fbpx

Zloraba oblasti: Glasilo MOL po “naključju” prišlo v nabiralnike istočasno z reklamno revijo Zorana Jankovića? Poglejte, kakšne hvalnice mu pojejo Goran Dragić, Milan Kučan, Peran Bošković, Robi Kranjec, Geza Filo, Nedžad Grabus in drugi!

Glasilo MOL (Ljubljana) po "naključju" prišlo v nabiralnike istočasno z reklamno revijo Zorana Jankovića? (Slika: Maja Viher)

Ljubljana je glasilo Mestne občine Ljubljana. Plačujejo ga vsi davkoplačevalci. Tokrat so ga Ljubljančani dobili zelo okrnjenega, vsebina na 32 straneh se je nanašala izključno na kandidate za župana Ljubljane in mestne svetnike. Toda poleg časopisa je bil na 32 straneh tudi reklamni oglas za Zorana Jankovića. Naključje, da bi volilna komisija MOL hkrati z oglasno revijo za Zorana Jankovića izdala še posebno številko časopisa Ljubljana?

Reklamna revija, ki ima naslov Skupaj smo najlepše mesto, se začne s pismom Jankovića Ljubljančankam in Ljubljančanov, kjer se hvali z dosežki (hvali se, kako je uporabil denar drugih) in kaj bo še naredil. Med drugim naj bi Baragovo semenišče spremenil v umetniško-izobraževalno središče. Gre za semenišče, ki ga je komunistični režim po 2. svetovni vojni ukradel katoliški cerkvi.

Sledijo fotografije kandidatov na Listi Zorana Jankovića in fotografije projektov, najbolj zanimive pa so sluzave izjave ljudi, ki podpirajo človeka, ki je med drugim spolno izsiljeval nemočno mater dveh otrok, ki se je znašla v stiski – v zameno za delovno mesto je od nje brezobzirno zahteval spolne usluge.

Alenka Šelih, častna meščanka in “pravnica”, ki je skupaj z razvpitim borcem za vrednote revolucije Ljubom Bavconom leta 1978 napisala učbenik kazenskega prava, v katerem je zapisano, da je kazensko pravo sredstvo za boj proti določenemu delu prebivalstva: “V zadnjem desetletju se je Ljubljana močno razvila, postala je sodobno in urejeno mesto in začela je dobivati kvaliteto prestolnice.”

Peter Čeferin, odvetnik: “ … je ravno po njegovi zaslugi naša Ljubljana postala prelepo mesto.”

Jože Bavcon, direktor Botaničnega vrta: “Gospod Zoran Janković je edini politik – gospodarstvenik, ki sprejema moč argumentov.”

Nuša Kerševan, nekdanja županja in častna meščanka: “Zato želim, da bi gospod Zoran Janković (…) zagotovil, da se bo naše mesto razvijalo še naprej v dobrobit vseh občanov.”

Goran Popović, ravnatelj OŠ Livada: “Srečen je človek, ki se danes zbuja v Ljubljani, ker je župan Zoran Janković (…).”

Aleksandra Kornhauser – Frazer, častna meščanka in kemičarka: »Zorana Jankovića cenim, ker je vulkan ustvarjalnosti.«

Janez Stanovnik, nekdanji predsednik ZZB NOB: “Moj prijatelj Zoki ni samo graditelj in ustvarjalec, on je postal duša Ljubljane.”

Geza Filo, škof Evangeličanske cerkve: “Gospodu Zoranu Jankoviću (…) izrekam priznanje za dosedanje delo.”

Peran Bošković, patriarh srbske pravoslavne cerkve: “Ob iztekajočem se mandatu in volitvami ki so pred vrati čutim potrebo, da se vam zahvalim za vse, kar ste kot župan storili za našo skupnost. To velja tako za nesebično (tudi osebno) pomoč pri graditvi našega kulturno pastoralnega doma in njegove okolice, vaš vedno prisrčen odziv na naše pobude in prošnje, kot tudi za topel sprejem naših najvišjih cerkvenih dostojanstvenikov, ki so obiskovali Ljubljano. Srčno si želimo, da za nadaljnji razvoj našega mesta in kvaliteten odnos z našo skupnostjo, ponovite mandat, pri čemer vas najiskreneje podpiram.”

Goran Dragić, košarkar: “Za najboljšega župana na svetu. Hvala Zoki za prelepo Ljubljano.”

Nedžad Grabus, mufti: “Vsaka generacija Ljubljančank in Ljubljančanov je imela svoje izzive, kako narediti mesto prijetno in dostojno za življenje. Naša generacija se bo spominjala župana Zorana Jankovića po velikih projektih in ureditvi mesta, ki so Ljubljano modernizirali in jo postavili v raven najlepših svetovnih mest.”

Robi Kranjec, skakalec: “Danes razmišljam, kako prav imajo moji športni kolegi iz tujine. Res imamo neverjetno lepo prestolnico! Nič čudnega, da jo prihajajo občudovat z vseh koncev sveta. Upam, da bo tudi v prihodnje tako. Zahvala in poklon županu Zoranu Jankoviću.”

Milan Kučan, zadnji predsednik komunistične partije: “Ekipa, ki z Zoranom Jankovićem že tretji mandat upravlja z Ljubljano, je znala razbrati potenciale, ki jih naše mesto premore in je na njih začrtala razvoj slovenske prestolnice. Ljubljana je danes svojim meščanom prijazno mesto. To je nedvomno dosežek sedanjega vodstva. Tega ne gre spregledati zdaj, ko se bo ocenjevalo njegovo delo.”

Tone Fornezzi: “V zgodovini sem šibek in ne vem točno, kdo je ustanovil Emono. A vem, kdo je naredil Ljubljano. Janković! In ker sem star Ljubljančan, si želim, da bi jo delal še nadaljnjih 100 let.”

Demokracija.si