fbpx

Poslanec Logar po neurju poskrbel za družino kosov

Poslanec Anže Logar (Foto: SDS)

V torek zvečer je po Sloveniji pustošilo neurje, ki je podiralo drevesa. Voda je zalila kleti, strele pa so netile požare. Huda ura pa ni prizanesla niti živalim. Med njimi je nedvomno družina kosov, ki je dom našla blizu domovanja poslanca SDS Anžeta Logarja. 

“Nočno neurje je terjalo davek. Zjutraj pred vrati naletim na padlo gnezdo. Kos, majhen in nebogljen še v njem, njegova krepkejša bratca/sestrici pa prestrašeno v kotu,” je stanje v sredo zjutraj po neurju opisal poslanec Anže Logar, ki je kosom priskočil na pomoč.

Gnezdo je Logar dal v grmovje in ga s tem zakril pred vranjimi pogledi. “Kosovka že leta naokoli, fotr kos straži na sosednji veji, trije koski pa so še vedno v gnezdu… Naj tako ostane,” je še pripisal.

Vir: Instagram

Neurja so se v torek pojavila povsod po državi razen na Primorskem. Na območju Mislinja je bil na račun narasle vode uničen most čez reko, strele pa so povzročile več požarov. Ker je v občini Slovenska Bistrica med drugim zalilo piščančjo farmo, je bilo potrebno na varno spraviti 3 tisoč piščančkov. 

Kosi, ki so našli svoj dom v bližini poslančevega doma, so poslancu nedvomno hvaležni za prijazno gesto, ki jo je ta pokazal, ko je njihovo gnezdo s podmladkom previdno pomaknil na varno. Ne dvomimo o tem, da se mu bodo oddolžili s prečudovitim petjem.

Nina Žoher