fbpx

Prva dama Melania Trump pomaga turizmu v rodnem mestu

(Foto: epa/iStock)

Melania Trump se ob sevniški cesti v domači deželi že smeji iz plakatov. “Dobrodošli v rojstnem kraju prve dame!” pa je besedilo, ki pozdravlja mimoidoče. Jumbo plakati tako slavijo nekdanjo sevniško prebivalko, ki je ime njihovega mesta (in verjetno celotne države) ponesla v svet.

Številka turistov, ki se je v preteklih letih gibala okoli 8 odstotkov, se je po Trumpovi zmagi zvišala na kar 30 odstotkov, so poročali tuji mediji: “Domačini so opazili močan porast turizma, odkar je Melania postala prva dama. Izboljšali so se tudi ekonomski pogoji v Sloveniji.”

Vse manj brezposelnosti
Trumpova izvolitev za predsednika je očitno vplivala tudi na brezposelnost v Sloveniji – ta se je od marca naprej znižala za 2 odstotka.

Sredi aprila je vsa država praznovala poseben mejnik. Njihova nekdanja prebivalka je namreč postala prebivalka Bele hiše – kljub vsemu je moral njen sin Barron najprej končati razred osnovne šole v New Yorku, šele nato se bosta z mamo preselila v novo domovanje v Washingtonu.

Slovenci ponosni na Melanio
Jasno je, da je Melania svojo rojstno državo tako pripeljala do večje prepoznavnosti in predvsem vidnosti – verjetnost, da bi še vedno zamenjali Slovenijo in Slovaško, se je tako precej zmanjšala, kar je za tako majhno državo zagotovo velikanski dosežek.

S. E.