fbpx

Poglejte, katere vloge je Leonardo DiCaprio zavrnil

Eden najbolj talentiranih igralcev v Hollywoodu Leonardo DiCaprio si je dobro ime v filmskem svetu ustvaril že s uspešnico Titanik. Kasneje je blestel v filmih Ujemi me, če me moreš, Dvojna igra in Volk iz Wallstreeta. Igralec pa je v svoji karieri zavrnil kar nekaj vidnejših filmskih vlog, med drugim v filmih Matrica in Spider-Man.

Igralec je danes slaven, bogat in vpliven v filmskem svetu. Vendar pa je v svoji filmski karieri, še preden je postal eden najbolj zaželenih igralcev v Hollywoodu, zavrnil kar precej vlog. Ali bi mu lahko katera izmed zavrnjenih vlog prinesla oskarja, na katerega čaka že toliko let, ne bomo nikoli vedeli.

Steve Jobs (Jobs) 
Leonardo DiCaprio je bil prvotni kandidat za vlogo v biografskem filmu Steva Jobsa. Spoštljivo je zavrnil vlogo, nato pa jo je dobil Ashton Kutcher.

Boogie Nights 
Glavna vloga v filmu iz devetdesetih, ki jo je odigral Dick Diggler, je bila prvotno namenjena Leonardu. Ta je ponudbo zavrnil, saj je raje sprejel vlogo Jacka v Titaniku. Te odločitve danes zagotovo ne obžaluje, saj je Titanik postal velika uspešnica vseh časov.

Ameriški psiho (American Psycho)
Zaradi številnih konfliktov znotraj ekipe je DiCaprio moral opustiti vlogo Patrica Batemana. Vlogo je nato prevzel Christian Bale.

Kenau Reeves v vlogi Nea (foto: Pritcsreen/Youtube).

Kenau Reeves v vlogi Nea (foto: Pritcsreen/Youtube).

Matrica (The Matrix)
Težko si je predstavljati, da bi vlogo Nea igral kdo drug kot Keanu Reeves. Vendar pa je bil prvotni plan ustvarjalcev, da bo Neo prav Leonardo DiCaprio. Ta je vlogo po daljšem premisleku zavrnil, saj je bil zaskrbljen zaradi mnogih posebnih efektov, ki jih je film vseboval.

Spider-Man
Si predstavljate Lea kot Petra Parkerja oziroma Spidermana? Verjetno težko, saj je Tobey Maguire svojo vlogo v filmu odlično odigral. Leo se je takrat očitno odločil, da vlogo prepusti Tobeyu, saj sta v zasebnem življenju prijatelja že iz otroštva.

Čarovnice se vračajo (Hocus Pocus)
Verjetno se vsi spominjate filma o noči čarovnic z Bette Midler, Sarah Jessico Parker, Thoro Birch in Kathy Najimy v glavnih vlogah. Kdo bi zavrnil vlogo Maxa Dennisona ob vseh teh privlačnih ženskah? To je bil Leonardo DiCaprio. Potem ko je prebral scenarij, je menil, da se za to vlogo ne čuti primernega.

Angeli in demoni (Angels and demons)
Po sodelovanju v filmu Ujemi me, če me moreš, je Tom Hanks Leu osebno ponudil vlogo v filmu Angeli in demoni. Ta je iz neznanih razlogov vlogo zavrnil, namesto njega pa jo je prevzel Ewan McGregor, poroča Beliefnet.

N. K.