fbpx

Babice svetujejo: 5 nasvetov za popoln dom

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Pravijo, da nas matere učijo, kako dom polepšati, medtem ko nam babice pokažejo, kako ga spoštovati. Babice nas rade naučijo na primerih. Kakšnih? Poglejte si v nadaljevanju.

Ni dvoma, da veliko izmed nas dobi občutek za okrasitev in polepšanje doma po svoji materi, vseeno pa je velikokrat prav babičin nasvet tisti, ki ga na koncu uporabimo.

Vedno se sezujte, preden vstopite v hišo
Preden greste na obisk, se vedno sezujete, kajne? Zakaj se torej ne bi tudi v lastnem domu? Na čevljih se nabira cela vrsta umazanije, ki lahko škodi vašemu stanovanju. Kadar pa se znajdete v vlogi gostitelja, svojim gostom seveda ne pozabite ponuditi copat.

Kakovost je vedno na prvem mestu
Pri nakupu pohištva se je dobro zavedati, da nas bo kupljena oprema spremljala vrsto let, zato je pomembno, kaj izberemo in kakšne kvalitete je to, so zapisali na about.com. Babice svetujejo, da vedno izberite najboljšo kvaliteto, ki si jo lahko privoščite.

Kraljica Elizabeta II je gotov ena najbolj modnih babic na svetu (foto: epa).

Kraljica Elizabeta II. je gotovo ena najbolj modnih babic na svetu (foto: epa).

Predstavite svojo kolekcijo
Babice iz pečice vzamejo torto, ko to vsi vidijo. Od tod izhaja vprašanje: kakšen smisel je v zbiranju nečesa, če tega ne pokažete drugim? Od tod sledi tudi nasvet: izberite stvari ali zbirko, ki vam je najljubša, in jo postavite na vidno mesto. Ne pretiravajte, če pa imate res ogromno stvari, lahko na čase naredite tudi kakšno zanimivo zamenjavo.

Vedno bodite pripravljeni na goste
Vzdržujte in negujte svoj dom, kot bi pričakovali pomemben obisk. Poskrbite, da bodo stvari vedno na svojem mestu, da bodo čiste in urejene. In ne pozabite, vedno imejte pri roki kavo in čaj za svoje napovedane in nenapovedane goste.

(foto:epa)

Bi skodelico čaja? (foto:epa).

Napolnite svoj dom s predmeti, ki jih imate radi
Če je kakšen nasvet naših babic, ki ga moramo nujno upoštevati, je to zagotovo ta, da svoj dom napolnimo s predmeti, ki so nam pri srcu. Danes lahko sicer moderne in najrazličnejše predmete hitro nakupimo v katerikoli trgovini, vendar to še ne pomeni, da nam nekaj pomenijo. Predmeti, na katere so vezani določeni spomini, pa bodo vaš prostor bivanja resnično obogatili in spremenili v dom v polnem pomenu besede.

J. F.