fbpx

Prisluhnite Evi Boto in letošnji popevki

Na 40. festivalu Popevke je zmagala pesem Eve Boto Kaj je to življenje?. V finale sta se uvrstili še zasedba King Foo s pesmijo Začaraj me in Nuša Derenda s pesmijo Grafit. Eve Boto se najbolj spomnimo kot predstavnice Slovenije na Evroviziji leta 2012. O zmagovalki so po predhodnem situ žirije odločali gledalci oziroma poslušalci.

Strokovna žirija je podelila naslednje nagrade: Feri Lainšček je prejel nagrado za najboljše besedilo Počasi, ki ga je zapela Eva Hren. Nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela skupina King Foo, član Rok Golob je bil nagrajen tudi za najboljšo priredbo. Na prejšnjem festivalu Poprock, ki se je zgodil minuli konec tedna, je nagrado za najobetavnejšo avtorico prejela Anja Kotar za pesem Čas je zdaj.

Eden od vrhuncev letošnje Popevke je bil venček pesmi v spomin na tekstopisca Dušana Velkavrha. Vsi nastopajoči so se s tem poklonili tudi pevkama Simoni Weiss in Tatjani Gros.

Na letošnji Popevki so nastopili še Eva Černe, Lea Bartha, Flora in Paris, Irena Vidic in Gregor Ftičar, Eroika, Eva Hren ter Tinkara Kovač in Anika Horvat.

B. O., STA