fbpx

Kreker, ki je preživel potop Titanika, prodan za mastne denarce

Foto: Printscreen Youtube

Najdražji kreker na svetu je bil prodan za kar 23.000 dolarjev. Gre za 103 leta star slani prigrizek, ki je “preživel” potop Titanika, “rešil” pa ga je potnik ladje, ki je reševala Titanik.

Na dražbi, ki je potekala v Veliki Britaniji, so se navdušenci Titanika lahko potegovali tudi za pestro zbirko fotografij, posnetih med reševanjem ladje, ki se je potopila leta 1912. Kreker je bil najden v škatli s hrano za “nujne primere”, shranil pa ga je potnik James Fenwick. Z ženo sta bila namreč na ladji, in sicer na poročnem potovanju, poroča CBS.

Mladoporočenca shranila kreker
Iz zbirke najdenih predmetov z ladje, ki je reševala Titanik, so se udeleženci dražbe lahko potegovali tudi za dokumente, v katerih sta zakonca Fenwicks zapisovala dogodke s potovanja. Na dražbi se je tako prodajal tudi dokument, ki je vseboval zapise od dneva, ko je ladja SS Carpathia, s katero sta potovala zakonca, reševala preživele s Titanika.

V enem izmed najdenih zapisov beremo:

 “Ura je bila 5 zjutraj. Zbudil nas je glas človeka: Titanik se potaplja. Rešujemo preživele potnike, obkrožajo nas s kosi ledene gore. Čas je za delo.” V zapisih sta mladoporočenca prav tako povedala, da si bosta te strašljive prizore zapomnila za vedno. Slika, ki je potnike pričakala zjutraj, je bila grozna. “Ženske brez soprogov in otroci brez staršev,” sta še dodala.

Več o slavnem krekerju si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

N. K.