fbpx

Poroke na vse bolj nenavadnih lokacijah – Bi se poročili v hribih?

Foto: iStock

Že smo govorili o porokah in o tem, da je prav poletje tisti čas, ko »zacveti« največ  ljubezni. Nekateri imajo radi običajne poroke, brez dodatnega oteževanja situacije, vse več pa je danes takšnih, ki si želijo nekaj posebnega.

V katero skupino sodite vi?
Na prvem mestu je zagotovo iskrena ljubezen, vse drugo je le »smetana na torti«. Lepo pa je, če si dan zapomnimo na najlepši možen način. Vse več je parov, ki se želijo poročiti v okolju, v katerem tudi drugače najraje preživljajo svoj prosti čas.

Danes to ni več takšen problem. Le nekaj obrazcev, predvsem dovoljenje za poroko izven uradnih prostorov in dovoljenje lastnika, če se poročimo v kakšnem objektu. »Obvezna oprema« k vsem naštetem pa je seveda matičar, ki rad potuje malo naokoli.

Vse se da, če se hoče
Ni tako zahtevno kot se morda sliši. Vse manj je porok na matičnih uradih, vse več pa se poročajo ob morju ali kje v hribih. Mogoče nekaj več logističnih »problemov« za svate, a je na koncu vse tako kot mora biti.

Poskrbite za svate
V primeru, da poroka poteka na za mnoge res odročnem kraju, je dobro razmisliti o nočitvi ali organiziranem prevozu. Zabava naj bi trajala vse do jutra in večina ni najbolj vesela dolge vožnje po naporni zabavi.

Odličen predlog za ljubitelje hribov
Za primer, si predstavljate poroko na Krvavcu v objemu slovenskih gora? Tam lahko opravite tako cerkveno kot civilno poroko, na istem mestu pa nadaljujete tudi z zabavo. Stran od vsega hrupa, na svežem zraku in s tistimi ljudmi, s katerimi tudi drugače kvalitetno preživite svoj čas.

Mogoče se ravno ta vikend odpravljate na kakšno poroko, zato upam, da vam za vedno ostane v najlepšem spominu. Predvsem pa, naj ljubezen mladoporočencev traja večno.

Barbara Pirh