fbpx

Afrodiziak na vas ali na vašem krožniku

Foto: iStock

Hrana predstavlja enega največjih in najpreprostejših užitkov v življenju. Ima svojevrstno moč zapeljevanja, če je le pripravljena in servirana na mojstrski način. Predstavljamo nekaj živil, ki vam lahko popestrijo življenje v spalnici.

Kulinarični afrodiziaki so močno orožje, ki lahko neposredno vplivajo na človekovo spolno življenje, hormone, možgane, energijo in raven stresa. Nekatere sestavine imajo psihoaktivne lastnosti, druge pa zaradi svojega sugestivnega vpliva burijo domišljijo ljudi.

Šparglji za poročno noč
Že v 17. stoletju so zapisi o zeliščih govorili, da šparglji vzbujajo poželenje tako pri moških kot ženskah. V Franciji so ženini pred poročno nočjo – da bi si zagotovili nepozabno noč – uživali tri vrste špargljev. Do danes pa se je ohranilo prepričanje, da beluši v telesu dvigajo proizvodnjo histamina, ki pripomore k lažjemu dosegu orgazma pri obeh spolih. Poleg tega so šparglji odličen vir kalija, vlaknin in vitamina B6.

V antičnih mitologijah so mandlji predstavljali simbol plodnosti. Vonj teh oreščkov naj bi pri ženskah vzbudil strastno razpoloženje. Mandlji vsebujejo velike količine vitamina E, vlaken in magnezija.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Avokado spominja na testiste
Azteki so bili prva civilizacija, ki je ponudila razlago o pozitivnih učinkih avokada na spolnost. Rastlino so poimenovali kar Drevo življenja. Plodovi na drevesu namreč visijo v parih in spominjajo na testise. Avokado je bogat tudi z vitaminom B6 in odlično vpliva na krepitev imunskega sistema.

Italijani veljajo za izredno romantičen narod. Bazilika predstavlja pomemben del v mediteranski kuhinji, saj verjamejo, da spodbuja srčni utrip in krvni pretok, zato jo dodajo skoraj vsaki omaki in jedi.

Čokolada na sto in en način
Odlična novica za ljubitelje čokolade. Še posebej temna čokolada vsebuje številne spojine, ki v možganih spodbujajo občutek užitka. Strokovnjaki razkrivajo, da čokolada prinaša tudi občutke privlačnosti in evforije. Obstaja veliko načinov za uživanje čokolade v paru. Prepustite se domišljiji.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Med spodbuja spolni nagon in doživljanje orgazma
Med je sladka in lepljiva sestavina za različne kulinarične užitke. Vsebuje ogromno mineralov, ki v telesu pomagajo pri presnovi estrogena, ženskega spolnega hormona. Ne enak način deluje na raven testosterona, ki spodbuja spolni nagon in doživljanje orgazma. Med je prav tako bogat z vitaminom B in drugimi hranili.

Dobra novica je, da vas do afrodiziaka loči le nekaj metrov – do najbližje trgovine, večina ljudi pa ima omenjene sestavine že v domači kuhinji. Veliko kulinarično-seksualnih užitkov vam želimo.

N. K.