fbpx

Prva dama Turčije po nakupih na Hrvaškem. Neverjetno, kaj je kupila.

Recep Tayyip in Emine Erdogan (foto: epa).

Košare polne pora, čebule, suhih sliv, pomaranč, paškega sira, olivnega olja, blitve in še in še. Tako izgleda, ko gre prva dama Turčije po nakupih na Hrvaškem. Njeni nakupi očitno ne poznajo limita, saj je med drugim kupila kar 30 kilogramov piščancev.

Soproga turškega predsednika Emine Erdogan je bila nad hrvaškimi proizvodi na tržnici dobesedno navdušena. Medtem ko je bil njen mož zaposlen z uradnim obiskom Hrvaške, se je prva dama odpravila po nakupih. Na tržnici je šla prav do vsakega prodajalca – od prvega do zadnjega. Sprehajala se je med stojnicami, vsako stvar povonjala in poskušala jagode. Njeni nakupi niso poznali omejitev. Kupila je skoraj vse, s tem pa povsem presenetila prodajalce. Mnogi od njih so morali predčasno oditi domov, saj so prodali vse izdelke.

Trgovce je prva dama navdušila
Prodajalci, ki so se pogovarjali s turško prvo damo, so jo opisali kot “čudovito, preprosto in prijazno”. Oglasila se je tako pri večjih trgovcih kot tudi pri preprostih gospeh, ki prodajajo tisto, kar pridelajo doma – od nekaj kosov sadja do jajc. Od njih je kupila vse, kar so prodajale, tako da jim je celo zmanjkalo izdelkov.

Ogromno piščancev in paški sir
“Od nas je kupila paradižnike, limone, jagode in beluše,” je povedala Valbona Bekiri, ki je včeraj na tržnici prodajala s soprogom Lazamom in sinom Artinom. Ti so še posebej navdušili prvo damo, saj so se z njo pogovarjali v turščini. Z drugimi se je namreč sporazumevala s pomočjo prevajalca. Da se je Erdoganova dobro pozanimala o hrvaških izdelkih, je potrdila tudi Lucija Dutkovič, pri kateri je kupila 30 kilogramov piščancev in pol paškega sira.

Prvo damo so Hrvatje popeljali tudi na ogled mesta in muzejev ter na kremšnito. Prepoznali so jo številni turški turisti, ki so izkoristili priložnost in se z njo fotografirali, poroča Večernji list. 

N. K.