fbpx

[FOTO] To je 10 najbogatejših Zemljanov – Slovencev med njimi ni

Jeff Bezos (foto: epa)

Razkrivamo seznam desetih najbogatejših prebivalcev našega planeta. Slovencev med njimi žal ni …

10. Sergey Brin
Sergey Brin je eden od soustanoviteljev družbe Google. Danes ga najdemo na mestu predsednika Alphabeta, podjetja, ki je tudi lastnik Googla. Brin je vreden kar 51,9 milijarde dolarjev. Star je šele 44 let.

Sergey Brin (Foto: epa)

9. Larry Page
Skupaj s Sergeyjem Brinom je bil soustanovitelj Googla, sedaj pa je eden od vodilnih ljudi v Alphabeti. Američan, ki je star šele 44 let, je “težak” kar 53,2 milijarde ameriških dolarjev.

Larry Page (Foto: epa)

8. Larry Ellison
73-letni Američan je ustanovitelj in vodja družbe Oracle Corp., ki je poleg Microsofta največji ponudnik programske opreme. Ellison ima na računu kar 55,1 milijarde dolarjev.

Larry Ellison (Foto: epa)

7. Bernard Arnault
Vodilni mož hiše LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, ki ima v lasti več deset luksuznih blagovnih znamk, je težek kar 64,7 milijarde dolarjev. Star je 68 let, njegovo državljanstvo pa je francosko.

Bernard Arnault (Foto: epa)

6. Carlos Slim
Slim je lastnik številnih podjetij v Mehiki, pod nadzorom pa ima celo America Movil, največjega telekomunikacijskega operaterja v Latinski Ameriki. Zato njegovo bogastvo – 66,2 milijarde dolarjev, ne preseneča. Je Mehičan, star 77 let.

Carlos Slim Helu  (Foto: epa)

5. Amancio Ortega
Lastnik giganta Inditex, ki ima v lasti znamke Zara, Massimo Dutti, Oysho  in številne druge, je bogatejši celo od lastnika Luis Vuittona. Ortega ima na računu 71,3 milijarde dolarjev. Star je 81 let, njegovo državljanstvo pa je špansko.

Amancio Ortega, ustanovitelj Zare (Foto: epa)

4. Mark Zuckerberg
Ustanovitelj in vodja socialne mreže Facebook je zaradi tega projekta celo pustil fakulteto. Je eden redkih, ki se mu je to obrestovalo, saj se 33-letni Američan danes lahko pohvali s 74 milijardami dolarjev.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg (Foto: STA)

3.  Warren Buffett
Leta 1969 je kupil holdinško družbo Berkshire Hathaway. Danes ima ta 87-letni Američan na računu skoraj toliko milijard dolarjev, kolikor je star – 86,1 milijarde.

Warren Buffett (Foto: epa)

2. Bill Gates
Američan Gates je bil skupaj s Paulom Allenom soustanovitelj Microsofta, vodil pa ga je do leta 2000. Danes je star 62 let, težek pa 91,1 milijarde dolarjev.

Bill Gates (Foto: epa)

  1. Jeff Bezos
    Na računu ima kar 121 milijard dolarjev. In s čim jih je zaslužil? 53-letni podjetnik je družbo Amazon ustanovil kar v svoji garaži v Seattlu leta 1994. Na njegovi spletni strani lahko kupite vse, od hrane pa do najsodobnejše tehnologije. Temu se pravi podjetna ideja, klobuk dol!

    Jeff Bezos (Foto: epa

    M. S.