fbpx

Primitivizem, golota, popivanje so preplavili “Ibizo” na Pagu, župan Novalje pa opozarja, da je stanje resno ogroženo

Foto: epa

Na najbolj znani party plaži na Jadranu v Zrčah na otoku Pagu se trenutno dogaja Hideout festival, zaradi katerega so bližnji kraj Novaljo preplavile horde divjih Britancev. Ogorčen župan Novalje Ante Dabo je na krajane naslovil javno pismo, v katerem je zapisal, da je zaradi barbarizma in nekulturnega obnašanja neotesanih prišlekov onečaščen in ponižan, stanje v mestu pa je resno ogroženo.

Nekoč mirno in turistično mesto Novalja na otoku Pagu je popolnoma spremenilo svojo podobo, saj se tam nahaja le še mladina, ki hodi počitnikovat na bližnjo plažo Zrče, ki jo zaradi številnih diskotek in lokalov ob morju imenujejo tudi jadranska Ibiza.

Foto: epa

Trenutno se v Zrčah dogaja festival Hideout, nanj pa se je odzvalo največ zabave željnih Britance, ki slovijo po svoji divji pijanosti in neotesanosti  ne glede na počitniško destinacijo. Ker so sedaj preplavili Novaljo na Pagu, je zaradi njihovega barbarskega obnašanja in nekulturnosti župan Ante Dabo na Facebooku zapisal par krepkih.

Primitivizem, golota, popivanje
Župan je pri obhodu mesta spoznal, da so ljudje žalostni in jezni, zaradi česar je kot župan onečaščen zaradi barbarizma in nekulturnega obnašanja mladih turistov iz Velike Britanije tudi ponižan. Samo dejstvo, da prihajajo z Otoka in imajo več denarja kot Hrvati, jim še ne daje pravice, da se obnašajo na tak način, saj je v času njihovega bivanja zaznan velik porast popivanja, primitivizma in golote, kar zelo moti domačine in turiste, ki želijo bivati v miru.

Opozoril je tudi na resno stanje same podobe mesta zaradi smeti, pri čemer tudi poostrena varnost in povečano število policistov stanja nista izboljšali, zato se je Dubo kot župan opravičil vsem sokrajanom, ki jih obnašanje divjih turistov žali in so ogorčeni zaradi dogajanja na ulicah Novalje. “Še naprej se bom trudil za dostojanstvo in ugled našega mesta, ki sta bila resno načeta,” je obljubil župan Novalje.

C. Š.