fbpx

Biti ali ne biti! Slovenski košarkarji ob 13. uri proti Franciji za sanjski finale!

Četrtfinale košarka Slovenija proti Nemčiji (foto: EPA)

Slovenija je v novi košarkarski evforiji. Ob 13. uri se bo pomerila v zgodovinskem polfinalu olimpijskega turnirja proti Franciji. Kdor bo zmagal, se bo v finalu pomeril proti najboljši košarkarski reprezentanci zadnjih trideset let, Združenim državam Amerike.

Ali bo Luki Dončiću in njegovi “kartaški” druščini ponovno uspelo, se sprašuje marsikateri Slovenec. Tokrat jim bodo v polfinalu nasproti stali robustni, fizično zelo močni Francozi. Prvi zvezdnik Francozov je center Rudy Gobert, predvsem zaradi njegovih odličnih kvalitet v obrambi. Poleg njega so zelo nevarni v napadu Nando De Colo, Evan Fournier, Nicholas Batum in Thomas Huertel, to so glavna francoska orožja.

Slovenija bo tudi tokrat morala predvsem garati 40 minut v obrambi, saj se danes pričakuje zelo obrambno tekmo. Upajmo le, da bodo tudi tokrat razpoloženi Mike Tobey, Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Vlatko Čančar, Zoran Dragič in Edo Murič, če bodo zadeli čiste mete, bo zmaga tudi naša. Ne smemo pa niti pozabiti na Luko Rupnika, Alekseja Nikoliča, Gregorja Horvata in Jakoba Čebaška, ki so se do sedaj dokazali s svojo pripadnostjo za slovenski dres.

Luka Perš