fbpx

[Odzivi na odhod Golobove stranke s Twitterja] “Dragi Elon Musk, hvala!”

Robert Golob

Po tem, ko je Twitter zaprl račun največji vladni stranki Gibanju svoboda, se je Robert Golob odločil, da  stranka zapušča družbeno omrežje Twitter. Za zaprtje računa krivi lastnika Elona Muska in da Twitter uporablja zgolj ozek krog ljudi ter da se je “sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic in celo sovražnega govora”.

Dejali so, da glede na ravnanja in napovedi novega lastnika Elona Muska oziroma vodstva Twitterja pričakujejo, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata. “V Gibanju Svoboda pri tem – pa čeprav gre zgolj za uporabo tega družbenega omrežja – nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj,” so sklenili.

V stranki so dejali, da so jim račun zaprli zaradi tehnične napake, v resnici so sami na Twitterju zabeležili, da so stari le dve leti, zaradi česar je družbeno omrežje smatralo, da gre za mladoletno osebo. Pri Golobovih pa se sedaj izgovarjajo, da analize kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi, a ko je tvital Janez Janša, so se obnašali, kot da je omenjena platforma največje družabno omrežje v Sloveniji.

Zanimivo je, da je Musk ravno takšne reakcije že napovedoval. Golobova odločitev pa je na Twitterju sprožila burne pa tudi smešne odzive. Nekateri so se Musku zahvalili, spet drugi pravijo, da Twitterja tako ali tako ne potrebujejo in da se selijo na 24ur in RTV.

Sara Kovač