fbpx

Božični literarni natečaj spletnega portala Znanstvena Fantastika: Knjižne nagrade prispevala tudi založba Nova Obzorja

Spletni portal za spekulativno književnost Znanstvena Fantastika je za čas božičnih praznikov pripravil nagradni pisateljski izziv na temo božiča. Knjižne nagrade za literarni natečaj je prispevala tudi založba Nova Obzorja. Foto: Matic Štojs Lomovšek

Spletni portal za spekulativno književnost Znanstvena Fantastika je za čas božičnih praznikov pripravil nagradni pisateljski izziv na temo božiča. Knjižne nagrade za literarni natečaj je prispevala tudi založba Nova Obzorja.

“Pisateljevanje terja vajo. Tako kot se iz učbenika ne moremo naučiti voziti kolesa, tako tudi prebiranje knjig in poznavanje teorije ne bo zadostilo nastanku dobre zgodbe,” so zapisali na portalu Znanstvena Fantastika, kjer so pisateljski izzivi od septembra 2019 prerasli v stalnico.

Na omenjenem portalu bralce vsake tri tedne vabijo, da na podlagi petih naključno določenih besed napišejo kratko zgodbo.

Tema tokratnega pisateljskega izziva: Božič
Tema tokratnega, nagradnega pisateljskega izziva, je božič. Knjižne nagrade pa so velikodušno prispevali založba Nova Obzorja, Kulturno-umetniško društvo Polica Dubova, Celjsko literarno društvo in avtor spekulativne književnosti Bojan Ekselenski.

Nagradni pisateljski izziv bo odprt do polnoči, 5. januarja 2020. Sodelujoči morajo napisati kratko zgodbo dolžine od 250 do 500 besed in v njej obvezno uporabiti besede “skrivnost, noč, šala, trg, ples.”

Sodelujoči lahko svoje kratke zgodbe, ki bodo izpolnjevale pogoje, objavijo v komentarjih pod objavo o nagradnem pisateljskem izzivu na spletni strani Znanstvena Fantastika.

Za več informacij si lahko podrobnosti literarnega natečaja preberete TUKAJ.

Demokracija