fbpx

Prepoznate mesto, v katerem bodo snemali Vojno zvezd?

Foto: STA

V Dubrovniku so že začeli z zapiranjem ulic zaradi vaj za snemanje nadaljevanja Vojne zvezd. Župan Dubrovnika Andro Vlahušić je pojasnil, da bodo snemanja potekala večinoma v nočnih urah ter da bodo zaprta za javnost.

V Dubrovniku bodo med 9. in 16. marcem snemali prizore novega nadaljevanja enega najbolj priljubljenih filmov vseh časov Vojne zvezd. Delovno ime osmega filma vesoljske sage je Space Bear, svetovna premiera pa je napovedana za december 2017.

Dubrovniški župan Andro Vlahušić je v sredo ocenil, da gre za enega najbolj zahtevnih filmskih projektov v zgodovini filma. “Srečni smo, da živimo v Dubrovniku, ki je gostitelj tako pomembnega filma,” je dejal.

Glavno ulico Stradun so za Vojno zvezd nekoliko spremenili
Opozoril je, da bo zaradi snemanja onemogočen nočni sprehod po Stradunu. Med snemanjem Igre prestolov so bili v Dubrovniku zaprti nekateri drugi deli starega mestnega jedra, ne pa Stradun, ki so ga za potrebe Vojne zvezd nekoliko spremenili.

Župan se je producentom še zahvalil, ker so upoštevali življenje meščanov. Zaradi snemanja filma med drugim ne bo ovirano posredovanje rešilcev, gasilcev in drugih nujnih služb. Če bo potrebno, bodo snemanje tudi prekinili.

Hrvati bodo z Vojno zvezd zaslužili okoli pet milijonov evrov
Britanski producenti iz Space Bear Industries so napovedali, da bodo poleg Straduna in okoliških trgov snemali tudi na mestnem ozidju, v starem mestnem pristanišču in na plaži Banj. V hrvaškem avdio-vizualnem centru so minuli mesec sporočili, da bodo med snemanjem v Dubrovniku zaslužili približno pet milijonov evrov.

N. K., STA