fbpx

Podjetje predstavilo novo uspešnico: Veganski burger z okusom po človeškem mesu

Foto: Freepik

Švedsko prehrambeno podjetje Oumph!, ki ponuja predvsem vegansko prehrano je na trgu ponudilo zanimivo inovacijo – burger, ki ima okus po človeškem mesu, kljub temu, da je narejen izključno iz rastlin.

Nenavadni burger naj bi bil po okusu povsem podoben človeškemu mesu, čeprav je popolnoma brez mesa in prijazen do veganov. Ustvarjalci se hvalijo, da so zadeli popolno teksturo človeškega mesa. Burger je bil izdelan iz soje, gob, pšeničnih beljakovin ter rastlinskih maščob in “skrivnostne mešanice začimb”.

Pri razvoju ni bil poškodovan noben človek
S tem posebnim kanibalskim burgerjem je družba Oumph! želela dokazati, da je mogoče proizvajati rastlinske izdelke, ki imajo okus po kakršnem koli mesu in jih je vznemirljivo poskusiti. Tiskovni predstavnik podjetja je dodal: “Radovedni in neustrašni imajo priložnost, da prvi na svetu poiskusijo rastlinski burger, ki spominja na človeško meso.”

Predstavniki podjetja vendarle mirijo, da pri razvoju tega izdelka ni bil poškodovan noben človek. Niso pa izdali skrivnosti kako so vedeli, kakšen je pravi okus človeškega mesa.

Andrej Žitnik