fbpx

Zloraba ministrske funkcije “par excellence”: Minister Bandelli se je županskega kandidata v Komnu lotil kar z neposrednimi grožnjami! Bratuškova in Šarec ga še vedno tiho podpirata?!

Foto: STA

Minister za kohezijo Marko Bandelli se je s svojimi grožnjami tokrat spravil na županskega kandidata v Komnu, kjer je bil prej sam župan, vodja stranke Bratuškova in predsednik vlade Šarec pa ga očitno pri tem tiho podpirata. Z grožnjami je jasno izrazil tudi namen zlorabiti svojo funkcijo in postopke podeljevanja evropskih sredstev, prav tako pa je jasno napovedal, da si na področju infrastrukture, za kar je kot ministrica pristojna Bratuškova, občina Komen ne more obetati nič dobrega. To pa ni prvi izpad Bandellija; prikazujemo, kako s pomembnostjo funkcij, ki jih zaseda, rasteta tudi resnost groženj, ki jih izreka, in aroganca, ki jo pri tem izkazuje.

Na dan je prišlo elektronsko sporočilo nekdanjega župana občine Komen in trenutnega ministra za področje kohezije Marka Bandellija, ki ga je poslal kandidatu za župana Komna Eriku Modicu. V elektronskem sporočilu, ki ga je Bandelli očitno v navalu besa poslal kar s svojega pametnega telefona Samsung Galaxy, je Modica obtožil, da kandidira izključno iz svojih osebnih interesov, prav tako pa ga obtožuje, da gre za bitko, ki jo Bandelli bije z Malgajevimi. Sporočilo se glasi: “Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev, kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj, in predvsem infrastrukture.” V sporočilu je Bandelli tako jasno napovedal tudi, da si v primeru, če bo Modic izvoljen za župana, občina Komen utegne obetati nagajanje s strani Službe vlade Republike Slovenije za razvoj in kohezijo, ki jo vodi Bandelli, in ministrstva za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, predsednica SAB. Siol.net še poroča, da naj bi po Bandellijevih besedah šlo za korespondenco med dvema prijateljema.

Elektronsko sporočilo Marka Bandellija županskemu kandidatu Eriku Modicu.

Bratuškova in Šarec Bandellija očitno tiho podpirata
Medtem ko v tujini, predvsem v državah, ki naj bi nam bile zgled, takšni nasilneži v vladah nimajo kaj početi, je jasno, da so se v Sloveniji z nastopom Šarčeve levičarske vlade spustili le še nižje. Niti predsednik vlade Marjan Šarec niti predsednica SAB Bratuškova Bandellija nista pozvala k odstopu z njegove funkcije ali pa k izstopu iz stranke. Še več, ministrica za področje infrastrukture Bratuškova s svojim molkom utegne izražati svoje strinjanje z Bandellijevimi besedami, kar pomeni, da lahko dejansko pričakujemo zlorabo tako evropskih kot državnih sredstev davkoplačevalcev in obeh ministrstev za zaostrovanje lokalnih zdrah, v katerih je udeležen Bandelli.

Koliko časa bo premier Marjan Šarec še trpel nedopustne izpade in zdrse ministra Bandellija? (Foto: STA)

Dolga tradicija “poslovanja po domače” …
Demokracija na svojem spletnem portalu poroča, da se je Bandelli sicer že opravičil, češ da je “naredil napako” in da z grožnjo ni mislil tako resno. Opravičil naj bi se tudi Bratuškovi, ki jo je “po nemarnem” omenjal v spornem sporočilu. Dogajanja sicer ne komentira niti Modic. Na potencialen konflikt interesov pa smo mediji opozorili tudi, ko je Bratuškova zasedla funkcijo infrastrukturne ministrice. Bandelli kot lastnik betonarne bi namreč pri gradnji projekta 2. tir utegnil imeti tudi osebne interese. Prav Bratuškova in Bandelli sta bila tudi med šestimi s strani KPK preiskovanimi kandidati za ministre v Šarčevi vladi, pri čemer naj bi takrat po neuradnih podatkih preiskovali prav Bandellijeve županske posle.

Sovražna retorika s strani arogantnega Bandellija se nevarno stopnjuje
To pa nikakor ni prvi izbruh sovražnosti in arogance s strani Bandellija, ki po družbenih omrežjih vzbuja pozornost tudi z razkazovanjem življenja na veliki nogi. Že pred kratkim je namreč Bandelli arogantno opravičeval svojo “nujno” vožnjo z modrimi lučmi po avtocesti, češ da lahko po zakonu dela, kar hoče – takrat ga je za razliko od tokratnega primera opomnila tudi predsednica njegove stranke Bratuškova. Na zaslišanju je še kot ministrski kandidat pred meseci priznal tudi izvajanje mobinga nad zaposlenimi, še bolj zaskrbljujoča pa je bila Bandellijeva izjava na družbenem omrežju Twitter nekaj mesecev prej, na vrhuncu referendumske kampanje glede drugega tira. Takrat je kar javno podprl izraženo eksplicitno grožnjo zoper življenje pobudnika referenduma Vilija Kovačiča, ko je jeza popustila, je svoje sporočilo kmalu izbrisal.

J. Ž.