fbpx

Zunanji minister Logar na povabilo Blinkna začenja obisk v Washingtonu

Minister za zunanje zadeve, Anže Logar in državni sekretar ZDA, Anthony Blinken. (foto: Vlada RS)

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na povabilo državnega sekretarja ZDA Anthonyja Blinkna danes mudil v Washingtonu. Srečanje je namenjeno nadgrajevanju partnerstva in zavezništva med državama. 

Srečanje med dr. Anžetom Logarjem in državnim sekretarjem ZDA Anthonyjem Blinknom bo potekalo v State Departmentu v Washingtonu, namenjeno pa bo dialogu o  dvostranskem in transatlantskem sodelovanju, izmenjala pa si bosta tudi mnenja o aktualnih regionalnih in globalnih vprašanjih, med drugim o Zahodnem Balkanu. 

Cilj srečanja je utrjevanje transatlantskih odnosov na podlagi Vrha EU-ZDA junija 2021, v sklopu tega pa bo minister dr. Logar sekretarju Blinknu predstavil tudi potek slovenskega predsedovanja EU. Prav tako bosta govorila tudi o možnostih krepitve sodelovanja z ZDA tudi na področju gospodarstva. 

Minister dr. Logar z ameriškim sekretarjem Blinknom.

Odnosi med Slovenijo in ZDA so intenzivni, v minulem obdobju so se vidno okrepili tudi stiki na političnih ravneh. Po obisku sekretarja Mika Pompea avgusta 2020 v Sloveniji in ministra Logarja decembra 2020 v ZDA je to tretje dvostransko srečanje na ravni zunanjih ministrov v zadnjem letu in pol.

Tanja Brkić