fbpx

[FOTO in VIDEO] Na letošnjem Festivalu družin tudi Pika Nogavička in Pop Design

Foto: Zavod Iskreni.net

Na letošnjem Festivalu družin, ki je za vikend potekal na Otočcu, se je za vsakega družinskega člana našlo nekaj zabavnega. Udeležence je pozdravila tudi Pika nogavička, najmlajši so lahko jahali konje in ponije, celotno dogajanje pa so spremljali ritmi glasbene skupine Pop Deisgn.

Kot pojasnjujejo organizatorji Festivala družin, je program festivala namenjen prav vsem družinam, ki si želijo preživeti prijetno nedeljo ob druženju, zabavi, športnih aktivnostih, srečanjih, pogovorih in izobraževanju. “Skušali smo odgovoriti na potrebe kar najširšega spektra družin,” so zapisali na svoji spletni strani. Kot pravijo, so se letos še posebej usmerili v to, da družina dan zares doživi skupaj.

Vse dejavnosti so bile zato prilagojene tako, da jih lahko počne cela družina. Prostovoljci so delali s starši – in ne otroci. “Tako bomo dosegli, da se bodo nato starši igrali s svojimi otroci,” so obljubili.

Družina je življenjski stil prihodnosti
Družina je najbolj naravno okolje za učenje odnosov, še poudarjajo organizatorji. Vlagati v družino po njihovem pomeni delati za blagor vse družbe. “Kdor ima možnost zdravega razvoja v družini, lahko razvija svoje potenciale, se uresniči kot oseba in prinese veliko pozitivnega vsej družbi,” so še zapisali.

Ob tem so dodali, da se v času, ko doživljamo finančno in socialno krizo, še bolj zavedamo, da nam socialno, čustveno in ekonomsko varnost lahko prinese le trdno družinsko okolje. Zato družina še zdaleč ni preživet model, ampak življenjski stil prihodnosti, so odločeni organizatorji 10. družinskega festivala.

N. K.