fbpx

[FOTO] Pozor, prihajajo barbike v hijabu

Foto: Instagram

Barbike so dobile novo preobrazbo. Vse več ljudi opozarja na to, da popularne punčke otrokom predstavljajo vzor, zato so se odločili, da je čas obleči tudi punčko Barbie v hijab. Ta je na spletnih omrežjih postala prava spletna senzacija. 

Barbike so doživele še eno preobrazbo. Potem ko so jih naredili v izvedbi različnih ras ter jim dodali obline, so jih tokrat preobrazili v muslimanke s hijabom. V Nigeriji je študentka farmakologije pred nekaj tedni odprla Instagram profil, na katerem deli fotografije novih barbik v hijabu. Te so postale prava internetna senzacija.

”Nikoli še nisem videla barbike, ki bi bila oblečena v hijab. Zato sem se odločila, da to naredim kar sama. barbike sem oblekla v hijab in dolge obleke, ki sem jih sešila sama. Zdi se mi zelo pomembno, da je Barbika oblečena tako, kot bi bila jaz,” je za CNN dejala Haneefa Adam, 24-letnica, ki je začela s tem projektom.

Alternativa za muslimanske deklice
Glavni motiv za nastanek teh barbik je prav to, da te zelo priljubljene igračke deklicam velikokrat predstavljajo vzor. ”Izhaja iz moje vere in kulturne identitete. Z normalnimi barbikami ni nič narobe, želim le ostalim muslimanskim deklicam dati drugo možnost,” je dejala Haneefa. Profil ima danes že skoraj 20.000 sledilcev, Nigerijka pa namerava v hijab obleči tudi barbike drugih ras.

M. G.