Ansambel Saša Avsenika obeležil 10. obletnico delovanja in dokazal, da ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino bratov Avsenik!

Foto: Marko Alpner

Ansambel Saša Avsenika je pred nekaj dnevi v kultnih Plečnikovih Križankah uprizoril pravi narodnozabavni spektakel. Z gala koncertom je namreč obeležil 10. obletnico delovanja. Pri tem je v svojo sredino povabil kar nekaj imenitnih gostov ter dokazal ne samo, da ostaja sinonim za mojstrsko ustvarjanje in izvedbo narodnozabavnih stihov, ampak da s ponosom ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino, ki sta jo narodnozabavni glasbi zapustila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik.

Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika, je pred desetimi leti stopil v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov dedek. Pričakovanja so bila upravičeno zelo visoka, a neprekinjena desetletna kariera ter več kot dvesto nastopov na leto tako na domačih kot tujih tleh so jasen pokazatelj, da bo Sašo s svojim ansamblom še naprej zanosno ohranjal in nadgrajeval bogato glasbeno pot družine Avsenik.

Del najlepših Avsenikovih skladb, ki so zaznamovale prvo dekado delovanja, so izvedli skupaj s Simfoničnim orkestrom Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika, pridružil pa se jim je tudi Sašov oče Gregor Avsenik. V svojo sredino so povabili tudi nekaj izvrstnih glasbenih gostov, med drugim Marka Vozlja in vseh sedem pevk, s katerimi so sodelovali v dosedanji karieri.

Topla junijska noč, čaroben ambient Križank in poskočne Avsenikove viže so med obiskovalci poskrbeli za stoječe ovacije in nepozaben večer, kar jasno dokazuje, da Avsenikove skladbe niso samo neprecenljiv del zakladnice narodnozabavne glasbe, ampak že kar del naše kulturne DNK.

Več pa naj povedo fotografije:

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

M. S.

 • Povprečen Državljan

  Čakam na komentarje pravovernih,ki bodo spljuvali vnuka Avsenika,ker je njegov ded igral Titu.

  • Nata

   No ja. . . . . pa tudi kakšno takole napisal. Korajžen je bil.
   Človek za vse čase !!
   https://www.youtube.com/watch?v=Eyh0Y6Eiv_I

   • Drago

    Edina Avsenikova, ki ni bila prevedena v nemščino. Ne vem pa, zakaj bi bilo tako zelo “korajžno” pisati o poboju talcev v SFRJ…

 • freedomfighter

  Cestitke

 • rabbit

  Lepo je bilo. Super večer.

 • Nata

  + + + + + + Sijajno !
  In pohvalno , da nadaljuje tradicijo svojega deda.
  Saj bi bilo neumno ne nadaljevati, kar ti je tako lepo položeno v zibel.

  • Vojvoda Šarec.

   Ja od staršev ne prejmeš vsega, veliko več od starih staršev.

 • Olga101

  Čestitke! Takšni ljudje so pravi vzor Slovencem!

 • tohuvabohu

  Pazi, Marjanca, Vilko se je pisal Ovsenik.

  • Vera

   Le zakaj je Vilko Ovsenik, ko sta pa imela s Slavcem ista starša ?

   • tohuvabohu

    Zamočil je matičar, ki je narobe zapisal Vilkotov priimek.

   • Nata

    Wikipedija. . . . .
    ” Zanimivost, da imata brata različna priimka, izhaja iz dejstva, da je bil stari družinski priimek Ovsenik, zaradi razmer prve svetovne vojne pa je bil priimek spremenjen v Avsenik, kar je tudi rojstni priimek obeh bratov. Poslednja očetova želja pa je bila, da bi eden od bratov ohranil pravi (stari) družinski priimek, zato se je Vilko odločil, da ga spremeni.

 • Vojvoda Šarec.

  Marjanca se je zresnila. Nič vec pornoindustrije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!