Ljubezenska drama na Hvaru: Zgodba, zrela za mehiško telenovelo

Datum:

Vsi vemo, da je ljubezen lahko lepa, a hkrati tudi prekleta. Včasih se zaradi nesoglasij in prepirov izpridi celo letni dopust. In prav to se je pripetilo nemškemu paru z dvema otrokoma. 

Nemška zakonca sta se odpravila na letovanje na hrvaški otok Hvar. On je star 42 let, njena starost ostaja neznanka. S seboj sta imela dva otroka. In namesto da bi uživala v naravnih lepotah Hrvaške, sta se sprla. Po burnem prepiru se je on odpravil v neznano, ona pa vzela otroke in se vrnila v Nemčijo. Tam je tudi prijavila moževo izginotje, nato pa se je pričela iskalna akcija. V petek, 19. avgusta, je iz Nemčije gostitelju na Hvaru, kjer sta bila nastanjena, sporočila, da se je vrnila v Nemčijo, poroča Slobodna Dalmacija.

Njen mož pa je izginil dan poprej, torej v četrtek, in ni vedela, kam se je odpravil. Zatem je domačin obvestil policijo in prijavil Nemčevo izginotje. Policija je nemudoma sprožila iskalno akcijo. Na teren so poleg policistov odšli še gasilci in pripadniki Hrvaške gorske reševalne službe (HGSS), da bi pregledali teren, vendar o njem ni bilo ne duha ne sluha. Policija je javno objavila njegovo fotografijo kot pogrešane osebe ter javnost zaprosila, da ji o njej posredujejo informacije, če bi kaj vedeli.

Iskanja izgubljenega Nemca so se lotili celo hrvaški gasilci. Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

20. avgusta zjutraj so Nemca našli živega in zdravega v avtobusu na mejnem prehodu Bregana na poti v Nemčijo. Policisti so iz pogovora z njim ugotovili, da se je enostavno ločil od svoje žene in v lastni režiji odpravil v Nemčijo, vse svoje imetje pa pustil v zalivu Tvrdní dolac. S Hvara je prispel v Split, si kupil avtobusno karto in se odpeljal proti domu. Podatki o usodi sprtega para ostajajo neznanka. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...