fbpx

Osvežujoče je videti, da se člani Levice vsaj med seboj dobro poznajo, če že Smodeja nihče (več) ne pozna

Asta Vrečko in Miha Kordiš sta se očitno malo bolje poznala (foto: Twitter)

V zadnjem obdobju vse od “afere Smodej”, ko v stranki Levica nihče več nikogar ne pozna, je prav osvežujoče videti člane stranke, ki se evidentno poznajo. Vrečkova in Kordiš sta si bila (verjetno še?) nekoč zelo blizu. Preblizu za sodelavca? Tega ne vemo, vemo pa, da njuno poznanstvo sega kar nekaj let nazaj, tako kot z ostalimi člani Levice.

Afera z Dušanom Smodejem, ki se je s svojimi domnevnimi dejanji slovenski javnosti zapisal kot spolni predator, je med kulturniško družbo povzročil pravo razdejanje. Praktično so se mu “odrekli” vsi kulturniki in vsi, ki so bili z njim kadar koli povezani, s trditvijo, “da ga ne poznajo in da z njim niso imeli nič”. Enako razdejanje je bilo povzročeno v stranki Levica, vse dokler na dan niso začele prihajati fotografije in videoposnetki, ki so trdili drugače. Pa vendar se vsaj med seboj člani Levice, aktualni in nekdanji, zelo dobro poznajo.

Začelo se je namreč z intervjujem Smodeja pri ministrici za kulturo Asti Vrečko, ki je v svoj zagovor povedala, da za Smodejevo prisotnost na intervjuju sploh ni vedela, da ga ne pozna, nato so se v javnost pojavile fotografije, kjer se s Smodejem od srca smejita, pa tudi fotografija z njegovim tesnim prijateljem Romanom Uranjekom ni kazala, da se ne bi poznala že od prej. Poznanstvo s Smodejem je zanikal tudi Luka Mesec, potem pa smo izvedeli, da se je udeleževal zabav v Fotopubu, obiskoval je celo Uranjekove razstave.

Levica nekaj let nazaj (Foto: Facebook)

Ravno zaradi tega je prav osvežujoče videti fotografije tako članov strank in ostalih, ki se vendarle poznajo in trenutno še nimajo potrebe, da bi to zanikali. Nekateri se poznajo malo bolje, nekateri malo manj, a zagotovo se. Iz fotografij lahko sklepamo, da sta se Asta Vrečko in član Levice Miha Kordiš poznala malo bolje. Ali se tudi danes tako dobro razumeta, sicer ne vemo, vsekakor pa sta na fotografiji videti v dobrih odnosih. Vrečkova in člani Levice se poznajo še iz prejšnjih let, saj so stremeli k skupnim socialističnim ciljem.

Foto: Facebook

Enako se poznata tudi kulturna ministrica in Nika Kovač prav tako iz časov, ko je bila sama še vodja kampanje Za (enakopravnost) leta 2015, pri kateri je aktivno sodelovala tudi Asta Vrečko.

Ana Horvat