Zunanji minister Logar na povabilo Blinkna začenja obisk v Washingtonu

Datum:

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na povabilo državnega sekretarja ZDA Anthonyja Blinkna danes mudil v Washingtonu. Srečanje je namenjeno nadgrajevanju partnerstva in zavezništva med državama. 

Srečanje med dr. Anžetom Logarjem in državnim sekretarjem ZDA Anthonyjem Blinknom bo potekalo v State Departmentu v Washingtonu, namenjeno pa bo dialogu o  dvostranskem in transatlantskem sodelovanju, izmenjala pa si bosta tudi mnenja o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih, med drugim o Zahodnem Balkanu. 

Cilj srečanja je utrjevanje transatlantskih odnosov na podlagi Vrha EU-ZDA junija 2021, v sklopu tega pa bo minister dr. Logar sekretarju Blinknu predstavil tudi potek slovenskega predsedovanja EU. Prav tako bosta govorila tudi o možnostih krepitve sodelovanja z ZDA tudi na področju gospodarstva. 

Minister dr. Logar z ameriškim sekretarjem Blinknom.

Odnosi med Slovenijo in ZDA so intenzivni, v minulem obdobju so se vidno okrepili tudi stiki na političnih ravneh. Po obisku sekretarja Mika Pompea avgusta 2020 v Sloveniji in ministra Logarja decembra 2020 v ZDA je to tretje dvostransko srečanje na ravni zunanjih ministrov v zadnjem letu in pol.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...