fbpx

Zločin brez primere: Tako so partizanski sadisti trgovcu Riglerju iztrgali jezik, odrezali nos in ušesa

Na današnji dan pred 75 leti so slovenski partizani in “osvoboditelji” na neverjetno krut način obračunali s trgovcem Francem Riglerjem iz Dolenje vasi pri Ribnici. Pred ustrelitvijo so ga neusmiljeno pretepali in mu iztrgali jezik, odrezali nos ter ušesa. 

Pregled zgodovinskega časopisja v času med 2. svetovno vojno ne mine brez poročanja o skrajno zavržnih oblikah mučenja in pobijanja nedolžnih civilistov s strani slovenskih partizanov. Zločinsko naravo slovenskega partizanstva slikovito kaže tudi primer ubitega trgovca Franca Riglerja iz Dolenje vasi pri Ribnici, ki so ga partizani zverinsko mučili, preden so ga ubili v nekem taborišču pod Krempo v kočevskih gozdovih.

Tega moža, ki se ni zanimal za drugo kot za svojo dobro in pridno ter varčno družino, ki si je z delom in trudom ustvaril lep dom in premoženje, po katerem so hrepeneli morilci, so odpeljali v taborišče in ga neusmiljeno pretepali. Iz zanesljivih virov so ugotovili, da so nesrečnemu Francu Riglerju pred usmrtitvijo iztrgali jezik, odrezali nos in ušesa, kar pove vse o medvojnem dogajanju in “pravičnih” partizanih, ki so se borili za našo svobodo.

C. Š.