fbpx

Ansambel Saša Avsenika obeležil 10. obletnico delovanja in dokazal, da ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino bratov Avsenik!

Foto: Marko Alpner

Ansambel Saša Avsenika je pred nekaj dnevi v kultnih Plečnikovih Križankah uprizoril pravi narodnozabavni spektakel. Z gala koncertom je namreč obeležil 10. obletnico delovanja. Pri tem je v svojo sredino povabil kar nekaj imenitnih gostov ter dokazal ne samo, da ostaja sinonim za mojstrsko ustvarjanje in izvedbo narodnozabavnih stihov, ampak da s ponosom ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino, ki sta jo narodnozabavni glasbi zapustila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik.

Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika, je pred desetimi leti stopil v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov dedek. Pričakovanja so bila upravičeno zelo visoka, a neprekinjena desetletna kariera ter več kot dvesto nastopov na leto tako na domačih kot tujih tleh so jasen pokazatelj, da bo Sašo s svojim ansamblom še naprej zanosno ohranjal in nadgrajeval bogato glasbeno pot družine Avsenik.

Del najlepših Avsenikovih skladb, ki so zaznamovale prvo dekado delovanja, so izvedli skupaj s Simfoničnim orkestrom Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika, pridružil pa se jim je tudi Sašov oče Gregor Avsenik. V svojo sredino so povabili tudi nekaj izvrstnih glasbenih gostov, med drugim Marka Vozlja in vseh sedem pevk, s katerimi so sodelovali v dosedanji karieri.

Topla junijska noč, čaroben ambient Križank in poskočne Avsenikove viže so med obiskovalci poskrbeli za stoječe ovacije in nepozaben večer, kar jasno dokazuje, da Avsenikove skladbe niso samo neprecenljiv del zakladnice narodnozabavne glasbe, ampak že kar del naše kulturne DNK.

Več pa naj povedo fotografije:

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

M. S.