Ameriško vojno letalstvo se bo na festivalu predstavilo s transvestitom

Foto: Instagram

Če si pod besedno zvezo ameriško vojno letalstvo predstavljate možate atlete polne mačizma, ki s svojimi F-18 Horneti letijo proti sovražni vojaški bazi kot v filmu Top Gun, je resničnost pod Bidnovo administracijo veliko bolj bizarna. Ameriško vojno letalstvo namreč konec julija na družinam prijaznem festivalu v bazi Langley-Eustis gosti t. i. »drag« šov, kjer bo nastopil v mornarici zaposleni transvestit.

V vojaški bazi gostijo svoj prvi poletni festival “Raznolikost, enakost, vključenost« ki vključuje vrsto nastopov in govorov, vključno z drag šovom Joshue Kelleyja, ki kot transvestit nastopa pod vzdevekom Harpy Daniels. Kelley sicer že več let nastopa na letalonosilkah in vojaških oporiščih, kjer želi s svojim transvestitskim, močno seksualiziranim šovom navdušiti mlade pilote.

Podnevi je vojak, ponoči se Kelley prelevi v lahkoživo Harpy in navdušuje pilote ter mornarje. (foto: Instagram)

Festival se oglašuje kot družinam prijazen dogodek, vključno z “napihljivimi hišicami in poslikavami obrazov za otroke”, v skladu z opisom dogodka. Dogodek, na katerem bodo nastopile številne kulturne skupine, poteka pod sloganom »Praznujemo drugačnost«.

Kelley kot Harpy že leta navdušuje mornarje in pilote (foto: Instagram)

Festival je bil oglaševan tako vojaškemu osebju kot civilistom,  nekateri, ki so prejeli povabilo, pa so bili besni zaradi šova transvestitov ki ga je sponzorirala vojska, čeprav je bil dogodek oglaševan kot družinam prijazen.

“To je burleska, je hiperseksualizija. To ni nekaj kar bi bilo primerno za otroke,” je dejala oseba, ki je želela ostati neimenovana zaradi morebitnega maščevanja uradnikov vojaške baze.

Kelley trdi, da mu predstava dovoli, da se poistoveti s svojo žensko platjo (foto: Instagram)

Transvestit Kelley je leta 2018 za Navy Times povedal, da je v mornarico vstopil, ker je potreboval stabilen dohodek za financiranje svojega transvestitskega fetiša.

»Draging mi omogoča, da sprejmem svojo žensko plat ter da pokažem svojo raznolikost in ustvarjalnost. Ko se naličim, je to obraz umetnosti in ustvarjalnosti, ne le obraz ličil. Ko slišim ljudi, kako navijajo, se smejijo, jokajo ali se mi celo pridružijo na odru med predstavo je to izredno vznemirljivo.« je dejal.

Na Kelleyjevi strani na Instagramu je na desetine njegovih fotografij, kjer je oblečen v žensko, med katerimi so mnoge močno seksualizirane. Na nekaterih fotografijah je Kelley gol, čeprav se zdi, da same fotografije ne kršijo pravil Instagrama o goloti. Njegova sporočila so pogosto tudi politična, vedno pa v podporo levici in LGBTQ skupnosti.

Kelley ima kot alterego Harpy tudi profesionalni Instagram račun (foto: Instagram)

Drag predstave za otroke so bile v zadnjih mesecih deležne burnih debat. Kritiki so takšne predstave in dogodke označili za neprimerne in kot potencialno zlorabo otrok. Takšne predstave so običajno močno seksualizirane.

Andrej Žitnik