Koliko deklet vidite na sliki? Pravilen odgovor je …

Vir: Instagram

Ali se vam sanja, koliko deklet je na sliki? Internetna skupnost je zaradi tega preprostega vprašanja čisto ponorela. Odkar je bila objavljena na socialnem omrežju Instagram, je prejela že 17.400 všečkov. Za sliko se lahko zahvalimo švicarski fotografinji, ki uspeha svoje fotografije ni prav nič pričakovala.

Fotografija je bila objavljena v okviru akcije na omrežju Instagram, ki je svoje uporabnike spodbujalo, da objavijo tematske fotografije, ki bi drugim uporabnikom lahko predstavljale izziv. Tema prejšnjega tedna je bila “Praznovanje individualnosti”, zato ima fotografija, kjer pravzaprav sploh ne vemo, koliko posameznic je na njej, nekoliko ironičen pridih.

In pravilen odgovor je …
Spletna skupnost se enostavno ne more zediniti glede pravega odgovora, poroča CNN. Ali je na sliki 13 deklet ali samo dve ali sta na njej dva para dvojčic? Nekateri so se zatekli k preučevanju nekaterih podrobnostih slike in tako prišli do svojih zaključkov, ki pa se ne skladajo z resnico. Avtorica fotografije, Tiziana Vergari, je namreč že razkrila odgovor. Na sliki sta dve sestri, ki zreta v ogledalo.

Ž. K.