fbpx

Ali je šel poslanec Levice Boštjan Koražija z razkazovanjem svojega telesa po družbenih omrežjih čez mejo dobrega okusa?

Foto: Twitter

Poslanec stranke Levica Boštjan Koražija je bolj kot po vlogi poslanca, popularen po vlogi “medveda”. Na svojem uradnem Instagram profilu ima namreč zgolj 775 sledilcev, medtem ko mu na gejevsko usmerjenem profilu sledi skoraj 21 tisoč oseb. Njegova zadnja razgaljena objava je požela nešteto všečkov, ni pa znano, kateri izmed uporabljenih ključnikov je pripomogel k temu uspehu – morda #BodyPositive, ali bolj verjetno #GayDaddyBear?

Medtem ko se poslanec Levice Boštjan Koražija na Facebooku še malce zadržuje, pa na družabnemu omrežju Instagram ne pozna nobene zavore več. Tam ima sicer kar tri aktivne profile, eden izmed njih pa je namenjen predvsem izkazovanju njegove spolne usmerjenosti in razkazovanju medvedje postave, na katero je videti prav ponosen. Na spletni strani, ki opisuje poklic poslanca Državnega zbora, sicer med drugim najdemo tudi naslednji stavek: “Delo poslanca v Državnem zboru zahteva dobre psihofizične zmogljivosti.” Je Koražija šel z javnim razkazovanjem svoje postave čez mejo dobrega okusa?

Lahko zavzamemo stališče, da imajo vsake oči svojega “malarja” in da se nas ne tiče, kaj kdo počne v svojem privatnem življenju. Pa vendar, v tem primeru gre za poslanca, kar naj bi bila dokaj resna in javna funkcija, ki je naj ne bi lahko opravljal čisto vsak, ki bi ga mimogrede pobrali na cesti. “Poslanec je predstavnik ljudstva v Državnem zboru RS, ki šteje 90 poslancev. Ima pravice in dolžnosti določene z ustavo, z zakonom in poslovnikom Državnega zbora. Kot član Državnega zbora se udeležuje sej, kjer sodeluje pri: razglasitvi ali spremembi ustave, pri sprejemanju nacionalnega programa, zakonov in državnega proračuna, pri potrditvi mednarodnih pogodb, pri sprejemanju poslovnika državnega zbora, raznih deklaracij, resolucij, priporočil, stališč, sklepov in obveznih razlag zakona. Sodeluje pri izvolitvi, imenovanju in razrešitvah predsednika vlade, ministrov, predsednika in podpredsednika državnega zbora, sodnikov, tožilcev ter pri drugih imenovanjih in razrešitvah, ki sodijo v pristojnost državnega zbora,” je le kratek izsek opisa poklica poslanca Državnega zbora. Ali poslanec Koražija dejansko ustreza opisu funkcij poslanca, si odgovorite sami.

Foto: Instagram

Sara Kovač