Johnson na poročnem potovanju v edini državi, ki ima v svojem imenu besedo ljubezen

Boris Johnson in njegova žena Carrie Symonds (Foto: Epa)

Boris Johnson in njegova žena Carrie naj bi bila v Sloveniji na mini medenem potovanju, po zapoznelem poročnem slavju prejšnji konec tedna, poročajo tuji mediji. Spomnimo, britanski premier v odhajanju je pred leti izjavil, da je Slovenija edina država, ki ima v svojem imenu besedo ljubezen (love). Na Johnsona leti tudi kar nekaj kritik, saj naj bi se odpravil na počitnice, medtem ko ekonomisti opozarjajo na grozečo gospodarsko katastrofo. Britanci so jezni, ker je na dopustu tudi finančni minister Nadhim Zahawi, ki sicer zatrjuje, da kljub temu dela na daljavo.

Britanski premier v odhajanju Boris Johnson je po poročanju tujih medijev na krajšem oddihu v Sloveniji, kamor je pripotoval s svojo novo ženo Carrie Symonds – šlo naj bi za mini poročno potovanje. Dnevnik poroča, da zapoznele medene tedne preživljata na Jezerskem, kamor naj bi ju z Brnika pospremila tudi ekipa slovenske policije. Zaradi počitnic pa se je na Johnsona usulo kar nekaj kritik, Bank Of England je namreč po poročanju britanskih medijev pred kratkim poslala opozorilo glede stanja gospodarstva v prihodnjih mesecih. Napovedali so petčetrtletno recesijo, ki se bo začela konec tega leta, inflacija pa bo dosegla 13 odstotkov, kar je več od prejšnje ocene, ki je znašala 11 odstotkov.

Laburistka Angela Rayner je dejala: “Torijci so sesuli gospodarstvo. Zdaj manjkajo v akciji.” Johnson po vrnitvi ne bo dolgo ostal na položaju, kandidatki za vodstvo torijevcev Liz Truss in Rishi Sunak pa se trenutno potegujeta, da ga zamenjata na njegovem mestu 6. septembra. Medtem ko se torijci borijo za njegovo nasledstvo, Johnson torej dopustuje na sončni strani Alp. Premier v odhajanju je moral odstopiti po seriji afer, med drugim tudi zaradi žuranja med covid karanteno, v svojem razkošnem domovanju na Downing Streetu. Svetovna javnost ga je najprej spoznala kot londonskega župana, ko se je med olimpijskimi igrami priklopil na žico in se zalučal čez London. Na Jezerskem ponujajo mnogo adrenalinskih pustolovščin, bo ušpičil kaj podobnega tudi v Sloveniji?

Sara Bertoncelj