznam, ki živijo ekstremno mizerno medtem pa vidimo vsak dan večje število migrantov v nekakšnih islamskih capah, ki se svobodno gibljejo in na veliko kupujejo z našim denarjem. Migranti tradicionalno nič ne delajo in živijo v elstrenmno luksuznih stanovanjih, ki jim omogoča levičarska vlada z našim denarjem v imenu nekalšnega multikulti lažnega humanizna. Tako skrbi ta levičarska vlada, ki ima toliko povedat o skrbi za svoje ljudi. Volilci pamet v roke.

  • Goran Hvala

   na veliko kupujejo s tvojim denarjem.. :-)….dej jest bi tud….zgleda mas debelo denarnco… kaj pa je z slovenskimi samohranilkami? delat naj grejo pa bo… pa noge nej skup tiscijo ce niso sposobne frocov prezivljat.

   • sloven

    ti si en kretencek ane tvoja mama bi mogla noge skupi drzat da tak smrad nebi po nasi dezeli hodil povej svojim islamskim prijateljicam naj noge skupaj drzijo in naj same prezivljajo sebe in svojo druzino ce bi ze koga morala ali hotela nasa drzava prezivljat so to izkljucno nasi drzavljani zal si tudi ti med njimi

    • Goran Hvala

     ej slo model..kaj se razburjas. sama naj poakrbi za froce ce jih ima.. od drzave nisem nic kaj velik imel. razen poloznic.. tak da men je ciat vseeno keri drek me krade. levi al desni….jest sam povzemam besede pravis slovencev….se pravi nej se neha fukarit na okrog pa nese svojo tolsto rit delat. pa bo kaj imela. . isto velja za muslice. sam njih nikjer ne vidim stokat in jamrat po forumih kolk trpijo…drgac pa sem obvestil svoje muslimanske kolegice naj se nehajo mnozit ker slovencem to ne disi…slovenskim katoliskim prijateljicam sem pa tudi svetoval naj se nehajo gonit naokrog pol pa cvilit ko jim nekdo froca nastepa….

   • Ana32

    Niso vse ženske same krive, da so samohranilke…. Ko moški doma ne dobi vedno, ko hoče namaka, pa si najde drugo…. A to pa je ok?! Fak, ampak taki komentarji in lastniki komentarjev,…. Ni da bi govoru… Primitivci usrani…. Sramota za Slovence…. Zaradi takih primitivcev, take države, take politike, me je SRAM, da sem slovenka (po krvi in narodnosti–na žalost)…. Dokler je denar za faking migrante, bi mogel biti tudi denar za penzioniste in samohranilce….

 • koza

  Država, oblast ne razume, da si folk ne more kar tak vzeti kredit, kot oni; eni imajo ugodnosti, mnogo več jih pa odplačuje, zato pa pravim, da je od normale do kraljev ulice tanka linija

  • večni srb

   Država ne razume, da smo veterani osvamosvojili Slovenijo prav zaradi doma.

   • koza

    ti pa sploh

    • večni srb

     Tebi ni bilo treba, ker smo jaz in ostali veterani nastavili svojo glavo, tudi sicer med nami ni bilo politikov, birokratov in sodnkov, ki jih pa začuda nihče ne meče iz doma, ne glede na milijonske stroške razveljavljenih krivičnih sodb, za katere bi morali biti predvsem osebno odgovorni.

     • Goran Hvala

      sej ves kaj je koza pocela leta 91.. glasna pa je to pa ja..

 • večni srb

  Izsiljevanje nemočnih ljudi z izgubo doma je verjetno najhujša fašistična doktrina od vseh možnih, saj fašistična država na ta način kanibalizira svoje državljane, ki jim odreka temeljno poslanstvo vsake skupnost. V imenu izrojenega ljudstva, ki to dopušča.
  Govorim izključno o deložacijah iz doma, kjer je oseba rojena ali iz državnih stanovanj, ki so jim nekoč povsem legalno pripadla. Nihče nas nima pravice izganjati iz doma, za državo pa mora biti vseeno kdo zaseda posamezna družbena stanovanja, pomembno je predvsem, da ga že ima. Obstajajo tud drugi tip deložacij, kot so recimo nezakonite vselitve ali nezakoniti postopki odpukov, po jazbinškovem zakonu, kjer je povsem jasno določeno, da lahko vsakdo odkupi edino svoje lastno stanovanje, nikakor pa ne štiri ali pet njih, kot se je zgodilo v realnosti, pa nihče ne ukrepa. Ne more, v fašistčni držav ima največ moči vojska, kdor jim nasprotuje, bo rabil svojo vojsko.
  Socialna država pomeni, da država slehernemu državljanu zagotavlja vse osnovne pogoje za življenje, ki so utemeljeni s človekovimi pravicami in najbolj elementarno etiko, da se noben šalabajzer glede tega ne more sprenevedati. Zato ministrstvo za socialo pokrije večino stroškov najemnine, vodo in elektriko pa lahko subvencionira občina ali elektro ozroma se pokrije iz drugih socialnih virov. Če kdo od slovencev ostane brez teh osnovnih pogojev za življenje, je država fašistična in Ustava ne velja več, škoda debate, ker jh je lahko samo še bolj sram, pavzaprav strah pred kazenskimi sankcijam, če bi bili fašisti dovolj inteligentni in bi znali razmišljat malo v naprej.
  Elektrika je posebna žival, ker nihče ne razume kaj elektrika sploh je, deluje pač. Obstaja zakon, po katerem MORA državni elektro zagotavljati minmalno oskrbo vsem državljanom, vendar si ga je fašistični gnoj razložil po svoje in tisti kilowat in pol omogočijo zgolj smrtno ogroženim bolnkom ali opravilno nesposobnim osebam. Tehnično dejstvo je, da večna gospodinjskih strojev deluje med 750 wati in dveh kilowatih, kar je za državo popolnoma zanemarljiva količina, medtem ko lahko posamezniku dobesedno reši življenje.

  To državni teroristi delajo zgolj zato, ker lahko, saj jih nihče ne preganja, ko so seveda obsojeni na Evropskih sodiščih, pa namesto njih odgovarja cel narod. Še bolj tragično je pravosodje, k iskrbi izključno za pravce pravne osebe države, šele potem upoštevajo tudi življenjske okoliščine državljanov, ki na postopek nimajo nikakršnega vpliva, čeprav država seveda nima telesa in ne čudi nobene bolečne, niti potrebe, niti žalosti ali veselja. To jima delajo smo zato, da mati in njen otrok čim bolj trpita.

  Opozicija tiho, to je počela tudi Janševa vlada, mogoče niso neposredno odgovorni, za današnje državno nasilje so pa vseeno vsi poltiki pri nas krivi, ker tako teroristčno prakso dovolijo oziroma so tiho. Slovenja, fašistična dežela, izvolite se sami.

 • bubamara

  V teh kontejnerjih bodo kozejebci majsimalno zdržali kakšen teden. Potem jih bo antifa popeljala naprej v gnile zahodne kapitalistične države.

  • Svele

   Vencelji incestno pedofilni hlapci ne bodo zdržali v SLO 10let ajahhahah smrt slovenskim otrokom akcija zamaški hahhaha amen

 • večni srb

  Slovensko državo je treba ukiniti in razpustiti.
  Nisem jaz kriv, samo povem, očitno ne more opravljati svojega namena, je smrtno nevarna za življenje, za vse je bolje, če fašistični stvor čim prej crkne. Mi je zelo žal, nismo se zato borili, ampak ne gre in ni razloga verjeti, da bo kdaj šlo, ljudje trpimo in umiramo, s tem ni nonebe zajebancije.

  Kar se politkov, javnih uslužbencev in sodnikov tiče, me res zanima kateri idiot vas bo še kdaj zaposlil in kje.

  • Svele

   To Venceljne mečejo iz Slovenije amen

 • Warrior princess

  Šiško spuščen na svobodo!!! Yeeeees!

  • Goran Hvala

   zdej pa nazaj v gmajno s pirom v roki. za domovino… :-)

   • KAPIBARA

    On vsaj v gmajno..
    Ti pa v temno klet, pa spotoma krompir preberat

    • Goran Hvala

     zakaj pa v klet? mene ni strah niti ne bezim pred nobenmu…te skrivalnice so bolj janseviska domena. . vas se zdej po hosti komunisti preganjajo med nabiranjem gob. vsak dan berem da vsaj 20 slovencev ustrelijo v gozdu ko so gobe nabiral. . tough life….:-)

 • Hribouc

  Lastika je napeta do konca.

 • Kva Non

  “To achieve world government, it is necessary to remove from the minds of men their individualism, loyalty to family tradition, national patriotism, and religious dogmas.”

  Dr. Brock Chisholm, the first head of the World Health Organization

 • Tone

  Zakaj se zaustavljati na pol poti? Dajmo primerjati kako živijo upokojenci z najnižjimi pokojninami in tisti, ki so odvisni od socialne pomoči, s tem, kako je poskrbljeno za kriminalce v zaporih. Kako se skrbi za pravice enih in drugih.

  • KAPIBARA

   Matr- moram ti dati prav !
   Vsakemu socialcu očitajo: Delat pojdi..
   Arestanta in ilegalca pa NE SMEŠ terat delat, pa sta sigurno bolj zdrava, kot marsikateri zgornji..
   Obvezna sprememba celotne zakonodaje ! Celo nekateri sodniki to upajo reči..

 • Crstian45

  Ta država in ta leva vlada tako skrbi za svoje ljudi in za njihovo socialno varnost. Lastni ljudje se vam ne smilijo brezčutni levičarji kje je sedaj vaš humanizem, ki je rezerviran samo za tisto vašo migrantsko drhal, da jim je lepo. Kje ste sedaj mirovniki levičarji in ostali humanisti bi morda reskirali eno od de luks stanovanj namesto za islamiata za ubogo mamo samohranilkio. Kje imaste srce ali je to za vas preveč krščansko in sočutje preveč meščanska in nemarksistična morala. Sram vas naj bo looserji sebični.

  • Goran Hvala

   pa sej vas je tolk dobrih kristjanov…bo pa ja kdo nesebicno tak kot sam katoliki znajo priskocil na pomoc. al raje sam sinfaste pa svojo ritko futrate…pa taki katoliki….heh

 • piko8

  To je to, ker ta samohranila ne bo volila levih FAŠISTOV!!
  Kozjejebci če dobijo državljanstvo so pa garant nijihovi volivci !!

  • Goran Hvala

   jp. so preveril volilni listic…ko so opazil da je volila sds so ji skenslal socialo. …hahahaha….huda…:-)

 • plamen100

  Saj ne bi verjel ce sam ne bi bral teh dobavnic kaj naj bi zrli kameltrajberji. Ekolosko hrano??? Pa kdo od Slovencev si lahko privosci ekolosko hrano?? In kaj dela CSD pri tisti materi samohranilki?? Sicer ne vem a ta zenska nima nobenega da jo malo svetuje? Poznam eno ukrajinko plesalko (pustimo sedaj podrobnosti) ki je enako bila samohranilka. Nato si je sama uredila da ji je obcina nasla nato pa se subvencionirala stanovanje, vrtec itak zastonj, enako vsi dodatki za otroka, enako dodatno zdravstveno zavarovanje za njo in otroka preko obcine, nato si je preko zavoda uredila tecaje za tajnico in se za en poklic in na koncu spozna starejsega bogatega italijana in se odseli v Italijo kjer je zaposlena v njegovi firmi. In to vse naredi ena ukrajinka v tuji drzavi. Ta punca pa naj vzame sotor in se naseli na travnik pred obcino in obvesti medije, ker ce se to dogaja v drzaci s 5% gospodarsko rastjo naj gre vse v 3 PM. No malo pa se bo morala tudi sama boriti, ker nikjer ti drzava ne bo sama od sebe nudila ce se sam ne pobrigas!

  • Goran Hvala

   no vidis…ukrajinka si je zrihtala. . sama. ker pac ni imela druzga v slo da ji rihta….ena slovenka pa ne zna.. in to v svoji drzavi….pol naj pac bo tam kjer je.. ocitno ji ni v interesu zrihtat. .

 • Bandit123

  Samohranilke sploh ne bi smele obstajati. Menda si niso same naredile otrok. Obstaja sicer možnost, da je eden od staršev mrtev, a za vse druge različice bi morala poskrbeti država, tudi z odvzemom prostosti, če ne gre drugače.

  • Goran Hvala

   babe zapret…ker jo nastavljajo. :-)

  • Cucurbita Pepo

   A bo od zdaj naprej samohranilkam država vsilila partnerja?? Komunistični raj

   • Goran Hvala

    ne vem zakaj ima froca ce ga ni sposobna redit.

    • Tone

     Ja, zakaj, ker je model rekel, da bo pazil, pa ni. Župnik pa pravi, da se nerojenih otrok ne sme pobijati.

     Sicer pa ne razumem, zakaj se ravno desnuhi razburjate? Enega Slovenca več imate!!!

    • boogin1

     Ne vem zakaj se muslimanski iztrebki razmmožujejo, če se niso sposobni preživljati ?

     • Goran Hvala

      no sej to.. a nismo vsi isti? tak da se strinjam glede vseh.

  • KAPIBARA

   V SLO NI samohranilke !
   Pri preživljanju, najmanj, pomaga socialna služba, z vsemi priteklinami !
   Je pa res, da ni lahko !

 • kr en

  Da bi pa kakšen TRR zraven napisali pa ne…. Da bi lahko na nek način pomagali in si ne samo pisali kdo je kriv in kdo ni kriv!
  Pa ne obtoževat in se spraševat zakaj ima otroka, če ga ni sposobna preživet. Nihče ne pozna njene zgodbe! Pa vi negativci, da se vam slučajno ne bo kaj takšnega zgodili! Slej kot prej se ti lahko življenje obrne na glavo in si lahko v enakem položaju, kot ta trenutno ne močna gospa.
  Raje stopimo skupaj in ji poskusimo pomagat! Vsak € šteje….

  • Goran Hvala

   ej sam neki. to kar si napisal tega janseviki ne zastopijo. to vedo vse….seveda sam v primeru slovencev velja tvoja zgodba. .za vse ostale velja pa kar si prej napisal…pa taki demokrati sploh pa katoliki. . smesno a ni. :-)

 • Valter BraniSlav

  Narod hlapcev noce odrasti…

 • Novakec1

  Prfukjena država ki jo vodi klovn in trop debilov.