fbpx

Želite ugotoviti, kakšne občutke ima otrok, ko izve, da je oče v resnici ženska?

Foto: 24kul.si

Transseksualec (‘T’ v kratici LGBTQ) je oseba, ki izraža svojo spolno identiteto v nasprotju s svojim biološkim spolom. Tako je lahko moški videti in živi kot ženska ali ženska kot moški. Kaj pa za otroka transeksualca pomeni, ko se sooči z dejstvom, da je njegov ‘oče postal mama’? Za otroka je to šok, ki pogosto vodi celo k samomorilskim nagnjenjem.

Neki fant na KidSafe pri Colage (komuna za podporo otrokom iz homoseksualnih skupnosti) opiše svoje občutke, ko je njegov oče priznal, da je transeksualec:

“Pred šestimi meseci mi je oče priznal, da je transseksualec. Od takrat sem depresiven, začel sem se rezati in že večkrat sem poskusil narediti samomor. Ne samo zato, ker je oče priznal svoja spolna nagnjenja, temveč tudi zaradi šole in drugih stvari, ampak navsezadnje tudi to z očetom. Najhuje od vsega je bilo, da sem pomislil: “Nimam več očeta. Mojega očeta ni več.”  Na vas se obračam, ker sem depresiven, pa tudi zato, ker sem mormon in takšne stvari v naši religiji niso dobro sprejete. Pomagajte mi.”

Nek ‘ljubeč’ transeksualni oče je na nekem drugem mestu na KidSafe pri Colage napisal:

“Izvedeti, da je eden tvojih staršev transseksualec, je zelo težko. Še posebno, če ti niso blizu transseksualne teme ali nisi prej poznal nobenega transseksualca. To je novo, te zmede in je strašljivo. Čeprav veš, da je ta oseba še vedno eden izmed tvojih “staršev”, naenkrat ni več tvoja mama ali tvoj oče. To je Velika stvar. To je verjetno ena izmed Največjih stvari. Še posebno, če se to zgodi v času tvojega najstništva, je to najbrž Največja stvar sploh. Pretreslo te bo do tvojega najbolj notranjega bistva, veliko bolj, kot če bil izvedel, da je transeksualec tvoj brat, sestra, najboljši prijatelj ali kdorkoli drug.”

Transseksualni oče torej razume in dobro ve, kako se otrok počuti. Pri tem pa že podobno kot prvič, ko se je odločil za starševstvo, spet misli samo nase in otroku zabrusi: “Ne sodi me, ne bodi kreten!”

Prav tako na Kidsafe lahko preberemo:

“Moj trans oče mi je priporočal to spletno stran, da bi našel ljudi, s katerimi se lahko povežem. Pred nekaj dnevi sem vprašal stvari, ki se nanašajo na mojega očeta. Preden se je oče razkril, je bil abusive (žaljiv, me je zlorabljal). Zdaj pa ONA trdi, da je naredila tranzicijo v žensko zato, da ne bi bila več tako jezna in nasilna do nas. Kaj vi mislite o tem?”

Otroci v stiski dobijo odgovor, da “ne glede na to, kaj prestajajo njihovi starši, do njih ne bi smeli biti žaljivi oziroma jih zlorabljati”. Sledi kup naslovov, linkov in imen organizacij, na katere naj se otroci (iz pisma je razvidno, da je otrok več) obrnejo in na koncu še stavek, “da si vsak otrok zasluži, da ga starši obravnavajo prijazno in spoštljivo.” Seveda je vprašanje, ali so osebe, ki imajo motnjo spolne identitete, ne glede na to, da homoseksualni aktivisti trdijo, da so povsem zdravi, primerni za posvojitev otrok, za kar si prizadeva homoseksualni lobij tudi v Sloveniji.

Otroci staršev, ki se odločijo, da bodo spremenili spol, pogosto z muko spremljajo njihovo preobrazbo, medtem ko so na hormonski terapiji. Hormonska priprava na operacijski poseg traja leto dni, v tem času so bolniki deležni hormonskega zdravljenja v obliki mesečnih depo preparatov. Zaradi učinkov testosterona na genetsko žensko telo se povečata libido in klitoris, poraščenost telesa z dlakami postane izrazitejša, pojavita se brada in moški tip razporeditve telesnega maščevja, zmerno se zniža glas. Poleg tega ženska izgubi menstruacijo, mlečne žleze se zmanjšajo, zvišata se telesna teža in krvni tlak, pojavijo se akne. Pri spremembi moškega v žensko pa se povečajo dojke, zmanjša se poraščenost z dlakami, erekcija oslabi, podkožno maščevje se prerazporedi.

… In vso to kalvarijo dan za dnem od blizu spremljajo otroci transseksualcev. LGBTQ lobi te preobrazbe spodbuja.

Kako se ob tem počutijo otroci? Trpijo. Vsi vedo, da trpijo. Trpljenje vsakega pa je za LGBTQ lobi nova priložnost. Imajo naštudiran sistem, kako ranjene otroke vzgojiti v nove aktiviste. O kom je že pisal Josip Jurčič?

Kako lahko pomagamo otrokom, ki so se znašli v tem začaranem krogu? Nekateri so uspeli stopiti iz tega kroga. Pomagajmo, da bo njihov glas slišan, in upajmo, da bodo njihova pričevanja dosegla srca in glave ljudi.

24kul.si