Letalska družba iz Emiratov odpustila seksi stevardeso, ker je v visokih petkah padla po stopnicah – bila je tudi v Sloveniji

Foto: instagram

Nekdanja stevardesa letalske družbe Emirates trdi, da je bila odpuščena samo zato, ker je padla po stopnicah, medtem ko je na delovnem mestu nosila par visokih petk.

Ciara Burke je bila prepričana, da je dobila svojo sanjsko službo, ko je bila povabljena, da se pridruži letalskemu prevozniku Emirates kot stevardesa. Še toliko bolj je bila ponosna nase, ker so jo izbrali med številnimi mednarodnimi prosilkami za to sanjsko delovno mesto. Toda 23-letnica iz Pertha v državi Zahodna Avstralija je spoznala, da vse le ni tako fantastično, predvsem pa, da omenjena letalska družba svoje zaposlene obravnava drugače kot svoje potnike, ki letijo v prvem razredu.

Foto: Instagram

Verjela, da dela za najboljšo letalsko družbo na svetu
Ciaro so odpustili le nekaj dni prej, preden bi diplomirala v “dokončno” stevardeso, in vse to le zaradi padca, po katerem je njena noga končala v opornici in ni mogla dokončati intenzivnega usposabljanja za stevardeso. Še toliko bolj je pretresena nad njihovo odločitvijo, saj je, da bi postala stevardesa, zapustila svojo družino in prijatelje ter se preselila v Združene arabske emirate. Verjela je, da dela za “najboljšo letalsko družbo na svetu”, in prve tri mesece je res izgledalo tako. S sodelavci se je odlično razumela, pogosto so se skupaj udeleževali zabav, brezskrbne trenutke pa je pogosto delila na družbenih medijih.

Foto: Instagram

Emirati so jo odpustili, zavračajo tudi, da je to nesreča na delovnem mestu
Vse to pa se je spremenilo, ko je med usposabljanjem padla po stopnicah – v rdečih čevljih z visokimi petkami in v uniformi letalske družbe Emirates. Med padcem si je hudo poškodovala hrbet in gleženj. Takrat pa je izvedela šokantno novico, da bo to vplivalo na njeno nadaljnjo kariero, ne glede na to, da je bila za njo že šestmesečna poskusna doba. “Tedne sem imela nogo v opornici, zdravnika in fizioterapevta pa sem videla vsakih dva do tri dni, da bi nadzorovala poškodbo in lajšala nepopisno bolečino. Nekaj tednov po nesreči so me Emiratesi odpustili, kar so utemeljili, da to ni bila nesreča na delovnem mestu, temveč ‘čudaška’ nesreča. Ni mi bilo dovoljeno, da se branim ali pritožim na odločitev. V Dubaju tudi ni organizacij, kamor bi se lahko obrnila po pomoč … Bila sem zlomljena.”

Foto: Instagram

Ciara se je nato vrnila v Perth, vendar pa ji je letalski prevoznik odvzel potni list, osebno izkaznico in jo označil “kot kriminalca”. Daily Mail pa je dobil še pričevanje enega do zaposlenih pri tej isti letalski družbi, da je kot stevardesa preprosto žarela in je res dobro opravljala svoje delo.

Foto: Instagram

23-letnica obžaluje, da ni več stevardesa za to elitno letalsko družbo, saj je v le nekaj mesecih potovala v Rim, v Pariz,  Kopenhagen, Santorini in Melbourne.

Ciara je pripotovala tudi v Slovenijo, kjer jo je jezero na Bledu tako navdušilo, da je ob sliki, ki jo je objavila na Instagramu, zapisala, da je odkrila nebesa.

V Združenih arabskih emiratih je oblikovanje sindikatov nezakonito, opredelitev nesreče na delovnem mestu pa je povsem drugačna kot v Avstraliji.

Foto: Instagram

Ciara tarna, da še vedno čuti posledice padca in se ji v hrbtu in gležnju še vedno pojavljajo bolečine. Najbolj pa jo boli, da ne more več leteti za letalsko družbo Emirates. “Mislim, da je za druge nadvse pomembno, ki sanjajo o delu za to podjetje, da se zavedajo, kaj se dogaja v ozadju oziroma za masko glamurja. Lahko so najlepši na nebu, ampak na terenu in za zaprtimi vrati je družba prekleto grda.”

M. S.