fbpx

Dončić obdaril otroke na pediatrični kliniki z željo, da čim prej ozdravijo

Foto: Žiga Intihar

Ti otroci preživljajo zelo težke trenutke. Upam, da jim lahko s svojo pozornostjo pričaram vsaj malce veselja v teh, zanje zelo težkih časih,” pravi Luka Dončič. “Želim si, da bi se kmalu bolje počutili in ozdraveli ter se vrnili k temu, kar v življenju najraje počno. Mislim nanje in želim vsem tem otrokom ter njihovim družinam čim bolj srečno novo leto 2022.

Zvezdnik ekipe NBA Dallas Mavericks Luka Dončić vedno rad prispeva k svoji skupnosti, pa čeprav na drug konec sveta. Kljub svojemu zelo natrpanemu urniku odličen košarkaš lige NBA nikdar ne pozablja na svoje slovenske korenine, še posebej pa v svojem srcu nosi skrb za otroke, ki potrebujejo pomoč in podporo.

Zelo ga je zaradi tega razveselilo, ker je pred kratkim lahko presenetil skoraj 200 otrok na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Zbral je na stotine igrač in drugih potrebščin, ki jih bodo otroci dobili za božične praznike. Od plišastih živalic za dojenčke do lesenih igrač za malčke, hišic s punčkami, lego kock, helikopterjev, avtomobilčkov in tovornjakov, vse te igrače so prikradle nasmeh na obraze otrok, ki bodo praznike, namesto da bi bili v tem času s svojimi najbližjimi, družino in prijatelji, žal preživeli v bolniški postelji. Mlajši najstniki so dobili visokotehnološke slušalke, vsi otroci pa so za povrh prejeli še darilni bon, s katerim si bodo lahko, ko bodo zapustili bolnišnico, kupili še kakšen priboljšek. Poleg tega je vsak otrok dobil podpisano fotografijo Luke Dončića s posvetilom ter pulover s kapuco “Jordan Hoodie” ali majico s kratkimi rokavi. Ob tem je Luka posnel še video sporočilo, ki ga je lahko vsak otrok pogledal v svoji bolniški sobi.

Dr. Marko Pokorn, predstojnik Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, dodaja, da je to obdarovanje izjemnega pomena za otroke posebej v tem predprazničnem času. “Nekaj najtežje bolnih otrok iz vse Slovenije se zdravi v naši bolnišnici,” pravi Pokorn. “Trudimo se, da bi otrokom ponudili udobno in prijetno okolje, še posebej pa smo hvaležni za takšne donacije in podporo iz okolja. Dejstvo, da je Luka Dončić, slovenski športni heroj in idol, našel čas in dobro misel za te otroke, je res nekaj neverjetnega. Izjemno hvaležni smo mu za vse, kar je naredil, in s tem pričaral nasmehe na obraze vseh teh otrok. Še posebej je to pomembno zdaj pred božičnimi prazniki.

Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani sodi med vodilne svetovne ustanove pediatrične medicine, kjer se stacionarno zdravi okrog 130 otrok, poleg tega pa klinika nudi vsakodnevno zdravstveno oskrbo še več kot 200 otrokom.

Zelo neprijetno je preživljati čas v bolnišnici, še posebej težko pa je v času praznikov,” razloži 12-letna pacientka Hana. “Zaradi pandemije nimamo veliko obiskovalcev ali zanimivih aktivnosti, ki bi nam krajšale čas. Torej, če nas preseneti in se spomni na nas tak svetovni zvezdnik, kot je Luka Dončić, je to zelo lep dan. Res sem sem mu hvaležna za vse, kar je naredil za nas.”

Sara Kovač