fbpx

Kje in kaj boste jedli? 86 gurmanskih možnosti za 16 evrov.

Foto: Pixabay

Začenja se letošnji pomladni Teden restavracij, v katerem bo 86 restavracij po vsej Sloveniji ljubiteljem kulinarike do 20. marca ponujalo menije po enotni ceni 16 evrov. Po lanskem poudarku na lokalnih sestavinah in ustvarjalnosti chefov bodo letos posebno pozornost namenili obliki oziroma predstavitvi jedi na krožniku.

“Ne jemo namreč samo z usti, temveč tudi z očmi,” so poudarili v družbi Vivi, ki organizira prireditev, in dodali, da jedi v menijih Tedna restavracij tako ne bodo le dobre, temveč tudi lepe. Predstavitev jedi na krožniku je po njihovih besedah namreč pomembna odlika vrhunske kulinarike.

Trije hodi in vrhunski okus
Restavracije, ki se ne morejo same povabiti k sodelovanju v Tednu restavracij, ampak so lahko le povabljene, bodo letos menije ponujale za 16 evrov – cena vključuje najmanj tri hode, ki morajo biti po pojasnilih selektorja Tedna restavracij kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja vrhunski.

“Ne sme se zgoditi, da bi Teden restavracij pomenil slabe sestavine in majhne porcije,” je glavna Mencingerjeva zahteva sodelujočim chefom.

Teden restavracij je akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, sodelujoče restavracije vključno z meniji in informacijo o rezervacijah so navedene na spletni strani www.tedenrestavracij.si.

Teden restavracij je bil v Sloveniji prvič organiziran leta 2012 v okviru mariborske Evropske prestolnice kulture, nato pa je leta 2013 akcija postala vseslovenska in tradicionalna. Akcija je organizirana dvakrat letno, spomladi in jeseni. Lani je svoje brbončice v Tednu restavracij razvajalo več kot 76 tisoč gostov.

B. O., STA