fbpx

Na Hrvaškem slavijo “junaški” traktor: Voznik pozabil zategniti ročno, avto se je zapeljal proti morju, a nepričakovano se je zgodba končala srečno

Foto: Twitter

Iz sosednje Hrvaške prihaja novica o tem, kako so se naključni kopalci prestrašili, ko so slišali in videli, da je prišlo do trka osebnega avtomobila in traktorja, ki se mu je znašel na poti do morja. Le kakšna je verjetnost, da avtu, ki pozabi zategniti ročno zavoro, pot v morje prepreči traktor? 

Eden izmed očividcev, ki je bil prisoten nenavadni nesreči, je za 24sata povedal, da se kaj takega lahko zgodi samo na Hrvaškem. Z mobilnim telefonom je posnel fotografije avtomobila nesrečnega Poljaka, ki je pozabil zategniti ročno zavoro na bližnjem parkirišču, zaradi česar mu je avto zdrsnil proti rampi za spuščanje plovil v Starigradu Paklenici v Zadarski županiji.

Avtomobilu je po zdrsu pot v morje preprečil traktor, ki je pri rampi za spuščanje plovil ravno spuščal vodni skuter v vodo. Traktor je tako v nesreči predstavljal rešilno bilko za pobegli avto znamke Renault, ki se je zaradi trenutka nepazljivosti skoraj znašel na dnu podvodnega sveta.

Del kopalcev, ki je bil ravno takrat na plaži, se je ob dogodku vidno prestrašil, medtem ko so se drugi vidno nasmejali, saj človek ravno ne vidi vsak dan, kako osebni avtomobil in traktor trčita ob morju. Na srečo pri trčenju ni bilo poškodovanih, domačini pa so nemudoma šli pomagat turistu.

Hana Murn