fbpx

Organizator koncerta Marka Perkovića Thompsona praznuje: Vse najboljše Milan Trol, želimo ti, da koncert nekega dne, uspe na polno!

Hrvaški rock glasbenik Marko Perković Thompson in organizator njegovega koncerta v Sloveniji Milan Trol. (Foto: Fb)

Organizator koncerta Marka Perkovića Thompsona, Milan Trol danes praznuje rojstni dan. V preteklosti je bil tarča številnih kritik zaradi Thompsonove spornosti zaradi njegovih prepričanj, medtem ko je njegov koncert razprodal in se že pripravljal na naslednjega, so ga Mariborske oblasti šikanirale in prepovedale koncert. Šele v kratkem je dobil ponovno zeleno luč za organizacijo njegovega koncerta, kar je več kot dovolj velik razlog za njegovo veselje.

“Leta 2017 sem se odločil za organizacijo koncerta le zaradi njegove glasbe, ki je daleč od tega, kar mu prepisujejo. Takrat se mi je zdelo to zanimivo, kot kaže, pa tudi 1.200 obiskovalcem, saj smo vstopnice razprodali v zelo kratkem, če ne rekordnem času za slovenske razmere. Tako hitro smo prodali vstopnice, da smo se z izvajalcem pogovarjali o dodatnem terminu, ki bi bil večer prej, a se je potem odvilo že v znano smer. Zanimanje za koncert je bilo res nenormalno,”se spominja Milan Trol.

A se je njegova sreča obrnila, saj je bil koncert prepovedan zaradi pritiskov takratne vlade, pod takratnim vodstvom Mira Cerarja. Največja nasprotnica pa je bila načelnica upravne enote Ksenija Klampfer, ki je na podlagi politično-medijske histerije koncert prepovedala. Za prepoved Thompsonovega koncerta pa so se sicer zavzeli številni slovenski skrajni levičarji od Barbare Rajgelj pa do Marka Milosavljevića.

Medtem ko je prepoved koncerta odmevala močno tudi v tujini in so zadeve pri nas obstale, se je organizator Trol najprej obrnil na predsednico sodišča Jasno Šegan, nato na predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča, sodni svet in na ustavno sodišče. Tričlanski senat ustavnega sodišča, ki so ga sestavljali Špelca MežnarMatej Accetto in Jadranka Sovdat, je sprejel odločitev, da Trola zavrne in naj ta še kar čaka.

Milan Trol (Foto: Facebook)

Februarja letos se je nato Trol obrnil še na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, kjer so njegovo pritožbo pravočasno in popolno sprejeli v nadaljnjo obravnavo, kar je pomenilo, da bi se tožba v kratkem pričela. Toda že pred letom dni tožbi Trola ugodilo upravno sodišče, ki je potrdilo, da je prepoved Thompsonovega koncerta nezakonita.

Milan, še enkrat vse najboljše in se že veselimo Thompsonovega koncerta takoj, ko bo to mogoče.

Sara Kovač